Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Trīs jautājumi par NBA Zvaigžņu spēli: Bertāns, Kurucs un "Nets"

Rolands Eliņš

Trīs jautājumi par NBA Zvaigžņu spēli: Bertāns, Kurucs un "Nets"
Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs un viņa komandas biedrs D`Andželo Rasels. Foto: AP/USA Today Sports/Scanpix

Pavisam drīz tiks paziņoti NBA Zvaigžņu spēles sākumsastāvi, kas Kristapa Porziņģa ilgstošās traumas dēļ Latvijas basketbola šoreiz tiešā veidā nav aktuāli. Taču Nacionālajā basketbola asociācijā Zvaigžņu spēles pasākumi ir daudz plašāki, ne tikai viena spēle starp abām konferencēm, un par Tālmetienu konkursu un Uzlecošo zvaigžņu spēli Latvijas basketbolistu Dāvja Bertāna un Rodiona Kuruca sakarā gan ir vērts parunāt. Tāpat arī vērts pavaicāt, vai ar Kuruca palīdzību nesanāks tā, ka pavisam negaidītā veidā vietu Zvaigžņu spēlē pirmoreiz kopš 2014. gada būs nopelnījis arī Bruklinas "Nets" spēlētājs.

Vai viens no NBA precīzākajiem tālmetienu izpildītājiem Bertāns tiks uzaicināts uz Zvaigžņu spēles tālmetienu konkursu?

Dāvis Bertāns savu Ziemeļamerikā iegūto iesauku „Latvijas Lāzers” attaisno arvien biežāk un aizvada savas NBA karjeras labāko sezonu, izceļoties ar ļoti augstu tālmetienu precizitāti (48.6%). Viņš bieži bijis redzams pirmajā ailītē NBA sezonas statistikā šajā ailītē, un Latvijas un „Spurs” līdzjutēju vidū arvien biežāk novērojams aicinājums, ka, lai nu kam, bet Bertānam NBA Zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā jāpiedalās.

Īsā atbilde uz pieteikto jautājumu ir šāda- nav lielas jēgas par to spekulēt. Tālmetienu konkurss ir lielā mērā izklaides pasākums, un tā dalībniekus izraugās NBA vadība, kas nekādus konkrētus kritērijus tam neizsludina, atšķirībā, piemēram, no dalības Zvaigžņu spēlē. Taču, kā sociālajā tīklā "Twitter" pēc šī materiāla publicēšanas norādīja Bertāna aģents Artūrs Kalnītis, NBA šo dalībnieku izvēlē izmanto savu īpašu formulu. Kalnītis portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka šīs formulas esamību NBA īpaši neafišē un nepublisko, taču izmanto, un šeit metienu precizitātei, kas ir Bertāna šīs sezonas lielākais pluss, nav galvenā nozīme.

Bertāna iespējamo dalību šajā konkursā nevairo arī iepriekšējo gadu tendences. Kopš 2014. tālmetienu konkurss paplašināts no sešiem līdz astoņiem dalībniekiem, taču uz to lielākoties aicinātas NBA zvaigznes vai vismaz šim statusam tuvu esoši spēlētāji, un viņu tālmetienu precizitāte nav bijis izšķirošais faktors, drīzāk ir pievērsta uzmanība realizēto tālmetienu skaitam.

2018. gadā no astoņiem tālmetienu konkursam izraudzītajiem spēlētājiem pirmajā februārī, kad tika paziņoti Zvaigžņu spēles konkursu dalībnieki, tikai viens atradās līgas 20 precīzāko tālmetienu izpildītāju sarakstā – Klejs Tompsons no „Warriors” ar 45.6% precizitāti bija pirmajā vietā līgā. Savukārt visi astoņi spēlētāji tobrīd bija līgas labāko divdesmitniekā tālmetienu kvantitātes ziņā, proti, trāpīto tālmetienu skaita kategorijā. Līdzīgi arī 2017. gadā – tikai trīs no astoņiem spēlētājiem konkursa dalībnieku paziņošanas brīdī bija līgas „Top 20” precīzāko tālmetēju sarakstā, kamēr septiņi no astoņiem bija līgas „Top 10” visvairāk tālmetienus realizējošo spēlētāju sarakstā. Vienīgais izņēmums bija Kairijs Ērvings, kurš tobrīd bija 20. vietā ar 101 realizētu tālmetienu 42 spēlēs un visnotaļ augsto 40.1% precizitāti.

