Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kurucam 11 punkti pret "Knicks" un pirmā uzvara NBA

Rolands Eliņš

Kurucam 11 punkti pret "Knicks" un pirmā uzvara NBA
Rodions Kurucs. Foto: Brooklyn Nets/Facebook

Bruklinas „Nets” sekundi pirms beigām guva izšķirošo grozu un izrāva uzvaru 107:105 pret Ņujorkas „Knicks”, gūstot sezonas pirmo uzvaru NBA. Tā ir arī Rodiona Kuruca karjeras pirmā uzvara pasaules spēcīgākajā līgā, un šī panākuma kaldināšanā viņš palīdzēja ar 11 punktiem.

Rodions Kurucs savā otrajā NBA spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes, kurās sakrāja 11 punktus (1p. 4/4, 2p. 2/5, 3p. 1/3) un piecas atlēkušās bumbas, divas no tām uzbrukumā. Kurucs pieļāva arī divas kļūdas un ieguva neitrālu +/- rādītāju. Kurucs bija viens no sešiem „Nets” spēlētājiem, kuri pārsniedza desmit punktu robežu.

„Nets” sastāvā šodien bija atgriezies aizsargs Alens Krabe, bet viņš pamatsastāvā vēl nedevās. Spēlē pret savainotā Kristapa Porziņģa pārstāvēto ”Knicks” Kurucs nebija pirmajā rezervistu vilnī un devās laukumā otrās ceturtdaļas vidū, kad piezīmju problēmā iekļuva Keriss Levērs.

Kurucs savā NBA debijas spēlē iemeta tālmetienu jau pirmajā uzbrukumā pēc došanās laukumā un šonakt viņš paveica tieši to pašu, realizējot brīvu tālmetienu no stūra. Kurucs pavisam drīz arī lika par sevi manīt ar atlēkušo bumbu uzbrukumā, taču raidīt to atpakaļ grozā neizdevās. Latviešu uzbrucējs toties tika pie diviem no groza apakšas, kā arī diviem soda metieniem, kad caurgājienā tiesneši saskatīja noteikumu pārkāpumu „Knicks” otrgadniekam Frankam Nilikinā.

„Nets” pirmajā puslaikā uzvarēja ar 57:50 un jau pirms Kuruca došanās laukumā uz brīdi bija ieguvusi arī 12 punktu vadību. Kurucam iznāciens laukumā gan nebija pilnībā perfekts – salīdzinoši vienkāršā situācijā tika nostaigāts, kā arī neizdevās noturēt bumbu laukumā pēc partnera pārāk spēcīgas piespēles.

Kurucs atgriezās laukumā trešās ceturtdaļas vidū un, lai iejustos spēlē, viņam atkal nekāda iesildīšanās nebija vajadzīga – jau pirmajā uzbrukumā viņš devās drosmīgā caurgājienā, kurā ar āķa metienu pamanījās pārspēt „Knicks” centru Enesu Kanteru. Ceturtdaļas turpinājums Rodionam tik veiksmīgs nebija, sekoja vairāki neprecīzi metieni un kļūda piespēlē, un „Knicks” pārņēma vadību. Taču Kurucs tika sūtīts laukumā arī pēdējās ceturtdaļas pirmajā pusē, kurā ar diviem soda metieniem jau savā otrajā NBA spēlē pārsniedza desmit punktu robežu un izcēlās ar vēl vienu atlēkušo bumbu uzbrukumā.

„Nets” pēdējā ceturtdaļā lielākoties turējās nedaudz priekšā un pēdējo minūti sagaidīja ar +3 un bumbu savā rīcībā, taču sekoja kļūda tālmetienā, un Kanters atbildēja ar 2+1 16 sekundes pirms beigām. Bruklinas komandai pēdējo metienu, līdzīgi kā iepriekšējā spēlē, izpildīja Levērs, kurš šoreiz bija precīzs caurgājienā, sekundi pirms beigām panākot 107:105. „Knicks” rindās Tims Hārdevejs centās izraut uzvaru ar tālmetienu, bet nesekmīgi.

„Knicks” šis ir sezonas pirmais zaudējums, bet „Nets” tikusi pie pirmās uzvaras. Ar 28 punktiem izcēlās Levērs, bet pa 15 punktiem iemeta D`Andželo Rasels un Džareds Alens, kuram arī 11 atlēkušās bumbas. Jāpiemin, ka Kurucam bija trešais lielākais spēles laiks starp rezervistiem, kamēr ne pieredzējušais Kenets Farīds, ne šovasar pirmajā kārtā draftētais Džanans Musa savu debiju nepiedzīvoja arī šonakt.

