Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

3-1 vai 2-2? Bertānam un "Spurs" svarīgā sērijas ceturtā spēle

3-1 vai 2-2? Bertānam un "Spurs" svarīgā sērijas ceturtā spēle
Dāvis Bertāns
Foto: Kevin Jairaj / usatoday.com

Šonakt 3:00 Dāvis Bertāns un Sanantonio "Spurs" aizvadīs NBA "play-off" pirmās kārtas sērijas ceturto spēli pret "Grizzlies". Spēle vēlreiz notiks Memfisā, un pagaidām "Spurs" vadībā ar 2-1.

Dāvis Bertāns izslēgšanas spēlēs pagaidām bijis pat rezultatīvāks nekā regulārajā sezonā, kurā viņš vidēji guva 4.5 punktus. Divos "play-off" mačos, kuros Dāvis izgāja laukumā, viņš kopā guva desmit punktus, proti, vidēji 5.5. Tāpat "play-off" gaisotne nav likusi pazust Bertāna galvenajam ierocim tālmetienam, gluži otrādi, viņš trāpījis trīs no četriem trejačiem.

Iepriekšējā mačā, kurā Bertāns pavadīja laukumā visu ceturto ceturtdaļu, "Spurs" zaudēja visai pārliecinoši. Sērijā gan joprojām Sanantonio komanda ir vadībā, taču daudz svarīgāka palikusi šīs nakts spēle. Vai nu "Spurs" ar uzvaru panāks 3-1 un praktiski iedzīs "Grizzlies" strupceļā, jo jau nākamajā spēlē savā laukumā varēs sērijai pielikt punktu, vai arī "Grizzlies" panāks neizšķirtu sērijā, kas garantēs, ka "Spurs" būs vēlreiz jādodas izbraukumā uz Memfisu.

Memfisai sērijas trešajā spēlē veiksmīgi nospēlēja visi trīs ierastie līderi - Maiks Konlijs, Marks Gazols un Zeks Rendolfs kopā guva 66 punktus. Tikpat svarīgi bija tas, ka Memfisa prata izdabūt bumbu ārā no "Spurs" bīstamāko spēlētāju Kavai Lenarda un Lamarkusa Oldridža rokām. Abi kopā izdarīja tikai 19 metienus no spēles, turklāt arī pie soda metieniem tika retāk nekā sērijas sākumā.

Taču kopumā trešajā spēlē "Spurs" tik un tā izdarīja krietni vairāk soda metienus nekā "Grizzlies", kas bija viens no iemesliem Memfisas trenera Deiva Fizdeila ļoti emocionālajai tiesnešu kritikai sarunā ar medijiem pēc otrās spēles. Šoreiz gan viņš izvēlējās emocijas apslāpēt: "Nevēlos turpināt iet pa šo ceļu. Nedomāju, ka tas ir labi, ka spēlētāji apmaksā manas soda naudas."

Lai nu kā, bet Fizdeils bija panācis vēlamo - noskaņojis komandu cīņai un uzkurinājis vietējos līdzjutējus vētrainam atbalstam. Tagad viņam būs jāpacenšas, lai šo noskaņu saglabātu arī sērijas ceturtajā spēlē. Par vienu gan skaidrs - divreiz pēc kārtas "Spurs" diez vai trāpīs tikai 57% soda metienu, kas krietni patraucēja sērijas trešajā spēlē.

Šonakt kopumā paredzētas četras NBA spēles. Papildus "Spurs" un "Grizzlies" mačam sērijas ceturto spēli aizvadīs arī "Bucks" un "Raptors". Sākums paredzēts jau 22:00 pēc Latvijas laika, un "Raptors" centīsies revanšēties par visai bezcerīgo zaudējumu pirms divām dienām, kas Milvoki ļāvis iegūt pārsteidzošu vadību sērijā 2:1.

Tikmēr pusstundu pēc pusnakts "Hawks" aizvadīs sērijas pirmo spēli savā laukumā, uzņemot "Wizards". Bet 5:30 no rīta "Trail Blazers" mēģinās pārspēt "Warriors", arī pirmo reizi spēlējot savā laukumā. Abās sērijās pagaidām ar 2-0 vadībā favorītes. Uz jautājuma zīmes pagaidām Kevina Durenta piedalīšanās mačā pret "Trail Blazers". Viņš izlaida iepriekšējo maču piesardzības dēļ, bet vakardienas treniņā piedalījās pilnvērtīgā režīmā.

Izslēgšanas spēļu pirmā kārta

AustrumiRietumi
Wizards-Hawks 2:0Warriors-Trail Blazers 2:0
Celtics-Bulls 1:2Rockets-Thunder 2:1
Cavaliers-Pacers 3:0Spurs-Grizzlies 2:1
Raptors-Bucks 1:2Clippers-Jazz 2:1

Izmantotie resursi:
NBA.com


, 2017-04-22 17:37, pirms 7 gadiem
Divos "play-off" mačos, kuros Dāvis izgāja laukumā, viņš kopā guva desmit punktus, proti, vidēji 5.5.

Augstākā matemātika.
, 2017-04-22 17:50, pirms 7 gadiem
Ouch. Clippers kārtējais prikols. Vaidzēja mainīt pret antoniju.
, 2017-04-22 17:55, pirms 7 gadiem
Vajag zāģi. Par MEM.
, 2017-04-22 18:22, pirms 7 gadiem
Par Spurs. Vajag pēc iespējas mazāk spēļu. Jāgatavojas Rockets!
, 2017-04-22 18:23, pirms 7 gadiem
RajonRondo rakstīja: Ouch. Clippers kārtējais prikols. Vaidzēja mainīt pret antoniju.
BEz Grifina izlīda no mīnusiem un uzvarēja
, 2017-04-22 18:36, pirms 7 gadiem
austrumnieks rakstīja: Divos "play-off" mačos, kuros Dāvis izgāja laukumā, viņš kopā guva desmit punktus, proti, vidēji 5.5.

Augstākā matemātika.
Arī pamanīju Vnk ģeniāli!
, 2017-04-22 19:12, pirms 7 gadiem
Par Memfisu!
, 2017-04-22 19:48, pirms 7 gadiem
RajonRondo rakstīja: Ouch. Clippers kārtējais prikols. Vaidzēja mainīt pret antoniju.
Nu vai tad Melo gribēja kam tādam piekrist? Tajā mirklī kad bija runa par maiņām big 3 skaitījās gan neaizskarami.
, 2017-04-23 01:16, pirms 7 gadiem
Paskatiisies cik hmb kosmonautiem baterijaam % vel palikushi. Bet grizlijiem janjem Elinjs raada kaarteejo tizluma kalngala paraugstundu laikam
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.