Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns: Popovičs teica - NBA vari spēlēt ar uzbrukumu, šajā komandā ar aizsardzību

Andrejs Siliņš

Bertāns: Popovičs teica - NBA vari spēlēt ar uzbrukumu, šajā komandā ar aizsardzību
Dāvis Bertāns aizsardzībā (centrā). Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns kļuvis par labāko trīspunktu metienu realizētāju līgā, taču komandas biedri un galvenais treneris Gregs Popovičs uzsver Dāvja lomu spēlei aizsardzībā.

Dāvis Bertāns šobrīd ir labākais trīspunktnieku realizētājs visā NBA. Rūjienietis trāpījis 48,6% izdarīto tālmetienu, un, tuvojoties Visu zvaigžņu spēlei, kļuvis interesants arī prognozēs par trīspunktu metienu konkursa dalībnieku sastāvu. Dāvja komandas biedrs Kvinsijs Pondeksters savā "Twitter" kontā aicinājis iekļaut Bertānu konkursa dalībnieku sastāvā.

Pats Bertāns expressnews.com atklāj vienu no savas precizitātes noslēpumiem, proti, nesamierināšanās tikai ar grūtiem metieniem: "Dažreiz vēl gadās, bet mēģinu atrast pēc iespējas labākas metiena pozīcijas. Palīdz arī tas, ka kā otrais piecinieks cenšamies pēc iespējas vairāk kustināt bumbu. Ja kādam aiziet metiens, turpinām meklēt šo spēlētāju un uzturēt viņu "karstu", cik vien ilgi iespējams."

Precīzākie trīspunktu metieni veicēji NBA, 21. janvāris

VSpēlētājsKomanda3p.%
1.D.BertānsSpurs48.6%
2.Se.KarijsTrail Blazers48.2%
3.Dž.HerissNets47.0%
4.B.HīldsKings45.6%
5.St.KarijsWarriors45.4%

Dāvis gan atzīst, ka, runājot par individuālo sniegumu, joprojām lielāko uzmanību jāpievērš savas aizsardzības spēles uzlabošanai: "Viena no pirmajām lietām, ko [komandas galvenais treneris Gregs] Popovičs man pateica, bija tā, ka NBA es varu spēlēt ar savu uzbrukumu, bet šajā komandā es tikšu pie spēles laika ar savu aizsardzību."

Priekšpēdējā mačā pret Minesotas "Timberwolves" tieši Dāvim pēc pretinieku sānu auta izspēles maiņu rezultātā bija jāsedz Deriks Rouzs, lai neļautu aizsargam trāpīt izšķirošo tālmetienu. Bertāns to paveica lieliski, un Rouzs netika pie laba metiena - bumba lidoja garām grozam, un "Spurs" izbraukumā svinēja panākumu (116:113). "Nejūtos pēc spēles labi, ja zinu, ka esmu iekritis aizsardzībā," turpināja Bertāns. "Tas mani motivē. Treneri uz mani klieguši visu karjeru. Tas man netraucē. Tomēr es nekad negribu just atbildību par komandas slikto sniegumu aizsardzībā."

Arī Popovičs publiski uzsvēra, ka Bertāns ir ne tikai labs metējs, bet paveic savu darbu aizsardzībā: "Savā laukuma galā viņš vāc atlēkušās bumbas, viņš aizsargājas, un tas man liek viņu turēt laukumā.[..] Aizsardzība bijusi viņa vājais punkts, bet jāizceļ, ka viņš uz to ir ļoti koncentrējies. Ar katru nedēļu, katrām piecām sešām spēlēm, viņam aug pārliecība un viņš arvien vairāk saprot, ka tiešām var tikt galā. Kad sāc kaut kam koncentrēties, tu tajā lietā vari kļūt labāks. Viņš progresē."

Pieredzējušais austrāliešu aizsargs Petijs Milzs pamanījis, ka Dāvis izpelnījies trenera uzticību: "Viņš pie spēles laika ticis ar progresu aizsardzībā. Galu galā - ja vari iemest trīspunktniekus, tas ir lieliski. Bet tu nedrīksti būt bezatbildīgs aizsardzībā." Arī austriešu centrs Jākobs Peltls uzsver Bertāna sniegumu aizsardzībā: "Viņam ir enerģija un viņš vienmēr ir gatavs palīdzēt komandas biedriem. Nekad neesmu redzējis, ka Dāvis nebūtu gatavs pieslēgties no vājās puses. Viņam varbūt pāris reižu pārdanko pāri, bet pārējās astoņas reizes viņš nospēlēs lieliski, kamēr daudzi citi viņa vietā nemaz necenstos."

Bertāns šosezon aizvadītajās 44 spēlēs vidēji laukumā pavadījis 20,1 minūti, guvis 7,7 punktus, izcīnījis 3,5 atlēkušās bumbas, atdevis 1,1 rezultatīvu piespēli. Bertāns pagaidām sasniedzis labākos rādītājus karjerā visos pozitīvajos statistikas rādītājos.

