Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Wizards" vēlreiz uzvar viesos, otrais panākums arī "Cavs" un "Rockets"

Rolands Eliņš

"Wizards" vēlreiz uzvar viesos, otrais panākums arī "Cavs" un "Rockets"
Lebrons Džeimss
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas izslēgšanas spēlēs savas otrās uzvaras guvušas "Cavaliers" un "Rockets" komandas, kuras to paveica savā laukumā, taču izbraukumā otro uzvaru un 2:0 sērijā nokārtojusi Vašingtonas "Wizards".

Vašingtonas "Wizards" bija vienīgā komanda, kura pirmajā spēlē prata uzvarēt viesos, papildlaikā pārspējot Toronto "Raptors". Veiksmīgi iesāktais turpināts arī šonakt, jo kamēr visās citās sērijās mājinieces vēl nav zaudējušas ne reizi, "Raptors" būs spiesta uz Vašingtonu doties ar 0:2 kabatā.

Šoreiz "Wizards" izteikti dominēja otrajā un trešajā ceturtdaļā, iekrājot arī 23 punktu pārsvaru. Mača beigās "Raptors" spēja samazināt rezultāta starpību, taču tuvāk par desmit punktiem netika un nopietnu intrigu vairs radīt nespēja (106:117). 20 punktus Toronto komandā guva Demārs Derouzans un tikko kā par gada labāko rezervistu atzītais Luiss Viljamss, savukārt viesu komandā lielisks bija Džons Vols, kurš gan ierobežoja Kaila Laurija aktivitātes, gan sameta 26 punktus, gan izdalīja 17 rezultatīvas piespēles. 28 punktus sameta Bredlijs Bīls, bet Polam Pīrsam šoreiz nedaudz klusāka nakts - desmit punkti. Savukārt Laurijs spēles izskaņā guva potītes traumu, tās nopietnība vēl nav paziņota.

"Cavaliers" arī panākusi 2:0 pret Bostonu, tiesa, šī spēle bija daudz līdzvērtīgāka un ne reizi Klīvlenda nepanāca vairāk nekā 14 punktu pārsvaru, beigās uzvarot 99:91. Vēl pirms pēdējās ceturtdaļas "Celtics" atradās pozīcijās, lai tēmētu uz uzvaru, taču Lebrons Džeimss pēdējās 12 minūtēs guva 15 punktus, kopā spēlē 30. Interesanti, ka Klīvlendai ceturtajā ceturtdaļā punktus guva tikai divi spēlētāji - Džeimss un vēl deviņus pievienoja Kairijs Ērvings, kuram mačā kopā 26.

Par aizvadītās nakts varoni kļuva Dvaits Hovards, kurš pārspēja visus konkurentus "Mavericks" rindās un guva 28 punktus, trāpot 10 no 15 metieniem no spēles. Ļoti pieklājīga bija arī viņa precizitāte no soda līnijas (8/11), turklāt savāktas arī 12 atlēkušās bumbas, ar ko tika piesegtas Džeimsa Hārdena neprecizitātes. Hārdens aizmeta garām 12 no 17 metieniem no spēles, taču tāpat savāca 24 punktus, un "Rockets" svinēja uzvaru 111:99. Dalasas rindās Montei Elisam 24 punkti, savukārt Reižons Rondo laukumā tika uzlaists tikai uz desmit minūtēm, guva četrus punktus un pēc spēles atteicās sarunāties ar vietējiem medijiem.

NBA "play-off", 22. aprīlis

KomandasRez.RezultatīvākieSērijā
Cavaliers-Celtics99:91Džeimss 30 Tomass 222:0
Raptors-Wizards106:117Derouzans 20 Bīls 280:2
Rockets-Mavericks111:99Hovards 28 Eliss 242:0

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 09:03, pirms 9 gadiem
Dirk, Dirk, Dirk.. Ja pirmo spēli Tu noraki ar stulbām kļūdām, tad šo spēli Tu ne tikai biji katastrofāls aizsardzībā, bet arī uzbrukumā biji pilnīgi auksts.
Nekādā veidā nenoniecinu Hjūstonas panākumus, bet nu šī Dallsa tik tiešām ir apmaldījusies. Monta ar Taisonu un vēl bariņš rezervistu plēš pušu visu, ko var noplēst, kamēr pāritis stāri vnk sačko ar pajāt izteiksmi un runāšanos ar soģiem. Žēl skatīties.

