Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Tilts starp triumfu un kritienu jeb NBA finālu septītās spēles

Tilts starp triumfu un kritienu jeb NBA finālu septītās spēles
Bils Rasels uzvarējis piecās NBA finālu septītajās spēlēs
Foto:AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) labprāt atceras savas leģendas un savus čempionus, tiesa, reizēm šī starpība starp uzvarētāju un zaudētāju ir pavisam plāna. Tik plāna, ka nepieciešamas septiņas finālspēles. Sportacentrs.com piedāvā atskatīties uz NBA vēsturē notikušajām izšķirošajām finālcīņām un to radīto efektu.

Jau šonakt Maiami noslēgsies 67. NBA finālsērija, kurā piedalās "Heat" un "Spurs" komandas, un šī būs 18. reize, kad uzvarētāja noskaidrošanai nepieciešama septītā, patiešām izšķirošā spēle. Šķiet, nav iespējams vēl precīzāk raksturot sporta skaisto un reizē nežēlīgo dabu, kā likt komandas un spēlētāju likteņiem izšķirties vienā spēlē, kuras iznākums nereti atkarīgs no pāris metieniem, pāris piezīmēm, tiesneša klusas svilpes vai laicīgi nenoķertas atlēkušās bumbas. Sezonas 82 spēles, nogurdinošais play-off turnīrs, bieži vien gadiem ilgi atlasītais sastāvs – ja rezultāts finālsērijā ir 3:3, tad visam iepriekšējam nav nozīmes, zaudējums tik un tā piekārs zaudētāja birku.

Nemaz tik tālā pagātnē nav 2010. gads, kad Bostonas „Celtics” bija vadībā lielāko daļu fināla 7. spēles, taču beigās ar četru punktu starpību piekāpās Kobem Braientam un „Lakers”. Nav jāskaidro, cik sīka vienība basketbolā ir šie četri punkti, it sevišķi, ja salīdzina ar 10379 punktiem, ko „Celtics” guva visas sezonas gaitā, taču vēsturē paliks tieši šie četri punkti. Proti, pagājuši tikai trīs gadi, bet kurš gan vairs atceras lielisko „Celtics” play-off skrējienu? Tāpat deviņi no 10 NBA līdzjutējiem pateiks, ka 2004. gadā Detroitas „Pistons” izcīnīja čempionu titulu, taču cik daudziem ir atmiņā, ka līdz atkārtotam panākumam gadu vēlāk „Pistons” pietrūka nieka septiņu punktu? Uzvara ar šo septiņu punktu pārsvaru iecementēja Tima Dankana un „Spurs” vietu NBA slavas saulē, savukārt „Pistons” atmiņā palika kā vienas sezonas uzplaiksnījums.

20. gadsimta sešdesmitajos gados Losandželosas „Lakers” finālu septītajās spēlēs piedzīvoja veselus četrus zaudējumus, turklāt trīs no tiem ar rezultātu starpību, kuru iespējams atspēlēt vienā uzbrukumā. Tomēr šī viena uzbrukuma pietrūka, un sešdesmitajos gados valdīja „Celtics”. Valdīja? Tieši tā, jo viņi ieguva čempionu titulus, bet apstāklis, ka spēka un talanta ziņā „Lakers” bija gandrīz līdzvērtīgi, nu interesē vairs tikai reto.

Starp citu, „Heat” izveidotais zvaigžņu trijnieks Džeimss-Veids-Bošs bieži salīdzināts ar „Lakers” supertrio Vestu-Čemberleinu-Beiloru, kuru sakāve 1969. gada finālā pret „Celtics” joprojām tiek uzskatīta par vienu no lielākajiem pārsteigumiem NBA vēsturē. Protams, „Heat” šoreiz nav ne tuvu tik izteiktam favorītes statusam, lai arī ESPN apskatnieki ļoti centīgi šādu iespaidu mēģina radīt, taču „Spurs” uzvaras gadījumā varēs vilkt dažas paralēles ar 1969. gada finālu. Toreiz 35 gadus vecais Bils Rasels kopā ar slavas gadu otrajā pusē esošu komandu savu zvaigžņoto karjeru noslēdza ar panākumu pār jau iepriekš kronētu čempionu („Lakers” klubs jau bija sagatavojis palaišanai balonus ar čempionu simboliem, kurus nācās paturēt pie zāles griestiem), nu tādu pašu gulbja dziesmu ir iespēja atkārtot Timam Dankanam.

