Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Knicks" vadība: "Porziņģa pārstāvji zina, ka vēlamies noslēgt ilgtermiņa līgumu"

"Knicks" vadība: "Porziņģa pārstāvji zina, ka vēlamies noslēgt ilgtermiņa līgumu"
Skots Perijs un Stīvs Milzs. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir ļoti svarīga Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" nākotnes sastāvdaļa, ceturtdien preses konferencē paziņoja kluba vadība.

"Knicks" komanda treniņnometni pirms jaunās sezonas uzsāks nākamajā nedēļā. Savukārt NBA regulāro čempionātu vienība uzsāks 17.oktobrī savā laukumā pret Atlantas "Hawks". Porziņģis tikmēr jau ir atgriezies Ņujorkā un pievienojies komandas biedriem, kuri gatavojas jaunajai sezonai. Kā pirmssezonas preses konferencē ceturtdien atklāja "Knicks" prezidents Stīvs Milzs, latvietis šonedēļ ir pabijis vienības bāzē.

Latvijas basketbolists februārī guva ceļgala krustenisko saišu plīsumu. Ierasts, ka šāda savainojuma izārstēšana prasa vismaz pusgadu, bet Porziņģa gadījumā tika pieminēts, ka viņš varētu izlaist pat visu nākamo sezonu. Viņa atgriešanās gan tiek gaidīta aptuveni sezonas viducī.

"Ar Kristapu esam kontaktējušies visu vasaru. Jūtamies labi par notiekošo atveseļošanās procesu," pauda Milzs, piebilstot, ka pagaidām vēl nav zināms latvieša atgriešanās laiks. Tāpat kluba prezidents vēlreiz uzsvēra, ka Porziņģa atveseļošanās process nekādi netiks sasteigts.

Savukārt "Knicks" ģenerālmenedžeris Skots Perijs atklāja, ka šovasar ar Porziņģa pārstāvjiem bijušas sarunas arī par jauna līguma noslēgšanu, tomēr diskusiju saturu viņš negrasās atklāt.

"Porziņģa pārstāvji zina, ka vēlamies viņu paturēt un noslēgt ilgtermiņa līgumu," teica Perijs, piebilstot, ka latvietis ir svarīga "Knicks" nākotnes sastāvdaļa.

23 gadus vecajam Porziņģim ar "Knicks" vēl ir spēkā līgums uz nākamo sezonu, taču jau šajā vasarā izskanējušas runas, ka starp abām pusēm varētu tikt noslēgta jauna vienošanās.

Šajā vasarā "Knicks" ar Porziņģi var noslēgt līgumu, kura maksimālā vērtība ir 157 miljoni dolāru (133 miljoni eiro) piecos gados. Tiesa, pagaidām klubs nesteidzas ar jauna kontrakta noslēgšanu.

Iepriekš arī izskanēja informācija, ka "Knicks" ir viena no komandām, kur savu karjeru labprāt turpinātu viena no NBA zvaigznēm Džimijs Batlers. Viņš pašlaik vēlas atstāt Minesotas "Timberwolves" vienību un vēl kā vēlamos galamērķus nosaucis Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas "Nets" un Losandželosas "Clippers".

"Knicks" vadība ceturtdien preses konferencē uzsvēra, ka tā vēlas attīstīt pašreizējo spēlētāju sastāvu un savā pārbūves procesā neko nesasteigt, iemainot kāda augstākā kaluma basketbolistu, kāds, piemēram, ir Batlers.