„Nets” pamanījās uzvarēt, neskatoties uz to, ka pieļāva septiņas reizes (!) vairāk kļūdu nekā pretinieki (22:3). Bruklina toties dominēja zem groziem (55:36), neskatoties uz Enesa Kantera klātbūtni. Kanters un Hārdevejs Ņujorkai iemeta pa 29 punktiem, tiesa, Hārdevejam tam bija nepieciešami 25 metieni no spēles. Savukārt 17 punktus pievienoja „Knicks” debitants Kevinss Nokss.

Kurucs caurgājienā trāpa sarežģītu metienu pret Enesu Kanteru

”Nets”-”Knicks” 107:105 (33:24, 24:26, 17:26, 33:29)

Nets: Levērs 28, Rasels 15, Alens 15 (11 atl.b.), Kurucs 11, Heriss 11, Dadlijs 7, Deiviss 5, Krabe 5, Greiems.
Knicks: Hārdevejs 29, Kanters 29 (10 atl.b.), Nokss 17, Nilikinā 9, Trīrs 8, Bērks 8, Vonlehs 2, Hezoņja 2, Beikers 1, Tomass.

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo

1 2 42 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2018-10-20 05:10, pirms 5 gadiem
Šoreiz bija, uz ko paskatīties. Aktīvs, agresīvs. Bet abas LBL Ņujorkas filiāles komandas, šķiet, šosezon piedzīvos daudzus zaudējumus.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-20 05:14, pirms 5 gadiem
Stabilitāte ir čalim zin kā atrazt punktus un ļoti labs rebounders ! Besī tie tiesneši vislaik viņam nosvilpj nostaigātus! Tikpat tādi momenti vislaik bija, bet Kurucam visvairāk švilpj un Nets labi nokapāja kaut atkal tiesneši vilka Nikus!

  +7 [+] [-]

, 2018-10-20 05:16, pirms 5 gadiem
Ļoti labi 11+5 priekš otrās kārtas draftēta rookie ļoti labi spēlē

  +1 [+] [-]

, 2018-10-20 05:21, pirms 5 gadiem
Un vēl dažkārt viņš kļūdās, bet kad vajag tad var gudri nospēlēt ! Saliekot sīkumus Nets skauti visu šito ievēro ! Žēl, ka Musu nelaiž vispār laukā! Nu nav viņš trash ja varēja jaunatnes izlasēs samest 50, bet nu labi viņam tagad nav vietas jo PG ir Russels un Laverts.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-20 05:54, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Un vēl dažkārt viņš kļūdās, bet kad vajag tad var gudri nospēlēt ! Saliekot sīkumus Nets skauti visu šito ievēro ! Žēl, ka Musu nelaiž vispār laukā! Nu nav viņš trash ja varēja jaunatnes izlasēs samest 50, bet nu labi viņam tagad nav vietas jo PG ir Russels un Laverts.
Ja Russell turpinās gurķoties kā šovakar pirmajā puslaikā tad Musa ātri dabūs savu spēles laiku. Lai arī biju domājis, ka Musa ir konkurents Kurucam, bet Kurucs tik labi nospēlēja preseasson spēles un vēl pirmās divas sezonas spēles, ka nespēu viņu iedomājamies, ka viņš vispār netiktu laukumā nospēlēt vismaz 10 min.

  +5 [+] [-]

, 2018-10-20 06:20, pirms 5 gadiem
Man vienkārši ir prieks, ka puiks ir ticis tik tālu! Ja pamatsastāvam nebūs ne traumu, ne piezīmju problēmu, Kurucu nosēdinās, jo tādi ir spēles noteikumi, bet: Kuruca spēle ir liels pārsteigums.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-20 06:22, pirms 5 gadiem
Bet tomēr diezgan brīnumaini ka Kurucam tā izdodas. Rezultivitātes procents gan varēja būt labāks. Vispār rādītāji eiropā, arī valstu izlasēs kā redzams nav rādītājs! Tas pats Porzinģis Spānijā neko nespīdēja bet NBA uzreiz sevi parādīja!