Taču „Spurs” nāksies spēlēt izbraukumā, un no 17 finālu septītajām spēlēm tikai trijās uzvarējusi viesu komanda. 13 reizes rezultāta starpība nav pārsniegusi 10 punktus, bet sešās spēlēs komandas vienu no otras šķīrušās trīs vai mazāk punkti. Bieži tiek runāts par to, ka pašreizējais NBA komisārs Deivids Sterns laba biznesa dēļ arī gatavs nedaudz pagrozīt spēļu rezultātus, taču viņa valdīšanas 19 gados šī būs tikai piektā reize, kad fināls ievilcies tik ilgi. Protams, Džeimsam, Veidam un Dankanam algās samaksātie miljoni šobrīd ar uzviju ieripo atpakaļ NBA kasē, taču par nekādiem miljoniem nav iespējams nopirkt septītās finālspēles garšu. Galu galā, tādi spēlētāji kā Maikls Džordans, Karls Melouns, Džons Stoktons, Džūliuss Ērvings, Šakils O`Nīls, Skotijs Pipens un Čārlzs Bārklijs nekad tā arī nepiedzīvoja brīdi, kad finālsērijā laukumā jādodas ar rezultātu 3:3. Un šo zvaigžņu sarakstu varētu turpināt ilgi.

NBA finālu septītās spēles

GadsKomandasRezultātsMVP
1951Ročesteras „Royals” un Ņujorkas „Knicks”79:75Arnījs Raisens
1952Mineapolisas „Lakers” un Ņujorkas „Knicks”82:65Džordžs Mikans
1954Mineapolisas „Lakers” un Sirakūzas „Nationals”87:80Džims Pollards
1955Sirakūzas „Nationals” un Fortveinas „Pistonas”92:91Džordžs Kings*
1957 Bostonas „Celtics” un Sentluisas „Hawks”125:123 2PToms Hainsons
1960Bostonas „Celtics” un Sentluisas „Hawks”122:103Bils Rasels**
1962Bostonas „Celtics” un Losandželosas „Lakers”110:107 PBils Rasels
1966Bostonas „Celtics” un Losandželosas „Lakers”95:93Bils Rasels
1969Losandželosas „Lakers” un Bostonas „Celtics”106:108Džerijs Vests
1970Ņujorkas „Knicks” un Losandželosas „Lakers”113:99Viliss Rīds
1974Milvoki „Bucks” un Bostonas „Celtics”87:102Džons Havličeks
1978Sietlas „Supersonics” un Vašingtonas „Bullets”99:105Vess Anselds
1984Bostonas „Celtics” un Losandželosas „Lakers”111:102Lerijs Bērds
1988Losandželosas „Lakers” un Detroitas „Pistons”108:105Džeimss Vortijs
1994Hjūstonas „Rockets” un Ņujorkas „Knicks”90:84Akīms Olaidžovans
2005Sanantonio „Spurs” un Detroitas „Pistons”81:74Tims Dankans
2010Losandželosas „Lakers” un Bostonas „Celtics”83:79Kobe Braients

Paskaidrojumi

Finālu MVP balvu sāka piešķirt tikai kopš 1969. gada, tādēļ visos iepriekšējos mačos norādīts rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju komandā.
*Kings guva tikpat punktus, cik Billijs Kenvils (15), taču realizēja uzvaru nesošo soda metienu. ** Divus punktus vairāk nekā Rasels guva Frenks Ramzijs, taču Rasels savāca 35(!) atlēkušās bumbas.

