Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Oldridžam 46 punkti Portlendas uzvarā pār "Rockets"

Rolands Eliņš

Oldridžam 46 punkti Portlendas uzvarā pār "Rockets"
Lemarkuss Oldridžs guva 46 punktus, kas ir jauns komandas "play-off" rekords
Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu sērijās vadībā izvirzījušās Maiami „Heat”, Vašingtonas „Wizards” un Portlendas "Trail Blazers", kuras sastāvā 46 punktus un 18 atlēkušās bumbas savāca Lemarkuss Oldridžs.

"Rockets"-"Trail Blazers" 120:122

„Rockets” un „Trail Blazers” regulāro sezonu noslēdza ar vienādu bilanci (54 uzvarām), un līdzsvars spēlē bija arī šodien, kas noveda pie pagarinājuma. 4. ceturtdaļā lielākoties vadībā bija Hjūstona, taču izšķirošajos brīžos nekļūdīgi bija „Trail Blazers” līderi – Deimians Lilards ar tālmetienu panāca neizšķirtu, bet pēc diviem Džeimsa Hārdena soda metieniem Lemarkuss Oldridžs divas sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu.

„Rockets” papildlaiku uzsāka ar sešiem punktiem pēc kārtas, taču no grūtas situācijas tālmetienus iemeta Oldridžs (!) un Nikolā Batums, Hjūstonas pārsvaru likvidējot. Samērā pretrunīgu sesto piezīmi saņēma Portlendas centrs Robins Lopess, lai arī „Trail Blazers” līdzjutējiem ir iemesls uzskatīt, ka Dvaits Hovards šajā epizodē nostaigāja un nokrita. Taču Oldridža sestā piezīme bija neapšaubāma, un viņš maču noslēdza ar 46 punktiem („Blazers” „play-off” rekords) un 18 atlēkušajām bumbām.

Pagarinājuma izskaņā Hovards trāpīja vienu no diviem sodiem, taču laukuma pretējā pusē jaunais Lilards bija aukstasinīgāks un trāpīja abus sodus (121:120). „Rockets” vēl bija 17 sekundes, taču Hārdens izmeta ātru, sarežģītu un, kas vissvarīgāk, neprecīzu metienu, pēc kura sesto piezīmi saņēma Hovards (27 punkti, 15 atlēkušās). Hārdenam bija vēl viena iespēja ko mainīt, taču arī šoreiz viņš iesprūda Portlendas aizsardzībā, un izslēgšanas spēles sāktas ar zaudējumu 120:122.

Hārdens šajā mačā ar 28 metieniem no spēles guva 27 punktus, taču zem katras kritikas bija Hjūstonas soda metienu precizitāte – 65% (26/40). Savukārt Lilards uzvarētāju rindās savāca 31 punktu.

"Heat" - "Bobcats" 99:88

Pagājušās sezonas čempione Maiami „Heat” regulārā turnīra noslēgumā spēlēja gandrīz tikpat nepārliecinoši, cik Indianas „Pacers”, tam par iemeslu bija arī līderu atpūtināšana un Dveina Veida savainojuma sekas. Pirms „play-off” sākuma komandas galvenais treneris Eriks Spolstra paziņoja, ka Veida spēles laiks vairs netiks ierobežots, un tas pierādījās jau šīs nakts mačā pret „Bobcats”.

Veids nospēlēja 34 minūtes, kuru laikā trāpīja 10 no 16 metieniem no spēles, savācot 23 punktus, savukārt Lebrons Džeimss pievienoja 27. Mača sākumā gan izskatījās, ka „Heat” zem groziem nespēs savaldīt Elu Džefersonu, bet viņš guva savainojuma. Spēlē gan viņš palika, taču efektivitāte kritās (kopā Džefersons tik un tā savāca 18 punktus un 10 atlēkušās bumbas).

