Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Pēc pirmās spēles zinājām, ka varam cīnīties ar favorītiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Porziņģis: "Pēc pirmās spēles zinājām, ka varam cīnīties ar favorītiem"
Kristaps Porziņģis un Kavai Lenards. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Dalasas "Mavericks" play-off pirmās kārtas sērijā panācis 1-1 pret Losandželosas "Clippers", otrajā mačā ņemot virsroku ar 127:114. Gan Kristapam Porziņģim, gan Lukam Dončičam tā bija NBA karjeras pirmā izslēgšanas spēļu uzvara.

"Pēc pirmās spēles zinājām, ka esam turpat blakus un ka varam cīnīties ar komandu, kas ir viena no galvenajām favorītēm uz NBA titulu. Laukumā izgājām gatavi," pēc uzvaras teica Kristaps Porziņģis, kurš izcēlās ar 23 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām. Brīdī, kad viņš tika izraidīts no pirmās spēles, Dalasas "Mavericks" atradās vadībā.

Savukārt dienu pirms otrās spēles nebija skaidrības, vai Porziņģis vispār dosies laukumā, jo viņam sāpēja labais ceļgals. "Otrdien viņam sāpēja. Taču treniņa laikā bija redzams, ka paliek labāk. Viņam veica procedūras, un trešdienas rītā viņš jutās jau daudz labāk. Mums tās bija lieliskas ziņas," situāciju komentēja "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails.

Šoreiz Porziņģis aizvadīja pilnu spēli, kamēr citu "Mavericks" zvaigzni Luku Dončiču piemeklēja piezīmju problēma - tās dēļ viņš lielu daļu otrā puslaika vēroja no malas. Tiesa, slovēnim tas netraucēja aizvadīt vēl vienu iespaidīgu spēli. Dončičs 28 minūtēs iemeta 28 punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles.

"Vēl palikušas tikai trīs uzvaras," par sēriju pret "Clippers" teica Dončičs. "Domāju, ka varam cīnīties ar viņiem. Pirms jebkuras sērijas sākuma ticēsim sev, ka varam uzvarēt, par to esmu drošs. Ja tam netici, tad neesi pelnījis šeit atrasties. Ir jātic." Dalasa Rietumu konferencē izsēta ar septīto numuru, bet "Clippers" ir otrais numurs.

"15 sekundes biju dusmīgs. Tad koncentrējos komandas biedru atbalstīšanai. Viņi paveica lielisku darbu. Atrasties uz soliņa - man tas ir grūti, jo gribu palīdzēt savai komandai. Taču mēs uzvarējām. Kas zina, ja nenopelnītu to piezīmi, varbūt neuzvarētu," sprieda Dončičs. Viņš karjeras pirmajos divos play-off mačos kopā iemetis 70 punktus, un NBA vēsturē tas ir otrais labākais rādītājs. Pirmais turas no 1949. gada.

"Viņu rezervisti apspēlēja mūsu rezervistus un mūsu starta spēlētājus," vīlies bija Doks Riverss, "Clippers" galvenais treneris. Ceturtās ceturtdaļas nogriezni, ko Dončičs pavadīja uz soliņa, ļoti veiksmīgi aizvadīja Trejs Bērks un Sets Karijs - viņi divatā iemeta 17 no "Mavericks" 20 punktiem. Jāpiezīmē, ka Riverss ir Karija sievastēvs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.mavs.com/mavs-clips-gam...

     [+] [-]

, 2020-08-20 11:06, pirms 4 gadiem
favorīti, t.i. tiesneši?

     [+] [-]

, 2020-08-20 11:35, pirms 4 gadiem
Kādi tur favorīti, Leonardam vispār nevar pieskārties uzreiz tiesnešu svilpe! Spēles beigas tiesneši vispār svilpa par par visu un visur uz abām pusēm, padarot spēli neskatāmu!