Cavs spēle pirmā PO, kuru neesmu redzējis un neplānoju. Tajā sērijā pilnīgi pietika ar vienu spēli.

Wizards? Sākumā jau sabijos, ka turpinās nekrist, bet pēc pirmā pārtraukuma bija biš pa traku. Brīdi pat žēl palika kanādiešus Vienīģais mazais prieciņš par leiti. Bez Laurija NBA Kanādā šosezon beigsies, cerēsim, ka nav tik traki.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 09:06, pirms 9 gadiem
Biju smagi kļūdījies par Toronto, jo es domāju, ka sērija beigsies 4-2 viņu labā, bet pagaidām par to neliecina itin nekas, ņemot vērā, ka zaudētas abas mājas spēles.
Grūti kaut ko spriest bez spēļu redzēšanas, bet Klīvlenda arī kaut kā par daudz mokās ar Bostonu. Šajā divās spēlēs Smits ir pārāk kluss uzbrukumā, un Lovs atkal nekāds. Pēc šīs sezonas varēs iet kur acis rāda, jo tas pats Tompsons būtu daudz efektīvāks, ja ietu sākumā, jo var vismaz bumbas savākt+ līgumu summas atšķirība. Šonakt uzbrukumā savāktas 5! bumbas. Blats arī Džeimsu pirmajā kārtā nodzenā vairāk kā 41 minūtes, Kairiju 38 minūtes. Merionu un Milleru jau var izlaist laukumā, nav jau viņi tik slikti. Tomēr veterāni ar pieredzi.
Un runājot par trešo spēli, tad tur izskatās, ka Mavs varēs drīz sākt atpūsties, un Rondo tāpat kā Lovs varēs meklēt jaunas mājas. Nebrīnītos ja šie trešie tēva dēli aizietu uz LAL pēc sezonas.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-22 09:16, pirms 9 gadiem
pagaidām bez pārsteigumiem - uzvar tie, kuru uzvaras varēja arī prognozēt.
kas attiecas uz TOR-WAS. jau pašā sākumā teicu, ka Wizards ir favorīti, jo spēlē no aizsardzības + tas, ka Raptors sezonas otrajā pusē spēlēja briesmīgi, vissliktāko formu sasniedzot tieši uz PO. bet Wizards malači - lai arī sezonas otro pusi aizvadīja švakāk kā pirmo, izskatās, ka PO viņi ir gatavi, ko arī apliecina fakts, ka faktiski jebkurā pozīcijā viņi ir pārāki par pretinieku gan kā komanda, gan katrs spēlētājs individuāli.

     [+] [-]

, 2015-04-22 09:23, pirms 9 gadiem
Izskatās, ka Raķetes ar Howardu iznīcinās Dalasu un tad baigi gribās redzēt pretī LAC un dueļus Jordan-Howard, Griffin/Pols-Bārda

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 09:32, pirms 9 gadiem
Mandaliina rakstīja: Izskatās, ka Raķetes ar Howardu iznīcinās Dalasu un tad baigi gribās redzēt pretī LAC un dueļus Jordan-Howard, Griffin/Pols-Bārda
Pirmkārt,Dalasai ne tā labākā spēle,viņi var noteikti labāk. Plus Novitzkim un Rondo,pa galam,neveiksmīga spēle. Otrkārt,es teiktu,ka šajā uzvarā lielākais nopelns ir Smitam! Piespēles dalīja,kā tīrs PG Tas ir tikai mans viedoklis,bet es domāju,ka tā bija kļūda,ka Karlails nosēdināja Rondo.

     [+] [-]

, 2015-04-22 09:39, pirms 9 gadiem
Nu Raptoriem lielakas problemas sagada pats Laurijs.Piezimes savac tik atri,ka nav ko teikt.Puse no tam ir pilnigi nekadas.
Dalasai vipar divas drausmigas speles.Dirks vispar neizskatas pec sevis.

