Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dveinam Veidam mūža līgums ar Ķīnas sporta apavu kompāniju un iespēja spēlēt Ķīnā

Andrejs Siliņš

Dveinam Veidam mūža līgums ar Ķīnas sporta apavu kompāniju un iespēja spēlēt Ķīnā
Dveins Veids
Foto: AFP / Scanpix

Izcilais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Dveins Veids parakstījis mūža līgumu ar ķīniešu sporta apavu un apģērbu kompāniju "Li-Ning". Tāpat pastāv iespēja, ka Veids nākamajā sezonā varētu spēlēt Ķīnā.

Karjeras sākumposmā Veids pārstāvēja amerikāņu sporta apavu un apģērbu kompānijas "Converse" un "Jordan Brand", bet 2012. gadā parakstīja līgumu ar "Li-Ning". Tagad basketbolists parakstījis jaunu mūža līgumu ar kompāniju un, lai arī netiek ko summa, tiek lēsts, ka līgums veidos spēlētājam ienākumus vairāku desmitu miljonu dolāru apmērā.

"Vēlējos to paveikt, lai kaut ko uzbūvētu. Esmu nolēmis to paveikt. Vēlos atstāt mantojumu sev un savai ģimenei. Redzu, ka no šī darījuma iegūst abas puses. Mēs kopā redzam iespēju paveikt ko īpašu," sacīja Veids, kuram sadarbībā ar "Li-Ning" paredzēts ne vien veidot apavu un apģērbu līnijas, bet organizēt arī ar basketbolu saistītas aktivitātes bērniem un jauniešiem.

"Li-Ning" ir ķīniešu sporta apavu un apģērbu kompānija, ko 1989. gadā nodibināja un savā vārdā nosauca izcilais un titulētais ķīniešu sporta vingrotājs Li Nings. Viņš arī joprojām veic izpilddirektora pienākumus kompānijā, kas gadā apgroza miljardos dolāru mērāmas summas un kuras ienākumi ik gadu sasniedz vairākus simtus miljonus dolāru.

Veids šobrīd atrodas "Li-Ning" reklāmas tūrē Ķīnā un norādījis, ka pagaidām nedomā par nākamo sezonu. 36 gadus vecais Veids pagājušo sezonu uzsāka Klīvlendas "Cavaliers" un noslēdza Maiami "Heat", taču tagad ir brīvais aģents. Ja Veids par nākamo sezonu plānojot domāt tikai pēc atgriešanās no Ķīnas, tad, esot turpat uz vietas, basketbolistam tomēr nav iespējams izvairīties no interesentiem.

Ķīnas basketbola klubs "Flying Tigers" šobrīd cenšoties pārliecināt Veida pārstāvjus, ka tieši viņu komanda būtu īstā vieta, kur Veidam nākamajā sezonā spēlēt. "Flying Tigers" esot gatava piedāvāt Veidam, kurš NBA karjeras laikā spēlētāja atalgojumā vien saņēmis teju 194 miljonus dolāru, iespaidīgu līgumu, taču konkrētas summas ķīniešu medijos pagaidām netiek minētas. "Flying Tigers" spēlējuši vairāki kādreizējie NBA spēlētāji, pēdējos četrus gadus to pārstāvēja Andrejs Blačs, kurš savulaik bija viens no pirmajiem stabilajiem NBA spēlētājiem, kurš izvēlējās karjeru turpināt Ķīnā.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-21 19:07, pirms 6 gadiem
Visiem Ķīnas apaviem ir fantastiska kvalitāte!

     [+] [-]

, 2018-07-21 20:03, pirms 6 gadiem
Mazkuilis rakstīja: Visiem Ķīnas apaviem ir fantastiska kvalitāte!
Neaizmirsti ka arii Nike,Adidas un liela dalja citi brendi naak tieši no Ķīnas..taa kaa....

     [+] [-]

, 2018-07-21 20:15, pirms 6 gadiem
Mazkuilis rakstīja: Visiem Ķīnas apaviem ir fantastiska kvalitāte!
ja tu pērc centrāltirgū par dažiem eiro, tad nebrīnies, ka nojuks/smirdēs, utml. ja ieguldīsi normālos ķīniešu apavos, tad arī bēdu nezināsi. tāpat kā augstāk minēja cilvēks, tad arī visi brendotie zīmoli tieši tiek ražoti ķīnā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-21 21:06, pirms 6 gadiem
Ražots Ķīnā mūsdienās jau ir kļūst par retumu. Visus netīros/lētos darbus izdara nabadzīgās valstis ap Ķīnu