"Knicks" aizvadītajā sezonā jau piekto reizi pēc kārtas nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-09-20 19:35, pirms 6 gadiem
maz
, 2018-09-20 19:36, pirms 6 gadiem
Tas ir izsmiekls tà nauda..
, 2018-09-20 19:42, pirms 6 gadiem
Iespējams raustās dot max, jo nezina kāds būs pēc traumas un vai netraumēsies atkārtoti
, 2018-09-20 19:49, pirms 6 gadiem
Par tik mazu algu Kristaps varētu nākt strādāt uz kādu bibliotēku. Ar tādu augumu viņš būtu viens no vērtīgākajiem bibliotekāriem, vienīgais, kas spēj aizsniegt augstāko plauktu bez ķeblīša.
, 2018-09-20 19:57, pirms 6 gadiem
Pateiksi man to biblioteku kur var stradat par 150milj ?
, 2018-09-20 20:01, pirms 6 gadiem
Max līgumu viņš katrā ziņā dabūs.Beigās varētu būt līdzīgs Embīda līgumam kurā ir punkti par traumām.Nedos Knicks max tad iedos citi
, 2018-09-20 20:16, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Max līgumu viņš katrā ziņā dabūs.Beigās varētu būt līdzīgs Embīda līgumam kurā ir punkti par traumām.Nedos Knicks max tad iedos citi
Kāds te sakars ar KP traumām? Kristaps jau 2. sezonu pierāda ka nav nekāds traumatiskais. ACL nav tā lieta pēc kuras ir problēmas ar celi. Problēmas biežāk ir tikai psiholiģiski. Dāvis tam ir pierādījums, saplēšot vienu un to pašu saiti divkārt un pēc pāris gadiem sāka NBA kapāt. Embīds ir cits stāsts. Tāds kā vecs Noah, neko nevar zināt kurā spēlē nolūzīs gabals
, 2018-09-20 20:38, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Kāds te sakars ar KP traumām? Kristaps jau 2. sezonu pierāda ka nav nekāds traumatiskais. ACL nav tā lieta pēc kuras ir problēmas ar celi. Problēmas biežāk ir tikai psiholiģiski. Dāvis tam ir pierādījums, saplēšot vienu un to pašu saiti divkārt un pēc pāris gadiem sāka NBA kapāt. Embīds ir cits stāsts. Tāds kā vecs Noah, neko nevar zināt kurā spēlē nolūzīs gabals
Dāvi un KP nevar vispār salīdzināt, KP ir pavisam citas slodzes un nevajag aizmirst kāds ir KP augums kas ir ļoooti svarīgi!

Es nešaubos ka Knicks pirms lielā līguma parakstīšanas grib redzēt kāds KP izskatās pēc traumas!
, 2018-09-20 21:39, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Kāds te sakars ar KP traumām? Kristaps jau 2. sezonu pierāda ka nav nekāds traumatiskais. ACL nav tā lieta pēc kuras ir problēmas ar celi. Problēmas biežāk ir tikai psiholiģiski. Dāvis tam ir pierādījums, saplēšot vienu un to pašu saiti divkārt un pēc pāris gadiem sāka NBA kapāt. Embīds ir cits stāsts. Tāds kā vecs Noah, neko nevar zināt kurā spēlē nolūzīs gabals
Ceru, tu saproti, ka katrs spēlētājs ir individuāls gadījums???
, 2018-09-20 22:33, pirms 6 gadiem
Dīvaini, ka vēl nav noslēgts līgums, jo nešaubos, ka Knicks piedāvāja max. Nu ok, piedāvā drošvien -5M no max, bet tas ir ok.
Interesē vairāk, kāpēc jau nav noslēgts jaunais līgums, kādus zemūdens akmeņus brāļi ieraudzījuši?
, 2018-09-20 23:22, pirms 6 gadiem
Bet ja iedos 120 milj
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-09-20 23:48, pirms 6 gadiem
Vai tad kaut kur jāsteidzas? Kristaps taču negrib iet prom no Knicks.Līgums būs un ja kāds ko nesačakarēs, tad superzvaigznes.Mieru, tikai mieru!
, 2018-09-21 07:51, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Cerams, KP pateiks ar dievu NYK, un aizies uz LAC,kur viņu jau gaidīs Batlers un Ervings
Cerams ka KP paliks Knicks visu karjeru kā Dirks Dalasā.
, 2018-09-21 12:28, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Dīvaini, ka vēl nav noslēgts līgums, jo nešaubos, ka Knicks piedāvāja max. Nu ok, piedāvā drošvien -5M no max, bet tas ir ok.
Interesē vairāk, kāpēc jau nav noslēgts jaunais līgums, kādus zemūdens akmeņus brāļi ieraudzījuši?
Cik zinu, tur ir nedaudz cits stāsts. Doma ir tāda, ka viņiem būs nauda vismaz 1 ļoti nopietnam brīvajam aģentam. Iespējams, pat 2 max līgumiem.

Svarīgi ir atcerēties, ka, parakstot līgumu ar Kristapu, ir atļauts iet pāri algu griestiem, jo to atļauj NBA kolektīvais līgums. Tāpēc ideālā gadījumā vajag vispirms parakstīt līgumu ar tiem brīvajiem aģentiem un tad pašās beigās ar Kristapu. Jo tā var parakstīt vairāk labu spēlētāuj.
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
2

Porziņģis un Bostona turpinās pirmās kārtas sēriju pret "Heat"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles turpinās Bostonas "Celtics" un Kristaps Porziņģis, pulksten 2:00 Austrumu konferences pirmās kārtas sērijas otrajā spēlē uzņemot Maiami "Heat".
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.