  +3 [+] [-]

, 2015-04-22 09:43, pirms 9 gadiem
jureks rakstīja: Pirmkārt,Dalasai ne tā labākā spēle,viņi var noteikti labāk. Plus Novitzkim un Rondo,pa galam,neveiksmīga spēle. Otrkārt,es teiktu,ka šajā uzvarā lielākais nopelns ir Smitam! Piespēles dalīja,kā tīrs PG Tas ir tikai mans viedoklis,bet es domāju,ka tā bija kļūda,ka Karlails nosēdināja Rondo.
Jā, Smits pasus deva, bet tādus tur jebkurš varētu iedot.
Visa Rockets spēle iet uz to, lai Dirku iesaistītu pikenrola spēlē, kurā viņš abās spēlēs bijis katastrofāls - gan kā primary sedzējs šodien (pret Smitu), gan kā tas, kurš nāk līdzi garajam (Jones) pie Bārdas.
Ja Dirks aizkavējas pie Bārdas, tad ir pass 4nr, kurš pēc ieskatiem - pats vai Hovardam, ja nāk Taisons virsū. Ja Dirks palaiž Bārdu, tad vai nu viņam ir garāmgājiens vai pass uz apakšu.
To skaisti apliecina stati - pirmajā spēlē Jones bija 6 vai 7 asisti, šodien Smitam 8 vai 9.
Turklāt, Dirkam tik daudz aizsardzībā jākustas, ka uzbrukumā vnk vairs pat brīvs nevar trāpīt.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-22 09:59, pirms 9 gadiem
To, ka TOR-WAS duelī pēc pirmajām divām spēlēm būs 2:0 WAS labā, domāju, ka tikai retais varēja paredzēt. TOR spēlē vienkārši ka nabagi. Laurijs, lai arī ar labāko +/- rādītāju, tomēr lielā mērā norok komandu. Pēc pirmās spēles komandas spēlē pilnīgi nekas nav mainījies un ja arī turpmākajās nemainīsies, tad būs smags aplauziens.

     [+] [-]

, 2015-04-22 10:49, pirms 9 gadiem
WAS - TOR - Toronto pirmās ceturtdaļas nospēlē ok, bet tad kad sākas rezervistu iesaistīšana tā spēle pilnībā pazūd un to atgūt vairs nespēj. Biju domājis ka WAS pirmās spēles pazaudēs un tad sabradās TOR, bet tomēr ir jau labi nokoncentrējušies un sagatavojušies jau ar pirmajām spēlēm. Cerētais 4:3 sērijā izpaliks, labi ja 4:1 būs.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 11:50, pirms 9 gadiem
yeah, ja neredzēji spēli, tad nespried. Playoff spēlēs stati neko nenozīmē -visu izsaka W vai L beigās. Jā, Cavs mocās ar Bostonu, bet nu Bostai bija 2ais labākais W-L pēc All Star pauzes pēc pašiem Cavs. Izcils jaunais treneris, visi džeki kapā, visi var iemest. Pēc gada Bostona būs riktīgā zirgā.

Savukārt Lovs strādā labi, iekrīt uz aizsardzību atsevišķos gadījumos, kā arī pa retam neieslēdzas, ka Play Off is kaut kas cits un tur jau jāpaļaujas uz instinktu. N-tā reizes Lovs nobīstās no metiena un pārdomā - moments zudis. Cavs problēma - viņu spēle baigi liek uz 3-p - kā tie neaiziet, tā ir vāks - tālais rebounds, ātra pāreja un pakāsti punkti. Gan jau Smits un Lovs savus sametīs. Pat Jones meta garām šonakt. Tas ir play off. Ja Cavs neizdomās kaut kādu triku, kā tikt galā ar Bostonas bumbas un Lebrona presingu, tad 1 vai pat 2as spēles viņi vinnēs. Bostona patiešām izskatās labi. Gaiša nākotne.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 12:18, pirms 9 gadiem
Reaalais rakstīja: WAS - TOR - Toronto pirmās ceturtdaļas nospēlē ok, bet tad kad sākas rezervistu iesaistīšana tā spēle pilnībā pazūd un to atgūt vairs nespēj. Biju domājis ka WAS pirmās spēles pazaudēs un tad sabradās TOR, bet tomēr ir jau labi nokoncentrējušies un sagatavojušies jau ar pirmajām spēlēm. Cerētais 4:3 sērijā izpaliks, labi ja 4:1 būs.
Pirmajā spēlē tieši Raps beņķis bija tas, kas turēja buru. Un tagad ar - Laurijs iesūkā, kamēr Vols un Bīls pamodās.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-22 12:24, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: pagaidām bez pārsteigumiem - uzvar tie, kuru uzvaras varēja arī prognozēt.
kas attiecas uz TOR-WAS. jau pašā sākumā teicu, ka Wizards ir favorīti, jo spēlē no aizsardzības + tas, ka Raptors sezonas otrajā pusē spēlēja briesmīgi, vissliktāko formu sasniedzot tieši uz PO. bet Wizards malači - lai arī sezonas otro pusi aizvadīja švakāk kā pirmo, izskatās, ka PO viņi ir gatavi, ko arī apliecina fakts, ka faktiski jebkurā pozīcijā viņi ir pārāki par pretinieku gan kā komanda, gan katrs spēlētājs individuāli.
Jopcik, kas par "ekspertu"...

