Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

NBA izmeklē, vai "Lakers" neveica neatļautas pārrunas ar Džordžu

NBA izmeklē, vai "Lakers" neveica neatļautas pārrunas ar Džordžu
Pols Džordžs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija paziņojusi par uzsāktu izmeklēšanu pēc Indiānas „Pacers” sūdzības par Losandželosas „Lakers” neatļautu vienošanos un/vai sarunu veikšanu ar Polu Džordžu. Ja pierādīsies, ka „Lakers” jaunais prezidents Maģiskais Džonsons veicis neatļautas pārrunas ar Džordžu, Losandželosas komandai draud bargs sods, kas varētu arī izpostīt Džordža vēlmi spēlēt "Lakers" sastāvā.

Maģiskais Džonsons, viens no visu laiku labākajiem basketbolistiem, par „Lakers” sporta operāciju prezidentu kļuva šī gada februārī. Viens no viņa pagaidām vēl neilgās darbības lielākajiem panākumiem bija četrkārtējā „All-Star” mača dalībnieka Pola Džordža intereses iegūšana – Džordžs jūnijā paziņoja „Pacers”, ka neplāno pagarināt līgumu ar klubu, tā vietā 2018. gada vasarā kā brīvais aģents pievienojoties „Lakers”.

„Pacers” uz savas lielākās zvaigznes lēmumu reaģēja ar maiņas darījumu, kas laicīgi parūpējās par tukšas vietas nepalikšanu Džordža vietā – no „Thunder” tika iemainīti Domants Sabonis un Viktors Oladipo. Taču „Pacers” ar to neapstājās un iesniedza sūdzību NBA ar prasību uzsākt izmeklēšanu, vai „Lakers” nav izmantojusi neatļautus līdzekļus, lai panāktu mutisku vienošanos ar Džordžu. NBA vadība aizvadītajā naktī apstiprināja, ka šāda izmeklēšana, kas uzticēta neatkarīgai juristu firmai, patiešām ir uzsākta.

NBA noteikumi paredz, ka klubu pārstāvji nedrīkst sarunāties ar citu komandu spēlētājiem vai viņu aģentiem par nākotnes plāniem, piedāvāt līgumus vai atrunāt citus iespējamās sadarbības nosacījumus. Par šī ierobežojuma pārkāpšanu iespējams sodīt ar drafta izvēļu atņemšanu, naudas sodu līdz pieciem miljoniem dolāru, pārkāpumu veikušo kluba pārstāvju diskvalifikāciju, kā arī liegumu nākotnē parakstīt līgumu ar iesaistīto spēlētāju. „Pacers” iesniegtā prasība atspoguļo vairāku komandu bažas par arvien biežākajiem gadījumiem, kad citu klubu pārstāvji vēršas pie spēlētājiem, kuru līgumā palikušas vēl 1-2 sezonas.

Pagaidām nav publiski zināms, vai „Pacers” vai NBA rīcībā ir pierādījumi par Maģiskā Džonsona un Džordža neatļautām pārrunām. Ja tādas tiks pierādītas, Džordžs var zaudēt iespēju pievienoties „Lakers” kā brīvais aģents, tāpat viņam varētu tiktu piemērots liegums aizmainīšanai uz „Lakers”.

Džordžam nākamvasar būs iespēja noslēgt četru sezonu ilgu līgumu par 130 miljoniem dolāru, un „Lakers” jau ieplānojusi vietas atbrīvošanu savos algu sarakstos. Džordžs savu bērnību pavadīja Losandželosā un nav publiski slēpis, ka vēlētos pārstāvēt „Lakers”. Šajā sezonā gan viņam priekšā starts "Thunder" rindās.

Izmantotie resursi:
Magic Johnson, Los Angeles Lakers being...


