Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Orlovskis

Greindžera atgriešanās spēlē "Pacers" uzņems "Rockets"

Greindžera atgriešanās spēlē "Pacers" uzņems "Rockets"
Dvaits Hovards aizsardzībā pret Polu Džordžu
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā turnīrā tiks izspēlētas deviņas spēles. Indiānā pašreizējā Austrumu konferences līdervienība "Pacers" cīnīsies pret Hjūstonas "Rockets". Spēles sākums pulksten 3.00 pēc Latvijas laika.

Indiānas "Pacers", kas ar 20-5 bilanci pašreiz ieņem 1.vietu Austrumu konferencē, kļūs vēl spēcīgāka, jo šīs nakts mačā pret Hjūstonas "Rockets" (17-9, 5.vieta Rietumu konferencē) savu sezonas debiju piedzīvos uzbrucējs Denijs Greindžers. Greindžers, kurš 2009.gadā tika atzīts par līgas visvairāk progresējušo basketbolistu, ceļgala traumas dēļ izlaida gandrīz visu aizvadīto sezonu, savukārt šīs sezonas sākumā nevarēja komandai palīdzēt kreisā ikra savainojuma dēļ.

"Esmu patīkami satraukts, ka es beidzot varēšu spēlēt... Es pašlaik jūtos gatavs," izteicās Greindžers, kurš karjeras laikā vidēji guvis 18,1 punktu. "Šis ir mans devītais gads [līgā], esmu nospēlējis daudzas spēles. Esmu laimīgs par to, ka beidzot šosezon varēšu spēlēt, esmu patiešām patīkami satraukts." Lai arī plānots, ka šīs nakts cīņā viņš laukumā nepavadīs vairāk par 15-20 minūtēm, tomēr sezonas turpinājumā viņa loma noteikti palielināsies.

Pols Džordžs, kurš Greindžera prombūtnes laikā kļuvis par vienu no NBA labākajiem spēlētājiem, atzina, ka būs īpaša sajūta, spēlējot ar Greindžeru plecu pie pleca laukumā. "Tas būs tā, it kā tavs lielais brālis būtu atgriezies." Džordžs, kurš ar vidēji 23,8 gūtajiem punktiem pašlaik ir "Pacers" rezultatīvākais spēlētājs, arī piebilda, ka viņam ar Greindžeru neradīsies nekādas problēmas, atrodoties kopā laukumā.

"Pacers" pēdējos divos mačos cietusi divas neveiksmes, pirmdien ar 96:101 piekāpjoties Detroitas "Pistons", bet trešdien ar 94:97 spraigā cīņā atzīstot Maiami "Heat" pārākumu. Trešdien spēles trešajā ceturtdaļā "Pacers" vienībai bija 15 punktu pārsvars, tomēr Maiami basketbolisti ceturtās ceturtdaļas noslēgumā spēja veikt 12-2 izrāvienu, sadeldējot pārsvaru un izvirzoties vadībā.

"Mēs zaudējām spēli elites [līmeņa] komandai," pretinieku pārrākumu atzina Džordžs, kurš 18 no kopumā 25 gūtajiem punktiem "Heat" grozā sameta otrajā puslaikā.

Džordžam un "Pacers" vienībai zaudējumu sērija būs jācenšas pārtraukt spēlē pret Hjūstonas "Rockets", kura šosezon mačos pret Austrumu konferences komandām iekrājusi 8-1 bilanci. Vienīgais zaudējums tika piedzīvots 13.novembra mačā, kad bez Džeimsa Hārdena ierindā Filadelfijā pagarinājumā tika atzīts "76ers" pārrākums (117:123).

"Raķetes" guvušas četras uzvaras pēdējos sešos mačos. Pēdējo no panākumiem izdevās gūt trešdien pret Čikāgas "Bulls" (109:94). Rezultatīvākais bija Dvaits Hovards ar 23 gūtajiem punktiem, bet Hārdena un Čendlera Pārsona kontā bija pa 19 punktiem. Jāuzsver, ka Hjūstonas vienība no soda laukuma guva par 26 punktiem vairāk nekā čikāgieši (66:40).