Raps sezonas beigās kaut cik savācās, un tas kritums bija tikai traumu dēļ. Fascinē arguments, ka Raps zaudēs, jo sezonas otra daļa bija slikta, kad Wizards bija tieši tas pats. Būtībā pirmo spēli izvilka Pīrss, otro noraka Laurijs, kurš gan taisnības labad jāsaka, ir tikko atgriezies no traumas un pa taisno iemests playofos - smagi.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-22 12:51, pirms 9 gadiem
Mixes rakstīja: Jopcik, kas par "ekspertu"...

Raps sezonas beigās kaut cik savācās, un tas kritums bija tikai traumu dēļ. Fascinē arguments, ka Raps zaudēs, jo sezonas otra daļa bija slikta, kad Wizards bija tieši tas pats. Būtībā pirmo spēli izvilka Pīrss, otro noraka Laurijs, kurš gan taisnības labad jāsaka, ir tikko atgriezies no traumas un pa taisno iemests playofos - smagi.
kā galveno argumentu es minēju to, ka Wizards spēles maniere t.i. spēle no aizsardzības ir galvenais iemesls, kāpēc viņus jau pirms PO nosaucu kā favorītus šajā duelī!
un nav jau starpības kas par iemeslu ir sliktai spēlēšanai - mikroklimats, formas kritums vai traumas - rezultāts jau ir viens un tas pats, proti - slikta spēle un beigās zāģis.
jā, Pīrss izvilka pirmo spēli, jo kurš gan cits Was komandā ir ar tādu pieredzi PO.
jā, Laurijs ir pēc traumas un spēlē ārpus savas komforta zonas. un? varbūt tādēļ viņa pretspēlētājam Volam vajadzētu demonstrēt fair play un arī spēlēt sliktāk?

p.s. un par traumām runājot - neba Wizards visi vadošie spēlētāji nospēlēja pa 82 spēlēm. gandrīz katrs šosezon uz brīdi bija izkritis ārā.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 13:04, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: kā galveno argumentu es minēju to, ka Wizards spēles maniere t.i. spēle no aizsardzības ir galvenais iemesls, kāpēc viņus jau pirms PO nosaucu kā favorītus šajā duelī!
un nav jau starpības kas par iemeslu ir sliktai spēlēšanai - mikroklimats, formas kritums vai traumas - rezultāts jau ir viens un tas pats, proti - slikta spēle un beigās zāģis.
jā, Pīrss izvilka pirmo spēli, jo kurš gan cits Was komandā ir ar tādu pieredzi PO.
jā, Laurijs ir pēc traumas un spēlē ārpus savas komforta zonas. un? varbūt tādēļ viņa pretspēlētājam Volam vajadzētu demonstrēt fair play un arī spēlēt sliktāk?

p.s. un par traumām runājot - neba Wizards visi vadošie spēlētāji nospēlēja pa 82 spēlēm. gandrīz katrs šosezon uz brīdi bija izkritis ārā.
Viss, ko gribu pateikt, ir tas, ka jā, Wizards ir favorīti, bet tikai 2 iemeslu dēļ - Pīrss un Laurija sliktā spēle. Keisijs ar varētu sākt vairāk spiest uz garajiem...

Izskatās arī, ka Hawks būs viegls otrais raunds neatkarīgi no pretinieka...

