Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA drafts: Kura komanda izvēlēsies Dončiču un vai savu vārdu dzirdēs Kurucs?

Emils Ozerinskis

NBA drafts: Kura komanda izvēlēsies Dončiču un vai savu vārdu dzirdēs Kurucs?
Rodions Kurucs
Foto: BC Barcelona

Šonakt pulksten 2:00 pēc Latvijas laika sāksies Nacionālās basketbola asociācijas jauno spēlētāju izvēles ceremonija, kurā savu nākotni uzzinās slovēņu supertalants Luka Dončičs. Garāka drafta nakts gaidāma Rodionam Kurucam, kurš ļoti iespējams tiks izvēlēts otrajā kārtā.

Drafta izlozē tiesības uz pirmo izvēli ieguva sezonas sliktākās bilances īpašniece Fīniksas "Suns", kuru jaunajā sezonā trenēs Slovēniju līdz Eiropas čempiones titulam aizvedušais serbs Igors Kokoškovs. Tomēr par Fīniksas izvēli šaubu ir ļoti mazs, jo vienprātīgi par to tiek uzskatīts atlētiskais Arizonas Universitātes centrs Deandre Ajtons, kurš NCAA studentu čempionātā vidēji guva 20,1 punktu un sagrāba 11,6 atlēkušās bumbas. Bahamiešu centrs par savu pozīciju ir tik pārliecināts, ka nevienai citai komandai, izņemot Fīniksu, individuālajos treniņos neatrādījās.

Īstā jautrība šī gada draftā sāksies no otrās izvēles, kas pieder Sakramento "Kings". Karaļi zināmi, kā viena no neparedzamākajām NBA komandām ekscentriskā īpašnieka Viveka Ranadives dēļ. Tieši īpašnieks iepriekšējās sezonās veicis visai lielu spiedienu uz komandas lēmumu pieņēmējiem, liekot izvēlēties sev vēlamo kandidātu. Vairāki no potenciālajiem drafta favorītiem izrādījuši nevēlēšanos pievienoties Sakramento komandai, tādēļ ļoti iespējams "Kings" izvēle var krist par labu "Djūka" Univeristātes spēka uzbrucējam Marvinam Beglijam, kurš koledžā izcēlās ar 21 punktu un 11,1 atlēkušo bumbu. Beglija vēlēšanās esot tikt izvēlētam pēc iespējas augstāk, tādēļ basketbolists nav atteicis atrādīties arī Sakramento vienībai.

Nesen publiski parādījās informācija, ka Atlantas "Hawks" ar trešo numuru varētu izvēlēties Slovēnijas brīnumbērnu un Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju Luku Dončiču no Madrides "Real". Taču šādam apgalvojumam var būt arī citi mērķi, lai piespiestu maiņas darījumā iesaistīties draftā zemāk esošās komandas, kuras slovēni uzskata par šī drafta labāko spēlētāju. Dončičs vairs nevienam Eiropā komentārus neprasa. Jaunais talants ar savu meistarību liedza pusfinālā iekļūt Latvijas valstsvienībai ar Kristapu Porziņģi priekšgalā un tika pie kontinenta zelta Eiropas čempionātā. Tāpat 19 gadus jaunais basketbolists aizvadīja neticamu sezonu Madridē, kļūstot gan par Eirolīgas čempionu, gan apbēdinot Jāni Timmu ACB līgas finālsērijā. Tomēr amerikāņu līdzjutēju prātos ir stigma par Eiropas basketbolistiem, tāpat kā ne pārāk spēcīga izpratne par spēles līmeni Vecajā kontinentā. Par Dončiču lielāka interese ir tieši labāk organizētajām komandām, kuras labprāt redzētu slovēni savā īpašumā.

Ārpus loterijas bumbiņu labvēlības palika Memfisas "Grizzlies", Dalasas "Mavericks" un Orlando "Magics", kuras izvēlēsies aiz pirmā trīnieka. Ar milzīgu roku atvērumu apveltītais Teksasas centrs Mo Bamba, kuram sezonā vidēji 12,9 punkti, 10,4 atlēkušās bumbas un 3,7 bloki, atteicies savos medicīnisko pārbaužu rezultātos dalīties ar Memfisas komandu, tādējādi norādot, ka nevēlas nonākt vienā komandā ar Marku Gazolu. Tieši aiz "Grizzlies" esošajās komandās ir vakances centra pozīcijas spēlētājam. Tikmēr Oklahomas saspēles vadītājā Trejā Jangā daudzi saskata līdzību ar Stefenu Kariju, tomēr Jangs atsevišķās prognozēs pat izslīdējis ārpus labāko desmitnieka. Saspēles vadītājs bija NCAA spēcīgākās divīzijas labākais punktu guvējs, vidēji izceļoties ar 27,4 punktiem un 8,7 rezultatīvām piespēlēm. Janga iegūšanā ieinteresēta esot Ņujorkas "Knicks", kurai ir devītās izvēles tiesības. Taču Ņujorka iesaistījusies pārunās par maiņas darījumu ar Memfisu, lai iegūtu ceturto izvēli un iespēju tikt pie Bambas. Lai gan uz to ir visai liela konkurence, jo "Grizzlies" saņēmusi piedāvājumus no kopumā septiņām komandām.