Kopš konkursa paplašināšanas starp tā dalībniekiem bijis tikai viens spēlētājs, kurš attiecīgajā sezonā guva mazāk nekā desmit punktus. Tas bija Marko Belinelli, kurš pārstāvēja un arī tagad pārstāv „Spurs” vienību. Belinelli 2014./15. gada sezonā vidēji spēlē guva 9.2 punktus, taču jāņem vērā, ka viņš uz sacensībām ieradās kā pagājušās sezonas tālmetienu konkursa čempions. Nedaudz senākos laikos gan uz tālmetienu konkursu aicināti arī mazrezultatīvi spēlētāji, piemēram, 2013. gadā Mets Boners (arī tieši „Spurs” spēlētājs) piedalījās tālmetienu konkursā, lai gan tosezon guva tikai 4.2 punktus vidēji spēlē.

Bertāns konkrēti šobrīd arī vairs nav NBA līderis tālmetienu precizitātē – Portlendas aizsargs Sets Karijs pēc vakar aizvadītās spēles ir viņam nedaudz priekšā, kamēr Dāvis ir otrajā vietā līgā, kas, protams, ir izcils sasniegums. Taču ar 87 trāpītajiem tālmetieniem Bertāns līgā ir 44. vietā, kamēr vidēji spēlē viņš guvis 7.7 punktus. Vēlreiz gan jāuzsver, ka NBA tālmetienu konkursā nav konkrētu kritēriju un dalība tajā ir savā ziņā subjektīvs reputācijas jautājums. Bertāna kā tālmetienu meistara reputācija Ziemeļamerikā turpina augt, taču tikai ar statistiku vien viņa dalību Zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā šobrīd diemžēl pamatot nevar, un, arī nezinot precīzu NBA izmantoto formulu dalībnieku noteikšanai, Bertānam uz to pretendēt izskatās grūti.

NBA tālmetienu statistika

V.SpēlētājsKomandaTālm. %V.SpēlētājsKomandaTālm. skaits
1.S. KarijsTrail Blazers48.7%1.Dž. HārdensRockets213
2.D. BertānsSpurs48.6%2.S. KarijsWarriors189
3.Dž. HerissNets47.5%3.B. HīldsKings159
4.B. HīldsKings45.7%4.P. DžordžsThunder155
5.S. KarijsWarriors44.8%5.K. VokersHornets149
6.D. GallināriClippers44.6%44.D. BertānsSpurs87

Šeit un turpmāk - visa statistika izmantota, par atskaites punktu ņemot aktuālo situāciju šodien, 22. janvārī

Vai Kurucs atkārtos Porziņģa sasniegumu un piedalīsies Uzlecošo zvaigžņu spēlē?

Pirms trim gadiem par Kristapa Porziņģa dalību Uzlecošo zvaigžņu spēlē nebija nekādu jautājumu – visiem bija skaidrs, ka viņš tur nopelnījis vietu. Pirms pusgada par Rodiona Kuruca dalību Uzlecošo zvaigžņu spēlē arī nebija nekādu jautājumu – kāpēc gan spēlētājs, kuram paredz lielākoties spēļu praksi G līgā, varētu tēmēt uz ko tādu? Taču janvāra vidū šis jautājums vairs nepavisam neizklausās bezjēdzīgs.

Vispirms konkrētāk jāpaskaidro par Uzlecošo zvaigžņu spēles formātu. Oficiāli 2019. gadam tas vēl nav apstiprināts, tā ka teorētiski iespējamas izmaiņas, taču sagaidāms, ka tas būs līdzīgs kā iepriekšējos trīs gados. Tiks aicināti 20 basketbolisti, kas ir debitanti vai otrgadnieki, pa desmit spēlētājiem ASV un starptautiskajā komandā, turklāt katrā komandā jābūt vismaz trim debitantiem un trim otrgadniekiem (parasti gan komandas tiek sabalansētas un debitantu un otrgadnieku proporcija ir līdzīga). Šos 20 basketbolistus nosaka NBA klubu asistenti savā balsojumā.

Attiecīgi ir iespējams šajā vienādojumā ātri atmest liekos lielumus un secināt, ka Kurucam, lai piedalītos mačā, NBA asistentu balsojumā jābūt starp trim labākajiem ne-ASV debitantiem līgā. Pirmās divas vietas jau ir aizņemtas – slovēnis Luka Dončičs un bahamietis Deandrē Eitons ir savu NBA komandu līderi un noteikti būs dalībnieku sarakstā. Tālāk gan seko interesantāka situācija, jo 2018. gada drafta pirmajā kārtā bez Dončiča un Eitona bija tikai trīs ne-ASV spēlētāji – kanādietis Šajs Gildžess-Aleksandrs (11.numurs), vācietis Moriss Vāgners (25.) un bosnietis Džanans Musa (29.).

