Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Oficiāli: Rondo aizmainīts uz Dalasas "Mavericks"

Oficiāli: Rondo aizmainīts uz Dalasas "Mavericks"
Redžons Rondo
Foto: AFP/Scanpix

NBA komandas Dalasas "Mavericks" un Bostonas "Celtics" apstiprinājušas maiņas darījumu, kura rezultātā uz Teksasas komandu pārcelsies saspēles vadītājs Reižons Rondo.

Rondo uz Dalasu aizmainīts kopā ar centra spēlētāju Dvaitu Pauvelu, kurš šosezon spēlējis minimāli, bet "Celtics" ieguvusi Brendanu Raitu, Džeju Krauderu, Džamīru Nelsonu un divas drafta izvēles - pirmās kārtas 2015. gadā un otrās kārtas 2016. gadā.

Rondo 2010. gada vasarā noslēdza piecus gadus un 55 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu ar “Celtics”. Divdesmit astoņus gadus vecajam spēlētājam šosezon jāsaņem 12,9 miljoni dolāru. Viņš ir labākais rezultatīvo piespēļu dalītājs līgā šosezon, vidēji spēlē gūstot 8,3 punktus, izdarot 10,8 piespēles un izcīnot 7,5 atlēkušās bumbas. Rondo precizitāte no spēles šajā sezonā (40,5%) ir zemākā karjerā.

Kopš Bostonas čempionu sastāva izjukšanas Rondo nemitīgi bijis potenciālo maiņu krustugunīs, taču komandas ģenerālmenedžeris Denijs Eindžs līdz šim bija izteicis uzticību Rondo kā komandas līderim. Tieši pirms darījuma veikšanas Eindžs gan sarunā ar radiostaciju WBZ-FM norādīja, ka viņa prioritāte ir cita: "Paklausieties, mans darbs ir izvērtēt visas iespējas un sānceļus, lai mēs kļūtu par čempionu komandu. Šajā gada laikā notiek daudz pārrunu un zvanu. Daļa no mana darba ir izpētīt variantus, kuri var mūs tuvināt nākamajam titulam. Tieši to mēs cenšamies darīt – izveidot komandu-uzvarētāju."

Rondo četras reizes ir piedalījies Visu zvaigžņu spēlē, kā četras reizes iekļauts simboliskajās NBA aizsardzības izlasēs. Visu savu līdzšinējo NBA karjeru viņš bija aizvadījis "Celtics", bet lielu daļu iepriekšējās sezonas nācās izlaist traumas dēļ. Bostona šobrīd ieņem devīto Austrumu konferencē, savukārt "Mavericks", lai arī pašreiz tikai sestā Rietumu konferencē, arī pirms maiņas darījuma tika uzlūkota kā viena no titula kandidātēm.

Jāatgādina, ka vasarā Dalasai pievienojās vieglais uzbrucējs Čendlers Pārsonss un centrs Taisons Čendlers, bet palikt komandā par mazāku līguma summu piekrita Dirks Novickis. Rondo savas jaunās komandas sastāvā varētu debitēt naktī uz 21. decembri, kad "Mavericks" cīnīsies ar "Spurs".

Izmantotie resursi:
Mavericks acquire Rajon Rondo | NBA.com


, 2014-12-19 01:58, pirms 9 gadiem
Man jau bija šada nojauta nu ja Rebuild tad Rebuild
, 2014-12-19 01:59, pirms 9 gadiem
Dalasa Rondo faktiski par sviestmaizi ir dabūjuši. Uz papīra Mavs pamatsastāvs, iespējams, varētu būt spēcīgākais līgā, turklāt ar Rondo iegūšanu Dalasa ievērojami uzlabos aizsardzību perimetrā, kur bija zināmas problēmas. Izskatās, ka Austrumu konferencē drīz vispār vairs neviena līgas zvaigzne nespēlēs
, 2014-12-19 02:27, pirms 9 gadiem
zviedrss rakstīja: Dalasa Rondo faktiski par sviestmaizi ir dabūjuši. Uz papīra Mavs pamatsastāvs, iespējams, varētu būt spēcīgākais līgā, turklāt ar Rondo iegūšanu Dalasa ievērojami uzlabos aizsardzību perimetrā, kur bija zināmas problēmas. Izskatās, ka Austrumu konferencē drīz vispār vairs neviena līgas zvaigzne nespēlēs
Man jau šitie pārspīlējumi apnikuši. Liela daļa Celtics fanu arī tagad bļauj, ka dabūjuši pretī būtībā neko. Bet tagad paskatīsimies no cita skatu punkta.
Rondo šis ir pēdējais kontrakta gads, metiena procents vnk katastrofa, aizsardzību un atlētismu sen jau zaudējis. Nekādus lotto pickus un superstarus par viņu nekad nedabūtu. Pirms traumas vēl par to varēja domāt.
Varu tikai novēlēt Mavericks izcīnīt titulu. Tagad skatīšos arī visas Mavs spēles
, 2014-12-19 02:57, pirms 9 gadiem
Bostonai nākamos 2 gados sanāks 7 picki 2os roundos, ja nemaldos.