„Bobcats” ar Kemba Vokera 20 punktu palīdzību 4. ceturtdaļā pietuvojās līdz piecu punktu deficītam, taču sekoja „Heat” izrāviens ar 18:4 un uzvara ar 99:88. Šī bija Maiami 17. uzvara pār Šarloti pēc kārtas. „Heat” panākumā jāizceļ arī Džeimsa Džounsa 12 gūtie punkti tikai 14 nospēlētajās minūtēs, savukārt cits Maiami rezervists Kriss Andersens varēja lepoties ar +/- rādītāju +28. Veidam un Džeimsam tas, starp citu, nemaz nebija pozitīvs (attiecīgi -6 un 0).

"Bulls" - "Wizards" 93:102

Ar uzvaru „play-off” sākusi arī Vašingtonas „Wizards”, kura izbraukumā pieveica „Bulls”. Lielu lomu šajā panākumā spēlēja brazīlietis Nene, kurš guva 24 punktus un realizēja septiņus pustālos metienos. Spēles laikā „Bulls” gan bija vadībā ar +13, taču pēdējās sešās spēles minūtēs guva vien sešus punktus un zaudēja ar 93:102.

„Wizards” uzvarēja cīņā zem groziem (atlēkušās bumbas 45:39), kas ierasti bijusi „Bulls” stiprā puse. Čikāgas līderis centrs Žoakims Noā savāca double-double (10+10), taču šoreiz piekāpās Nenes un poļu centra Marcina Gortata priekšā.

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-04-21 08:26, pirms 10 gadiem
Spēle ļoti skatāma, tiesneši mazliet pavilka Rocketus,

     [+] [-]

, 2014-04-21 08:37, pirms 10 gadiem
LA monstrs.Prieks par RIT CITY.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-21 09:24, pirms 10 gadiem
Bostonietis rakstīja: LA monstrs.Prieks par RIT CITY.
RIP nevis RIT

     [+] [-]

, 2014-04-21 09:33, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: RIP nevis RIT
Divainai gan kpc es ta uzrakstiju
For tomasmiller..
Ar ko si spele atskiras no GSW speles,kas visu sezona dzivo uz 3pt?
Ka pirms serijas teica@nba studio,tad Rockets nav izredzu pret RIP CITY,jo viniem PG ir sudigi.Lins nevar izslegt no speles loti labus PG,bet Beverlijs var to tiesi izdarit,bet nav produktivitates uzbrukuma.
Bet nu tas tiesnesu svil[sanas par labu Rocketiem briziem kluva jau smiekligas.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-21 09:46, pirms 10 gadiem
tomasmuller rakstīja: Par Portlandes spēli par Hjustonu varu tikai teikt, satikās 2 strītbolistu komandas no kuram uzvareja tā kura izmeta mazāk troijkas nu camon izmest 35 troijkas Hjustonam tas neliekas īsti normāli Hardenam vienam 3/14 troijkas

Pilnīgi nebaudāms basis , ar nenormāli daudz piezīmēm, nejēdzīgiem trejačiem kas tika izmesti gandriz katrā uzbrukumā abu komandu izpildījuma un vēl.

Un tas ir NBA? Un tas ir Play-off?

Tīrākais strītbols, katrs grib vienatnē izvilkt komandu
čīkstuli -

Tas ir ~ tieši tik pat daudz procentuāli cik dažas EL komandas izmet 3ptk savās spēlēs. Piemēram - uzbrūkoša stila komanda RM vidēji spēlē izmet 24.3 3ptk metienus. Tas viss no 40 min stastistikas, kas ir par 13 min mazāk nekā šonakt nospēlēja Rockets.

Tas laikam arī ir strītbols...

     [+] [-]

, 2014-04-21 10:26, pirms 10 gadiem
Roland - kontroveriala piezime vai tomer pretruniga?
Bez Dzefersona bobcatiem maz izredzes,.

