Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pasečņikam pieredzes bagāts konkurents cīņā par centra minūtēm Vašingtonā

Emils Ozerinskis

Pasečņikam pieredzes bagāts konkurents cīņā par centra minūtēm Vašingtonā
Jākobs Peltls/Robins Lopess. Foto: Scanpix/AP

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmajā brīvo aģentu tirgus dienā pie jauniem līgumiem tikuši vairāk nekā trīsdesmit spēlētāji.

Naktī uz sestdienu tika atvērts NBA brīvo aģentu tirgus. Lai gan šī gada pieejamo spēlētāju saraksts skaitās samērā pieticīgs, bez lielām zvaigznēm, izņemot Entoniju Deivisu, kurš grasās palikt Losandželosas "Lakrers" rindās, tomēr aktivitāte tirgus pirmajā dienā netrūka. Apkopojam vēl vairākus darījumus, kas tika veikti ļoti agrās rīta stundās pēc Latvijas laika.

Latvijas publikai protams svarīgākais jautājums bija Dāvja Bertāna turpmākais NBA liktenis. Lai gan latviešu lāzera pakalpojumos ieinteresētas bija arī citas komandas, taču nedaudz pirms pieciem no rīta pēc Latvijas laika kļuva skaidrs, ka Bertāns paliek līdzšinējā komandā, parakstot piecu gadu līgumu par 80 miljoniem. Tā kā Vašingtonas "Wizards" savu galveno prioritāti brīvo aģentu tirgū - noturēt latviešu snaiperi - bija izpildījusi, ASV galvaspilsētas komanda varēja turpināt sastāva tālāko komplektāciju. Centra pozīcijā "Wizards" piesaistīja 32 gadus veco Robinu Lopesu. Pagājušajā sezonā Robins bija sava dvīņubrāļa Brūka Lopesa dublietis Milvoki komandā. Robins pirms tirgus atvēršanās atteicās no piecu miljonu līguma ar "Bucks", parakstot vienošanos ar Vašingtonu aptuveni līdzīgā apmērā.

Trīs gadu līgumam par 18,1 miljonu piekritis Džastins Holidejs, kurš turpinās pārstāvēt Indianas "Pacers" krāsas. Indianas komanda vēl aizvien tiek uzskatīta par favorīti Gordona Heivorda iegūšanai, taču lai tas notiktu "Pacers" jāatrod kopsaucējs "paraksti un aizmaini" stila darījumam ar Bostonas "Celtics".

Sanantonio "Spurs" rindās turpinās spēlēt austriešu centrs Jākobs Peltls, kurš Sanantonio nonāca pēc Kavai Lenarda darījuma kopā ar Demāru Derozenu. 25 gadus vecā centra atalgojums sasniegs kopumā 27 miljonus nākamo trīs sezonu laikā.

Divu gadu līgumu ar Milvoki "Bucks" noslēdzis Pets Konitons. Amerikāņu aizsargs paliks komandā par 8,3 miljoniem. Pirms līguma otrā gada Konitonam ir spēlētāja iespēja to pārtraukt.

Denveras "Nuggets", kas nakts pirmajā pusē zaudēja vairākus garā gala spēlētājus, panākusi divu gadu vienošanos ar Džamaiklu Grīnu par 15 miljoniem dolāru. 30 gadus vecais spēka uzbrucējs pēdējo pusotru sezonu pavadīja Losandželosas komandā "Clippers".

Čikāgas "Bulls" savam gados jaunajam sastāvam piesaistījusi 34 gadus veco veterānu Geretu Templu, kurš nākamsezon saņems piecus miljonus.

Sešu miljonu līgumam uz vienu sezonu ar Ņujorkas "Knicks" piekritis 29 gadus vecais aizsargs Alkeks Bērks.

Orlando "Magic" panākusi viena gada vienošanos ar 30 gadus veco uzbrucēju Džeimsu Enisu, kurš tika aizmainīts uz Orlando no Filadelfijas pirms pagājušās ziemas maiņu darījuma termiņa beigām.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/wojespn
https://twitter.com/ShamsCharania

     [+] [-]

, 2020-11-21 13:16, pirms 3 gadiem
Knicks beidzot parakstīja sakarīgu PG. Ja dabūs vēl Heywordu, tad varbūt arī nepaliks pēdējie līgā Priekš Anžeja situācija tagad paliek smaga. Priekšā 3 centri. Braients, Vāgners, Lopezs. Nekas viegls nebūs. Bet starpsezona ļoti interesanta

  +1 [+] [-]

, 2020-11-21 13:26, pirms 3 gadiem
Andžejs var droši braukt uz izlasi, nekur tālāk par beņķi viņš netiks!

     [+] [-]

, 2020-11-21 13:28, pirms 3 gadiem
It kā jau forši, dabūja lētu un pieredzējušu centru. Bet nu tagad AP priekšā ir 5 garie. Braients, Vāgners, Lopezs, Hačimura, Lopezs. Neredzu šogad AP nevienu minūti laukumā, ja vien Vola maiņā neiesaista Hačimuru vai Vāgneru.

     [+] [-]

, 2020-11-21 15:05, pirms 3 gadiem
Runājot par Poeltl, viņa uzvārdam ir super dīvaina uzvara - izklausās pēc Perdel.