Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Maiņas darījumā Portlenda atgūst Kanteru, Hezonja kļūst par grizlijlāci

Maiņas darījumā Portlenda atgūst Kanteru, Hezonja kļūst par grizlijlāci
Eness Kanters. Foto: Scanpix/AFP

Īsi pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) brīvo aģentu tirgus atvēršanās veikts trīs komandu maiņas darījums, kurā piedalījušās Portlendas "Trail Blazers", Memfisas "Grizzlies" un Bostonas "Celtics".

Trīs komandu maiņas darījumā pie savās rindās iepriekš jau spēlējušā Enesa Kantera tikusi Potlendas "Trail Blazers". Kanters jau sevi sekmīgi parādīja Portlendas vienībā 2019. gada play-off turnīrā, rezultatīvi aizstājot tobrīd ļoti smagu kājas lūzumu guvušo Jusufu Nurkiču. No Portlendas komandas uz Memfisas "Grizzlies" pārcēlies horvātu uzbrucējs Mario Hezonja, kuram savu īsto mājvietu NBA vēl nav izdevies atrast. Tāpat Mefisas komanda ieguvusi tikko notikušā drafta 30. izvēli Desmondu Beinu. Trešā darijumā iesaistītā komanda Bostonas "Celtics" atbrīvojusi spēlētāju vietas sastāvā, aizmainot divus spēlētājus, tā rezultātā pretī saņemot nākotnes drafta kompensāciju no Memfisas komandas.

NBA Orlando "burbulī" 28 gadus vecais Kanters nedeva Bostonas komandai cerēto pienesumu. 11 izslēgšanas spēļu turnīra mačos ķeltu rindās centra spēlētājs vidēji guva 4,5 punktus un izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas. Regulārajā sezonā Kanters Bostonas rindās guva 8,1 punktu un izcīnīja 7,4 bumbas zem groziem. Gadu iepriekš, nesot Portlendas formastērpu, Kantera rādītāji izslēgšanas spēlēs sasniedza 11,4 punktus un 9,7 atlēkušās bumbas, palīdzot "Trail Blazers" sasniegt konferences finālu.

25 gadus vecajam horvātam Hezonjam, kurš 2015. gada draftā tika izvēlēts uzreiz aiz Kristapa Porziņģā, NBA karjera nav izdevusies tik sekmīga kā cerēts. Pēdējos gados basketbolists mētājies pa dažādām komandām, trīs sezonu laikā pārstāvot Orlando "Magic", Ņujorkas "Knicks" un Portlendas "Trail Blazers". Rietumkrasta komandā regulārajā sezonā horvāts guva 4,8 punktus un izcīnīja 3,5 bumbas, bet "burbuļa" izslēgšanas spēlēs Hezonja tika pie 4,6 punktiem un 3,2 bumbām, izkrītot jau pirmajā kārtā pret topošo čempioni "Lakers".

22 gadus vecais amerikāņu aizsargs Desmonds Beins pirms divām dienām NBA draftā tika izvēlēts ar Bostonas "Celtics" izvēli pirmās kārtas pašās beigās. Teksasas kristīgajā universitātē Beins nospēlēja četras sezonas, pēdējā gadā gūstot 16,6 punktus, izcīnot 6,3 bumbas un izdarot 3,9 rezultatīvas piespēles.

"Celtics" galvenais mērķis ar šo maiņu bija atbrīvot līdzekļus un spēlētāju vietas komandas rindās, lai potenciāli veiktu darījumu tuvojošajā brīvo aģentu tirgū.


