Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kiriļenko izvēlēsies starp Bruklinu un Maskavu

Kiriļenko izvēlēsies starp Bruklinu un Maskavu
Andrejs Kiriļenko
Foto: AP/Scanpix

Krievu izcilais uzbrucējs Andrejs Kiriļenko pavēstījis, ka nākamajā sezonā spēlēs vai nu Maskavas CSKA, kur jau aizvadīja iepriekšējo sezonu, vai arī atgriezīsies Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA), pievienojoties Bruklinas "Nets".

Kiriļenko drīzumā gaida starts Londonas olimpiskajās spēlēs, pārstāvot Krievijas valstsvienību, taču joprojām nav zināms arī tas, kur uzbrucējs pavadīs nākamo sezonu. To nezina arī viņš pats: "Tiešām nezinu [kad pieņemšu lēmumu]. Man priekšā stāv ļoti nopietna dilemma. Ir vairāki iespējamie scenāriji." Vēlāk, žurnālista skubināts, Kiriļenko atklāja, ka viens no variantiem ir pievienošanās Bruklinas "Nets", tai pašā laikā nav izslēgta iespēja atgriezties Maskavas CSKA rindās.

31 gadu vecais Kiriļenko desmit gadus pēc kārtas aizvadīja NBA, spēlējot Jūtas "Jazz" rindās, bet pagājušā gada vasarā kļuva par brīvo aģentu. Tā kā sezonas sākums kavējās, Kiriļenko nolēma piekrist CSKA piedāvājumam uz trim sezonām par trim miljoniem dolāru katrā no tām. Tomēr līgums paredz, ka pēc katras sezonas Kiriļenko ir iespēja atgriezties NBA. Tagad šāda iespēja pastāv un interese par krievu spēlētāju aiz okeāna ir pietiekami liela.

Bruklinas "Nets" īpašnieks, krievu miljardieris Mihails Prohorevs ir draugos ar Kiriļenko, arī Derons Viljamss ir labi pazīstams krievu basketbolistam, un tāpēc tieši par labu "Nets" varētu krist Kiriļenko izvēle, ja basketbolists nolems atgriezties ASV. Kā zināms, Kiriļenko un viņa sievai ir dubultpilsonība - kā Krievijas, tā ASV pase. "Nets" klubam šobrīd ir līgumi ar 14 spēlētājiem, viena vieta vēl brīva...

Andrejs Kiriļenko ir vienīgais spēlētājs NBA vēsturē, kurš viena mača laikā (bez pagarinājumiem) piecos dažādos rādītājos sasniedzis vismaz sešus ciparus. Proti, 2006. gada janvārī pret "Lakers" Kiriļenko guva 14 punktus, izcīnīja astoņas bumbas, atdeva deviņas piespēles, pārtvēra sešas bumbas un bloķēja septiņus metienus. Ar pagarinājumiem vēl to paveicis tikai izcilais Hakīms Olaidžuvans.

Krievijas izlase Londonas olimpiskajās spēlēs sacentīsies B grupā pret Austrāliju, Brazīliju, Ķīnu, Lielbritāniju un Spāniju. Pirmā spēle 29. jūlija vakarā pret mājiniekiem britiem.

Izmantotie resursi:
Главные новости дня — Газета.Ru


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-20 21:30, pirms 12 gadiem
olalalaa
, 2012-07-20 21:36, pirms 12 gadiem
cienījamais autor, kolēģis E.Orlovskis taču jau rakstīja, ka Kiriļenko paliek CSKA

Kiriļenko arī nākamajā sezonā spēlēs Maskavas CSKA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-20 22:40, pirms 12 gadiem
Shitais netiem buutu labs ieguvums! Soliņš buutu labs pat pamataa AK47 vareetu naakt Woles kaa ceturtais ar var speeleet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-21 08:28, pirms 12 gadiem
Nekaa nebija,velos AK redzet Arena Riga pret VEF.
, 2012-07-21 10:19, pirms 12 gadiem
nu uz kuru tad citu komandu AK-47,varētu aiziet NBA,ja ne uz krievu miljardiera kontrolēto,savi cilvēki kā nekā,zin kā sarunāt
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.