Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA nākamsezon paredz algu griestus 103 miljonu dolāru apmērā

Rolands Eliņš

NBA nākamsezon paredz algu griestus 103 miljonu dolāru apmērā
NBA komisārs Adams Silvers
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubi saņēmuši informāciju no līgas vadības, ka pašreizējie aprēķini paredz algu griestu līmeni 103 miljonu ASV dolāru “augstumā”. Tas būtu par iespaidīgiem 33 miljoniem vairāk nekā pagājušajā sezonā.

Pēc jaunā un milzīgā TV līguma noslēgšanas NBA plānotie ienākumi uzlidoja debesīs, un attiecīgi lielu kāpumu šovasar pieredzēja arī algu griestu ierobežojums. 2015./16. gadā komandas spēlētāju algās nevarēja tērēt vairāk nekā 70 miljonus dolāru, bet šosezon šis ierobežojums ir pacelts jau līdz 94 miljoniem.

Sākotnējās mediju aplēses liecināja, ka 2017./18. gada sezonā algu griesti pieaugs līdz pat 108 miljoniem. Taču milzīgu summu aprēķināšana ne vienmēr nozīmē, ka šīs milzīgās summas ir vienmēr pieejamas, turklāt šovasar brīvo aģentu piesaistē un jaunu līgumu noslēgšanā klubi apņēmās iztērēt krietni vairāk nekā līga bija paredzējusi.

ESPN ziņo, ka klubi saņēmuši jaunās finanšu aplēses, kas liecina par nākamās sezonas algu griestiem 103 miljonu apmērā – par pieciem miljoniem mazāk nekā bija plānots vasaras sākumā, taču par galvu reibinošiem 33 miljoniem vairāk nekā pirms gada. Algu griestu lielumu lielā mērā nosaka līgas un spēlētāju arodbiedrības kolektīvais līgums, kurš paredz ienākumu līdzvērtīgu sadalīšanu, proti, spēlētāji algās saņem apmēram 50% no līgas ienākumiem.

Jaunā TV līguma dēļ līgas vadība gan vēlējās mainīt kolektīvā līguma nosacījumus, jo mainījusies arī finansiālā situācija, taču spēlētāju arodbiedrība šādam solim nepiekrita. Tas radīja bažas par kolektīvā līguma likteni, jo, lai arī tas noslēgts līdz 2022. gadam, abām pusēm ir iespējas no tā šogad atteikties. Pārrunas par šādu iespēju notiek jau labu laiciņu, un pēdējās vēstis liecina, ka abas puses ir ļoti tuvu kompromisa panākšanai un lokauts šoreiz nedraud. Spēlētāju ienākumu daļa paliks apmēram tajā pašā līmenī, taču klubi vēlas atteikties no līguma amnestijas iespējas.

Tiek arī ziņots par vairākām izmaiņām brīvo aģentu piesaistes noteikumos, tāpat tiks samazināts periods, pēc kura komandas varēs pagarināt līgumus. Pašreizējie noteikumi paredz, ka klubs var pagarināt līgumu ar spēlētāju tikai pēc trim gadiem vienā komandā, bet jaunais kolektīvais līgums ļaus to izdarīt jau pēc diviem gadiem. Proti, pašreizējie noteikumi Kristapam Porziņģim līguma pagarinājumu ar “Knicks” ļaus parakstīt 2018. gada vasarā, kamēr potenciālās izmaiņas varētu ļaut viņam pagarināt līgumu jau nākamgad.

Izmantotie resursi:
Report: NBA cap projection up to $103M for...

     [+] [-]

, 2016-10-21 18:48, pirms 7 gadiem
Atkal būs nereālie līgumi, kaut kādiem dvieļu nesēju palīgiem būs ap 20 mil. sezonā... es ar varētu... to atbildīgo nastu celt...

  +2 [+] [-]

, 2016-10-21 18:56, pirms 7 gadiem
karlosm rakstīja: Atkal būs nereālie līgumi, kaut kādiem dvieļu nesēju palīgiem būs ap 20 mil. sezonā... es ar varētu... to atbildīgo nastu celt...
pa priekšu izej tas takas ,ko vīreļi gājuši ir un tikuši NBA kautvai par tiem dvieļu nesējiem

     [+] [-]

, 2016-10-21 19:10, pirms 7 gadiem
nu uz KP tas pagaidām nekā neatsaucas

     [+] [-]

, 2016-10-21 19:26, pirms 7 gadiem
Nu, amīšiem ir drukàšanas mašīna - var piedrukāt cik $ vajag...man jau šķiet, ka galvenà problēma ir nabagu - 99,99% jauno basketbolistu, tikšana pie miljoniem...reāli jau neviens nemāk un nezin ko darīt ar tiem miljoniem , un tad uzrodas konsultanti un padomdevēji...
..interesanti būtu dzirdēt cik daudz naudas šodien ir NBA spēlētājiem, kuri beiguši spēlēt pirms 10-20 gadiem...ok, Džordanam vēl šodien maksā, bet cik naudas ir tiem dvieļu pasniedzējiem no Čikàgas Bulls šodien?

     [+] [-]

, 2016-10-21 19:29, pirms 7 gadiem
...un tas 0,01% bija domāts jaunais Sabonis, kurš ir audzināts miljonāra ģimenē !

     [+] [-]

, 2016-10-21 20:30, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Nu, amīšiem ir drukàšanas mašīna - var piedrukāt cik $ vajag...man jau šķiet, ka galvenà problēma ir nabagu - 99,99% jauno basketbolistu, tikšana pie miljoniem...reāli jau neviens nemāk un nezin ko darīt ar tiem miljoniem , un tad uzrodas konsultanti un padomdevēji...
..interesanti būtu dzirdēt cik daudz naudas šodien ir NBA spēlētājiem, kuri beiguši spēlēt pirms 10-20 gadiem...ok, Džordanam vēl šodien maksā, bet cik naudas ir tiem dvieļu pasniedzējiem no Čikàgas Bulls šodien?
nu, Rodmens laiza Ziemeļkorejas naudas spiestuvi, lai būtu nauda ko tērēt Olimpikā