Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Raptors" vienojas ar Vanvlītu, Heivords pieņem 120 miljonus no "Hornets"

"Raptors" vienojas ar Vanvlītu, Heivords pieņem 120 miljonus no "Hornets"
Freds Vanvlīts/Gordons Heivords. Foto: Scanpix/AFP/AP

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) otrajā brīvo aģentu tirgus dienā visus šokēja iespaidīgais Gordona Heivorda līgums ar Šarlotas "Hornets", kas nākamajos četros gados uzbrucējam atnesīs 120 miljonus.

Oklahomsitijas "Thunder" ģenerālmenedžeris Sems Prestijs turpina aizmainīt savas komandas spēlētājus pret nākotnes drafta izvēlēm. Nu pie jaunām mājām ticis 27 gadus vecais jaunzelandiešu centrs Stīvens Adamss, kurš jaunajā sezonā pārstāvēs Ņuorleānas "Pelicans". Centra spēlētājam vēl ir spēkā līgums uz vienu sezonu par 27,5 miljoniem. Pretējā virzienā no Ņuorleānas uz "Thunder" devies Džordžs Hils, taču viņa palikšana Oklahomsitijā visticamāk ir zem jautājuma zīmes, jo Prestijs centīsies iegūt vēl kādu drafta izvēli, aizmainot Hilu.

Jaunu līgumu ar 2019. gada NBA čempionvienību Toronto "Raptors" noslēdzis Freds Vanvlīts, panākot vienošanos uz četrām sezonām par 85 miljoniem. Jauno sezonu "Raptors" gan nesāks Kanādā, bet gan Floridas štatā Tampā. Vanvlīts NBA "burbuļa" play-off spēlēs guva 19.6 punktus un izdarīja 6,9 rezultatīvas piespēles. Līguma pēdējā gadā iekļauta spēlētāja opcija.

Gordons Heivords veicis visai negaidītu manevru. Lai gan par favorītu uzbrucēja iegūšanā tika uzskatīta Indianas "Pacers", tomēr Heivords izšķīries par labu Šarlotas "Hornets" variantam, pārceļoties uz Maiklam Džordanam piederošo komandu. Heivords četrās sezonās saņems 120 miljonus. Tā kā "Hornets" komandai pietiek līdzekļu spēlētāj parakstīšanai, tad tukšā paliek Bostonas "Celtics", kas cerēja uz maiņas darījumu ar Indianu. Heivordam bija spēlētāja opcija, lai paliktu Bostonā, kur nākamsezon uzbrucējs būtu saņēmis 34 miljonus, taču nu kļūst pavisam skaidrs kādēļ Heivords nolēma doties brīvo aģentu tirgū. Lai iegūtu brīvos līdzekļus Heivorda parakstīšanai, Šarlotas komanda atlaidusi Nikola Batumu, izlīdzinot viņam nākamsezon paredzētos 27 miljonus vairāku sezonu garumā. Tas Francijas basketbolistam ļauj nonākt brīvo aģentu tirgū.

Pēc nesanākušā darījuma ar Bogdanu Bogdanoviču, jaunus palīgus savas komandas rindām cenšas piesaistīt Milvoki "Bucks". Aizvadītās sezonas labākā pamatturnīra komanda savām rindām piesaistījusi saspēles vadītāju Dīdžeju Augustīnu, kurš trīs sezonu laikā saņems 21 miljonu dolārus. Savukārt groza apakšā buku rindām pievienojies spēka uzbrucējs Bobijs Portiss, kura līgums būs spēkā divus gadus. Pirms otrā sadarbības gada gan Portisam būs spēlētāja opcija izlemt par sadarbības turpināšanu.

NBA "burbuļa" fināliste Maiami "Heat" savu bruņošanos turpina ar uzbrucēju Mo Harklesu. Pagājušajā sezonā pirms maiņu darījumu termiņa beigām Hārklesu aizmainīja no "Clippers" uz "Knicks". Basetbolists jaunajā sezonā NBA finālistes rindās nopelnīs 3,6 miljonus. Tāpat uz Floridu pārceļas tehniski par NBA čempionu šajā sezonā kļuvušais Eiverijs Bredlijs, kurš gan uz NBA "burbuli" nedevās. Bredlijs no "Heat" nākamajās divās sezonās saņems 10,6 miljonus. Bredliju uz Maiami pārcelties pamudinājis "Heat" komandas līderis Džimijs Batlers, rekrūtējot nu jau bijušo "Lakers" aizsargu.

