Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Biedriņa komandas biedrs: "Nepazīstu uzticību, mani var nolīgt jebkurš"

Biedriņa komandas biedrs: "Nepazīstu uzticību, mani var nolīgt jebkurš"
Ričards Džefersons (24) spēlē pret "Hawks"
Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas spēlētājs Ričards Džefersons, kurš šobrīd kopā ar Andri Biedriņu pārstāv Jūtas „Jazz”, visai atklātā intervijā radio kanālam „SiriusXM Sports” norādījis, ka vēlas iegūt čempionu titulu, ne mazākajā mērā nav uzticīgs savai komandai un ir gatavs pievienoties jebkurai NBA komandai.

„Vēlos spēlēt čempionu komandā,” atzinis Ričards Džefersons, kurš starpsezonā kopā ar Andri Biedriņu un Brendanu Rašu tika aizmainīts no „Warriors” uz „Jazz”. „Vēlos uzvarēt! Cilvēki domā, ka tas ir tikai NBA dēļ, taču manā gadījumā zaudējumi ir vēl tālākā pagātnē. Zaudēju NCAA, aizbraucu uz olimpiādi, tur zaudēju Argentīnai un ieguvu bronzu, pēc tam zaudēju divos NBA finālos.”

„Ja man būs iespējas spēlēt čempionu cienīgā komandā, tad esmu gatavs šo iespēju nomedīt” pārliecināts saka Džefersons. „Nepazīstu tādu lietu kā uzticība. Neesmu viens no tiem puišiem, kuri var nospēlēt vienā komandā 15 gadus, kā piemēram, Redžijs Millers. Nē, esmu ierocis gatavs nolīgšanai (no ang.v. "Gun to hire").”

33 gadus vecais uzbrucējs savas karjeras laikā ticis aizmainīts piecas reizes, ieskaitot viņa 13 gadu ilgās NBA karjeras pirmo dienu, pārstāvējis gan „Nets”, gan „Spurs”, gan „Warriors” klubus. Tiek lēsts, ka spēlētāja gaitās viņš no NBA klubiem algās saņēmis apmēram 107 miljonus dolāru, savukārt šosezon viņš saņem 11 miljonus, bet vasarā kļūs par brīvo aģentu.

Jūtas „Jazz” komanda šobrīd ir krasi pretēja tai, kuru savos plānos apraksta Džefersons, jo tā ieņem priekšpēdējo vietu līgā un 29 spēlē uzvarējusi tikai septiņas reizes. Pats Džefersons atzīmējies ar vidēji mačā gūtiem 9,6 punktiem, savukārt savas karjeras 881 spēlē viņš vidēji guvis 14,8 punktus.

Lai arī NBA veterānu pievienošanās spēcīgiem klubiem ar vienīgo vēlmi iegūt čempionu gredzenu nav nekāds retums, Džefersona atklātība, atrodoties citas komandas rindās, ir samērā pārsteidzoša, un diez vai pārāk uzlabos „Jazz” komandas mikroklimatu.

Savu nākamo spēli Džefersons, Biedriņš un "Jazz" aizvadīs jau šonakt, kad spēkosies ar Šarlotes "Bobcats".

Izmantotie resursi:
Richard Jefferson: ‘If I get an opportunity to...


, 2013-12-21 12:31, pirms 10 gadiem
Ha ha.... kāda tev var būt uzticība, ja tevi paņēma tikai, lai atlaistu un atbrīvotu salary cap?!?!?! Tad nu gan izteicieni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-21 12:39, pirms 10 gadiem
Nesaprotu Juutas vadiibu. Labaak buutu ietaupiijushi naudu, lai naakamsezon vareetu izteikt Biedzham piedaavaajumu. Mazaak par 15 miljoniem sezonaa nebuutu pieklaajiigi soliit.

Kaapeec? Taapeec, ka ar Biedrinju sastaavaa vinjiem ir garanteeti tikpat daudzi chempionu gredzeni kaa Stoktona un Melouna laikos! Garanteeti!
, 2013-12-21 12:45, pirms 10 gadiem
Ko Tu esi sapīpējies?
M rakstīja: Nesaprotu Juutas vadiibu. Labaak buutu ietaupiijushi naudu, lai naakamsezon vareetu izteikt Biedzham piedaavaajumu. Mazaak par 15 miljoniem sezonaa nebuutu pieklaajiigi soliit.

Kaapeec? Taapeec, ka ar Biedrinju sastaavaa vinjiem ir garanteeti tikpat daudzi chempionu gredzeni kaa Stoktona un Melouna laikos! Garanteeti!
, 2013-12-21 12:46, pirms 10 gadiem
Jazz nav izmantojuši savu amnestiju savādāk ar viņa algu neviens titula pretendents viņu neņems.
, 2013-12-21 12:50, pirms 10 gadiem
Vynilz rakstīja: Jazz nav izmantojuši savu amnestiju savādāk ar viņa algu neviens titula pretendents viņu neņems.
Jūta nevar amnestēt, jo Biedriņš pats sevi amnestēja no basketbola pirms 3 gadiem, 2as amnestācijas NBA noteikumi neparedz vienam spēlētajam.
, 2013-12-21 13:32, pirms 10 gadiem
Eksperti nereālie, amnestēt varēja tikai tos kuriem bija spēkā esošs līgums ar noteikto komandu, kad tika pieņemts tas kolektīvais līgums. Aizmainot spēlētāju šī opcija dzēšās...
, 2013-12-21 14:09, pirms 10 gadiem
Baigi "labā" pašreklāma: "Visas komandas kuras mani nolīgst zaudē, nolīgstiet mani vēl"
, 2013-12-21 19:01, pirms 10 gadiem
Ričards Džefersons tomēr ir diezgan zināms spēlētājs. Kāpēc virsrakstā jāpiemin Biedriņš un Džefersonu jādēvē par Biedriņā komandas biedru
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.