Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Jazz" neturpinās sadarbību ar galveno treneri Korbinu

"Jazz" neturpinās sadarbību ar galveno treneri Korbinu
Tairons Korbins
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Jūtas "Jazz" vadība nolēmusi neturpināt sadarbību ar līdzšinējo komandas galveno treneri Taironu Korbinu - pēdējo, kura vadībā līdz šim spēlējis latviešu centrs Andris Biedriņš.

"Jazz" aizvadītajā sezonā izcīnīja 25 uzvaras un piedzīvoja 57 zaudējumus, regulāro sezonu noslēdzot pēdējā vietā Rietumu konferencē un, protams, neiekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā. Tā bija Korbina trešā pilnā sezona pie "Jazz" komandas stūres.

"Vēlos pateikties Taironam un visai viņa komandai par smago darbu, nodošanos darbam un profesionalitāti pēdējo trīs ar pusi sezonu laikā. Šis nebija viegls lēmums, bet pēc rūpīgas atskaites mēs kā organizācija jūtam, ka šis ir labākais lēmums, turpinot ceļu uz priekšu," lēmumu neturpināt sadarbību ar galveno treneri Korbinu skaidroja "Jazz" ģenerālmenedžeris Deniss Lindsijs.

51 gadu vecais Korbins bija "Jazz" asistents kopš 2004. gada, bet 2011. gada februārī pēc leģendārā Džerija Slouna aiziešanas no darba kļuva par komandas galveno treneri. Trīs ar pusi sezonu laikā Korbins aizveda komandu līdz 112 uzvarām un piedzīvoja 146 zaudējumus.

Divās no trim pilnajām sezonām Korbina vadībā "Jazz" sasniedza pozitīvu bilanci, bet izslēgšanas mačos spēlēts tikai reizi. 2012. gada pavasarī ar 0-4 pirmās kārtas sērijā tika atzīts Sanantonio "Spurs" pārākums.

Tieši Korbina vadībā līdz šim pēdējās spēles savā NBA karjerā aizvadījis latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš, kurš neilgi pirms sezonas beigām tika atbrīvots.


, 2014-04-22 01:02, pirms 10 gadiem
Varēja vismaz iegāzt klubub un paraks'tit līgumu ar biedriņu. Zin kā, ja pats ej pa burbuli tad parauj klubu līdzi
, 2014-04-22 01:12, pirms 10 gadiem
rihardilio rakstīja: Varēja vismaz iegāzt klubub un paraks'tit līgumu ar biedriņu. Zin kā, ja pats ej pa burbuli tad parauj klubu līdzi
jā, jo treneris lemj ar ko parakstīt līgumu!
, 2014-04-22 01:15, pirms 10 gadiem
Ko Biedriņš dara? Tērē zaļos Amerikā vai ir redzēts latvijā? Karjeru beigs vai nokāsīs naudu kautkur ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-22 08:38, pirms 10 gadiem
ko tad tā? laba sezona esot bijusi.
, 2014-04-22 14:33, pirms 10 gadiem
Viss kārtībā, sezonu lieliski notankoja, labs darbs Korbinam
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.