Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ņujorkas "Knicks" centrs Noā pēc katastrofālās sezonas: "Negrasos padoties"

Ņujorkas "Knicks" centrs Noā pēc katastrofālās sezonas: "Negrasos padoties"
Žoakims Noā pret Dirku Novicki
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Ņujorkas "Knicks" centrs Žoakims Noā intervijā Truth Barrel podkāstā atskatījās uz aizvadīto sezonu, kas bija ļoti neveiksmīga kā vienībai, tā arī viņam individuāli.

"Tas ir smagi, jo pret Filu jūtu ļoti daudz mīlestības un cieņas," prezidenta atlaišanu komentēja 32 gadus vecais Žoakims Noā. "Viņš deva man iespēju spēlēt mājās. Viņš, par kuru bērnībā lasīju grāmatas. Biju liels viņa fans, un tāds esmu joprojām. Man pret viņu ir daudz cieņas. Taču diemžēl nekas nesanāca. Man ar to ir jāsadzīvo. Viņš man ticēja, un es viņu tā kā pievīlu. Tā ir vilšanās. Viņš daudz tika kritizēts, ka tā ir viņa kļūda. Bet mēs tās visas spēles nezaudējām Fila Džeksona dēļ."

"Šo sezonu nemainītu ne pret ko. Zinu, ka daudzi cilvēki uz mani ir nikni, bet es ne. Man sevis nav žēl. Viss notikušais bija mani lēmumi. Esmu pieaudzis vīrietis. Spēlēju Ņujorkā. Taču nākamajā sezonā to var labot, es negrasos padoties. Pazīstu Ņujorku un zinu, ka, ja es spēšu atgriezties un visu izdarīt pareizi, tad tas varētu kļūt par lielu stāstu," Noā turpināja. "Izgāju cauri daudziem ērkšķiem. Iedzīvojos savainojumos, zaudēju pārliecību. Tagad galvenais ir atgriezties ar jaunu sparu un šajos grūtajos laikos parādīt, kas es esmu patiesībā. Tieši tagad būs redzams, kas es esmu īstenībā. Nezinu, kāda būs mana loma, taču gribu būt gatavs, cik vien iespējams."

Tāpat Noā komentēja situāciju ar diskvalifikāciju par aizliegtu vielu lietošanu: "Domāju, ka varētu [sāpju remdēšanai] lietot ko tādu, kas nav aizliegto vielu sarakstā, taču tajā bija iejaukti kaut kādi s*di, kas bija aizliegti. Tas bija ļoti, ļoti skarbi. Parasti dodos pie komandas ārstiem, taču šoreiz to savā ziņā izdarīju pa savam. Mana rīcība ietekmēja daudzus cilvēkus. Daudzus, kurus mīlu. Manu ģimeni. Tas bija kas vairāk par iedragātu reputāciju. Tika sāpināti daudzi cilvēki, un man ar to būs jāsadzīvo visu atlikušo karjeru."

Noā Ņujorkā saņēmis lielu kritiku, tomēr nav apvainojies uz faniem: "Viņus nedrīkst ienīst – viņi ir vīlušies. Arī Čikāgā līdzjutējiem sākumā nepatiku, bet Ņujorkā bija citādi. Es uzaugu kā "Knicks" fans, izjutu lielu cieņu pret organizāciju. Taču es nejutu, ka spēju [laukumā] pietiekami labi kustēties, zaudēju pārliecību, un viņi vainoja mani. Tas nemainīsies, tā ir Ņujorka.

Man joprojām ir neticama iespēja, tikt ārā no visiem šiem mēsliem. Varu iziet laukumā ar augstu paceltu galvu un paveikt savu darbu tā, kā vīrietim pieklājas. "Knicks" fanam ar to var nepietikt, jo es arī pelnu lielu naudu, taču šī situācija nav par "Knicks" faniem. Tā ir par to, lai es justos ērti. Nevaru teikt, ka biju priecīgs par to, kā pēdējais gads attīstījās. Taču, ja nākamo sezonu varēšu pabeigt, zinot, ka šajā gadā esmu cīnījies neatkarīgi ne no kā un esmu bijis labs komandas biedrs ģērbtuvē, gribu palīdzēt šai komandai doties pareizajā virzienā."

Noslēdzis četru gadu līgumu par 72 miljoniem ASV dolāru, Noā pirmajā sezonā "Knicks" rindās aizvadīja 46 spēles, vidēji laukumā bija 22 minūtes, izcīnīja 5,0 punktus un izcīnīja 8,8 atlēkušās bumbas. Tikmēr brīvais aģents Māršals Plamlī esot vienojies par daļēji garantētu līgumu ar Losandželosas "Clippers", vēsta ESPN. 25 gadus vecais centrs debijas sezonā NBA "Knicks" kreklā aizvadīja 21 spēli, vidēji laukumā bija astoņas minūtes, guva 1,9 punktus un izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
Joakim Noah breaks silence with fiery vows,...
https://www.podcastone.com/the-trut...
https://twitter.com/wojespn/status/...


, 2017-08-20 12:55, pirms 7 gadiem
"Šo sezonu nemainītu ne pret ko. Zinu, ka daudzi cilvēki uz mani ir nikni, bet es ne. Man sevis nav žēl."