Papildinājumu komandas aizsardzības bastionam ieguvusi Fīniksas "Suns", kas vienojusies ar nule kā NBA finālā spēlējušo Dža Krauderu, kurš sezonas laikā maiņas darījumā nonāca Maiami komandā. Krauders nu pārcelsies uz Arizinu, kur trīs sezonās saņems 30 miljonus. Kopā ar Krisu Polu, Devinu Bukeru un Deandrē Eitonu Fīniksā veidojas ļoti intiģējoša komanda.

Bruklinas "Nets" sastāvam pievienosies spēka uzbrucējs Džefs Grīns, kurš praktiski visu karjeru mētājies pa dažādām komandām, tā arī savu potenciālu kā 2007. gada piektā drafta izvēle nepierādot. 34 gadus vecajam Grīnam šī jau būs desmitā NBA komanda viņa karjerā (tehniski pat 11. ja Sietlas "SuperSonic" un Oklahomsitijas "Thunder" uzskata kā divas dažādas komandas).

Par Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika komandas biedru Vašingtonas "Wizards" rindās kļūs Brazīljas saspēles vadītājs Rauls Neto, kuru Latvijas basketbola līdzjutēji klātienē varēja vērot 2011. gada Pasaules čempionātā U19 izlasēm. Bertāna vienaudzis Neto pagājušo sezonu pavadīja Filadelfijā, bet nu vienojies par gada sadarbību ar ASV galvaspilsētas komandu.

Savulaik par gada labāko debitantu atzītais Maikls Kārters-Viljamss turpinās spēlēt Orlando "Magic" sastāvā, panākot konceptuālu vienošanos par palikšanu Floridas komandā. Spēka uzbrucējs Gerijs Klarks no Orlando komandas nākamajās divās sezonās saņems 4,1 miljonu.

Memfisas "Grizzlies" parakstījusi jaunu līgumu 35 miljonu vērtībā uz četriem gadiem ar komandā jau pagājušajā sezonā spēlējušo aizsargu De'Antoniju Meltonu.

Čikāgas "Bulls" rindās jaunajā sezonā turpinās spēlēt Denzels Valentains, kurš piekritis kvalifijācijas piedāvājumam par 4,7 miljoniem dolaru.

Atlantas "Hawks" rindās spēlēs Kriss Dans, vienojoties par divu gadu sadarbību, kas Danam atnesīs desmit miljonus dolāru. Vienošanās gan paredz spēlētāja opciju pirms otrā gada.

Šķietami mūža līgums uz galda stāv Puertoriko basketbolistam Džejdzejam Barea, kurš arī nākamsezon pārstāvēs Dalasas "Mavericks" krāsas.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/wojespn
https://twitter.com/ShamsCharania