Dalasai izdevīgs treids īstermiņa, Bostonai- ilgtermiņā.
, 2014-12-19 03:11, pirms 9 gadiem
No vecā Celtic's pamata (Rondo-Allens-Pīrss-Big Baby Davis-Gārnets) ir palicis nekas, tagad šī dinastija ir ofic beigusies ...
, 2014-12-19 04:05, pirms 9 gadiem
Mavs pēc titula ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-19 07:03, pirms 9 gadiem
Emka3-95 rakstīja: Man jau bija šada nojauta nu ja Rebuild tad Rebuild
Ja jau rebuild, tad LAL Neša iztekošais līgums + LOL drafta piki būtu labāk priekš viņiem.
, 2014-12-19 07:04, pirms 9 gadiem
mar4uks5 rakstīja: Man jau šitie pārspīlējumi apnikuši. Liela daļa Celtics fanu arī tagad bļauj, ka dabūjuši pretī būtībā neko. Bet tagad paskatīsimies no cita skatu punkta.
Rondo šis ir pēdējais kontrakta gads, metiena procents vnk katastrofa, aizsardzību un atlētismu sen jau zaudējis. Nekādus lotto pickus un superstarus par viņu nekad nedabūtu. Pirms traumas vēl par to varēja domāt.
Varu tikai novēlēt Mavericks izcīnīt titulu. Tagad skatīšos arī visas Mavs spēles
Nu cik saprotu, tad LOL piedāvāja loterijas piku.
Slēpts komentārs: LA-BOS antifans
, 2014-12-19 07:18, pirms 9 gadiem
BOMBA!

Jau pirms šīs maiņas Mavs bija reāli pretendenti, bet tagad ir kļuvuši par galvenajiem pretendentiem!
Atliek tikai parakstīt kādu C, kurš spētu 8min nospēlēt, un sastāvam arī dziļums būs pietiekam, bet nu starting5 ir vnk ģeniāls.
, 2014-12-19 07:26, pirms 9 gadiem
P.S. Lūk, cik daudz dod Dirka nepaņemtie 10M komandas labā.
, 2014-12-19 07:28, pirms 9 gadiem
Vel jau Biedrins pieejams un Starkovs.
, 2014-12-19 07:56, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nedaudz gan žēl, ka plakanģīmis tagad spēlēs tīkamā komandā.