Man sevis nav žēl? LOL čalis pelna 18 ļimakus gadā par nospēlētām 46 spēlēm un vēl ieminās par kaut kādu žēlošanas, a*ujel!
, 2017-08-20 13:03, pirms 7 gadiem
Labāk gan būtu padevies un atteicies no sava līguma!!!Vai nevar tā ka viņam izmaksā viņa līguma summa un viņa dzēšas no algu grieztiem?Vai arī vienalga nekas tur nedzēstos?
, 2017-08-20 13:04, pirms 7 gadiem
nopirktais suns rakstīja: "Šo sezonu nemainītu ne pret ko. Zinu, ka daudzi cilvēki uz mani ir nikni, bet es ne. Man sevis nav žēl."

Man sevis nav žēl? LOL čalis pelna 18 ļimakus gadā par nospēlētām 46 spēlēm un vēl ieminās par kaut kādu žēlošanas, a*ujel!
Neticēsi, bet vienkārši ne visiem cilvēkiem prioritāte ir nauda. Vairāk par naudu Noaham sāp fanu attieksme.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-20 13:24, pirms 7 gadiem
blin ja tu pats visu sapisi, tad atsakies no līguma ar cieņu un atbrīvo naudu lai knicks var iegādāties normālu spēlētāju nevis idiotu!
, 2017-08-20 13:27, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Neticēsi, bet vienkārši ne visiem cilvēkiem prioritāte ir nauda. Vairāk par naudu Noaham sāp fanu attieksme.
Tad kāpēc viņš pelna 18 milj. gadā nevis 10, piemēram, tas parādītu labu attieksmi faniem!
, 2017-08-20 13:28, pirms 7 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: blin ja tu pats visu sapisi, tad atsakies no līguma ar cieņu un atbrīvo naudu lai knicks var iegādāties normālu spēlētāju nevis idiotu!
JAutāju vļreiz vai tādā gadījumā atbrīvojas nauda,vai arī viņa joporjam paliek algu grieztos!Kautkā liekas,ja vien viņu neaizmaina,tam nav nekādas jēgas!!!
, 2017-08-20 13:42, pirms 7 gadiem
furios rakstīja: JAutāju vļreiz vai tādā gadījumā atbrīvojas nauda,vai arī viņa joporjam paliek algu grieztos!Kautkā liekas,ja vien viņu neaizmaina,tam nav nekādas jēgas!!!
gan jau tā arī ir kā tu saki, bet tā jau jebkurš tad varētu darīt - saņemt labu līgumu un iedzert aizliegtās zāles. naudu patur, a klubs sūkā pirkstu un nezina ko darīt. liekas pārāk exploitojama lieta.
, 2017-08-20 13:58, pirms 7 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: gan jau tā arī ir kā tu saki, bet tā jau jebkurš tad varētu darīt - saņemt labu līgumu un iedzert aizliegtās zāles. naudu patur, a klubs sūkā pirkstu un nezina ko darīt. liekas pārāk exploitojama lieta.
Itkā loģiski tas,ko tu saki,nebrīnos,ka ir tā kā tu saki!
, 2017-08-20 16:05, pirms 7 gadiem
biedrins2
ill be back
, 2017-08-20 16:23, pirms 7 gadiem
Domāju nauda ir svarīga visiem - tikai vieniem vajag vairāk, citiem pietiek ar mazāk... Kā ir ar Noa grūti spriest, bet trūkumā arī bernībā diez vai dzīvoja - palasiet par viņa sencīti...
, 2017-08-20 16:37, pirms 7 gadiem
furios rakstīja: JAutāju vļreiz vai tādā gadījumā atbrīvojas nauda,vai arī viņa joporjam paliek algu grieztos!Kautkā liekas,ja vien viņu neaizmaina,tam nav nekādas jēgas!!!
Ieteiktu nerunāt par lietām par kurām tev vispār nav sajēga. Ja vēlies komentēt kaut ko par līgumiem tad iepazīsties ar līgas CBA līgumu un tad te pļūtī.

Tāda vienkārša līguma izpirkšana neeksistē. Var atlaist un to summu izdalīt ar esošo līguma gadu skaitu * 2 +1. Tobis ja viņam ir 54 uz 3 gadiem, tad NYK var atlaist viņu, bet salary cap viņiem 3 * 2 + 1 = 7 gadus skaitīsies klāt 54/7 = ~8M.

Tad vot izdomā, kas ir labāk - 7 gadus mocīties ar garantētiem 8M salary capā vai tomēr 3 gadus ar 18 un pēc tam jau ir pa nullēm.....
, 2017-08-20 16:50, pirms 7 gadiem
pedejais komentars man patik jo vinu ir verts paturet noteikti vel izsaus
, 2017-08-20 17:02, pirms 7 gadiem
bezvids_719433157716652032 rakstīja: pedejais komentars man patik jo vinu ir verts paturet noteikti vel izsaus
Man ganjau neviens nepiekritīs, bet man ir konspirācijas teorija, ka Knicks labi sezonas sākumā spēlēja pateicoties Noa. Viņam bija tīri labi stati no sākuma. Kā viņš norakās un neviens vairs viņam bumbu vispār nedeva viss arī nogāja uz leju
, 2017-08-20 17:12, pirms 7 gadiem
Kā nemīlēt Filu par šādu līgumu.
, 2017-08-20 23:32, pirms 7 gadiem
neizskatās ka Noā būtu tāda vienaldzība kā Biedriņam. Protams atdeve pašalik nav tāda ko līguma miljoni pieprasītu, bet arī savainojumi ir savu devuši. Jāskatās kā sāksies sezona, tad spriedīsim
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.