, 2020-11-21 20:33, pirms 3 gadiem
Haywards tikko no Šarlotes dabuja 4/120.
Vnk bez komentāriem
Oficiāli sapnis par Turnera pievienošanos Bostonai laikam ir miris
, 2020-11-21 20:46, pirms 3 gadiem
Šarlotei jau īsti citu variantu nav kā dabūt kādu zvaigznīti kā tikai liekot lielo piķi galdā. Nav īsti sapņu galamērķis.
, 2020-11-21 20:52, pirms 3 gadiem
Eindžš var iet spārdīt skārda bundžās..
Uz galda bija piedāvājums Turners+Mcdermots,bet tas klauns Indianai prasa Oladipo vai Vorenu...
Tagad kaut kāds Zellers būs jāņem sūda sign n trade dēļ...
, 2020-11-21 20:54, pirms 3 gadiem
30 miljoni sezonā Heivordam.. Vienkārši trūkst vārdu.
, 2020-11-21 20:55, pirms 3 gadiem
krisla rakstīja: Šarlotei jau īsti citu variantu nav kā dabūt kādu zvaigznīti kā tikai liekot lielo piķi galdā. Nav īsti sapņu galamērķis.
Kas tad viņš par zvaigzni? Tad jau drīzāk Bertāns par šo ir labāks
, 2020-11-21 20:59, pirms 3 gadiem
HitMix* rakstīja: Kas tad viņš par zvaigzni? Tad jau drīzāk Bertāns par šo ir labāks
Ai nu beidz.Gordijs pie normālas veselības ir labāks par Bertānu..
Zvaigzne viņš arī ir.
, 2020-11-21 20:59, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Eindžš var iet spārdīt skārda bundžās..
Uz galda bija piedāvājums Turners+Mcdermots,bet tas klauns Indianai prasa Oladipo vai Vorenu...
Tagad kaut kāds Zellers būs jāņem sūda sign n trade dēļ...
Vislabāk jau būtu Rozier atpakaļ. īsti vietas viņam hornetos nav. Bet bostonai tagad nesanāks piķis pāri palicis ar visu sign un trade. Garajā galā kko vajadzētu, bet kas nu vairs tur dabonams, ko var atļauties
, 2020-11-21 21:00, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ai nu beidz.Gordijs pie normālas veselības ir labāks par Bertānu..
Zvaigzne viņš arī ir.
Zvaigzne ir, bet ne tādas summas...
, 2020-11-21 21:06, pirms 3 gadiem
NYK izskatās, ka vispār dabūs bomžoties, jo neviens neies uz turieni, bet Capspace jāizmanto
, 2020-11-21 21:37, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Eindžš var iet spārdīt skārda bundžās..
Uz galda bija piedāvājums Turners+Mcdermots,bet tas klauns Indianai prasa Oladipo vai Vorenu...
Tagad kaut kāds Zellers būs jāņem sūda sign n trade dēļ...
Es Eindža vietā bez domāšanas paņemtu Mcdermotu un Turneru. Vispār tā viņam ir milzīga izgāšanās. Neticami. Sapinās meistarībā? Laikam jau bija pieradis uzvarēt visas maiņas un panākt savu. Es BOS bosu vietā būtu ļoti neapmierināts. Gadu nevar tikt pie C normāla un tagad principā zaudēja Tērneru un MCD bez jebkādas atlīdzības. Labi ka es neesmu BOS fans. Būtu nenormāli dusmīgs. Prasītu lai viņu atlaiž.
, 2020-11-21 21:40, pirms 3 gadiem
Bostona pat Batumu nedabūs vai kādu citu. Šarlote izmeta batumu sadalot līgumu uz dažiem gadiem.
, 2020-11-21 21:45, pirms 3 gadiem
Nu Hornets sagāja sviestā atkal. Vai tad nedabūja mācību par Batumu? Un tagd var gadīties tā pat. Nu labi, ļoti gribi maksāt 30. milj. un patīk GH, bet nu iedod 2+1 gadus. Tā pat piekristu. Ja tagd dabū traumu šogad vai nākamgad, tad ir nākamais Batuma līgums atkal.
, 2020-11-21 21:51, pirms 3 gadiem
HitMix* rakstīja: Zvaigzne ir, bet ne tādas summas...
Bet tā taču ir Šarlote..Kurš tur nav pārmaksāts
, 2020-11-21 21:55, pirms 3 gadiem
Augustīns un Porters ir labi papildinājumi MIL. DJA Lielisks līgums, ļoti atbilstošs. Par porter nav uzrkstīts kāda nauda.
Toties Suns sāk izskatīties draudīga, pēc Kraudera pievienošanās. Tā vietā lai Heat iedotu 10 milj Krauderam, viņi tik samaksā kkādam Lenardam. Kuš tad galu galā spēlēja visas izšķirošās spēles?
