Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Naksnīgās NBA čalas: par spīti uzvarai pārmetumi Porziņģim un Hornačekam

Rolands Eliņš

Naksnīgās NBA čalas: par spīti uzvarai pārmetumi Porziņģim un Hornačekam
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā šonakt Kristaps Porziņģis ar 18 punktiem palīdzēja Ņujorkas "Knicks" pieveikt Jūtas "Jazz" ar 117:115. Porziņģim šī bija karjeras pirmā uzvara izbraukumā Soltleiksitijā un viņš izcēlās ar sociālajā tīklā "Twitter" plaši apspriestu danku pret Francijas centru Rudiju Gobēru, taču latviešu uzbrucējam tika veltīta arī kritika par vairākām darbībām spēlē. Par tām netrūka dažādu viedokļu - vai Porziņģim biežie kritieni tiešām ir pietēlošanas vai līdzsvara trūkuma dēļ.

"Jazz" sastāvā šodienas mačā bija atgriezies Rudijs Gobērs, franču centrs, kuram daudz sanāca spēlēt arī pret Porziņģi. Abi spēlētāji izcēlās ar trim bloķētiem metieniem, bet Gobēra ietekme uz spēli bija krietni lielāka, savācot "double-double" (23+14), kamēr garākais spēlētājs laukumā Porziņģis 31 minūtē tika vien pie divām atlēkušajām bumbām.

Porziņģim toties otrās ceturtdaļas ievadā izdevās apspēlēt Gobēru postā, ar vienu žiglu māņkustību tiekot viņam garām un mierīgi triecot bumbu grozā no augšas. Šī epizode ieguva plašu popularitāti "Twitter" ierakstos, izpelnoties arī tādus epitetus kā "izrēķināšanās ar mirstīgo Gobēru" un "Gobēra izskološana". Taču tika arī uzsvērts, ka abi ir ļoti labi metienu bloķētāji un starp labākajiem līgas jaunajiem garajiem spēlētājiem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasaules lielākais sporta medijs ESPN pirms spēles uzsvēra, ka Porziņģis ir viens no tikai četriem spēlētājiem ar vidēji spēlē gūtiem vismaz 23.6 punktiem, kurš reizē ir arī līgas līderis blokos.

 

 

 

Taču neiztrūka arī pārmetumu Porziņģim par viņa paveikto laukumā, un jau atkal uzmanība tika pievērsta viņa tendencei pārspīlēt kontakta nopietnību, tādējādi cenšoties panākt labvēlīgu tiesneša lēmumu, par ko kritisku viedokli pauda "Bleacher Report" apskatnieks Endijs Beilijs. Tika arī piesaukta iespēja, kas notiktu, kad Porziņģis spēlēs viens pret vienu pret šobrīd pazīstamāko NBA "flopotāju" Markusu Smārtu, tiesa, jāpiemin, ka šāda satikšanās spēlē jau notikusi. Tāpat neiztrūkst viedoklis, ka Porziņģis pie šīm situācijām tieši nemaz nav vainīgs, bet vienkārši bieži nenotur līdzsvaru.

 

 

 

 

 

 

"Knicks" trenerim Džefam Hornačekam šī bija atgriešanās Jūtā, kur viņš pavadīja savas spēlētāja karjeras labākos gadus. Pirms spēles viņš tikās ar savu bijušo treneri, leģendāro Džeriju Slounu, bet spēles gaitā izpelnījās krietnu kritikas vilni par saviem lēmumiem.

 

 

 

 

 

 

Spēli šonakt aizvadīja arī Dāvis Bertāns, kura "Spurs" cieta neveiksmi pret Toronto. Dāvis guva četrus punktus, taču tāpat izpelnījās labas atsauksmes par parādīto sniegumu, ieskaitot arī vairākas epizodes aizsardzībā.

 

 

 

 

Izmantotie resursi:

The official site of the NBA | NBA.com

     [+] [-]

, 2018-01-20 15:27, pirms 6 gadiem
Laikam jau krītamā kaite!