Finālu izšķirošo maču vēsturē netrūkst atgadījumu un situāciju, kuras savā ziņā simbolizē noteiktu NBA laika posmu. Iepriekš pieminētais 1969. gada fināls ievērojams arī ar to, ka „Lakers” treneris Bils van Breda Kolfs atteicās mača pēdējās minūtēs laukumā sūtīt Viltu Čemberleinu, ar kuru viņam bija saspīlētas attiecības visu sezonu. Čemberleins brīdī, kad „Lakers” zaudēja ar -17, savainojuma dēļ devās uz ģērbtuvēm, taču vēlējās atgriezties, kad starpība vairs bija tika trīs punkti. Kolfs viņu atstāja malā, „Lakers” zaudēja un treneris krita nežēlastībā.

Savukārt pēc 1955. gada fināla vairāki „Pistons” spēlētāji tika apsūdzēti titula atdošanā totalizatora manipulāciju dēļ, turklāt apsūdzētāju vidū bija arī viņu komandas biedri, kuri bija nemierā ar zaudēto spēli.

Mūsdienu „Heat” un „Spurs” sastāvos šobrīd diez vai ir kāds spēlētājs, kas varētu iedvesmot publiku un komandu tā, kā to 1970. gadā izdarīja Viliss Rīds, kurš „Knicks” sastāvā negaidīti izgāja laukumā par spīti savainojumam un spārnoja komandas uzvaru. Brīdis, kad Rīds parādās arēnas tunelī un uzsāk iesildīšanos, atzīts par nozīmīgāko momentu „Madison Square Garden” arēnas vēsturē.

Vēl sīvāku un atbildīgāku maču par to, kurš notika 1957. gadā, grūti iztēloties, jo tā gada finālā septītā spēle iestiepās veselos divos pagarinājumos. Bobs Petits „Hawks” komandas rindās guva 39 punktus un izrāva pirmo papildlaiku, taču Toms Hainsons atbildēja ar 37 punktiem, un tā bija pirmā no daudzajām reizēm, kad čempionu godā nokļuva „Celtics” ar leģendāro Redu Auerbahu priekšgalā.

Ar ko mūs pārsteigs šīs nakts spēle? Vai kāds pamanīsies samest pretinieku grozā 43 punktus, pārspējot Džerija Vesta sasniegumu? Puslīdz droši pieņemu, ka Bila Rasela atlēkušo bumbu rekordu neviens pagaidām netaisās apdraudēt, taču, vērojot „Spurs” un „Heat” perimetra spēlētājus, rodas sajūta, ka beidzot finālu septītajā spēlē kāds basketbolists trāpīs trīs tālmetienus. Līdz šim tas vēl nav ticis izdarīts.

Taču laikam svarīgāks jautājums ir, kas notiks ar šī mača zaudētājiem? Par uzvarētājiem viss skaidrs, taču jau pievērsu uzmanību, cik īsa ir sabiedrības atmiņa un cik ātri ēnā aizslīd otrā vieta. Un iespējams, ka vissmagākais šajā visā ir tas, ka tilts starp triumfu un kritienu ir tikai 48 minūtes garš.

Labākie sasniegumu NBA finālu septītajās spēlēs

KategorijaSpēlētājsKomandaGads
Punkti42Džerijs Vests„Lakers”1969
Atl. bumbas35Bils Rasels„Celtics”1960
Rez. piespēles*15Ērvins Džonsons„Lakers”1984
Pārt. bumbas*5Meta Vorlds Pīss„Lakers”2010
Tālmetieni*210 spēlētāji--
Bloki*4Kevins Gārnets„Celtics”2010

*Sākot ar 1984. gada spēli

Izmantotie resursi:
NBA.com
NBA & ABA Basketball Statistics &...
Celtics on verge of letting air out of Lakers'...
Factbox on memorable Game Sevens in NBA Finals...