Bez Dončiča sava vārda nosaukšanu starp 60 draftā izvēlētajiem spēlētājiem gaidīs arī vairāki Eiropas basketbolisti. Starp tiem būs 19 gadus vecais bosniešu uzbrucējs Džanans Musa no Zagrebas "Cedevita" un 20 gadus sasniegušais Arnolds Kulboka, kurš aizvadīto sezonu pavadīja "Capo d'Orlando".

Vai Kurucs kļūs par sesto draftā izvēlēto latvieti?

Latvijā ar lielāku uzmanību draftam sekos Rodiona Kuruca dēļ, kurš šogad izšķīries par palikšanu starp kandidātiem, kurus NBA komandas var iekļaut savos sarakstos. Pagājušajā vasarā Kuruca pozīcijas izskatījās visai drošas drafta pirmajā kārtā, prognozēs atrodoties uzreiz pēc loterijas komandu izvēlēm. Tomēr uzbrucēja pārstāvji izvēlējās iet "Porziņģa ceļu",, liekot savu kārti uz gadu vēlāku drafta ceremoniju. Kuruca gadījumā gan šī izvēle izskatās atstājusi pretēju efektu. Sezona 20 gadus vecajam cēsniekam "Barcelona" rindās neizdevās, spēlētājam drafta prognozēs izslīdot ārpus pirmās kārtas.

Kurucs nesen atrādījies NBA komandām, aizvadot savu atklāto treniņu, jeb tā saukto "pro day". Tā ietvaros jaunie spēlētāji atrāda savu meistarību iepriekš sagatavotos uzdevumos. Pirms trīs gadiem Kristapa Porziņģa "pro day" treniņš izsauca milzīgu rezonansi, bet DraftExpress piedāvātajā video redzam, ka arī Kurucam nebija sevi jāatrāda pie tukšām tribīnēm.

Lai gan pie mums pierasts par Rodionu Kurucu domāt kā par ārējās līnijas spēlētāju, tomēr NBA kontekstā viņa liktenis varētu būt visai līdzīgs Dāvim Bertānam. Ar 206 cm garo augumu un labo tālmetiena sajūtu Kurucs iederas "Stretch four" arhitipā, kas pēdējos gados NBA ieguvis lielu polaritāti. Šī ampluā spēlētāju uzdevums ir ar tālmetieniem piesaistīt sava sedzēja uzmanību, lai atbrīvotu vietu soda laukumā centra spēlētājam un cargājienos ejošajiem perimetra basketbolistiem.

ESPN rīcībā esošā informācija liecina, ka Kuruca pārstāvjiem esot izdevies vienoties ar "Barcelona" par būtisku izpirkuma maksas samazināšanu, kas ļautu jau nākamajā sezonā Latvijas basketbolistam doties pāri Atlantijas okeānam vai arī atrast citu klubu Eiropā, lai iegūtu spēļu praksi, kas aizvadītajā sezonā bija ļoti ierobežota.

Ja Ādams Silvers vai Marks Teitums drafta ceremonijā nosauks Rodiona Kuruca vārdu, tad cēsnieks kļūs par sesto NBA jauno spēlētāju ceremonijā izvēlēto Latvijas basketbolistu. Pirmais uz NBA drafta skatuves 2004. gadā kāpa Andris Biedriņš. Savukārt visaugstāk izvēlēts Kristaps Porziņģis, kurš 2015. gadā kļuva par ceturto izvēli. Savukārt Jānis Timma nonāca visai interesantā klubiņā, kļūstot par pēdējo drafta izvēli 2013. Savukārt Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks bija iesaistīti drafta nakts maiņas darījumos.

Latvijas basketbolisti NBA draftā

GadsSpēlētājsIzvēleKomanda
2004.Andris Biedriņš11.Goldensteitas "Warriors"
2011.Dāvis Bertāns42.Indianas "Pacers"
2013.Jānis Timma60.Memfisas "Grizzlies"
2015.Kristaps Porziņģis4.Nujorkas "Knicks"
2017.Anžejs Pasečņiks25.Orlando "Magic"

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
NBADraft.net

     [+] [-]

, 2018-06-21 16:26, pirms 6 gadiem
Figure ap 39 -45 vietai cerams kads paņems

     [+] [-]

, 2018-06-21 16:31, pirms 6 gadiem
nbadraftnet 47.vietā

  -2 [+] [-]

, 2018-06-21 16:35, pirms 6 gadiem
1.kārta šonakt 2.kārta rīt? Cik atceros, tad drafts bija sadalīts 2 dienās..