, 2020-11-21 21:58, pirms 3 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Es Eindža vietā bez domāšanas paņemtu Mcdermotu un Turneru. Vispār tā viņam ir milzīga izgāšanās. Neticami. Sapinās meistarībā? Laikam jau bija pieradis uzvarēt visas maiņas un panākt savu. Es BOS bosu vietā būtu ļoti neapmierināts. Gadu nevar tikt pie C normāla un tagad principā zaudēja Tērneru un MCD bez jebkādas atlīdzības. Labi ka es neesmu BOS fans. Būtu nenormāli dusmīgs. Prasītu lai viņu atlaiž.
Da kāda tur sapīšanās meistarībā..Viņš vnk ir greedy bastards un nekas vairāk.Es nesaprotu to viņa mīlestību un apsēstību ar tiem drafta pikiem kurus negrib dot prom treidos.
Tev ir iespēja tieši uzlabot pozīciju kuru tev ĻOTI vajag,bet tā vietā vnk norauj visu treidu savas alkatības dēļ..Ir ideāla iespēja nezaudējot neko daudz iegūt Turneru..Tak aiztreido Mcdermotu/noveivo ja tev viņš nepatīk..Tā vietā vēl prasīt Vorenu/Oladipo kurus tev pat nevajag komandai ir vnk vājprāts..
Tāpat,kā šogad draftā..No 3 pickiem iznieko divus pikus uz maziem guardiem kurus tev nevajag.Jēga turēties pie viņiem ja katru gadu viņš dara vienu un to pašu.Nodraftē un pēc divām sezonām nepaņem opcijas..
, 2020-11-21 22:30, pirms 3 gadiem
Klīst baumas, ka nav jau tā, ka Bostona neko nedabūs, jo Hornets var iegūt Heivordu tikai ar sign-trade dīlu pie šādiem līguma nosacījumiem. Bet to es tikai čalotavā izlasīju, pats neesmu pārbaudījis
, 2020-11-21 22:40, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Klīst baumas, ka nav jau tā, ka Bostona neko nedabūs, jo Hornets var iegūt Heivordu tikai ar sign-trade dīlu pie šādiem līguma nosacījumiem. Bet to es tikai čalotavā izlasīju, pats neesmu pārbaudījis
Nav jau tā,ka Bostonai vajag kaut ko no Šarlotes..Ne tas Zellers un vēl jo vairāk Roziers vajadzīgi
Batums jau noveivots,lai sanāk vieta Gordijam,un izskatās sign n trade pat tur nebūs
, 2020-11-21 22:46, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Klīst baumas, ka nav jau tā, ka Bostona neko nedabūs, jo Hornets var iegūt Heivordu tikai ar sign-trade dīlu pie šādiem līguma nosacījumiem. Bet to es tikai čalotavā izlasīju, pats neesmu pārbaudījis
Jā tās ir dumjas baumas. Nav viņiem nekādu problēmu parakstīt tāpat vien. Pārbaudi info citreiz.
, 2020-11-21 22:57, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Da kāda tur sapīšanās meistarībā..Viņš vnk ir greedy bastards un nekas vairāk.Es nesaprotu to viņa mīlestību un apsēstību ar tiem drafta pikiem kurus negrib dot prom treidos.
Tev ir iespēja tieši uzlabot pozīciju kuru tev ĻOTI vajag,bet tā vietā vnk norauj visu treidu savas alkatības dēļ..Ir ideāla iespēja nezaudējot neko daudz iegūt Turneru..Tak aiztreido Mcdermotu/noveivo ja tev viņš nepatīk..Tā vietā vēl prasīt Vorenu/Oladipo kurus tev pat nevajag komandai ir vnk vājprāts..
Tāpat,kā šogad draftā..No 3 pickiem iznieko divus pikus uz maziem guardiem kurus tev nevajag.Jēga turēties pie viņiem ja katru gadu viņš dara vienu un to pašu.Nodraftē un pēc divām sezonām nepaņem opcijas..
Jā piekrītu par to greedy bastard. Tā bezjēdzīgā apsēstība ar tiem pikiem nopietni traucē. Tak veido beidzot komandu! Paņem centru un šūteri. Deva DB bet redz viņam žēl sūda 2 vēlus pikus iedot, kuri viņam neko nedos turpmāk. Ko tad viņš tik labu ir nodraftējis visus šos gadus ar pikiem ārpus top 10. Gandrīz neko. Nu varbūt tie abi Viliamsi kkas jēdzīgs būs kaut cik, bet Tērnsrs un Bertāns gan nebūs tagd, kad viņiem tik ļoti vajag šos.
, 2020-11-22 00:15, pirms 3 gadiem
krisla rakstīja: Šarlotei jau īsti citu variantu nav kā dabūt kādu zvaigznīti kā tikai liekot lielo piķi galdā. Nav īsti sapņu galamērķis.
Bet viņam ir 30 gadi...
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
7

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.