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 13:43, pirms 9 gadiem
yeah rakstīja: Biju smagi kļūdījies par Toronto, jo es domāju, ka sērija beigsies 4-2 viņu labā, bet pagaidām par to neliecina itin nekas, ņemot vērā, ka zaudētas abas mājas spēles.
Grūti kaut ko spriest bez spēļu redzēšanas, bet Klīvlenda arī kaut kā par daudz mokās ar Bostonu. Šajā divās spēlēs Smits ir pārāk kluss uzbrukumā, un Lovs atkal nekāds. Pēc šīs sezonas varēs iet kur acis rāda, jo tas pats Tompsons būtu daudz efektīvāks, ja ietu sākumā, jo var vismaz bumbas savākt+ līgumu summas atšķirība. Šonakt uzbrukumā savāktas 5! bumbas. Blats arī Džeimsu pirmajā kārtā nodzenā vairāk kā 41 minūtes, Kairiju 38 minūtes. Merionu un Milleru jau var izlaist laukumā, nav jau viņi tik slikti. Tomēr veterāni ar pieredzi.
Un runājot par trešo spēli, tad tur izskatās, ka Mavs varēs drīz sākt atpūsties, un Rondo tāpat kā Lovs varēs meklēt jaunas mājas. Nebrīnītos ja šie trešie tēva dēli aizietu uz LAL pēc sezonas.
Labrīt? Lovs nekāds? Pats personīgi neredzēju GM 2, bet GM 1 redzēju un tieši dēļ Lova lielākoties, Cavs bija tāds pārsvars atlēkušajās bumbās (it īpaši uzbrukumā), jā punkti pirmajā puslaikā nebija, ja neskaita varbūt soda metienu, bet Kairijs savu darbu padarīja GM1 4/4 pirmajā puslaikā no trīspunktnieka, bet Lovs otrajā puslaikā ar otrās iespējas punktiem panāca to spurtu, ko Cavs vajadzēja lai pieveiktu ķeltus, kā jau teicu neredzēju GM2, bet par pirmo sērijas spēli, ka Lovs nekāds nu nezinu, vai tikai plikus status skatījies.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 14:06, pirms 9 gadiem
austrumnieks rakstīja: Labrīt? Lovs nekāds? Pats personīgi neredzēju GM 2, bet GM 1 redzēju un tieši dēļ Lova lielākoties, Cavs bija tāds pārsvars atlēkušajās bumbās (it īpaši uzbrukumā), jā punkti pirmajā puslaikā nebija, ja neskaita varbūt soda metienu, bet Kairijs savu darbu padarīja GM1 4/4 pirmajā puslaikā no trīspunktnieka, bet Lovs otrajā puslaikā ar otrās iespējas punktiem panāca to spurtu, ko Cavs vajadzēja lai pieveiktu ķeltus, kā jau teicu neredzēju GM2, bet par pirmo sērijas spēli, ka Lovs nekāds nu nezinu, vai tikai plikus status skatījies.
Tiesi taa!Lovs pirmajaa speelee bija labs un siis nakts speelee speeleeja veel labaak.Pirmaa speele vinam deva loti lielu paarlieciibu par sevi un vins paliek arvien agresiivaaks kas prieks cavs ir ideaali.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-22 17:10, pirms 9 gadiem
nez kur palika visi tie gudrinieki , kas pec rockets pirmas uzvaras visu norakstija uz veiksmi n shit ?!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 19:13, pirms 9 gadiem
Mixes rakstīja: Pirmajā spēlē tieši Raps beņķis bija tas, kas turēja buru. Un tagad ar - Laurijs iesūkā, kamēr Vols un Bīls pamodās.
Kā var novelt vainu uz Lauriju (dēļ tā ka strīdīgas nesportiskās iedeva), ja komanda visu pakāsa, kad viņš nebija laukumā. Komandai arī jāmāk spēlēt bez līdera. TOR lielākā problēma ir ka saspēle viņiem nekāda nav, un viss uz individuālo meistarību iziet, kas varētu būt dēļ tā ka WAS ir labāk izscoutojusi un defā kapā zvērā.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 20:27, pirms 9 gadiem
Pagaidām tā īsti bez pārsteigumiem. Varbūt vienīgi likās ka Toronto pirmajās 2 mājās spēlēs pie vienas uzvaras spēs tikt, nu bet tas tā.