No šiem trim spēlētājiem tikai „Clippers” aizsargs Gildžess-Aleksandrs regulāri spēlē NBA. Līgas rezultatīvāko debitantu sarakstā viņš ir tieši priekšā Kurucam, proti, ar 9.8 punktiem vidēji spēlē viņš ir desmitajā vietā, kamēr Kurucs ar 9.5 punktiem 11. vietā. Kā saspēles vadītājam Gildžesam-Aleksandram ir laba statistika rezultatīvajās piespēlēs (2.9 vidēji spēlē) un viņš bijis svarīgs apstāklis, kādēļ „Clippers” pēc lielajām sastāva pārmaiņām sezonas pirmajā pusē guvusi 25 uzvaras 46 spēlēs.

To pašu gan var teikt par Kurucu, kurš regulāri iet sākumsastāvā komandā, kas ir Austrumu konferences sestajā vietā. Kopš nonākšanas pamatsastāvā (13. decembra) Kurucs ar vidēji iemestiem 11.1 punktu ir bijis devītais rezultatīvākais debitants līgā, turklāt vērts pieminēt, ka komandās, kas šobrīd atrodas „play-off” zonā, Kurucs kopš minētā 13. decembra ir rezultatīvākais debitants. Kurucs arī izpelnījies atzinību par savu darbību aizsardzībā, kas debitantam nav tik bieža lieta, un „Nets” no iepriekšējām 22 spēlēm kaut kādā veidā ir pamanījusies uzvarēt 17 reizes.

To visu ņemot vērā, Kuruca dalība Uzlecošo zvaigžņu spēlē nepavisam neizklausās pēc sensacionāla notikuma, un pārējo klubu treneru acīs viņš noteikti ticis pamanīts, taču jāuzsver, ka visa minētā statistika ir tikai informatīva - katram trenerim var būt savi kritēriji sava balsojuma noteikšanai. Pat visai iespējams, ka iebalsots tiks gan viņš, gan Gildžess-Aleksandrs. Jāpiemin arī, ka sastāvos tiks ņemti vērā pozīciju limiti (četri aizsargi, četri uzbrucēji un divi universālie spēlētāji), taču Kurucs šajā ziņā ir pietiekami universāls spēlētājs, lai viņa pozīciju varētu piemērot vajadzībai.

Rezultatīvākie debitanti NBA 2018./19. gada sezonā

V.SpēlētājsValstsKomandaBilance*Punkti
1.L. DončičsSlovēnijaMavericks19-2620.0
2.D. EitonsBahamasSuns11-3616.4
3.T. JangsASVHawks14-3216.1
4.K. SekstonsASVCavaliers9-3914.5
5.Dž. DžeksonsASVGrizzlies19-2813.5
6.M. BeglijsASVKings18-1512.4
7.K. NokssASVKnicks8-3012.3
8.V. KārtersASVBulls10-3410.3
9.A. TrīrsASVKnicks9-299.9
10.Š. Gildžess-AleksandrsKanādaClippers25-219.8
11.R. KurucsLatvijaNets20-119.5
12.K. HuertersASVHawks14-299.2

*Norādītas komandas uzvaras un zaudējumi, ņemot vērā tikai tās spēles, kurās piedalījās konkrētais basketbolists

Vai bez zvaigznēm spēlējošā Kuruca komanda ”Nets” būs pārstāvēta Zvaigžņu spēlē?

Kristapa Porziņģa kontekstā par NBA Zvaigžņu spēli iepriekšējos gados rakstīts un runāts daudz, un pagājušajā sezonā viņš arī kļuva par pirmo latvieti, kas tika izraudzīts dalībai tajā. Diemžēl pati spēle viņam gāja secen smagas traumas dēļ, un šosezon par „Knicks” pārstāvniecību Zvaigžņu spēlē runāt nav nekādas jēgas. Taču ir vērts pievērst uzmanību otrai Ņujorkas komandai, kas ar Kuruca palīdzību pacēlusies virs konferences viduslīmeņa, lai gan prognozēts Bruklinai tika pastarītes statuss, it īpaši pēc rezultatīvākā spēlētāja Kerisa Levēra smagā savainojuma sezonas sākumā.

