Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Skots: Porziņģis pirmsdrafta "Lakers" treniņos bija noguris jau pēc 20 minūtēm

Skots: Porziņģis pirmsdrafta "Lakers" treniņos bija noguris jau pēc 20 minūtēm
Bairons Skots
Foto: AFP/Scanpix

Nu jau bijušais Losandželosas „Lakers” galvenais treneris Bairons Skots vakar intervijā ASV radio šovam „The Dan Patrick Show” norādījis iemeslu, kādēļ nevēlējies pagājušā gada draftā izvēlēties Kristapu Porziņģi ar otro numuru.

Bairons Skots bija „Lakers” galvenais treneris pēdējās divās sezonās un pagājušajā vasarā viņam un komandas vadībai bija iespēja veikt otro izvēli draftā. Tika izvēlēts D`Andželo Rasels, kurš aizvadīja salīdzinoši pieticīgu debijas sezonas, bet „Lakers” turpināja izgāzties un nebija konkurētspējīga. Draftā ar ceturto numuru izvēlētais Kristaps Porziņģis savukārt kļuva par pārliecinoši otru labāko sezonas debitantu, un, atminoties, ka viņš piedalījās arī „Lakers” pirmsdrafta treniņos, Skotam intervijā tika uzdots jautājums, kādēļ viņš nevēlējies draftēt Porziņģi.

„Viņš bija ieradies pie mums treniņā, jā,” atbildēja Skots, „taču Porziņģis treniņā izskatījās sliktā fiziskā kondīcijā, un viņa darbībā gluži vienkārši nevarēja redzēt neko no tā, ko viņš paveica sezonas gaitā ar „Knicks”. Varēja redzēt, ka šis puisis nākotnē būs labs basketbolists, bet viņš atstāja iespaidu, ka tas varētu būt tikai pēc 3-4 gadiem. Nedomājām, ka Porziņģis tik ātri ielauzīsies NBA.”

„Porziņģis toreiz bija tikko ieradies mūsu pilsētā,” turpināja skaidrot Skots. „Un jau pēc 20 minūtēm treniņā viņš bija palicis bez spēkiem. Līdz ar to mums neradās iespēja redzēt viņa spējas. Tikai, kad redzējām Porziņģi Vasaras līgā, noteicu: „Vau, šis puisis nākotnē būs lielisks”. Tā kā – mēs „Lakers” komandā runājām par Porziņģi, bet, ja viņš būtu mūsu treniņos ieradies labākā kondīcijā, diskusijas par viņa draftēšanu būtu bijušas daudz nopietnākas.”

Porziņģis atsevišķās drafta prognozēs un baumās pirms gada patiešām figurēja arī otrā numura kandidātos un pretendēja uz nonākšanu „Lakers” rindās. Skots jau iepriekš, NBA sezonas sākumā, atzina, ka Porziņģa novērtējumā „Lakers” pieļāvusi kļūdu, tiesa, toreiz viņa paskaidrojumā nekas par Porziņģa slikto sagatavotību nebija.

Jāpiezīmē, ka Skots vairs nav „Lakers” pārstāvis, jo kluba vadība izvēlējās neizmantot iespēju pagarināt līgumu šīs sezonas beigās, tā vietā nolīgstot savu bijušo spēlētāju un „Warriors” trenera palīgu Lūku Voltonu. 55 gadus vecais Skots par NBA komandu galveno treneri strādājis kopš 2000. gada, vadot "Nets", "Hornets", "Cavaliers" un "Lakers" vienības.

Izmantotie resursi:
Byron Scott delivers Porzingis rip and bizarre...