     [+] [-]

, 2014-04-21 11:02, pirms 10 gadiem
Raicha rakstīja: čīkstuli -

Tas ir ~ tieši tik pat daudz procentuāli cik dažas EL komandas izmet 3ptk savās spēlēs. Piemēram - uzbrūkoša stila komanda RM vidēji spēlē izmet 24.3 3ptk metienus. Tas viss no 40 min stastistikas, kas ir par 13 min mazāk nekā šonakt nospēlēja Rockets.

Tas laikam arī ir strītbols...
Nu bet RM vismaz met tos trīņus iekšā un ja nekrīt tad vismaz vairāk spēlētu uz groza apakšu.

     [+] [-]

, 2014-04-21 11:20, pirms 10 gadiem
bkventins rakstīja: Nu bet RM vismaz met tos trīņus iekšā un ja nekrīt tad vismaz vairāk spēlētu uz groza apakšu.
Neesmu redzējis spēli, bet pēc statistikas vairāk par Hovardu no spēles ir izmetis tikai Hārdens (+ kaudze ar sodien). Pēc būtības tā ir spēle uz groza apakšu.

     [+] [-]

, 2014-04-21 11:30, pirms 10 gadiem
bkventins rakstīja: Nu bet RM vismaz met tos trīņus iekšā un ja nekrīt tad vismaz vairāk spēlētu uz groza apakšu.
Nav jau tik traki, Hjūstonai tālmetieniem 35,8%, tas no kādiem 2300 metieniem, Madridei 40.8% Eirolīgā, taču tiem, kas met daudz - Fernandezam u.c. tie stati ap 35% arī ir.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-21 11:40, pirms 10 gadiem
Nepar velti Hjūstonai un Portlendai ir TOP5 uzbrukums līgā. Trejačus gan tā padaudz izmeta. HOU-POR sērija izskatās būs viena no interesantākajām.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-21 12:01, pirms 10 gadiem
Skatoties Heat spēli sākumā nācās panervozēt, jo nu galīgi spēle nevedās kā es biju iedomājies, jo nu vienu brīdi likās, ka Kemba nogremdēs Heat, bet beigās viss nostājās tā, kā tam vajadzēja būt. Katrā ziņā pie šāda un vēl labākas Kembas un Big Al spēles Heat var nākties kārtīgi pasvīst, vienīgi ja big3 aiziet spēle no rokas, tad vēl tā. Bet Heat jāpierod pie tādas spēles playoff, jo visiem tiešajiem konkurentiem garais gals ir spēcīgs. Vienīgi nesaprotu kāpēc Odens netiek tagad iespēlēts, viņš varētu labāk noturēt postā Big Al.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-21 12:07, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: ekhm, tad jau tev patīk Wizards un Grizzlies spēles stils.
Grizz tikai..Nesimpatize Wall.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-21 12:09, pirms 10 gadiem
Bostonietis rakstīja: Divainai gan kpc es ta uzrakstiju
For tomasmiller..
Ar ko si spele atskiras no GSW speles,kas visu sezona dzivo uz 3pt?
Ka pirms serijas teica@nba studio,tad Rockets nav izredzu pret RIP CITY,jo viniem PG ir sudigi.Lins nevar izslegt no speles loti labus PG,bet Beverlijs var to tiesi izdarit,bet nav produktivitates uzbrukuma.
Bet nu tas tiesnesu svil[sanas par labu Rocketiem briziem kluva jau smiekligas.
ekhm, tad jau tev patīk Wizards un Grizzlies spēles stils.

Kā Van Gandijs teica, metiens no vidējās distances ir pats tizlākais, ko var mest spēlētāji. Jāiet uz groza apakšu, vai jāmet troika. Un tā arī ir, kāda jēga mest piemēram tālu 2p metienu, ja atkāpjoties vienu soli, tu vari gūt 2p vietā, veselus 3. Vai nu ej uz groza apakšu vai met troiku. Jo pa lielam metiens no vidējas distances ir vienlīdz grūts kā 3p metiens.