Zvaigžņu spēlē pamatsastāvi tiek noteikti trīs balsojumu –līdzjutēju, mediju un pašu spēlētāju – kopsummā. Savukārt 14 rezervistus izvēlas NBA treneri, veicot savu balsojumu. Jau daudz runāts, ka šis process nav ideāls un dažreiz pārvēršas par popularitātes konkursu, turklāt ne tikai līdzjutēju balsojumā. Taču kombinācijā ar spēlētāju sniegumu parasti tomēr tiek ņemti vērā arī komandas sasniegumi, un pēdējos trīs gados Zvaigžņu spēlē tikai vienreiz bija gadījums, ka Austrumu konferencē „play-off” komanda palika bez sava pārstāvja. Tā bija „Hornets” vienība, kas Zvaigžņu spēles dalībnieku paziņošanas brīdī bija ar bilanci 22-25.

Pilnīgi skaidrs, ka 2019. gada „All-Star” spēles dalībnieku brīdī Bruklina būs „play-off” zonā – tās pārsvars pār devītajā vietā esošo Detroitu ir piecas uzvaras. Vai Bruklina var cerēt, ka tās basketbolists izpelnīsies atzinību treneru balsojumā? Saspēles vadītājs D`Andželo Rasels nesen intervijā izteicās, ka sagaida tieši to.

NBA zvaigznes statusā ļoti svarīga sastāvdaļa ir reputācija, un Rasela reputācija ir tāda, ka pēc divām ne īpaši spilgtām sezonām Losandželosā, neattaisnojot cerības, kādas tika liktas uz viņu kā drafta otro numuru, viņš tika aizmainīts uz Bruklinu pret Bruku Lopesu, lielā mērā tiekot norakstīts. Taču, ņemot vērā tikai šīs sezonas statistiku un pieticīgo situāciju Austrumu konferencē, Rasela pieteikums uz Zvaigžņu spēli nemaz neizskatās tik pārdrošs – vidēji spēlē viņš guvis 19.2 punktus, kas ir 12. labākais rādītājs konferencē, turklāt no „play-off” komandām priekšā Raselam ir tikai pieci spēlētāji – Lenards, Embīds, Adetokunbo, Vokers un Ērvings. Ar 6.7 rezultatīvām piespēlēm Rasels ir septītajā vietā konferencē.

Rietumu konferencē Bruklina arī ar atzīstamo bilanci 25-23 nevarētu pat domāt par sava spēlētāja nominēšanu Zvaigžņu spēlei, bet Austrumos, ierēķinot vēl Džona Vola, Gorana Dragiča, Kevina Lava, Dvaita Hovarda un, protams, Kristapa Porziņģa savainojumus, šosezon zvaigžņu klāsts nemaz nav tik plašs.

Jāpiemin, ka šosezon Zvaigžņu spēles pasākumi norisināsies no 15. līdz 17. februārim. Sākumsastāvi Zvaigžņu spēlei tiks paziņoti tuvākajās dienās, nedēļu vēlāk sekos rezervistu izvēle, bet apmēram divas nedēļas pirms pasākuma gaidāma arī konkursu un Uzlecošo talantu spēles dalībnieku nosaukšana.

Austrumu konferences rezultatīvākie spēlētāji 2018./19. gada sezonā

V.SpēlētājsKomandaBilance*Punkti
1.K. LenardsRaptors35-1327.6
2.Dž. Embīds76ers31-1727.1
3.J. AdetokunboBucks34-1226.5
4.B. GrifinsPistons20-2626.0
5.K. VokersHornets22-2425.0
6.B. BīlsWizards20-2624.7
7.K. ĒrvingsCeltics29-1823.5
8.Z. LavīnsBulls11-3622.9
9.Dž. VolsWizards20-2620.7
10.N. VučevičsMagic20-2620.5
11.T. HārdevejsKnicks10-3519.6
12.D. RaselsNets25-2319.2

*Norādītas komandas uzvaras un zaudējumi šosezon visās spēlēs

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Kurš no šiem notikumiem Tev liekas kā ticamākais?

  • 133

  • 519

  • 76


     [+] [-]

, 2019-01-22 16:56, pirms 5 gadiem
''..būs nopelnījis arī Bruklinas "Mets" spēlētājs.''
Bruklinā ir baigie metēji?

