Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lamārs Odoms atsāks karjeru, spēlēs Filipīnās un BIG3 līgā

Andrejs Siliņš

Lamārs Odoms atsāks karjeru, spēlēs Filipīnās un BIG3 līgā
Lamārs Odoms. Foto: Reuters / Scanpix

Divkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Lamārs Odoms, kura karjeru zināmā mērā izbojāja dažādu narkotisko vielu atkarības, pēc piecu gadu pārtraukuma nolēmis atgriezties laukumā un 2019. gada sākumā starptautiskā turnīrā pārstāvēs Filipīnu klubu "Mighty Sports".

39 gadus vecais Odoms NBA aizvadīja 15 sezonas. 1999. gadā universālo uzbrucēju ar augsto ceturto kārtas numuru draftēja Losandželosas "Clippers", kur nospēlēja pirmās četras sezonas. Jau sava pirmā līguma laikā Odoms tika sodīts par narkotisko vielu lietošanu. Vēlāk Odoms nonāca Maiami "Heat", taču tur pavadīja tikai vienu sezonu, jo 2004. gada vasarā tika iekļauts maiņas darījumā, kurā tika iekļauts arī Šakils O'Nīls, un nonāca Losandželosas "Lakers".

Kalifornijā Odoms pavadīja septiņas ar pusi sezonas, izcīnot divus NBA čempiontitulus (2009, 2010) un iegūstot vienu no labākajiem draugiem Kobe Braientu. 2011. gadā Odoms tika atzīts par NBA sezonas labāko rezervistu. Nākamās sezonas vidū Odomu aizmainīja uz Dalasas "Mavericks", kas atstāja negatīvu iespaidu uz sportista psiholoģisko stāvokli, Odoms ieslīga depresijā un atgriezās pie dažādu narkotisko vielu lietošanas. 2012. gada vasarā Odoms atkal tika aizmainīts, nonākot savā pēdējā pieturvietā NBA - turpat, kur sāka karjeru, proti, "Clippers".

Odoms nespēja tikt pie nozīmīga spēles laika un 2013. gada starpsezonā, neraugoties uz nelielu interesi gan no "Clippers", gan "Lakers", pie jauna līguma vairs netika. 208 centimetrus garais basketbolists nākamās sezonas otrā pusē pievienojās spāņu klubam "Baskonia", noslēdzot divu mēnešu līgumu. Basku komandas rindās Odoms nospēlēja vien divus mačus un muguras sāpju dēļ jau pēc mēneša atgriezās ASV. Sezonas izskaņā Ņujorkas rajonā Kvīnsā dzimušais Odoms parakstīja līgumu ar "Knicks", taču laukumā tā arī neizgāja.

Kopš tā laika 2010. gada pasaules čempions un 2004. gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Odoms nav spēlējis, taču vēlāk nonāca ziņu virsrakstos kārtējās narkotisko vielu lietošanas rezultātā. 2015. gada oktobrī Odoms nonāca slimnīcā un ilgu laiku pavadīja komas stāvoklī.

Odoms jau iepriekš sacīja, ka vēlas atgriezties laukumā un cerēja šogad uzspēlēt Ķīnā, tomēr tas nenotika, jo pats Odoms sapratis, ka vēl nav atguvis pietiekami labu sportisko formu. Tagad, acīmredzot, Odoms atguvis formu un ir gatavs spēlēt. Spēlētājs pievienojies Filipīnu klubam "Mighty Sports", ar ko 2019. gada sākumā piedalīsies starptautiskā turnīrā Dubaijā. Odoms varētu palikt komandā arī pēc turnīra, lai turpinātu uzturēt formu pirms vasaras, kurā plāno piedalīties 3x3 basketbola BIG3 līgā.

NBA karjeras laikā Odoms piedalījās 961 regulārā turnīra spēlē, vidēji gūstot 13,3 punktus, izcīnot 8,4 atlēkušās bumbas un izdarot 3,7 rezultatīvas piespēles. 108 izslēgšanas turnīra spēlēs Odomam vidēji 13 punkti, 8,8 bumbas pie groziem un 2,4 piespēles, kā arī 1,0 bloķēts metiens.

     [+] [-]

, 2018-12-21 17:46, pirms 5 gadiem
Stoidi

  +2 [+] [-]

, 2018-12-21 18:10, pirms 5 gadiem
nepamet sajūta, ka kāda 1/3 NBA spēlētāju pārlieku uzdzīvo un pat dzīvo bez lieliem iekrajumiem..

  +1 [+] [-]

, 2018-12-21 18:46, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: nepamet sajūta, ka kāda 1/3 NBA spēlētāju pārlieku uzdzīvo un pat dzīvo bez lieliem iekrajumiem..
Tak ir pilns piemēru,ka čaļi ir notriekuši visu naudu un tagad strādā zema līmeņa darbus.Mašīnas,dārglietas un daudz draugu.Tagad droši viena no nosauktajiem nav.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-21 18:52, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: nepamet sajūta, ka kāda 1/3 NBA spēlētāju pārlieku uzdzīvo un pat dzīvo bez lieliem iekrajumiem..
Mums, mirstīgajiem, grūti izprast tādu sitāciju, par to nav šaubu. Ļoti veicies tiem, kuriem ir bijusi ģimene, labi draugi. Bet vēl grūtāk ir tiem geto produktiem, kuri dzīvē 100$ banknoti rokās turējuši bija tikai brīdī, kad jāpadod barigam, lai iešnauktu.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-21 20:21, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: nepamet sajūta, ka kāda 1/3 NBA spēlētāju pārlieku uzdzīvo un pat dzīvo bez lieliem iekrajumiem..
Tavi novērojumi ir pareizi.
Pirms 10 gadiem NBA spēlētāju asociācija paziņoja, ka 60% no visiem spēlētājiem piecu gadu laikā pēc karjeras beigām bankrotē.

Cik ļoti tas atbilst patiesībai, nezinu, jo, piemēram, NFL gadījumā arī bija ziņojums par teju 80%, lai gan statistiķi apliecināja tikai 1.9%, pieaugot līdz 15% 12. gadā pēc karjeras beigām.

Bet kopumā - pat gudri investējot, var arī neizdoties pavairot kapitālu (bet turot naudu zeķē tā tāpat zaudēs vārtību), bet, kad ir ģimene, "rajona brāļi" utt., kuriem ir "jāpalīdz" (patiesībā - tie ir reketieri no savējo vides), tad ir galīgi švaki.

No otras puses - reti kurš sportists pilnībā saprot to vietu un laiku, kurā nonāk, kad tiek pie lielās profu naudas. Pat paši apzinīgākie ne.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja