Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

ESPN: "Dončičs un citi spēlētāji, atgriežoties Eiropā, nesekoja NBA ieteikumiem"

ESPN: "Dončičs un citi spēlētāji, atgriežoties Eiropā, nesekoja NBA ieteikumiem"
Luka Dončičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas gaida, ka līgas vadība līdz 1. jūnijam publicēs vadlīnijas, kuras atļaus spēlētājiem atgriezties klubu mītnes pilsētās. Tas būs pirmais solis ceļā uz sezonas atsākšanu, trešdien, 20. maijā, vēstīja ESPN.

Komandas gaida līdzīgu līgas signālu par individuālo nodarbību paplašināšanu, lai trenēties varētu visi uz vietas esošie spēlētāji (in-market players), kā arī lielāks skaits personāla pārstāvju.

NBA sezona tika pārtraukta trešdien, 11. martā. Līga apspriež “soli-pa-solim” plānu sezonas atsākšanai. Tas ietver divas nedēļas spēlētāju izsaukšanai uz klubiem, lai sāktu obligāto 14 dienu pašizolāciju, vienas vai divu nedēļu treniņus kluba treniņbāzē un divas vai trīs nedēļas oficiālajai treniņnometnei.

Situācijas attīstība ir neparedzama, taču daudzi NBA klubu īpašnieki, amatpersonas un spēlētāju arodbiedrības (NBPA) vadošie pārstāji tic, ka līgas komisārs Adams Silvers jūnijā dos zaļo gaismu sezonas atsākšanai. Pastāv cerība, ka spēles atsāksies, vēlākais, jūlija beigās.

NBA joprojām apsver iespēju aizvadīt spēles divās vietās, tai skaitā “Walt Disney World” izklaides parkā Orlando un Lasvegasā.

Līgas un arodbiedrības pārstāvji tiekas, lai apspriestu sezonas atsākšanas detaļas. Tiek lemts par regulārās sezonas pabeigšanu, “play-off” priekšturnīra iespēju, izslēgšanas spēļu formātiem, kā arī diskutēts, vai sezonas turpinājumā jāspēlē visām 30 komandām.

Daudzi spēlētāji palikuši vietējos tirgos vai atsākuši individuālas nodarbības komandu treniņbāzēs. Daži spēlētāji, tai skaitā “Dallas Mavericks” zvaigzne Luka Dončičs un citi, pretēji līgas ieteikumiem, pārtraukuma laikā atgriezušies Eiropā un citviet ārzemēs, raksta ESPN.

Silvers izteicās, ka Ziemeļamerikas sporta komisāri informējuši ASV prezidenta Trampa administrāciju, ka viņiem varētu būt nepieciešama valdības palīdzība, lai spēlētāji atgrieztos valstī. Līga cer uz pilnu sapratni šajā jautājumā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.