  +3 [+] [-]

, 2019-01-22 17:06, pirms 5 gadiem
Manuprāt, pat no mārketinga viedokļa, interesantāk būtu, ja paņemtu 3 punktu metienu līderi( pēc %) un pārējos 7 kaut kādas zvaigznes., vai kaut kā tā.

  +8 [+] [-]

, 2019-01-22 17:07, pirms 5 gadiem
Luka taču stabili būs lielās All Stars spēles pamatsastāvā (starp rezervistiem noteikti būs), šaubos vai viņš piedalīsies arī debitantu mačā!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-22 17:38, pirms 5 gadiem
Raiteens rakstīja: ''..būs nopelnījis arī Bruklinas "Mets" spēlētājs.''
Bruklinā ir baigie metēji?
Sajauca tikai sporta veidu.Mets ir beisbola komanda no NY

  -3 [+] [-]

, 2019-01-22 18:16, pirms 5 gadiem
Kaut kāda jēlā aptauja pie raksta. Nu kā var nobalsot par Bertānu vai Raselu? Tur ir iespēja, bet ja jautājums ir kura ir ticamākā versija, tad loģiski, ka Kurucs uzlēcošo zvaigžņu spēlē.

  -2 [+] [-]

, 2019-01-22 18:17, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Luka taču stabili būs lielās All Stars spēles pamatsastāvā (starp rezervistiem noteikti būs), šaubos vai viņš piedalīsies arī debitantu mačā!
Nuuuu, nesaki, ka uzreiz stabili. Tu paskaties rietumu mazos spēlētājus. Un rezervistus ņem treneri.

  +5 [+] [-]

, 2019-01-22 18:17, pirms 5 gadiem
bac05 rakstīja: Manuprāt, pat no mārketinga viedokļa, interesantāk būtu, ja paņemtu 3 punktu metienu līderi( pēc %) un pārējos 7 kaut kādas zvaigznes., vai kaut kā tā.
Ņems jau arī - Stefa brāli Setu un būs brāļu cīņa. Bertānam nespīd šogad tur tikt.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-22 18:19, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nuuuu, nesaki, ka uzreiz stabili. Tu paskaties rietumu mazos spēlētājus. Un rezervistus ņem treneri.
Viņš šogad skaitās pie front court, ne mazajiem.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-22 18:21, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nuuuu, nesaki, ka uzreiz stabili. Tu paskaties rietumu mazos spēlētājus. Un rezervistus ņem treneri.
Jocīgi ja treneri ignorētu gandrīz 3mio fanu balsu, vai līga, līga taču arī rezervistus izvēlas, KP taču līgas vadība izvēlējās kad viņš tika uz All Stars.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-22 19:00, pirms 5 gadiem
loook ploik! rakstīja: Viņš šogad skaitās pie front court, ne mazajiem.
Nu jā jā sajaucu, ka viņš balsojumā, kā garais. Bet reāli jau nav nekāds garais. Viņam vispār jocīgā pozīcija. Viens ir pozīcija pa dzīvi, otrs ir laukumā. DAL vienkārši tāda komanda, ka viņam sanāk par 2-3-4 spēlēt un tad vairāk par 3 un 4.

     [+] [-]

, 2019-01-22 19:03, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Jocīgi ja treneri ignorētu gandrīz 3mio fanu balsu, vai līga, līga taču arī rezervistus izvēlas, KP taču līgas vadība izvēlējās kad viņš tika uz All Stars.
KP bija no austrumiem (kas arī šajā rakstā minēts par austrumiem, ka kandidātu maz) un, meta 23 punktus, bloķēja 2,4 metienus, dankoja kā negudrs, tad bišķiņ cits stāsts

  +2 [+] [-]

, 2019-01-22 19:53, pirms 5 gadiem
Bertāns diežēl met par maz punktus spēlē, ja viņam būtu vismaz 14.., tad varētu arī cerēt (protams, ļoti gribu kļūdīties). Citādi viņam ir 0 iespējas, salīdzinot ar Setu, jo daudz interesantāk skatītājiem. Varbūt mazs plus ir tam,ka ir baltais un kādam baltajam jau arī ir jābūt

Kurucs- ļoti laba iespēja, jo Luka nespēlēs debitantu spēli. Ļoti svarīgi labi aizvadīt pēdējās spēles tagad

Russels- nebūs. No Rietumiem viņš netiktu nekad, bet arī no East back court viņam jāizsit ir viens no šiem- Kairijs (būs 100%), Oladipo (viens no IND būs un kurš gan cits), Kemba (cha sūkā, bet rezultatīvs un tautai patīk), Simmons (vieta tāpat aizņemta, jo ja ne viņš, tad būs Butlers), Beal (vajadzētu būt, lai arī komanda sūkā), Lowry (noteikti pelnījis un TOR divus arī). Tad vēl tur pat blakus ir LaViene (nebus, jo CHI), Bledsoe..