Zem groziem šonakt būs vērojams divu masīvu centra spēlētāju duelis - Hovards pret Hibertu. Dvaits šosezon vidēji guvis 17,7 punktus un iekrājis 13,1 atlēkušās bumbas, savukārt Rojs - 12,6 punktus un 8,6 atlēkušās bumbas. "Pacers" centra kontā arī vidēji 2,9 bloķēti metieni spēlē, kas ir otrais labākais rādītājs līgā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 21

  • 51



, 2013-12-20 20:09, pirms 10 gadiem
ja kad Denijs bija bez traumaam un forma ,tad bija super speletajs...ja apvienotu dzordzu un grendzeru vecaja formaa,tad titulam butu loti tuvu
, 2013-12-20 20:20, pirms 10 gadiem
Būs interesanti redzēt ko darīs ar Grendžeru pirms trade deadline
, 2013-12-20 20:25, pirms 10 gadiem
Ja Hārdenam & Co spēle aizies no rokas, tad varētu būt interesants mačs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-20 21:44, pirms 10 gadiem
Skatoties uz to,kā līdz šim gājis..Tad IND uzvarēs,savās mājās tik iepriekšējā spēlē pret MIA zaudēja.

Rūnājot par Grendžeru..Tad tie kas seko līdz NBA,tad manīja ka šamējais aizvadīva pārbaudes spēles.Nāca no soliņa,ap 30 min spēlēja,izdarīja ap 10 metieniem,bet precizitāte ļoti zema.Izkrita Pols un Denijs ieņēma vietu sākumsastāvā un tas nenāca par labu.Jo Denijs iedzīvojās traumā.Kā zin kā būtu bijis,ja būtu nācis atkal no soliņa..bet kas zin,ja būtu..
, 2013-12-20 21:48, pirms 10 gadiem
Dobleens rakstīja: Diemžēl spēle uz vieniem vārtiem, Pacers +22
Buutu jau jauki, ja izcilie Howards un Hārdens kko varētu likt pretī.
Kā redzējam,tad Hovardam ar Hārdenu ar viss neiet labi.Kā bija redzams,tad šiem ar ir kašķīši un Hovards nav apmierināts ar Hārdena individuālām darbībām Bet tas tā.. Bet nevarētu teikt ka HOU ir tik Hovarda un Hārdena duets.Jāatzīmē Parsona lielā loma un viņa pienesums.
, 2013-12-20 21:58, pirms 10 gadiem
ilmis81 rakstīja: Kā redzējam,tad Hovardam ar Hārdenu ar viss neiet labi.Kā bija redzams,tad šiem ar ir kašķīši un Hovards nav apmierināts ar Hārdena individuālām darbībām
Piedod, bet jāsaka, ka šis tavs teksts ir no pirksta izzīsts. Komandas mikroklimats ir ļoti labs un Dvaits šogad tiešām spēlē kā līgas labākais centrs un atšķirībā no iepriekšējā gada - viņam nav problēmu būt otrajam numuram komandā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-20 22:18, pirms 10 gadiem
Man galvenais, lai Heat shonakt izcina savu 20 uzvaru sezona!
, 2013-12-21 01:11, pirms 10 gadiem
Dobleens rakstīja: jā nu tā tās zvaigznes dara, pārāk individuāli grib nospēlēt un labāk par citiem, bet viņi saspēlēsies, ja paliks vēl kādu sezonu kopā, liekas, ka tieši Hārdens viņu pārvilināja un Raķetēm. Bet tas nemaina to, ka šodien Pacers +22..
var redzēt, ka tu NBA vispār neseko līdzi, un tik gvelz muļķības.. protams, ka Hārdens un Hovards būs kopā vēl nākamās sezonas. Abiem vēl ilgi ar Hjūstonu ir līgumi, un neredzu iemeslu, kāpēc kāds no viņiem varētu tikt aizmainīts.

Pacers jāuzvar, bet būs sīvi.. +5 Pacers.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-21 01:54, pirms 10 gadiem
dolbeens atkal saldee
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
27

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.