Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"Celtics" iegūst Lī, Brauns paliek Fīniksā

"Celtics" iegūst Lī, Brauns paliek Fīniksā
Kortnijs Lī
Foto: Reuters/Scanpix

"Celtics" no Hjūstonas "Rockets" ieguvusi aizsargu Kortniju Lī, kurš ar Bostonu parakstījis divu gadu līgumu. Tikmēr Šenons Brauns arī nākamajā sezonā pārstāvēs Fīniksas "Suns".

Paredzams, ka Kortnijs Lī nākamajās divās sezonās no "Celtics" saņems septiņus miljonus dolāru. "Rockets" trīs komandu darījumā no Bostonas iegūs Šarlotes "Bobcats" 2013. gada drafta otrās kārtas izvēli, uzbrucēju Džedžuanu Džonsonu, aizsargu Ītvonu Moru un uzbrucēju Šonu Viljamsu. Hjūstona tāpat tikusi pie līdz šim Portlendai piederējušā aizsarga Džona Dīblera tiesībām. "Trail Blazers" iegūst Sašu Pavloviču.

Cits aizsargs Šenons Brauns paliks Fīniksā, kur "Suns" rindās spēja sasniegt karjeras rezultativitātes rekordu, vidēji mačā gūstot 11.0 punktus. 19 mačus nospēlējot starta pieciniekā, bijušais "Lakers" rezerves aizsargs guva 15.8 punktus, no trīspunktu līnijas metot ar 40.6% precizitāti.

Hjūstona turpina aktīvi darboties spēlētāju piesaistē, piedāvājot "Bulls" turku centram Omēram Ašikam trīs gadu līgumu par 25.1 miljonu. Trešajā gadā Ašiks saņemtu 14.89 miljonus. "Bulls" vēl nav saņēmusi oficiālos dokumentus. Kad tas notiks, Čikāgai būs trīs dienas laika, lai izlemtu – maksāt Ašikam tikpat daudz vai palaist prom.

"Lakers" vēlas paturēt rezerves uzbrucēju Džordanu Hilu kuru pagājušajā sezonā Dereka Fišera darījumā ieguva no "Rockets". Hils izvēlējās starp Losandželosu un Minesotu. Nākamajās divās sezonās basketbolists saņems nedaudz mazāk par astoņiem miljoniem, "Lakers" sastāvā izvēloties palikt par mazāku atalgojumu.

Minesotai nevajadzīgais uzbrucējs Entonijs Rendolfs karjeru turpinās Denverā, ar "Nuggets" parakstot ilgtermiņa līgumu. Rendolfs, kurš iepriekš spēlējis "Warriors" un "Knicks" rindās, pagājušajā sezonā vislabāko maču aizvadīja tieši pret savu nākamo komandu, "Nuggets" grozā sametot 28 punktus, kā arī izcīnot sešas atlēkušās bumbas un bloķējot piecus metienus.

Visbeidzot "Magic" un "Hornets" pirms sezonas, 7. oktobrī, aizvadīs pārbaudes maču Mehiko. NBA komandas Meksikā spēlēs 18. reizi, kas ir vairāk nekā jebkurā citā valstī ārpus ASV un Kanādas. Kopumā oktobrī būs deviņas starptautiskās spēles, kurās piedalīsies 10 NBA komandas.

Izmantotie resursi:
Chicago Tribune
ESPN


, 2012-07-21 08:59, pirms 12 gadiem
Forshaak jau buutu shanon piesaistiit bostonai bet nu lee ar nav no sliktajiem. Vareetu taa sezona aatraak saakties. Bet nu veel jau olimpiaade jaanoskataa.
, 2012-07-21 09:20, pirms 12 gadiem
nesaprotu,kapēc tik liels ligums tam turkam?
, 2012-07-21 09:35, pirms 12 gadiem
Vispirms Houston atlaiž visus labos spēlētājus ,bet tagad piedāvā Āšikam kuram sezonā 3 ppg 25milj. KAS NOTIEK AR ŠO KOMANDU un loģiski ,ka Bulls nepiedāvās 25milj.!!! LOOOL
, 2012-07-21 10:50, pirms 12 gadiem
Bostona labi pastrādājus, lai nodrošinātos pret to kas liedza uzvarēt pagājušājā sezonā - punkti no rezervistiem. Lī tomēr bija Orlando Magic starta piecinieka spēlētājs kad viņi iekļuva finālā + Terry Bradley Green Rondo. Tikai nepārliecina priekšējā līnija
, 2012-07-21 11:20, pirms 12 gadiem
Guncha123 rakstīja: Bostona labi pastrādājus, lai nodrošinātos pret to kas liedza uzvarēt pagājušājā sezonā - punkti no rezervistiem. Lī tomēr bija Orlando Magic starta piecinieka spēlētājs kad viņi iekļuva finālā + Terry Bradley Green Rondo. Tikai nepārliecina priekšējā līnija
Kadaa vaina Garnettam un bassam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-21 11:48, pirms 12 gadiem
Vispār veterānu komandas: Bostona un Dalasa būs labu darbiņu padarījušas-savākti jauni, perspektīvi čaļi, kuriem veterāni varēs dot neatsveramu pieredzīti!
, 2012-07-21 11:50, pirms 12 gadiem
Stoke rakstīja: Vispirms Houston atlaiž visus labos spēlētājus ,bet tagad piedāvā Āšikam kuram sezonā 3 ppg 25milj. KAS NOTIEK AR ŠO KOMANDU un loģiski ,ka Bulls nepiedāvās 25milj.!!! LOOOL
Ne jau punkti ir tas ko Ašiks nes komandai! Bet nu jāatzīst, ka cipars tādi vai šādi ir par lielu!
, 2012-07-21 13:03, pirms 12 gadiem
Lokouts lielā mērā bija tādu līgumu kā Asikam dēļ,bet Hjūstona turpina gremdēt līgu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-21 15:21, pirms 12 gadiem
dafs rakstīja: Kadaa vaina Garnettam un bassam
Nu pirmkāŗt viņi abi ir PF nevis C Bet nu viss buus ok ja Sullingers un Melo izraadiisies tik labi kaa par vinjiem runaa Melo ar Garneta paliidziibu vareetu kljuut par jauno Perkinsu, Sullingers ja nebuutu vinjam hroniskaas muguras traumas iespeejams buutu top5 picks Bet nu par daudz to bet vinjiem uz PF/C poziiciju...
, 2012-07-21 15:37, pirms 12 gadiem
sandis444 rakstīja: Džedžuans


Bērzinš Tu esi vecis
Kā tad tu tulkotu Jajuan?
, 2012-07-21 23:19, pirms 12 gadiem
Guncha123 rakstīja: Nu pirmkāŗt viņi abi ir PF nevis C Bet nu viss buus ok ja Sullingers un Melo izraadiisies tik labi kaa par vinjiem runaa Melo ar Garneta paliidziibu vareetu kljuut par jauno Perkinsu, Sullingers ja nebuutu vinjam hroniskaas muguras traumas iespeejams buutu top5 picks Bet nu par daudz to bet vinjiem uz PF/C poziiciju...
Bet Garnets ir pārvietos uz centru kur viņs tā... tīri neko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
4

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.