Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Timberwolves" treneris Adelmans noslēdz karjeru

"Timberwolves" treneris Adelmans noslēdz karjeru
2013. gada 6. aprīlis, Riks Adelmans pēc 1000. uzvaras izcīnīšanas NBA karjerā
Foto: AFP/Scanpix

Otrajās Lieldienās par lēmumu noslēgt trenera karjeru paziņoja 67 gadus vecais Riks Adelmans, kurš pēdējos trīs gadus vadīja Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) komandu Minesotas "Timberwolves".

Adelmans, kurš jūnija vidū atzīmēs 68. dzimšanas dienu, "Timberwolves" komandu vadīja pēdējās trīs sezonas, izslēgšanas mačos gan nespējot iekļūt ne reizi. Aizvadītajā sezonā "vilki" izcīnīja 40 uzvaras un piedzīvoja 42 zaudējumus, paliekot desmitajā pozīcijā Rietumu konferencē.

"Pienācis laiks doties malā. Kad ierados šeit, mēģinājām mainīt dažas lietas un, domāju, šis tas arī izdevās," sacīja Adelmans, par kura potenciālo došanos pensijā tika ziņots jau iepriekš sezonas gaitā. "Domāju, ka pats un mana sieva esam gatavi pārslēgties uz citu fāzi. Man vienmēr šķitis, ka ap mani ir labi cilvēki."

"Neuzskatu Riku par treneri, uzskatu viņu par skolotāju," komplimentus Adelmanam veltīja "Timberwolves" prezidents basketbola operāciju jautājumos Flips Sonderss.

Adelmans galvenā trenera gaitas uzsāka 1977. gadā, divus gadus pēc spēlētāja karjeras noslēguma. Pēc sešām sezonām Čemeketas universitātes trenera amatā Adelmans kļuva par Portlendas "Trail Blazers" asistentu. 1989. gadā Adelmans kļuva par "Blazers" galveno treneri. Otrajā sezonā Adelmans aizveda komandu līdz NBA finālsērijai, bet vēlāk strādājis arī Goldensteitas "Warriors", Sakramento "Kings" un Hjūstonas "Rockets" klubos.

Trīs reizes karjerā Adelmans tika nosaukts par Visu zvaigžņu spēles galveno treneri (1991, 2001, 2003).


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-21 20:28, pirms 10 gadiem
Adelmans bija pelnījis dabūt titulu 2002. gadā, bet nu līga toreiz neļāva viņiem uzvarēt Lakers. Sterns - sieviešu dzimtas suns!
, 2014-04-21 21:56, pirms 10 gadiem
Iespējams ja NBA nebūtu Lielā Fila viņam būtu vismaz 3 tituli
Lielisks treneris!
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.