"Spurs" šobrīd ar 27 uzvarām 48 mačos ieņem sesto pozīciju Rietumu konferencē. Nākamo spēli Sanantonio komanda aizvadīs naktī uz 24. janvāri, kad izbraukumā tiksies ar Filadelfijas "76ers" vienību.

Izmantotie resursi:
https://www.expressnews.com/

  +4 [+] [-]

, 2019-01-21 17:17, pirms 5 gadiem
Laikam jau ka bus 3pts konkjrsaa.

  +6 [+] [-]

, 2019-01-21 17:29, pirms 5 gadiem
Dairis Eiroliga ari ir pirmaja vieta sobrid.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-21 17:37, pirms 5 gadiem
Tas tik būtu kaut kas, ja tiešām uz truļu konkursu paņemtu!
Diezin vai varam sagaidīt, ka Porziņģis kādreiz truļu konkursā metīs un agrāk par Biedriņu vispār nebija jautāumu
Kad tad ja ne tagad? Nedomāju, ka kādam letiņam vēl būs iespēja 3pts konkursā piedalīties.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-21 17:46, pirms 5 gadiem
Nu Spurs jau vienmēr primārais ir bijis bumbas kustība,un komandas aizsardzība.

 +11 [+] [-]

, 2019-01-21 17:49, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Tas tik būtu kaut kas, ja tiešām uz truļu konkursu paņemtu!
Diezin vai varam sagaidīt, ka Porziņģis kādreiz truļu konkursā metīs un agrāk par Biedriņu vispār nebija jautāumu
Kad tad ja ne tagad? Nedomāju, ka kādam letiņam vēl būs iespēja 3pts konkursā piedalīties.
Kas zina, kas zina. Kāpēc "nekad"? Vēl 2014. gadā raudājām, vai pēc Andrīša būs jebkad mums stabils NBA vīrs... Pagāja 4-5 gadi un ir mums 3 stabili kadri! Pat lielākajam optimistam, tajā pašā 2014. gadā, tas nerādījās sapņos.

  +6 [+] [-]

, 2019-01-21 17:49, pirms 5 gadiem
NBA sekoju tik vien kā cik labi iet letiņiem un spēļu rezultātiem. Bet ja runā par spurs tad šī komanda simpatizē jo domā par aizsradzību vairāk nekā pārējās NBA komandas!!( arī NETS treneris skatos izvirza to kā galveno) Bet pārējās komandas met un mauc kā Hārdens, maigi sakot ne klātienē tādu basi gribētu redzēt, ne pa tv! Iedomājaties ja Bērčam atļautu piļīt 20 3pt pa spēli un lažot defā! HE He

  +2 [+] [-]

, 2019-01-21 17:58, pirms 5 gadiem
Ja peņms Lopezu (un paņems!), bet bračku nē - tas būs pārsteigums. Visi starmeši ģimenes sadursmei (Stefs pret Setu), bet jo labāk citiem.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-21 18:05, pirms 5 gadiem
budamank rakstīja: Dairis Eiroliga ari ir pirmaja vieta sobrid.
Visi sajūsmās par to, bet kaut kā noignorē, ka Strelnieks ir tajā pašā statistikas ailē, piektais labākais

  -1 [+] [-]

, 2019-01-21 18:16, pirms 5 gadiem
EUcerin rakstīja: NBA sekoju tik vien kā cik labi iet letiņiem un spēļu rezultātiem. Bet ja runā par spurs tad šī komanda simpatizē jo domā par aizsradzību vairāk nekā pārējās NBA komandas!!( arī NETS treneris skatos izvirza to kā galveno) Bet pārējās komandas met un mauc kā Hārdens, maigi sakot ne klātienē tādu basi gribētu redzēt, ne pa tv! Iedomājaties ja Bērčam atļautu piļīt 20 3pt pa spēli un lažot defā! HE He
Stati gan rāda, ka viņi uzvar ar uzbrukumu:

Pace: 99.1 (24) OffRtg: 112.3 (5) DefRtg: 109.5 (18) NetRtg: +2.8 (8)

Piekritīšu, ka Dankana ērā bija top 5 aizsaradzības komanda visu laiku, bet tagad tikai 18. vieta. Un visu velk ar uzbrukumu.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-21 18:25, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Stati gan rāda, ka viņi uzvar ar uzbrukumu:

Pace: 99.1 (24) OffRtg: 112.3 (5) DefRtg: 109.5 (18) NetRtg: +2.8 (8)

Piekritīšu, ka Dankana ērā bija top 5 aizsaradzības komanda visu laiku, bet tagad tikai 18. vieta. Un visu velk ar uzbrukumu.
Bet nav tā, ka švakais sezonas sākums ietekmē to statistiku. Tagad jau spēle spurs aizgājusi. Varbūt kļūdos.

     [+] [-]

, 2019-01-21 21:57, pirms 5 gadiem
Spurs problēma ir sūdīga transition aizsardzība. Ja pozicionālais, tad māk uztaisīt čupu zem groza un savākt bumbu, tas gan. Dāvis tur iederās.