, 2013-06-20 11:19, pirms 11 gadiem
Interesants raksts. Tas Ķeltu zaudējums 2010.gadā tiešām bija sāpīgs,bet pati spēle bija ļoti interesanta un aizraujoša,beigās vispār bija baigā spriedze Cerēsim uz tik pat labu vai vel labāku fināla spēli šonakt
, 2013-06-20 11:30, pirms 11 gadiem
Mjā, skarbs tas sports reizēm... Bet nu lai uzvar stiprākais!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-20 11:34, pirms 11 gadiem
Ceru uz Spurs uzvaru, bet tā vien liekas ,ka šogad atkal Heat izcīnīs savu 3 titulu. Sorry Heat fani ,bet ,ja nākošgad citas komandas kapās bez traumām ,tad čempiontitulu neredzēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: arcsin90
, 2013-06-20 12:33, pirms 11 gadiem
Heat jāuzvar!
, 2013-06-20 13:07, pirms 11 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Ceru uz Spurs uzvaru, bet tā vien liekas ,ka šogad atkal Heat izcīnīs savu 3 titulu. Sorry Heat fani ,bet ,ja nākošgad citas komandas kapās bez traumām ,tad čempiontitulu neredzēt.
Nu bet protams, visiem traumas vienīgi Heat nav. Wade ceļi jau noteikti neskaitās?

Runājot par rakstu - nav ko mākslīgi burt drāmu ap 7 spēli. Galu galā, to, kura komanda ir labāka bija iespēja jau pierādīt 6 iepriekšējās spēlēs. Tas tak nav PK futbolā vai Čempionu līgas fināls, kur tiešām viss izšķiras tikai vienā spēlē.
, 2013-06-20 13:14, pirms 11 gadiem
Alens vai Grīns 100% iemetīs vairāk par 2 troikām.
, 2013-06-20 13:23, pirms 11 gadiem
Diemzel ka var redzet, parsvara uzvar majinieki, bet sis bus jalauz SPURS
, 2013-06-20 13:23, pirms 11 gadiem
Saprotu, ka lielai daļai basketbola līdzjutēju gribās spraigu spēli.
Bet es kā Heat līdzjutējs tomēr gribētu pārliecinošu Heat uzvaru, tā teikt bez stresa. Maniem nerviem pietika jau ar 6.spēli.
, 2013-06-20 14:18, pirms 11 gadiem
Manuprāt Heat vienīgās izredzes ir labi iesākt un noturēties vadībā visu pirmo puslaiku, lai Spurs sāk grauzties un dot pa smadzenēm tas viņu izlaistais tituls. Citādi, favorīts viennozīmīgi ir Spurs.

Par Heat!

Un tiešām ļoti ceru uz saturīgu tiešāšanu, lai nav tā, ka kādam tiesā vairāk un tad beigās kaut kas ir jāizlīdzina un jāatdod...
, 2013-06-20 14:19, pirms 11 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Ceru uz Spurs uzvaru, bet tā vien liekas ,ka šogad atkal Heat izcīnīs savu 3 titulu. Sorry Heat fani ,bet ,ja nākošgad citas komandas kapās bez traumām ,tad čempiontitulu neredzēt.
Kad runa ir par Titulu, tad nav traumēto...
Varētu domāt, ka LBJ, Bošs un Veids ir bez traumām. it īpaši runājot par Veidu, paskaties viņa sejā ikreiz, kad viņš piezemējas pēc lēciena.
, 2013-06-20 14:21, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: nu beidz jokot, Lakers šogad izgāzās galīgi, pat bez traumām visām, ok tādas bija, bet tas neko nemainītu. Thunder, protams, pietrūks Vestbruka, bet viņi tāpat netiktu lidz finālam. Skatos tev bildē Celtics, nu vari nesapņot, ka viņi tiktu līdz konf. finālam kvai, gluži vienkārši neispējami, Bulls vienīgie var sagādāt pārsteigumus, bet pārējie gluži vienkārši netur līdz Spurs un Heat. Par Heat uzvaru!
Lakers ir cits staasts. Runaajot par Celtics es nesaku ,ka sgd vinji liidz konf.fin. tiktu,bet ,ja Rondo buutu ierindaa ,tad 2.kaarta buutu garanteeta. Buutu Rose Bulljiem nebuutu 1-4 pret heat, bet viss šitais ir no seerijas kaa buutu jaa buutu.
, 2013-06-20 14:28, pirms 11 gadiem
Ulrihs rakstīja: Nu bet protams, visiem traumas vienīgi Heat nav. Wade ceļi jau noteikti neskaitās?

