Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kad kluba nākotni izšķir vienkārši veiksme – šonakt NBA drafta loterija

Kad kluba nākotni izšķir vienkārši veiksme – šonakt NBA drafta loterija
Zaions Viljamsons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šonakt 3:30 sāksies tradicionālā pirmsdrafta izloze Nacionālajā basketbola asociācijā, kurā tiks noteikta pirmo 14 izvēles tiesību secība. Galvenās favorītes uz pirmo numuru ir „Warriors”, „Cavaliers” un „Timberwolves”, izlozē piedalīsies arī Vašingtonas „Wizards”.

Nba drafta loterijai bija jānotiek jau maijā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ plāni tika mainīti. Taču, atšķirībā no NHL, netika mainīta drafta izlozes sistēma. Kā ierasts, drafta loterijā piedalīsies visas komandas, kuras neiekļuva izslēgšanas spēlēs, ieskaitot tās komandas, kuras spēlēja NBA burbulī. Arī Memfisas „Grizzlies”, kas aizvadīja pārspēles, pretendē uz uzvaru drafta loterijā.

Šī būs otrā drafta izloze pēc reglamenta izmaiņām, kas bija tendētas uz regulārās sezonas vietas nozīmes mazināšanos, proti, šosezon pārliecinoši vājākā komanda „Warriors” ir salīdzinoši mazas izredzes uz pirmo numuru draftā. Tās matemātiski izteiktas kā 14%, tieši tādas pašas kā otrajai un trešajai sliktāklajai regulārās sezonas komandai („Cavaliers” un „Timberwolves”). Savukārt, piemēram, Vašingtonas „Wizards”, kas spēlēja arī NBA burbulī, ir tikai trīsreiz mazākas izredzes uz pirmo numuru.

Pats izlozes process gan tiešā veidā norisināsies tikai par pirmajiem četriem drafta numuriem. Visām 14 komandām ir izredzes iegūt kādu no šiem numuriem, bet pārējie numuri tiks noteikti pēc regulārās sezonas vietām. Attiecīgi „Warriors” zemāku drafta numuru kā piekto nemaz nevar iegūt, bet „Wizards” teorētiski var nokrist līdz pat 13. numuram. Komandai, ko šosezon pārstāvēja Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks, gan daudz ticamāks ir devītais numurs (50.7%).

Pēc ļoti ilga laika drafta izlozē atkal piedalās Sanantonio „Spurs” ar savu drafta izlozi. Iepriekšējā reize, kad „Spurs” varēja izvēlēties ar kādu no pirmajiem 14 numuriem, bija 1997. gadā, un tas mainīja visu basketbola pasauli, proti, toreiz „Spurs” rindās nonāca Tims Dankans. Šoreiz gan „Spurs” ir mazas izredzes uz pirmā numura iegūšanu.
Pirms gada drafta loterijā paveicās Ņūorleānas „Pelicans”, kurai piepildījās 6% lielā iespēja iegūt drafta pirmo numuru. Ar to tika izvēlēts Zaions Viljamsons, par kura pirmo numuru neviens tā nopietni nešaubījās arī iepriekš.

Šogad situācija ir citāda, jo tik izteikta pirmā numura nav, attiecīgi loterijā uzvarējusī komanda var ļoti ietekmēt drafta secību. Pirmsdrafta apskatos tiek uzsvērti trīs favorīti, kuri visi ir dažādu pozīciju spēlētāji – Lamelo Bols ir saspēles vadītājs, Entonijs Edvardss ir 2./3. numura kombo spēlētājs, kamēr Džeims Vaismens ir centrs.
Plaša uzmanība tiek pievērsta arī Ņujorkas „Knicks” situācijai, vaicājot, vai šīs komandas neveiksmes drafta loterijā beidzot beigsies. „Knicks” izlozē nav pacēlusies uz augšu kopš 1985. gada, kad draftēja Patriku Jūingu. Ņujorkai ir deviņu procentu iespēja iegūt pirmo numuru.

Jāpiezīmē, ka šī gada NBA draftam no Latvijas pieteicies Artūrs Kurucs.

Izredzes iegūt drafta pirmo numuru

Komanda%Komanda%
Warriors14%Hornets6%
Cavaliers14%Wizards4.5%
Timberwolves14%Suns3%
Hawks12.5%Spurs2%
Pistons10.5%Kings1.3%
Knicks9%Pelicans1.2%
Bulls7.5%Grizzlies0.5%

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com


, 2020-08-20 21:29, pirms 4 gadiem
Šogad nav neviena kura dēļ būtu baigi jātreidojas augšā,lai kādu noceltu.
Bez NCAA normālas sezonas būs reāla laimes spēle draftā..
, 2020-08-20 21:51, pirms 4 gadiem
Domāju ka wariors dabūs pirmo picku.
, 2020-08-20 22:10, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Šogad nav neviena kura dēļ būtu baigi jātreidojas augšā,lai kādu noceltu.
Bez NCAA normālas sezonas būs reāla laimes spēle draftā..
BR bija raksts, ka daudzām komandām dabūjot pirmo piku tieši būtu jātreidojas uz leju, protams, par attiecīgu pienesumu no maiņas.
, 2020-08-20 22:39, pirms 4 gadiem
Tas tik būtu , ja Warriors dabūs 1 picku.
Pistons pa ilgiem laikiem varētu dabūt augstu picku.
, 2020-08-21 02:31, pirms 4 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Tas tik būtu , ja Warriors dabūs 1 picku.
Pistons pa ilgiem laikiem varētu dabūt augstu picku.
Pistons, kopš 2003 draftā paņēma Darko nav pelnījuši TOP3 piku!
, 2020-08-21 07:45, pirms 4 gadiem
Minesota pacela 1 piku
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
5

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.