Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Kurucs nekļūdīgs, Simonsa 34+12+12 un "76ers" aizsardzība noslāpē Bruklinu

Kurucs nekļūdīgs, Simonsa 34+12+12 un "76ers" aizsardzība noslāpē Bruklinu
Bens Simonss ar bumbu. Foto: Wendell Cruz/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" (18-24), kas nespēja noturēt pirmajā puslaikā uzņemto tempu un ar 111:117 atzina Filadelfijas "76ers" (29-16) pārākumu. Filadelfiešu ceturto panākumu pēc kārtas ar karjeras vienā spēlē gūto punktu rekorda (34) atkārtojumu, 12 atlēkušajām bumbām, 12 rezultatīvām piespēlēm un piecreiz pārtvertām bumbām kaldināja austrālietis Bens Simonss.

Kurucs šovakar uz parketa pavadītajās 17:06 minūtēs atzīmējās ar pieciem punktiem (1/1 - 3p., 2/2 - s.m.), vienu rezultatīvu piespēli, vienu pārtvertu bumbu, trīs noteikumu pārkāpumiem, divām kļūdām un +/- rādītāju -2.

Spēles gaitā "Nets" deva daudz iespēju izpausties ikdienā vairāk laika uz rezervistu soliņa pavadošajiem basketbolistiem, no tiem īpaši izceļoties Nikolasam Klekstonam, kurš šovakar izcēlās ar vairākām veiksmīgām darbībām uzbrukumā, iemetot 15 punktus. Kurucs laukumā pirmoreiz devās 4:15 minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām, vienā no uzbrukumiem agresīvi dodoties uz grozu un nopelnot divus soda metienus, abus realizējot.

Otrrajā ceturtdaļā Rodions ar brīvu tālmetienu ļāva "Nets" iegūt desmit punktu pārsvaru (49:39), pēcāk ceturkšņa piektajā minūtē tiekot nomainīts. "76ers" puslaika noslēgumā krietni uzlaboja aizsardzību, ar īpašu aktivitāti viesu rindās izceļoties Matīsam Taibulam. Lielajā pārtraukumā "Nets" devās ar nelielu 68:64 vadību. Jāatzīmē, ka pēc pirmajām 24 minūtēm tieši Kurucam un Klekstonam "Nets" komandā piederēja tobrīd labākais +/- rādītājs (+10).

Rodions laukumā atgriezās trešās ceturtdaļas vidū, vienā no epizodēm Simondsam viņam atņemot bumbu. Tomēr cīņas izšķirošajos mirkļos fantastisks aizsardzībā bija Taibuls, kamēr pretējā laukuma pusē ļoti svarīgus tālmetienus "76ers" labā realizēja Als Horfords un Furkans Korkmazs, noliecot svaru kausus par labu viesiem, kuri ar 29. uzvaru 45 spēlēs saglabāja sesto vietu Austrumu konferencē. Tikmēr "Nets" ar 24 zaudējumiem 42 cīņās Austrumos joprojām ir astotā.

"76ers" sastāvā otrs rezultatīvākais pēc Simonsa bija Als Horfords, kurš guva 19 punktus un savāca sešas bumbas zem groziem. Savukārt Bruklinu neglāba Spensera Dinvidija 22 punkti un septiņas rezultatīvās piespēles. Nākamo maču "Nets" aizvadīs naktī uz 24. janvāri, kad "Barclays" arēnā tiks uzņemta zvaigžņotā līgas vicelīdere Losandželosas "Lakers".

Citā šā vakara spēlē Treja Janga gūtie 42 punkti, iedotās 15 rezultatīvās piespēles un sešas atlēkušās bumbas neglāba pastarīti Atlantas "Hawks" (10-34) no zaudējuma 117:122 savās mājās pret trešajā vietā Austrumu konferencē šobrīd esošo NBA čempionvienību Toronto "Raptors" (29-14).

Kanādas kluba ceturto uzvaru pēc kārtas ar 27 punktiem kaldināja Normans Pauels.


, 2020-01-21 08:09, pirms 4 gadiem
Ja izmet vienu metienu tad ir 50/50 iespēja, ka būs "nekļūdīgs" 😁😁
, 2020-01-21 08:23, pirms 4 gadiem
Hārdenam laikam rekords - 1 no 17 trīnīšos un zāģis no OKC. Bostona iznīcināj LAL, tas gan negaidīti
, 2020-01-21 10:08, pirms 4 gadiem
Man ir priekšlikums samainīt Ērvingu pret Rasselu. Būtu vecā labā dzirkstelīte Nets un nākamgad ar Durantu varētu cīnīties par augstiem mērķiem. Tagad kaut kas pietrūkst no pagājušā gada Nets. Ērvings komandu nepastiprina, bet dažreiz pat pasliktina. Kam tāds vajadzīgs par ntajiem miljoniem.
, 2020-01-21 11:35, pirms 4 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Man ir priekšlikums samainīt Ērvingu pret Rasselu. Būtu vecā labā dzirkstelīte Nets un nākamgad ar Durantu varētu cīnīties par augstiem mērķiem. Tagad kaut kas pietrūkst no pagājušā gada Nets. Ērvings komandu nepastiprina, bet dažreiz pat pasliktina. Kam tāds vajadzīgs par ntajiem miljoniem.
Piekrītu. Rasels spēlēja uz komandu, Ērvings ir vairāk individuālists, nekā komandas spēlētājs...
, 2020-01-21 13:35, pirms 4 gadiem
petravicus rakstīja: Piekrītu. Rasels spēlēja uz komandu, Ērvings ir vairāk individuālists, nekā komandas spēlētājs...
diži vairāk uz komandu nespēlēja kā Īrvings. Vāja jums tā atmiņa. Ieguvums gan būtu tajā ziņā, ka viņš nav dzirdēts runājam visādas stulbības, kas kaitē komandai.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
12

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.