  +5 [+] [-]

, 2018-10-20 06:28, pirms 5 gadiem
Pat komentētāji uzteica Kuruca agresivitāti, brīžiem gan šķita, ka Nets nav saspēlējušies, daudz bumbas izmeta autā.Bet vismaz nav tā, ka Rodionu citi neredz laukumā, komanda ar piespēlēm padalās, lai gan statistikā ir bēdu ieleja piespēlēs un kļūdās.Feini, ka var pasekot pat trim komandām.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-20 06:57, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Pat komentētāji uzteica Kuruca agresivitāti, brīžiem gan šķita, ka Nets nav saspēlējušies, daudz bumbas izmeta autā.Bet vismaz nav tā, ka Rodionu citi neredz laukumā, komanda ar piespēlēm padalās, lai gan statistikā ir bēdu ieleja piespēlēs un kļūdās.Feini, ka var pasekot pat trim komandām.
Nets jau ir tīri rookie un jauniņo komanda - tāpēc viņiem trūkst stabilitātes un var redzēt muļķīgas kļūdas, bet šī komanda sevi tikai veido - pēc 2 gadiem Nets sastāvs jau būs pieredzējušāks un spēs cīnīties par iekļūšanu PO, ja nenotiks neparedzētas problēmas un traumas.

     [+] [-]

, 2018-10-20 06:58, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Pat komentētāji uzteica Kuruca agresivitāti, brīžiem gan šķita, ka Nets nav saspēlējušies, daudz bumbas izmeta autā.Bet vismaz nav tā, ka Rodionu citi neredz laukumā, komanda ar piespēlēm padalās, lai gan statistikā ir bēdu ieleja piespēlēs un kļūdās.Feini, ka var pasekot pat trim komandām.
3 kļūdas dzejniek!

  +1 [+] [-]

, 2018-10-20 07:48, pirms 5 gadiem
Ambrē rakstīja: Nets jau ir tīri rookie un jauniņo komanda - tāpēc viņiem trūkst stabilitātes un var redzēt muļķīgas kļūdas, bet šī komanda sevi tikai veido - pēc 2 gadiem Nets sastāvs jau būs pieredzējušāks un spēs cīnīties par iekļūšanu PO, ja nenotiks neparedzētas problēmas un traumas.
Pēc 2 gadiem līgumi būs palikuši tikai dažiem. Ne Allen, ne LeVert nebūs frančīzes stūrakmeņi. Ar Russell šaubos vai tiks slēgts lielais līgums. Visticamāk 2020/2021 sezonā redzēsim pavisam citu komandu. Šogad Bruklinai beidzot ir sava pirmās kārtas drafta izvēle, kas nozīmē, ka komanda par playoff tā īsti nemaz negribēs cīnīties.

 +18 [+] [-]

, 2018-10-20 07:50, pirms 5 gadiem
Vai nu USA ir ģēniji vai Eiropā idiotu bars, bet dzeks kuram nebija ne vietas, ne speles laika Barselonā un LV izlasē ir vieta Pasaules specigakajā līgā. Dīvainā pasaulē dzīvojam.

  +9 [+] [-]

, 2018-10-20 07:55, pirms 5 gadiem
shumo rakstīja: Vai nu USA ir ģēniji vai Eiropā idiotu bars, bet dzeks kuram nebija ne vietas, ne speles laika Barselonā un LV izlasē ir vieta Pasaules specigakajā līgā. Dīvainā pasaulē dzīvojam.
Barselonā viņam priekšā bija labāki spēlētāji, tādēļ netika rotācijā, savukārt Bruklinā šobrīd viņa pozīcijā ir traumēti spēlētāji, kas dod iespējas uzspēlēt. Būs līderi atpakaļ, būs soliņš un nav izslēgts, ka būs jadodās arī uz Long Island uzspēlēt.

  -3 [+] [-]

, 2018-10-20 08:00, pirms 5 gadiem
shumo rakstīja: ... dzeks kuram nebija ne vietas, ne speles laika Barselonā un LV izlasē
Būsim precīzi izteicienos, uz izlasi viņš gadiem liek mīksto, nevis nav vietas.

  +4 [+] [-]

, 2018-10-20 08:02, pirms 5 gadiem
Fizdeils normāls čalis.Knox nolažo defā,bet otrā laukuma pusē iemet 3pt un priecājas.Tai pat laikā Fizdeils jau viens pats gaida Knoxu,lai sadotu pa dirsu par to def

  +2 [+] [-]

, 2018-10-20 08:24, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Fizdeils normāls čalis.Knox nolažo defā,bet otrā laukuma pusē iemet 3pt un priecājas.Tai pat laikā Fizdeils jau viens pats gaida Knoxu,lai sadotu pa dirsu par to def
cerams, ka Hārdaveju viņš tā pat skolos

  +3 [+] [-]

, 2018-10-20 08:46, pirms 5 gadiem
Autor!
Kurucs bija viens no sešiem „Nets” spēlētājiem, kuri pārsniedza desmit punktu robežu.
Nets: Levērs 28, Rasels 15, Alens 15 (11 atl.b.), Kurucs 11, Heriss 11= 5! Kurš bija sestais?