Atšķirība tik tāda, ka Hjūstona vispār nejēdz spēlēt aizsardzībā, kā to dara teiksim Warriors.

Tāpēc Warriors spēles ir ļoti interesantas, jo viņiem ir sabalansēts spēks gan zem groza (tagad gan nav Boguta), gan ārējā līnijā, gan ir džeki, kuri ir bīstami caurgājienos.

     [+] [-]

, 2014-04-21 12:10, pirms 10 gadiem
Bostonietis rakstīja: Grizz tikai..Nesimpatize Wall.
Nu vot, tad arī tās komandas spēles tev ir jāskatās, jo viņi troikas nemet! Heat, Warriors, Pacs, Spurs ... visas komandas ar labu uzvaru procentu met arī daudz 3p! Un neteiktu, ka spēle ir nebaudāma, vnk nespēj saskatīt to.

     [+] [-]

, 2014-04-21 12:14, pirms 10 gadiem
Tikko papētot statistiku, Spurs komanda izcīnīja visvairāk uzvaru NBA, bet tai pat laikā vidēji viņi savus pretiniekus uzvarējuši tikai ar 4p starpību. Nav brīnums, ka viņi vakar vnk uzvilka Mavs ar tādu izrāvienu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-04-21 14:52, pirms 10 gadiem
yeah rakstīja: Skatoties Heat spēli sākumā nācās panervozēt, jo nu galīgi spēle nevedās kā es biju iedomājies, jo nu vienu brīdi likās, ka Kemba nogremdēs Heat, bet beigās viss nostājās tā, kā tam vajadzēja būt. Katrā ziņā pie šāda un vēl labākas Kembas un Big Al spēles Heat var nākties kārtīgi pasvīst, vienīgi ja big3 aiziet spēle no rokas, tad vēl tā. Bet Heat jāpierod pie tādas spēles playoff, jo visiem tiešajiem konkurentiem garais gals ir spēcīgs. Vienīgi nesaprotu kāpēc Odens netiek tagad iespēlēts, viņš varētu labāk noturēt postā Big Al.
Nu pa lielam, ja Kaķiem tā nekristu tie nesagatavotie, tad rezultāts pat tuvu nebūtu bijis neizšķirts trešajā...
Bet par sastāviem Spo nav ko teikt... Es pie tiem vēl aiz vien nespēju pierast, bet viņa taktika beigu beigās nes uzvaru. Odens jau var spēlēt tikai limitētas minūtes, un tas liek Heat kustēties lēnāk..
Lai vai kā, Ja Veids ir šādā formā, tad viņus apturēt it grūti... Lielsiks sniegums vakar...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-21 16:08, pirms 10 gadiem
yeah rakstīja: Skatoties Heat spēli sākumā nācās panervozēt, jo nu galīgi spēle nevedās kā es biju iedomājies, jo nu vienu brīdi likās, ka Kemba nogremdēs Heat, bet beigās viss nostājās tā, kā tam vajadzēja būt. Katrā ziņā pie šāda un vēl labākas Kembas un Big Al spēles Heat var nākties kārtīgi pasvīst, vienīgi ja big3 aiziet spēle no rokas, tad vēl tā. Bet Heat jāpierod pie tādas spēles playoff, jo visiem tiešajiem konkurentiem garais gals ir spēcīgs. Vienīgi nesaprotu kāpēc Odens netiek tagad iespēlēts, viņš varētu labāk noturēt postā Big Al.
Odens gan nebija nekāds pretinieks Hibbertam postā, tā kā nedomāju, ka viņam būtu lielas izredzes pret Big Al, kā arī Odens traucē Heat rādīt savu labāko spēli uzbrukumā

  -2 [+] [-]

, 2014-04-21 16:58, pirms 10 gadiem
"Elu Džefersonu"

hahahah