Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pets Railijs noliedz vēlmi jebkad atgriezties trenera arodā

Andrejs Siliņš

Pets Railijs noliedz vēlmi jebkad atgriezties trenera arodā
Pets Railijs
Foto: AFP/Scanpix

Viens no visu laiku izcilākajiem Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) treneriem, pašreizējais Maiami "Heat" prezidents Pets Railijs atzinis, ka nav nekas tāds, kas liktu viņam kādreiz vēlēties atgriezties trenera arodā.

Ik pa laikam parādās runas, ka Railijs no prezidenta ložas atkal varētu atgriezties uz rezervistu soliņa, īpaši tajos mirkļos, kad "Heat" piedzīvo kādas zaudējumu sērijas. Jau iepriekš pats Railijs izteicies, ka negrasās to darīt un pilnībā uzticas Ērikam Spolstram Maimai galvenā trenera amatā. Pirms ceturtās finālsērijas spēles Railijs vēlreiz tikās ar žurnālistiem un apliecināja skaidri un gaiši - 67 gadus vecais vīrs vairs nevēlas trenēt.

"Es to nedarītu, jo man pēc katras spēles atkal būtu jātiek galā ar medijiem," pajokoja Railijs. "Nelīdīšu ārā no savas ādas, lai tikai atgrieztos laukuma malā. Šis ir cits laiks."

Patiešām - ko gan Railijs vēl vajadzētu kādam pierādīt? Railijs Pēc deviņas sezonas garas spēlētāja karjeras Railijs 1981. gadā kļuva par Losandželosas "Lakers" galveno treneri, bet vēlāk veterāns strādājis arī ar Ņujorkas "Knicks" un Maiami "Heat" komandām. Piecas reizes Railijs aizvedis savas komandas līdz čempiontitulam (četras ar "Lakers", tai skaitā debijas gadā, un vienu ar "Heat"). Šos titulus Railijs pievienoja vēl vienam, ko izcīnīja kā "Lakers" spēlētājs 1972. gadā. Trīsreiz Railijs atzīts par sezonas labāko treneri, bet 1996. gadā par godu NBA 50. dzimšanas dienai sastādītajā sarakstā Railijs tika iekļauts desmit visu laiku labāko NBA treneru vidū.

"Biju vissvētītākais treneris no visiem. Tiešām es tāds biju. Ar "Lakers" manā rīcībā bija izcilākie spēlētāji. Ņujorkā manā rīcībā bija Patriks Jūings, Džons Stārks un Čārlzs Ouklijs. Šeit Maiami pie manis spēlēja Alonzo Mornings, Tims Hārdevejs, Karons Batlers, Šakils O'Nīls, Dveins Veids. Patiešām esmu bijis svētīts [šajā darbā], tāpēc man nav vajadzības spiest sevi atgriezties," skaidroja Railijs, kurš 2011. gadā saņēma NBA labākā ģenerālmenedžera atzinību.

Lai gan Railijs atgriezties trenera amatā nevēlas, ik pa laikam pieredzējušais vīrs dod padomus Ērikam Spolstram, kurš "Heat" vada jau ceturto sezonu. "Mēs sadarbojamies. Jūtos pagodināts brīžos, kad viņš man ko jautā - nu, ko tu par to domā? Un es viņam vienmēr sniedzu savu redzējumu," atklāja Railijs.

Railija komandas regulārajā sezonā izcīnījušas 1210 uzvaras 1904 spēlēs jeb 63,6% gadījumu. Izslēgšanas mačos 60,6% procenti uzvaru jeb 171 no 282 spēlēm.

Izmantotie resursi:
Yahoo! Sports

  +1 [+] [-]

, 2012-06-20 20:37, pirms 12 gadiem
Pareiz ir,lai jau tie jaunie sev to nervinus bojaa

  -2 [+] [-]

, 2012-06-20 20:51, pirms 12 gadiem
Ja Heat nedabūs gredzenus, tad Spolstram nāksies iet prom no komandas un lai nepazemotu Heat reputāciju, tad tas pats Railijs ies pa galveno treneri, nekur neliksies.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-20 21:13, pirms 12 gadiem
Neies vins skaidri izteicaas.Par Spo runaajot nav vins super uuber talants treneesanas jomaa,bet...vins ar nenormaali smagu darbu kaa ciiniitaajs izsitaas liidz taadai poziicijai kaa galvenais treneris un,lai arii bez talanta ar smagu darbu tomeer ir apguvis treneesanas maakslu pietiekami augstaa liimenii!Citreiz pabesii aaraa,ka vins nespeej noveerteet un pamainiit situaaciju speeles gaitu ar saviem leemumiem un speeles plaaniem shad un tad kad baigi vajag...,bet ko mees te no malas...vins ir treneris un buut par treneri NBA...jaabuut riktiigi ieksaas!Domaaju taa turpinot un treneejot veel kaadu 4-6 gadus vins kluus veel labaaks un zinaas ko un kaa pareizaak dariit vairaakus acumirklus aatraak un dariis to paarliecinosaak pareizaak..tas pats Thunders treneris bisku paardedzis izskataas par finaal seeriju runaajot-nav vairs kaartis azotee...driizaak jau ir,bet nemaak izmantot.Ok finaals neliek vilties labaa izraade,bet ja pie abu pretinieku stuureem buutu citi treneri tad tas buutu kaut kas iipass.Nu a Railijs,lai atpuusaas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-21 06:53, pirms 12 gadiem
celtics17 rakstīja: Varēja jau Pets patrenēt vēl,noķert Vilkinsu 1332 un Nelliju 1335. Nu lai Spolstra trenē,iekrāj pieredzi vēl vairāk.
Vilkinss diemžēl var uzlikt gredzenu tikai uz vidējā pirksta, kamēr Railijs uz visiem pieciem. Domāju viņam maza bēda par tām uzvarām. Grūti kaut ko teikt par Redu Auerbahu, tie bija 50tie, 60tie un Bils Rasels, taču mans viedoklis, ka TOP 3 treneri NBA ir bijuši Deilijs, Džeksons un Railijs.