, 2016-05-22 18:04, pirms 8 gadiem
Lai saka godīgi, LAL vienkārši pietrūka dūšas paņemt balto eiropieti ar tik augstu drafta nr.
Slēpts komentārs: taspatspuisis
, 2016-05-22 18:06, pirms 8 gadiem
Ko tur daudz teikt,pats vainīgs!
, 2016-05-22 18:12, pirms 8 gadiem
Labi, ka Ratsels jau sāka demonstrēt pārliecinošu sniegumu šogad...
Patiesībā skatoties abu komandu sezonas, tad pagaidām labi, ka KP ir NYK nevis LAL.
, 2016-05-22 18:22, pirms 8 gadiem
Tāpēc arī Fils Džeksons ir Fils Džeksons, ka uzreiz saprata, ka vēlas Porziņģi, ja līdz viņam izdosies tikt draftā!
, 2016-05-22 18:30, pirms 8 gadiem
Tagad meklē attaisnojumu ko teikt presei, bet var necensties, tāpat visa USA viņu heito
, 2016-05-22 18:36, pirms 8 gadiem
Nesmuki sanāk savu lažu skautingā attaisnot ar Porziņģa apmelošanu un kaut kādu trūkumu meklēšanu. Džeksonam pietika redzēt pāris minūtes, lai saprastu, ka ir derīgs basketbolists, bet Skotam nepietika ar 20?
, 2016-05-22 18:36, pirms 8 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Labi, ka neņēma, būtu trāpijis lielākā dirsā nekā Knicks
Par ko tur priecāties...?varbūt Knicks ātrāk kā Lakers sasniegs play off līmeni bet esmu drošs ka reāli titula pretendenti Lakers būs ātrāk...
Protams ka leikeros viņam sezonas sākumā būtu mazāks spēles laiks jo Rendls un Hiberts viņam būtu priekšā ..... Bet tas arī nebūtu sliktākais jo tad ar mazāku spēles laiku sezonas sākumā nebūtu tik noguris otrajā pusē kā tas notika Ņujorkā..
, 2016-05-22 18:37, pirms 8 gadiem
Heh un Filu ar te visi pēkšņi sāk slavēt esot tak komandas racējs un ja nav treneris tad nekam nederot
, 2016-05-22 18:43, pirms 8 gadiem
Nu vispār jau īsti vīŗi savas kļūdas atzīst, nevis meklē kaut kādus purvainus izskaidrojumus.
, 2016-05-22 18:44, pirms 8 gadiem
No sirds par USA rakstīja: Tagad meklē attaisnojumu ko teikt presei, bet var necensties, tāpat visa USA viņu heito
Viņš nemeklē attaisnojumu, Porziņģis pats kaut kādā intervijā stāstīja, ka pirms treniņa pie LAL viņš bija noguris un viņam bija riktīgi smaga diena.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-22 20:53, pirms 8 gadiem
Pasakiet man kurš no jums gaidīja tādu spēli no Porziņģa pirmajā sezonā? Viņš pārlēca pāri savai tā teikt pakaļai!!! Pat NBA drafta eksperts, kurš tieši vēro ārpus Amerikas spēlētājus jaunos, viņš teica kad Knicks fani smird drafta naktī, jo viņi izsvilpa KP, bet viņš tai pat laikā teica, Kristaps ir projekts, kas dos rezultātu pēc 2-3 gadiem, salīdzinot Kristapa Vasaras Līgas spēles ar Pirms sezonas spēlēm ir kā diena pret nakti, bet pats labākais Pirmssezonas spēles ar regulārā čempja spēlēm varam mēs arī salīdzināt kā dienu pret nakti, es pats personīgi nebiju iedomājies tādu lēcienu no Kristapa, un tie kuri teica ''Kristaps gada debitants'' utt pirms sezonas, arī teica to ar joka pieskārienu, bet viņš parādīja kad var arī tā mainīties par 180 grādiem dažos mēnešos... vēl pietam, viņš Spānijā vispār ļoti daudz postā nespēlēja + nebija tā face up spēle pret grozu, bet ko viņš NBA dara? Postiņa ar labo āķi, ar kreiso āķīti ieliek bumbu grozā, faceup metiens tīrajā, metiens pret vairogu... bauda skatīties...
, 2016-05-23 11:10, pirms 8 gadiem
Šis gadījums tikai apstiprina faktu, ka Skots nekad nebūs tāda līmeņa basketbola stratēģis kāds ir Fils.
, 2016-05-24 10:55, pirms 8 gadiem
austrumnieks rakstīja: ...viņš teica kad Knicks fani smird drafta naktī... viņš parādīja kad var arī tā mainīties par 180 grādiem dažos mēnešos...
Paldies par viedokli, bet vienreiz būtu jāiemācās, kur un kādos gadījumos lieto "kad" un kuros - "ka". Citādi acis asaro lasot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.