, 2017-08-21 20:22, pirms 7 gadiem
Un kas tieši bija neatļauts, kad Lakers gribēja iegūt Krisu Polu?
, 2017-08-21 20:27, pirms 7 gadiem
vienigais_anonims rakstīja: Un kas tieši bija neatļauts, kad Lakers gribēja iegūt Krisu Polu?
Problēma ir tāda,kad uz to brīdi komanda piederēja līgai.Nezinu,kam viņi pieder tagad.Pieņemu,ka nav pārdevuši.Varbūt mēģina zem NBA vadītāju galvām veikt kaut ko.Hz ņepomņu.Antifanam jāzin,kā CP3 fanam,un LAL heiterim
, 2017-08-21 20:40, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Problēma ir tāda,kad uz to brīdi komanda piederēja līgai.Nezinu,kam viņi pieder tagad.Pieņemu,ka nav pārdevuši.Varbūt mēģina zem NBA vadītāju galvām veikt kaut ko.Hz ņepomņu.Antifanam jāzin,kā CP3 fanam,un LAL heiterim
šis līgas lēmums arī ir nolicis Lakers tur,kur viņi ir bijuši pagājušās sezonas..
, 2017-08-21 20:42, pirms 7 gadiem
vienigais_anonims rakstīja: Un kas tieši bija neatļauts, kad Lakers gribēja iegūt Krisu Polu?
Šajā gadījumā CBA neatļauts ir tas, ka viena kluba vadība cenšas sarunāt pie sevis spēlētāju, kuram jau spēkā esošs līgums ar citu komandu. Ja vien Maģiskais nav ar roku rakstījis vēstuli Džordža vecākiem (kas šobrīd tiek uzskatīta par vienu no ticamākajām versijām), tad šaubos, vai lieta aizies līdz kādām sankcijām.

Ar Polu bija cits stāsts. Bostonietim pa daļai ir taisnība - Ņūorleānas Hornets pusotru gadu (no 2010. gada decembra līdz 2012. gada aprīlim) piederēja līgai, un šī perioda laikā tika izteikts maiņas piedāvājums ar LAL un HOU, ko Stērns kā pastarpināts komandas īpašnieks noraidīja. Pēc lokauta sezonas beigām Hornetus beidzot pārdeva, un pēc gada komandas nosaukums tika nomainīts uz Pelikāniem.
, 2017-08-21 20:47, pirms 7 gadiem
Man nesaprast laikam so noteikumu. Visi tak jau simts reizes teica, ka Dzordzs pats arii grib uz Lakers...tad kapec nerunat? Lebrons jau nu tochna simts shadas sarunas veica gan ar Miami, gan Toronto savaa laikaa, ka izveidoja big 3... Bet heat redz sankciju nebija...hmmm
, 2017-08-21 20:56, pirms 7 gadiem
noladets rakstīja: Man nesaprast laikam so noteikumu. Visi tak jau simts reizes teica, ka Dzordzs pats arii grib uz Lakers...tad kapec nerunat? Lebrons jau nu tochna simts shadas sarunas veica gan ar Miami, gan Toronto savaa laikaa, ka izveidoja big 3... Bet heat redz sankciju nebija...hmmm
Pirmkārt, tas ir Lebrons. Kuram šobrīd pastarpināti pieder aģentūra Klutch Sports, kas pārstāv Eriku Bledso, Tristanu, JR un Kaldvelu-Poupu.

Otrkārt, Džordža noplūdusī ziņa kluba vadībai pamatīgi ierieba Indiānas izredzēm iemainīt viņu pret kaut ko lietderīgu, un šī zināmā mērā ir kluba atbilde Džordžam, lai tikai viņš netiktu tur, kur grib.
, 2017-08-21 21:08, pirms 7 gadiem
Ja čalim miķis nebija piesprausts pie krekla tad nav vainīgs...
, 2017-08-21 21:27, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Problēma ir tāda,kad uz to brīdi komanda piederēja līgai.Nezinu,kam viņi pieder tagad.Pieņemu,ka nav pārdevuši.Varbūt mēģina zem NBA vadītāju galvām veikt kaut ko.Hz ņepomņu.Antifanam jāzin,kā CP3 fanam,un LAL heiterim
Sen jau pārdots New Orleānas Saints īpašniekam.

NBA tak viņus pārņēma uz īsu laiku. Un tieši ietrāpījās tas maiņas laiks.
, 2017-08-22 10:20, pirms 7 gadiem
Vēl šodien Lebis būtu bez gredzena, ja CP3 būtu aizmainīts uz LAL. Bet līgas vadība par katru cenu gribēja gredzenu Lebim, tas arī viņiem izdevās. Interesanti, kur būs nākamais BIG3 vai BIG4?
, 2017-08-22 10:55, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Vēl šodien Lebis būtu bez gredzena, ja CP3 būtu aizmainīts uz LAL. Bet līgas vadība par katru cenu gribēja gredzenu Lebim, tas arī viņiem izdevās. Interesanti, kur būs nākamais BIG3 vai BIG4?
Ja PG13 aizies uz Lakers, Lebis var tur iet taisīt
, 2017-08-22 12:39, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Vēl šodien Lebis būtu bez gredzena, ja CP3 būtu aizmainīts uz LAL. Bet līgas vadība par katru cenu gribēja gredzenu Lebim, tas arī viņiem izdevās. Interesanti, kur būs nākamais BIG3 vai BIG4?
Hahahah.... Dunduks.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.