  -1 [+] [-]

, 2018-06-21 16:38, pirms 6 gadiem
Prognoze:

1 Phoenix Suns – Deandre Ayton (C, Arizona)
2 Sacramento Kings – Marvin Bagley III (C/PF, Duke)
3 Atlanta Hawks – Luka Doncic (SF/PG, Slovenia)
4 Memphis Grizzlies – Jaren Jackson Jr. (C, Michigan State)
5 Dallas Mavericks – Mo Bamba (C, Texas)
6 Orlando Magic – Trae Young (PG, Oklahoma)
7 Chicago Bulls – Michael Porter Jr. (PF/SF, Missouri)
8 Cleveland Cavaliers – Wendell Carter Jr. (C, Duke)
9 New York Knicks – Kevin Knox (PF/SF, Kentucky )

     [+] [-]

, 2018-06-21 16:40, pirms 6 gadiem
aloizs rakstīja: 1.kārta šonakt 2.kārta rīt? Cik atceros, tad drafts bija sadalīts 2 dienās..
Viss vienā naktī.

     [+] [-]

, 2018-06-21 16:40, pirms 6 gadiem
2. kārtas vidus/beigas...

  -2 [+] [-]

, 2018-06-21 16:40, pirms 6 gadiem
Straka rakstīja: nbadraftnet 47.vietā
47. piks pieder Lakers. Viņi paņems Liangelo Ball

     [+] [-]

, 2018-06-21 16:41, pirms 6 gadiem
9one rakstīja: Prognoze:

1 Phoenix Suns – Deandre Ayton (C, Arizona)
2 Sacramento Kings – Marvin Bagley III (C/PF, Duke)
3 Atlanta Hawks – Luka Doncic (SF/PG, Slovenia)
4 Memphis Grizzlies – Jaren Jackson Jr. (C, Michigan State)
5 Dallas Mavericks – Mo Bamba (C, Texas)
6 Orlando Magic – Trae Young (PG, Oklahoma)
7 Chicago Bulls – Michael Porter Jr. (PF/SF, Missouri)
8 Cleveland Cavaliers – Wendell Carter Jr. (C, Duke)
9 New York Knicks – Kevin Knox (PF/SF, Kentucky )
Ir vēl apmēram vismaz 5 lielie portāli kuriem pēc top1 vispār ir savādāk.Principā neko nevar zināt pēc Aytona

  +4 [+] [-]

, 2018-06-21 16:41, pirms 6 gadiem
9one rakstīja: 47. piks pieder Lakers. Viņi paņems Liangelo Ball
Nah viņiem Ball draftēt ja 100% neviens cits viņu nedraftēs

  -3 [+] [-]

, 2018-06-21 16:42, pirms 6 gadiem
9one rakstīja: 47. piks pieder Lakers. Viņi paņems Liangelo Ball
Ja Lebrons ies uz Lakers, tad Lonzo Ball ies projām un parējie brāļi arī vairs nebūs aktuāli.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-21 16:43, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ir vēl apmēram vismaz 5 lielie portāli kuriem pēc top1 vispār ir savādāk.Principā neko nevar zināt pēc Aytona
Jā kaut ko apgalvot tiešām nevar. Treidi būs un ne viens vien.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-21 16:45, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nah viņiem Ball draftēt ja 100% neviens cits viņu nedraftēs

  +5 [+] [-]

, 2018-06-21 17:15, pirms 6 gadiem
Neticās, ka viņu nodraftēs 2.kārtas beigās. Es domāju 30-40 kkur paņems, jo viņam tomēr bija augsts pot iepriekšējā draftā. Rodionam ir liels potenciāls, ja viņam būtu bijusi iespēja šosezon sevi pierādīt, esmu pārliecināts viņš būtu zvērs

  +2 [+] [-]

, 2018-06-21 17:35, pirms 6 gadiem
"roku atvērums"... "arhitips"...