Runājot par rakstu - nav ko mākslīgi burt drāmu ap 7 spēli. Galu galā, to, kura komanda ir labāka bija iespēja jau pierādīt 6 iepriekšējās spēlēs. Tas tak nav PK futbolā vai Čempionu līgas fināls, kur tiešām viss izšķiras tikai vienā spēlē.
Es runaaju par traumaam ,kas liedz speeleet kaa Torn ACL + kam operaacijas. Wade celji,James krampji utt ar to visu vinji var speeleet. Buutu Rose,Rondo,Westbrook,Bryant,Gallinari,Love,Bynum ,tad viss buutu daudz savaadaak.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-20 14:36, pirms 11 gadiem
arcsin90 rakstīja: Tu, iespējams, varētu sākt ar to, ka nomainīt savu bildi, jo tagad Alens pārstāv Heat nevis Celtics, pie tam vakar viņš Heat rindās iemeta, iespējams, svarīgāku metienu kā sezonās ar Celtics kopā (protams, ja Heat uzvar šovakar). Un tad Tu varētu sākt "heitot" Heat. Septītajā spēlē tikai un vienīgi par WHITE HOT HEAT.
1) Ej D!rst, bilde atgaadina labas atminjas, vrb ielikshu bildi ar tavu mammu
2) Es skatiijos speeli, man prieks par vinju, ja Heat ieguus titulu ,tas buus vieniigais prieks ,ka Ray ieguus ring.
3) Gribeeshu redzeet kaa Tu fanosi par Heat ,kad naakamsezon James beigsies liigums un ceru, ka atgrieziisies Cavs, kaa arii Bosh liigums beigsies.
, 2013-06-20 14:38, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: nu jā, bet šogad ir 2vas komandas, kuras varēja būtu augstāk diezgan, ja butu lideri - Thunder un Bulls - buļļi vsp ir nenormālākā komanda, viņi pat pacelt varētu.
Sheit es tev pilniigi piekriitu, bet gan Thunder ,gan Bulls ir ljoti vaaji 2 nummuri.
Martin reti ,kad samet. Hamilton traumas.
, 2013-06-20 14:42, pirms 11 gadiem
Spurs jau 2005. gadā paņēma 7. spēli. Tas jādara arī šogad. Vajag reabilitēties par izlaisto uzvaru 6. spēlē.
, 2013-06-20 14:50, pirms 11 gadiem
Interesanti, ka Lakers supertrijotne Vilts Čemberlains, Džerijs Vests un Eldžins Beilors 1969 zaudēja septitajā spēlē jau norakstītajiem pensionāriem Celtics (kapteinis Rassels uzzinot par Lakers izvietotajiem baloniem un arī ar jau TV sarunāto interviju kārtību visām trim Lakers superzvaigznēm esot teicis iedvesmojošu runu ģērbtuvēs, ka šo spēli Lakers neuzvarēs) un 1970 zaudēja septītajā spēlē traumētā kapteiņa iedvesmotajiem NY Nicks (lai gan sesto spēli bez Rīda NY zaudēja bez variantiem, pēc Rīda uznākšanas laukumā klibojot septītajo spēli uzvarēja, lai gan Rīds nospēlēja laikam tikai vienu uzbrukumu).
, 2013-06-20 15:12, pirms 11 gadiem
Kur un cikos varēs redzēt septīto spēli internetā?
, 2013-06-20 15:16, pirms 11 gadiem
moonburn rakstīja: Kur un cikos varēs redzēt septīto spēli internetā?
04:00 itv.koya.lv
, 2013-06-20 15:19, pirms 11 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Es runaaju par traumaam ,kas liedz speeleet kaa Torn ACL + kam operaacijas. Wade celji,James krampji utt ar to visu vinji var speeleet. Buutu Rose,Rondo,Westbrook,Bryant,Gallinari,Love,Bynum ,tad viss buutu daudz savaadaak.
No sērijas kā būtu, ja būtu... Profesionālajā sportā ir jārēķinās ar traumām. Tas nemazina tās komandas, kas šonakt uzvarēs, nopelnus. Galvenais, lai tā trauma nav kā Pīrsam, kad nobrauc no laukuma invalīdu ratiņos un pēc pāris minūtēm atgriežas laukumā pilnīgi sveiks un vesels
, 2013-06-20 15:26, pirms 11 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: 1) Ej D!rst, bilde atgaadina labas atminjas, vrb ielikshu bildi ar tavu mammu
2) Es skatiijos speeli, man prieks par vinju, ja Heat ieguus titulu ,tas buus vieniigais prieks ,ka Ray ieguus ring.
3) Gribeeshu redzeet kaa Tu fanosi par Heat ,kad naakamsezon James beigsies liigums un ceru, ka atgrieziisies Cavs, kaa arii Bosh liigums beigsies.
Pilnīgi piekrītu tev,vienmēr ar prieku atceros tos labos laikus,kad Big Three dominēja. Un tiešām man būs prieks,ja Alens iegūs vel vienu gredzenu un vienalga ar kādu komandu,lai gan gribētos viņu atkal redzēt Ķeltu formā,bet kas zin... Un tas ko tas idiots teica par to svarīgo metienu,protams tas bija viens no viņa lielākajiem metieniem,bet Bostonas rindās ir ļoti daudz bijis līdzīgu metienu,kaut vai pret Čikāgu devītā gada play-off.
, 2013-06-20 15:34, pirms 11 gadiem
Ulrihs rakstīja: No sērijas kā būtu, ja būtu... Profesionālajā sportā ir jārēķinās ar traumām. Tas nemazina tās komandas, kas šonakt uzvarēs, nopelnus. Galvenais, lai tā trauma nav kā Pīrsam, kad nobrauc no laukuma invalīdu ratiņos un pēc pāris minūtēm atgriežas laukumā pilnīgi sveiks un vesels
tas gan Pierce gribeeja varonis buut
, 2013-06-20 15:51, pirms 11 gadiem
Ulrihs rakstīja: Nu bet protams, visiem traumas vienīgi Heat nav. Wade ceļi jau noteikti neskaitās?