, 2020-11-20 23:58, pirms 3 gadiem
Paldies dievam vairs nebūs jāredz Vaitsaids Portlendas sastāvā..
Laikam jau kaut ko Eindžš ir atrunājis par kādu garo ja tagad jau aiztreidot..Ar Indianu jau pāris dienas runā par Tērneru.
, 2020-11-21 00:25, pirms 3 gadiem
Dāvis Bertāns šodien varētu noslēgt divu gadu un 68 miljonu līgumu ar spēlētāja opciju otrajam gadam. Iespējami arī ilgāki līgumi - četri gadi un 146,7 miljoni vai pieci gadi un 189 miljoni.
, 2020-11-21 00:28, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Dāvis Bertāns šodien varētu noslēgt divu gadu un 68 miljonu līgumu ar spēlētāja opciju otrajam gadam. Iespējami arī ilgāki līgumi - četri gadi un 146,7 miljoni vai pieci gadi un 189 miljoni.
Tak aizveries pamuļķi vienreiz
, 2020-11-21 00:38, pirms 3 gadiem
Tik nebrīnies, gudrais bostonieti, kad drīzumā Rūjienas lāzeris parakstīs naudīgu līgumu un ne jau ar taviem seltikiem!
Dāvis ir uzvarētājs!🥇🏆
, 2020-11-21 00:44, pirms 3 gadiem
"Celtics" galvenais mērķis ar šo maiņu bija atbrīvot līdzekļus un spēlētāju vietas komandas rindās, lai potenciāli veiktu darījumu tuvojošajā brīvo aģentu tirgū.

Skaidrs, ka bostona atbrīvo naudu, jo grib dabūt Dāvi Bertānu, varbūt arī abus brāłus, tik nespīd vińiem, iekša par vāju!
Priekšā smagsvari no Niks un Lakers kā ar Wašingtona
, 2020-11-21 00:58, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tak aizveries pamuļķi vienreiz
varbūt Tumanovs ir Artūrs Kalnītis?
, 2020-11-21 02:14, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: "Celtics" galvenais mērķis ar šo maiņu bija atbrīvot līdzekļus un spēlētāju vietas komandas rindās, lai potenciāli veiktu darījumu tuvojošajā brīvo aģentu tirgū.

Skaidrs, ka bostona atbrīvo naudu, jo grib dabūt Dāvi Bertānu, varbūt arī abus brāłus, tik nespīd vińiem, iekša par vāju!
Priekšā smagsvari no Niks un Lakers kā ar Wašingtona
Ja es kādreiz gribēšu sākt lietot kaut ko stiprāku par alkoholu rakstīšu tev.
, 2020-11-21 03:45, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ja es kādreiz gribēšu sākt lietot kaut ko stiprāku par alkoholu rakstīšu tev.
Iesaku jau uzreiz. Nezini ko palaid garam.
, 2020-11-21 09:23, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 , 00:58, pirms 8 stundām
Bostonietis rakstīja: Tak aizveries pamuļķi vienreiz
varbūt Tumanovs ir Artūrs Kalnītis?

Neesmu Artūrs.
Mans vārds ir Dainis un esmu no Rūjienas.
Uzvārdu uzmini pats!
🇱🇻💪🏻
, 2020-11-21 09:32, pirms 3 gadiem
Laba maiņa. Jo BOS ir sastāva pārprodukcija, bija jātiek no pāris nevajadzīgiem spēlētājiem vaļā. Par Beinu jau bija vienošanās drafta naktī, ka būs kompensācija. Kāpēc rakstā par to nerunā?
Nu Kanters jau kopš paša sākuma neiederējās BOS komandā, nesaprotu kāpēc viņi viņu parakstīja vispār. Turpretī POR spēles stils ir tieši priekš Kantera. Varēs vākt punktus un atl. bumbas otrajā pieciniekā.
Kāpēc MEM vajag Hezonju? Laikam tāpēc, ka līdz šai maiņai sastāvā bija tikai 9 spēlētāji. Un viņam mazs līgums. Ja nu viņš beidzot atverās pie šī spēles stila. Gam jau MEM parakstīs kko lielu ar šādu cup space. Bogdanovič/Heivord?
, 2020-11-21 12:07, pirms 3 gadiem
Tumanov, tu tak neesi Dainis Bertāns?
, 2020-11-21 12:08, pirms 3 gadiem
Ja esi, tad apsveicu ar labu līgumu dēlam!
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
11

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.
Kavai Lenards. Foto. USA Sports Today. Scanpix
10

Par ASV basketbola superizlases pēdējo dalībnieku kļūst Lenards

Amerikas Savienotās Valstis nosaukušas vīriešu basketbola izlases sastāvu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs. Iepriekš bija zināmi 11 dalībnieki, bet pēdējā vagonā ielēcis Kavai Lenards no Losandželosas "Clippers".