Visi tie tevis minētie bostonieši tikai piesārņo normālas blices. Varēja palikt BOS un sasmirdēt labāk
Kāpēc tev tāds naids pret Celtics ?
Kādēļ fano par LAC, Tu tak LA antifans?
, 2014-12-19 07:59, pirms 9 gadiem
Man tā besī dallasa un patīk rondo spēle. Es ceru ka pēc šīs sezonas viņš tur nepaliks!!
, 2014-12-19 08:06, pirms 9 gadiem
RajonRondo rakstīja: Man tā besī dallasa un patīk rondo spēle. Es ceru ka pēc šīs sezonas viņš tur nepaliks!!
Skatīes, ka nesāc citu dziesmu dziedāt, ja Mavs iesaistīsies cīņā par gredzeniem
, 2014-12-19 08:22, pirms 9 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Kāpēc tev tāds naids pret Celtics ?
Kādēļ fano par LAC, Tu tak LA antifans?
Tādēļ, ka LAC vada Doks, ilggadējais Celtics treneris, kurš pie sevis gribēja gan KG, gan Pīrsu.
, 2014-12-19 08:25, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: P.S. Lūk, cik daudz dod Dirka nepaņemtie 10M komandas labā.
Nu maiņā jau tas neko īsti nemaina. Tika samainīti 11M pret 9M algās. Tie Dirka 10M deva viņiem Pārsonu.
, 2014-12-19 08:26, pirms 9 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Kāpēc tev tāds naids pret Celtics ?
Kādēļ fano par LAC, Tu tak LA antifans?
Sen atrunāta tēma, ka es tak nemainīšu niku, lai jums izpatiktu. LA šajā gadījumā ir LA(O)L nevis LAC.
, 2014-12-19 08:29, pirms 9 gadiem
Man,ka BOS un Mavs fanam tas ir loti jauki.Tas nozime,ka Mavs uzbrukums bus vel labaks,jo ar bumbu speles nevis Ellis.Loti,loti specigs papildinajums.
, 2014-12-19 08:42, pirms 9 gadiem
Mavs steidzami vajag pastiprinājumu garajā galā, citādi par gredzeniem var aizmirst. Pēc Raita aizmainīšanas palikuši tikai divi jēdzīgi garie (Čandlers, Novickis). Nav kas nāk no beņķa garajā galā, un ar diviem garajiem nevarēs pacīnīties par titulu.
, 2014-12-19 08:48, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nedaudz gan žēl, ka plakanģīmis tagad spēlēs tīkamā komandā.