  -1 [+] [-]

, 2019-01-22 20:01, pirms 5 gadiem
Visi šeit ienāk un raksta komentārus par kaut kādu Slovēņu puiku ! Tač izlasiet rakstu un rakstiet par mūsējo ! Nēsmu heiteris vienkārši garlaicīgi lasīt ! Luka būs ASG vai nē ? Nav vēl tas laiks kad jābūt ASG un punkts ! Labāk parunāsim vai Kurucam ir iespēja tikt RSC un Dāvim uz 3pt konkursu !

  +1 [+] [-]

, 2019-01-22 20:22, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu jā jā sajaucu, ka viņš balsojumā, kā garais. Bet reāli jau nav nekāds garais. Viņam vispār jocīgā pozīcija. Viens ir pozīcija pa dzīvi, otrs ir laukumā. DAL vienkārši tāda komanda, ka viņam sanāk par 2-3-4 spēlēt un tad vairāk par 3 un 4.
Tas gan, bet šogad viņš paliks kopā ar garajiem.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-22 20:58, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Visi šeit ienāk un raksta komentārus par kaut kādu Slovēņu puiku ! Tač izlasiet rakstu un rakstiet par mūsējo ! Nēsmu heiteris vienkārši garlaicīgi lasīt ! Luka būs ASG vai nē ? Nav vēl tas laiks kad jābūt ASG un punkts ! Labāk parunāsim vai Kurucam ir iespēja tikt RSC un Dāvim uz 3pt konkursu !
Durik, te arī runā par Kurucu un Dāvi.

Luku šajā rakstā piemin, tikai tajā sakarā, ka viņš nespēlēs (varbūt) rokiju spēlē, jo spēlēs lielajā.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-22 20:58, pirms 5 gadiem
sapnis rakstīja: Bertāns diežēl met par maz punktus spēlē, ja viņam būtu vismaz 14.., tad varētu arī cerēt (protams, ļoti gribu kļūdīties). Citādi viņam ir 0 iespējas, salīdzinot ar Setu, jo daudz interesantāk skatītājiem. Varbūt mazs plus ir tam,ka ir baltais un kādam baltajam jau arī ir jābūt

Kurucs- ļoti laba iespēja, jo Luka nespēlēs debitantu spēli. Ļoti svarīgi labi aizvadīt pēdējās spēles tagad

Russels- nebūs. No Rietumiem viņš netiktu nekad, bet arī no East back court viņam jāizsit ir viens no šiem- Kairijs (būs 100%), Oladipo (viens no IND būs un kurš gan cits), Kemba (cha sūkā, bet rezultatīvs un tautai patīk), Simmons (vieta tāpat aizņemta, jo ja ne viņš, tad būs Butlers), Beal (vajadzētu būt, lai arī komanda sūkā), Lowry (noteikti pelnījis un TOR divus arī). Tad vēl tur pat blakus ir LaViene (nebus, jo CHI), Bledsoe..
Cik Lowry labi iesāka sezonu, tik trakā bedrē tagad ir iekritis. Ok, komanda uzvar, bet pēdējā laikā tāds 15+8 džeks.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-23 00:00, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: KP bija no austrumiem (kas arī šajā rakstā minēts par austrumiem, ka kandidātu maz) un, meta 23 punktus, bloķēja 2,4 metienus, dankoja kā negudrs, tad bišķiņ cits stāsts
Dončičs paveiktais savā DEBIJAS sezonā 19!!!! gados liekas iespaidīgāk kā KP paveiktais viņa 3ajā sezonā un to redz arī kaut vai pēc fanu balsojuma un sausas statistikas.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-23 00:46, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Dončičs paveiktais savā DEBIJAS sezonā 19!!!! gados liekas iespaidīgāk kā KP paveiktais viņa 3ajā sezonā un to redz arī kaut vai pēc fanu balsojuma un sausas statistikas.
Tam gan nepiekritīšu, ka Dončiča 1. sezonu var salīdzināt ar KP 3. sezonu.

Pat grūti salīdzināt abu pirmās sezonas, jo tak KP arī šādus tādus brīnumus rādīja pirmajā sezonā, ko no viņa neviens negaidīja.