Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Gazols atteiksies no 16 miljonu līguma, bet cer palikt "Spurs" sastāvā

Rolands Eliņš

Gazols atteiksies no 16 miljonu līguma, bet cer palikt "Spurs" sastāvā
Pau Gazols spēlē pret "Warriors"
Foto: AP/Scanpix

Spāņu basketbolists Pau Gazols plāno atteikties no sava 16.2 miljonus dolāru vērtā līguma uz nākamo sezonu, lai varētu ar NBA komandu Sanantonio “Spurs” noslēgt ilgtermiņa līgumu, vēsta “Vertical” apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis. Tāpat iespēju atteikties no līguma pēdējās sezonas plāno izmantot arī Deivids Lī.

Pieredzējušais Spānijas garais spēlētājs Pau Gazols pagājušajā vasarā noslēdza līgumu ar “Spurs” uz divām sezonām pēc principa 1+1, saglabājot sev spēlētāja iespēju no otrās sezonas atteikties. Viņa līgumā paredzētā summa bija 16.2 miljoni ASV dolāru, kas otro sezonu pēc kārtas ļautu viņam būt trešajam labāk apmaksātākajam spēlētājam “Spurs” komandā aiz Lamarkusa Oldridža (21.4 miljoni nākamsezon) un Kavai Lenarda (18.9 miljoni).

Gazols, kuram pēc mēneša apritēs 37 gadi, izvēlējies atteikties no ienesīgās pēdējās sezonas līgumā, lai varētu ar “Spurs” vienoties ar jaunu līgumu uz ilgāku termiņu. Gazols tādā gadījumā iegūtu stabilitāti par savu nākotni, jo viņa statistika vairs ne tuvu nav tik iespaidīga kā karjeras labākajos gados un nākamvasar viņam jaunu līgumu varētu nebūt viegli noslēgt.

Savukārt “Spurs” nepārprotams ieguvums ir elastības iegūšana gaidāmajos vasaras darījumos. “Spurs” sakarā tiek piesauktas ziņas par abpusēju interesi Krisa Pola piesaistīšanā, taču tieši vietas trūkums algu sarakstos bija “Spurs” lielākais šķērslis, lai šādu iespēju apsvērtu pavisam reāli.

Tāpat no līguma ar "Spurs" plāno atteikties spēka uzbrucējs Deivids Lī. Viņam uz nākamo sezonu ir līgums par 1.6 miljoniem dolāru, bet pēc sekmīgas sezonas "Spurs" sastāvā, vidēji mačā gūstot 7.3 punktus un savācot 5.6 atlēkušās bumbas, 34 gadus vecais uzbrucējs varētu pretendēt arī uz lielāku līgumu ar citu komandu. Šosezon Lī izlaida tikai dažas spēles, kamēr iepriekšējos gados Bostonā un Dalasā aizvadīja tikai attiecīgi 30 un 25 mačus no 82.

Pēc Gazola un Lī atteikšanās no līguma Dāvja Bertāna pārstāvētajai komandai paliks garantētie līgumi uz nākamo gadu par 71.3 miljoniem dolāru. Tas ir apmēram 30 miljonus mazāk par algu griestiem un ļautu noslēgt vienu maksimālo līgumu. Tiesa, šai summai vēl klāt nāks Gazola jaunais līgums, kura kopsumma droši vien būs lielāka par minētajiem 16.2 miljoniem, bet sadalīta pa gadiem un uz “Spurs” algu sarakstiem atstātu mazāku iespaidu.

Tāpat “Spurs” vēl sagaida pārdomas par pašreizējo līgumu pagarināšanu – līgumi ar “Spurs” jūlijā beigsies Petijam Milzam un Džonatonam Simonsam, kā arī Manu Džinobili, kurš vēl nav pieņēmis galīgo lēmumu par to, vai turpinās savu spēlētāja karjeru. Pat ja "Spurs" neizdodas piesaistīt kādu augsta līmeņa brīvo aģentu kā Polu, Gazola lēmums atteikties no pašreizējā līguma Sanantonio komandai dos iespējas ar algas palielinājumiem noturēt sastāvā Milzu un Simonsu, kuri pagājušajā sezonā kopā pelnīja 4.4 miljonus.

Gazols aizvadītajā sezonā piedalījās 64 “Spurs” spēlēs, mēnesi izlaižot traumas dēļ. Viņš devās sākumsastāvā 39 reizes, bet sezonas otrajā pusē lielākoties devās laukumā kā rezervists. Vidēji nospēlētajās 25.4 minūtes spāņu veterāns izcēlās ar 12.4 punktiem un 7.8 atlēkušajām bumbām, kamēr viņa NBA karjeras vidējie rādītāji ir 17.9 punkti un 9.4 atlēkušās bumbas vidēji spēlē.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/WojVerticalNBA/...
https://twitter.com/tom_orsborn/sta...

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 18:29, pirms 7 gadiem
Visu cieņu Gazolam, bet, manuprāt, Spurs garajā galā vajag ko ātrāku un jaudīgāku..ar veterāniem pēdējā laikā play ofam ir par īsu..stabili tur iekļūst, bet uz ko lielāku cerēt pagrūti.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 18:56, pirms 7 gadiem
Vispār viņiem tads pats Andžejs kā ēst vajadzīgs. Labs explozīvs garais. Tad Markusu pa 4. bliezt.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 19:13, pirms 7 gadiem
CP3 uz Spurs būtu vnk kosmoss.

     [+] [-]

, 2017-06-20 20:16, pirms 7 gadiem
doksnomarsa rakstīja: CP3 uz Spurs būtu vnk kosmoss.
sastāva ziņa'jā,bet iespeju nē.Liela iespēja,ka notiks.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 22:17, pirms 7 gadiem
popovs rakstīja: Visu cieņu Gazolam, bet, manuprāt, Spurs garajā galā vajag ko ātrāku un jaudīgāku..ar veterāniem pēdējā laikā play ofam ir par īsu..stabili tur iekļūst, bet uz ko lielāku cerēt pagrūti.
Nevar zināt, kāds būtu bijis iznākums, ja Kawhi netiktu satraumēts. Droši vien piekāptos Warrioriem, bet nedomāju, ka sērija beigtos 4-0.