  +4 [+] [-]

, 2018-10-20 08:53, pirms 5 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Autor!
Kurucs bija viens no sešiem „Nets” spēlētājiem, kuri pārsniedza desmit punktu robežu.
Nets: Levērs 28, Rasels 15, Alens 15 (11 atl.b.), Kurucs 11, Heriss 11= 5! Kurš bija sestais?
Dinwidie 10 punkti bet tas nav pārsniegts bet gan sasniegts

  -1 [+] [-]

, 2018-10-20 08:54, pirms 5 gadiem
shumo rakstīja: Vai nu USA ir ģēniji vai Eiropā idiotu bars, bet dzeks kuram nebija ne vietas, ne speles laika Barselonā un LV izlasē ir vieta Pasaules specigakajā līgā. Dīvainā pasaulē dzīvojam.
Tu vispār redzēji kā viņš spēlēja tajā pašā Spānijā vai Latvijas izlasē?

  -2 [+] [-]

, 2018-10-20 09:06, pirms 5 gadiem
Interesanti, Kurucs mauc iekšā punktus NBA, bet tādi Jānis Strēlnieks un Jānis Timma tā arī netiek tajā virzienā. Vai viņu vilciens jau būtu aizgājis? Tomēr - pasaules labākā līga, bet šie divi mūsu spēlētāji turp tā arī netiek!

  +3 [+] [-]

, 2018-10-20 09:13, pirms 5 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Interesanti, Kurucs mauc iekšā punktus NBA, bet tādi Jānis Strēlnieks un Jānis Timma tā arī netiek tajā virzienā. Vai viņu vilciens jau būtu aizgājis? Tomēr - pasaules labākā līga, bet šie divi mūsu spēlētāji turp tā arī netiek!
Timmam bija starpsezonā piedāvājums iet uz Orlando kā 12.spēlētajam un sisties par laiku

  +4 [+] [-]

, 2018-10-20 09:25, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tu vispār redzēji kā viņš spēlēja tajā pašā Spānijā vai Latvijas izlasē?
Ko gan izlasē varēja redzēt, ja viņš spēlēja 3 minūtes? Un par Spāniju jau sen ir izrunāts, ka Barselona apzināti neiesaistīja spēlētajus, kuriem ir NBA ambīcijas. Kā teica Kuruca vectēvs, tad Barselona uzzinot, ka tribīnēs ir NBA skauti apzināti ņēma Kurucu nost.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-20 09:40, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tu vispār redzēji kā viņš spēlēja tajā pašā Spānijā vai Latvijas izlasē?
Izlasē jau nebija uz ko skatīties.Kļūda/garām aizmests metiens,un tiek rauts nost no laukuma

  +5 [+] [-]

, 2018-10-20 09:50, pirms 5 gadiem
shumo rakstīja: Vai nu USA ir ģēniji vai Eiropā idiotu bars, bet dzeks kuram nebija ne vietas, ne speles laika Barselonā un LV izlasē ir vieta Pasaules specigakajā līgā. Dīvainā pasaulē dzīvojam.
Liga neapsaubami labaka, bet pats Nets klubs... teiksim ta, neesmu parliecinats, ka vini uzvaretu katra spele Barcelonu vai LV izlasi stiprakaja sastava...

  +2 [+] [-]

, 2018-10-20 09:52, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tu vispār redzēji kā viņš spēlēja tajā pašā Spānijā vai Latvijas izlasē?
Daudzi speletaji drafta vasaras LOTI pieliek pie meistaribas... KP kaut atceramies...

  +4 [+] [-]

, 2018-10-20 09:52, pirms 5 gadiem
Nba tomer vairak strāda ar speletaja ķermeni,smadzenēm un metienu.protams nesapriecāsimies,bet janovēl veiksme puisim.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-20 10:01, pirms 5 gadiem
Kur video čubari?

  +3 [+] [-]

, 2018-10-20 10:32, pirms 5 gadiem
Viņš mani patīkami pārsteidz.