     [+] [-]

, 2018-06-21 18:21, pirms 6 gadiem
Rodiona potencāls ir milzīgs miglā tīts noslēpums. Vērojot video neliekas, ka viņš ir stipri uzlabojis individuālo. Izskatās nedaudz palēns un neveikls

     [+] [-]

, 2018-06-21 18:39, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Neticās, ka viņu nodraftēs 2.kārtas beigās. Es domāju 30-40 kkur paņems, jo viņam tomēr bija augsts pot iepriekšējā draftā. Rodionam ir liels potenciāls, ja viņam būtu bijusi iespēja šosezon sevi pierādīt, esmu pārliecināts viņš būtu zvērs
KKā baigi kokains izskatās, Dāvis daudz plastiskāks, veiklāks viņa izmēros

     [+] [-]

, 2018-06-21 20:13, pirms 6 gadiem
Domāju, ka tiks draftēts ar 37.numuru. NY Knicks. Būtu forši redzēt viņu ar KP

  +1 [+] [-]

, 2018-06-21 20:42, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Neticās, ka viņu nodraftēs 2.kārtas beigās. Es domāju 30-40 kkur paņems, jo viņam tomēr bija augsts pot iepriekšējā draftā. Rodionam ir liels potenciāls, ja viņam būtu bijusi iespēja šosezon sevi pierādīt, esmu pārliecināts viņš būtu zvērs
Es arī tā domāju, jo Kurucs skaitījās labs - bet iepriekšējā sezona sačakarēta. Reāli no otrās kārtas viņš varētu būt viens no potenciālākajiem spēlētājiem ko draftēt.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-21 21:20, pirms 6 gadiem
Nav tā ka, klubs ir vainīgs un Rodions ir cietējs. Vēroju Rodionu kopš U16 laika, trokšņa un slavas dziesmu ap viņu stipri vairāk, kā reālu darbu un apliecinājuma viņa potenciālam

  +1 [+] [-]

, 2018-06-21 21:54, pirms 6 gadiem
Ar pirmo kārtas numuru VEF Rīga draftē Rodionu Kurucu no Barselonas Katalonijā!

  -1 [+] [-]

, 2018-06-21 22:04, pirms 6 gadiem
Kā var šitādus murgus sadomāt, ok, lai jau tiek, nodraftēs... un tad uz NBA!? Eirolīgā nospēlējis 3minūtes! Stipri apšaubāma pat normāla līmeņa līga Eiropā...
LBL būtu ticis pie kaut cik cienījama laika, sēž uz 3gadus veciem lauriem, ne grams izaugsmē nav nācis klāt!?

  -1 [+] [-]

, 2018-06-21 22:05, pirms 6 gadiem
aloizs rakstīja: 1.kārta šonakt 2.kārta rīt? Cik atceros, tad drafts bija sadalīts 2 dienās..
Kurā pusē lētos vīnus tirgo pēc 22:00?! NBA drafts, kur ņem 60puikas, jāvelk divas dienas?! jo? Visi tā nodzerās jau pēc pirmajiem, ka nezin kur likties!?

     [+] [-]

, 2018-06-21 22:30, pirms 6 gadiem
Stretch 4?

  +1 [+] [-]

, 2018-06-21 22:45, pirms 6 gadiem
NHL drafts parasti ir 2 dienas, NBA viss notiek vienā dienā ļoti garā pasākumā!

     [+] [-]

, 2018-06-21 22:49, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: NHL drafts parasti ir 2 dienas, NBA viss notiek vienā dienā ļoti garā pasākumā!
NHL tak ir 7 kārtas.
NBA tikai 2.
Mulķīgi būtu divas kārtas dalīt uz divām dienām.

     [+] [-]

, 2018-06-22 01:01, pirms 6 gadiem
Varbūt kādam ir strīms?

     [+] [-]

, 2018-06-22 01:28, pirms 6 gadiem
Ģenerālis Borka rakstīja: Varbūt kādam ir strīms?
Live Streaming | Buffstream.com | News and Updates

     [+] [-]

, 2018-06-22 01:28, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-06-22 01:31, pirms 6 gadiem
Knicks iespējams aizmainīs #9, THJ un varbūt vēl pretī saņemot Grizlies #4 un Parsona milzīgo kontraktu. Būtu labi, jo tad varētu ar #4 draftēt Bambu

     [+] [-]

, 2018-06-22 02:03, pirms 6 gadiem
Iemetiet normālu streemu, tas ieliktais nedarbojas, jo LV rebublikas azartspēļu utt blokējusi saitu

     [+] [-]

, 2018-06-22 02:07, pirms 6 gadiem
Atradu tādu
https://www.youtube.com/watch?v=N3o...

     [+] [-]

, 2018-06-22 02:16, pirms 6 gadiem
ripple.is

sitads der draugs?

     [+] [-]

, 2018-06-22 07:57, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Rodiona potencāls ir milzīgs miglā tīts noslēpums. Vērojot video neliekas, ka viņš ir stipri uzlabojis individuālo. Izskatās nedaudz palēns un neveikls
Es ar tieši to ievēroju, ka tāds palēns. Nevienu viņš tādā veidā neapspēlētu.