Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bertāns un "Spurs" sēriju turpinās Memfisā un tēmēs uz 3-0

Bertāns un "Spurs" sēriju turpinās Memfisā un tēmēs uz 3-0
Memfisas aizsargs Džeimss Eniss cenšas apturēt Kavai Lenardu
Foto: AP/Scanpix

Šonakt 4:30 Dāvja Bertāna pārstāvētā NBA komanda Sanantonio "Spurs" uzsāks "play-off" pirmās kārtas spēli pret "Grizzlies", cenšoties panākt sērijā jau 3-0.

Iepriekšējā "Spurs" spēlē Dāvis Bertāns laukumā neizgāja, kaut gan bija ļoti tuvu tam. Pēdējā minūtē viņš jau devās pie spēles komisiarāta, lai nākamajā pauzē pieteiktu savu maiņu, taču sekoja minūtes pārtraukums, kurā "Spurs" treneris Gregs Popovičs tomēr nolēma maiņas neizdarīt.

Otrās spēles sākumā gan likās, ka "Spurs" būs vēl viena pārliecinoša sagrāve, jo tika iegūts pat 26 punktu pārsvars. Taču "Grizzlies" prata atgūties un izskaņā pat apdraudēt "Spurs" uzvaru, beigās gan zaudējot ar 82:96.

Pēc šī mača ļoti asi pret tiesnešu darbību vērsās "Grizzlies" galvenais treneris Deivs Fizdeils, intervijā nosodot viņus kā neprofesionālus un sūdzoties par milzīgo soda metienu skaita atšķirību abās komandās. Par šo emociju paušanu publiski Fizdeils tika sodīts ar 30 tūkstošu dolāru lielu soda naudu, taču Memfisas spēlētāji treneri atbalstīja. Saspēles vadītājs Maiks Konlijs medijiem apsolīja, ka spēlētāji sametīsies un šo soda naudu nomaksās trenera vietā.

"Ja šis notikums saliedē mūsu līdzjutējus, tad man nav nekādu iebildumu," sacīja Fizdeils. "Turklāt, kā dzirdu, klubs jau sācis tirgot T-kreklus ar vārdiem no manas intervijas, tā arī finansiālajā ziņā nauda nekur nepazudīs."

Savukārt "Spurs" spēlētājs Pau Gazols Fizdeila dusmu izvirdumam atbildēja ar piezīmi, ka viņš pats tā arī nav ticis uz soda metienu līnijas: "Domāju, ka treneris vienkārši centās sapurināt savu komandu, tas arī viss. Tur nekāda cita stāsta apakšā nav. Trenerim ir nepieciešams noskaņot savu komandu, un viņš darīs, ko vien uzskatīs par pareizu."

Fizdeilam un Memfisai ir steidzami nepieciešams atrast veidu, kā ierobežot "Spurs" līderi Kavai Lenardu. Viņš pirmajās divās spēlēs kopā sametis 69 punktus, trāpot visus 28 soda metienus un 20 no 28 metieniem no spēles, kas regulāri tālmetienus izpildošam perimetra spēlētājam ir teju neticama statistika.

"Memfisa ir asa un fiziski spēcīga komandam," izteicās Lenards, izsakot savas domas par Fizdeila tiesnešu kritizēšanu. "Viņi paveic lielu darbu, cenšoties aizšķērsot man ceļu un sūtot priekšā papildu aizsargus. Tiesneši tam visam pievērsa uzmanību, un man sanāca bieži tikt pie soda metieniem."

Šonakt 3:0 sērijā centīsies panākt arī Klīvlendas "Cavaliers", kas viesosies pie "Pacers". Klīvlendai abas uzvaras savā laukumā sanāca nedaudz nepārliecinošākas nekā "Spurs" savā sērijā, taču "Cavaliers" pamazām atgūst regulārās sezonas izskaņā zaudēt spēļu ritmu, kamēr "Pacers" problēmas kļūst arvien manāmākas. Komandas līderis Pols Džordžs pēc pirmās spēles izskaņas nekautrējās norādīt, ka tieši viņam būtu vajadzējis izpildīt pēdējo metienu, nevis kādam citam, bet pēc otrās spēlēs viņš veltīju kritiku Lensam Stīvensonam un jaunajam centram Mailzam Tērneram. Lai arī Džordžs vēlāk paskaidroja, ka nav centies kādu aizskart, komandas kopējo noskaņojumu viņš diez vai uzlabojis.

Savukārt Milvoki pilsētā būs atšķirīga situācija, jo "Bucks" spēja vienu spēli izbraukumā uzvarēt. "Raptors" spiesta ierasties uz spēli ar 1-1 sērijā, taču var uzslavēt sevi par "Bucks" līdera Jaņņa Adetokumbo ierobežošanu iepriekšējā mačā. Sērijas ievadā Adetokunbo ar 18 metieniem no spēles guva 28 punktus, bet otrajā mačā 24 punktu savākšanai viņam bija vajadzīgi jau 24 metieni.

NBA spēles naktī uz 21. aprīli

KomandasSākums
Pacers-Cavaliers2:00
Bucks-Raptors3:00
Grizzlies-Spurs4:30

Izslēgšanas spēļu pirmā kārta

AustrumiRietumi
Wizards-Hawks 2:0Warriors-Trail Blazers 2:0
Celtics-Bulls 0:2Rockets-Thunder 2:0
Cavaliers-Pacers 2:0Spurs-Grizzlies 2:0
Raptors-Bucks 1:1Clippers-Jazz 1:1

Izmantotie resursi:
NBA.com


, 2017-04-20 17:26, pirms 7 gadiem
Kaut kas nepatīk Best4sport kanāla attieks pret skatītājiem, sākumā pasaka, ka rādīs Gandrīz visas Playosff spēles, tagad programmā vairākas dienas nav nevienas playoff spēles , aizbildinoties , ka NBA neļauj rādīt saturu. Vai nu līgums pārraidēm ir, vai nu nav
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-20 21:47, pirms 7 gadiem
vf rakstīja: Kaut kas nepatīk Best4sport kanāla attieks pret skatītājiem, sākumā pasaka, ka rādīs Gandrīz visas Playosff spēles, tagad programmā vairākas dienas nav nevienas playoff spēles , aizbildinoties , ka NBA neļauj rādīt saturu. Vai nu līgums pārraidēm ir, vai nu nav
Labi ir, ka neraadiis. Tos komenteetaajus klausoties ausis saak asinjot.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.