  +7 [+] [-]

, 2018-10-20 10:42, pirms 5 gadiem
Prieka par Rodii! Galvenais, ka nekad neiemetīs mazāk par savu nr.00! (joksspoks). Timmam nav vajadzības sisties par minūtēm Orlando, ar risku iegūt traumas, ja dotajā mirklī pelna pietiekami daudz, lai pirms 40 g. dotos pelnītā atpūtā un hobija līmenī darbotos ap basketbolu. JT, Baskonia: trīs miljonus dolāru (2,7 miljonus eiro) + super līmenis

  +1 [+] [-]

, 2018-10-20 11:04, pirms 5 gadiem
Kiits rakstīja: Prieka par Rodii! Galvenais, ka nekad neiemetīs mazāk par savu nr.00! (joksspoks). Timmam nav vajadzības sisties par minūtēm Orlando, ar risku iegūt traumas, ja dotajā mirklī pelna pietiekami daudz, lai pirms 40 g. dotos pelnītā atpūtā un hobija līmenī darbotos ap basketbolu. JT, Baskonia: trīs miljonus dolāru (2,7 miljonus eiro) + super līmenis
kur njemi 2,7mil? Par ko?

  +3 [+] [-]

, 2018-10-20 11:10, pirms 5 gadiem
Kiits rakstīja: Prieka par Rodii! Galvenais, ka nekad neiemetīs mazāk par savu nr.00! (joksspoks). Timmam nav vajadzības sisties par minūtēm Orlando, ar risku iegūt traumas, ja dotajā mirklī pelna pietiekami daudz, lai pirms 40 g. dotos pelnītā atpūtā un hobija līmenī darbotos ap basketbolu. JT, Baskonia: trīs miljonus dolāru (2,7 miljonus eiro) + super līmenis
Timmam tā summa bija uz 3 gadiem (tagad tas pats paliek tikai Oly - 2 gadi - 2mio$), sezonā viņam ir 1milj$, tas pats cipars būtu NBA (varbūt nedaudz lielāks), bet nodokļu sistēma Eiropā ir pievilcīgāka un makā naudas paliek vairāk ja pelni Eiropā 1mio$ nekā NBA 1.5mio$!

Būsim godīgi, nauda ir vienīgais iemesls kāpēc Timma joprojām spēlē Eiropā! Viņs gan saka ka gribēja kkādas garantijas par spēles laiku, bet nu vecais, tas pat Wanameikers kurš Eiropā plosijās tagad NBA spēlē 5-10min pa spēli, Timma nav tāds spīdeklis Eiropas basketbolā, ej un izcīni sev tās minūtes, garantēt neviens nevar, auseklīša laiki ir beigušies.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-20 11:16, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Timmam tā summa bija uz 3 gadiem (tagad tas pats paliek tikai Oly - 2 gadi - 2mio$), sezonā viņam ir 1milj$, tas pats cipars būtu NBA (varbūt nedaudz lielāks), bet nodokļu sistēma Eiropā ir pievilcīgāka un makā naudas paliek vairāk ja pelni Eiropā 1mio$ nekā NBA 1.5mio$!

Būsim godīgi, nauda ir vienīgais iemesls kāpēc Timma joprojām spēlē Eiropā! Viņs gan saka ka gribēja kkādas garantijas par spēles laiku, bet nu vecais, tas pat Wanameikers kurš Eiropā plosijās tagad NBA spēlē 5-10min pa spēli, Timma nav tāds spīdeklis Eiropas basketbolā, ej un izcīni sev tās minūtes, garantēt neviens nevar, auseklīša laiki ir beigušies.
Precīzi , viņš varētu prasīt stabilas minūtes, ja vidējie rādītāji, gandrīz iet uz double double

  +4 [+] [-]

, 2018-10-20 11:42, pirms 5 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Interesanti, Kurucs mauc iekšā punktus NBA, bet tādi Jānis Strēlnieks un Jānis Timma tā arī netiek tajā virzienā. Vai viņu vilciens jau būtu aizgājis? Tomēr - pasaules labākā līga, bet šie divi mūsu spēlētāji turp tā arī netiek!
Vilciens, ļoti iespējams, jau aizgājis, bet - vai tāpēc dzīve viņiem beigusies? Abi vēl var ļooti daudz izdarīt Eiropā, ne viens, ne otrs nav saucami par Eiropas stāriem, - lai gan ļoti labi kadri, bez šaubām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-10-20 12:11, pirms 5 gadiem
Rodions malacis. Galvenais - labs cīņasspars. Kad 4/4 beigās dabūja ribās, vienalga skrēja atpakaļ un neprasīja maiņu. Bet interesanti - kad jeņķi viņu uzbaros, citādi brīžiem jocīgi - izstīdzējis tievs kaulains baltais melno starpā. P.S. Bet pāri janičaram labi iemeta.
1 2 42 komentāri