Runājot par rakstu - nav ko mākslīgi burt drāmu ap 7 spēli. Galu galā, to, kura komanda ir labāka bija iespēja jau pierādīt 6 iepriekšējās spēlēs. Tas tak nav PK futbolā vai Čempionu līgas fināls, kur tiešām viss izšķiras tikai vienā spēlē.
Abas pierādīja, ka ir vienlīdz labas, jo rezultāts ir 3:3!
, 2013-06-20 17:02, pirms 11 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: 1) Ej D!rst, bilde atgaadina labas atminjas, vrb ielikshu bildi ar tavu mammu
2) Es skatiijos speeli, man prieks par vinju, ja Heat ieguus titulu ,tas buus vieniigais prieks ,ka Ray ieguus ring.
3) Gribeeshu redzeet kaa Tu fanosi par Heat ,kad naakamsezon James beigsies liigums un ceru, ka atgrieziisies Cavs, kaa arii Bosh liigums beigsies.
Tātad, Tu gribi teikt, ka Alenu padzina no Celtics, vai? Viņš pats ar savu galvu saprata, ka tur nav aršana, jo līderiem (izņemot Rondo) ir pārāk liels gadu stāžs. Interesanti, kāpēc tad nesaki tāpat kā par LBJ, ka aizgāja pie čomiem spēlēt un vēl sazin ko?
, 2013-06-20 17:49, pirms 11 gadiem
arcsin90 rakstīja: Tātad, Tu gribi teikt, ka Alenu padzina no Celtics, vai? Viņš pats ar savu galvu saprata, ka tur nav aršana, jo līderiem (izņemot Rondo) ir pārāk liels gadu stāžs. Interesanti, kāpēc tad nesaki tāpat kā par LBJ, ka aizgāja pie čomiem spēlēt un vēl sazin ko?
Nu tā jau arī bija ka Rey Reju padzina. Sliktas attiecības ar komandas jauno līderi Rondo. Visu pagājušo vasaru par to runāja
, 2013-06-20 20:34, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: nu jā, bet šogad ir 2vas komandas, kuras varēja būtu augstāk diezgan, ja butu lideri - Thunder un Bulls - buļļi vsp ir nenormālākā komanda, viņi pat pacelt varētu.
Un kur tad paliek Minesota? Nebūtu augstāk?
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.