Visi tie tevis minētie bostonieši tikai piesārņo normālas blices. Varēja palikt BOS un sasmirdēt labāk
Izturies ar cieņu pret tādām leģendām!
, 2014-12-19 08:55, pirms 9 gadiem
Bostonietis rakstīja: Man,ka BOS un Mavs fanam tas ir loti jauki.Tas nozime,ka Mavs uzbrukums bus vel labaks,jo ar bumbu speles nevis Ellis.Loti,loti specigs papildinajums.
Un par to jau ir vairāki apskatnieki izteikušies, ka Rondo gribēšana būt pie bumbas traucēs DAL tik ļoti ierasto pick`n`roll, pick`n`pop ar Dirku un Elisu, kas var arī sabojāt visu lielisko DAL uzbrukumu. Tur tā lieta, ka arī Eliss gribēs to bumbu. Un nav tā, ka viņš nebūtu pelnījis.
, 2014-12-19 08:55, pirms 9 gadiem
host rakstīja: Izturies ar cieņu pret tādām leģendām!
Par kurām leģendām tu runā?
, 2014-12-19 09:14, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Un par to jau ir vairāki apskatnieki izteikušies, ka Rondo gribēšana būt pie bumbas traucēs DAL tik ļoti ierasto pick`n`roll, pick`n`pop ar Dirku un Elisu, kas var arī sabojāt visu lielisko DAL uzbrukumu. Tur tā lieta, ka arī Eliss gribēs to bumbu. Un nav tā, ka viņš nebūtu pelnījis.
Nodomāju to pašu, un bez tam, daudzi laikam vēl dzīvo GSW atmiņās, kad Ellis ar bumbu bija vairāk kā problēma, nekā labums. Tad šobrīd Monta spēlē ļoti labu basi, un bumba viņa rokās ir pat ļoti ieteicama.
Nezinu vai Mavs uzbrukumam nāks par labu džeks, kurš neizvelk no soda laukuma pretspēlētāju. Tobiš, Mavs pazūd konstants 3p metējs, un iegūst ļoti nestabilu ķieģelīti.
Nezinu, jāskatās. Bet nu uz papīra Mavs izskatās diezgan iespaidīgi.
, 2014-12-19 09:19, pirms 9 gadiem
ljoti interesanta mainja. Jautaajums tikai ko ar elisu tagad iisti dariit. Negribas ticeet, ka vinju tagad uzreiz arii aizmainiis pret kaadu SG vai/un lielo, jo gruuti tur elisam buutu ar rondo sadziivot, tiiri objektiivi. Abi shkjiet ir diezgan ietiepiigi, tapeec likt mainiit ampluaa arii buutu gruuti, ar rondo, cik dzirdeets, tas vispaar vareetu buut neiespeejami. Tas viss protams siikums, njemot veeraa, ka par velti dabuuja, tikai ko mavs dariis naakamajaas sezonaas, jo rondo kontrakts beidzas un lai neesmu gan intereseejies, bet arii noteikti veel kaadam, kursh lielaaku ciparu gribees. Bet nu pagaidaam noteikti interesantaakaa sezonas mainja, pavisam noteikti, tikai kaa fanam nedaudz bail, ka Ainge GM speejas vairaak ne tuvu nav taas, kas bija senaak un tas amats vareetu buut briivs driiz un Bruklinas mainja neskaitaas, jo tas bija vienkaarshi joks un slima sunja murgi, bet shii mainja ir neizdevusies, jo Bostona tur principaa neko no shiis mainjas neieguva - ljoti viduveejus speeleetaajus un diezgan zemus pikus.
, 2014-12-19 09:27, pirms 9 gadiem
Nu, ko, Mavs izsvītrojas no man simpātisko komandu loka. Neciešu Rondo jau no pirmsākumiem, jo ir ļoti bērnišķīgs uz statistiku tendēts spēlētājs. Bieži ir nācies, ka viņš tā vietā, lai iemestu brīvu metienu, atdod pilnīgi lieku, itkā skaistu piespēli. Metiens viņam ir briesmīgs, pēdējās spēles iemet 2 punktus, vai labākajā gadījumā dabū 10. Vai tas pats, ka lien zem groziem vākt bumbas, un atceros vienu gadījumu, kad viņu vienkārši kaut kāds centrs zem groza nopļāva. Tas ir tīri tāds mans subjektīvais vērtējums.
Protams, skatoties uz papīra jau izskatās zvērīgi, bet kā jau es minēju, tādu spēlētāju iemest komandā, kura spēlē ļoti labi un sezona jau kādu laiku ir sākusies, ir diezgan riskanti+komandā ir Eliss.
, 2014-12-19 09:27, pirms 9 gadiem
boldes rakstīja: ljoti interesanta mainja. Jautaajums tikai ko ar elisu tagad iisti dariit. Negribas ticeet, ka vinju tagad uzreiz arii aizmainiis pret kaadu SG vai/un lielo, jo gruuti tur elisam buutu ar rondo sadziivot, tiiri objektiivi. Abi shkjiet ir diezgan ietiepiigi, tapeec likt mainiit ampluaa arii buutu gruuti, ar rondo, cik dzirdeets, tas vispaar vareetu buut neiespeejami. Tas viss protams siikums, njemot veeraa, ka par velti dabuuja, tikai ko mavs dariis naakamajaas sezonaas, jo rondo kontrakts beidzas un lai neesmu gan intereseejies, bet arii noteikti veel kaadam, kursh lielaaku ciparu gribees. Bet nu pagaidaam noteikti interesantaakaa sezonas mainja, pavisam noteikti, tikai kaa fanam nedaudz bail, ka Ainge GM speejas vairaak ne tuvu nav taas, kas bija senaak un tas amats vareetu buut briivs driiz un Bruklinas mainja neskaitaas, jo tas bija vienkaarshi joks un slima sunja murgi, bet shii mainja ir neizdevusies, jo Bostona tur principaa neko no shiis mainjas neieguva - ljoti viduveejus speeleetaajus un diezgan zemus pikus.
Kpc jamaina kaut kas? Speles,ka otrais numurs,tpt ka to darija bukos.
, 2014-12-19 09:30, pirms 9 gadiem
boldes rakstīja: ljoti interesanta mainja. Jautaajums tikai ko ar elisu tagad iisti dariit. Negribas ticeet, ka vinju tagad uzreiz arii aizmainiis pret kaadu SG vai/un lielo, jo gruuti tur elisam buutu ar rondo sadziivot, tiiri objektiivi. Abi shkjiet ir diezgan ietiepiigi, tapeec likt mainiit ampluaa arii buutu gruuti, ar rondo, cik dzirdeets, tas vispaar vareetu buut neiespeejami. Tas viss protams siikums, njemot veeraa, ka par velti dabuuja, tikai ko mavs dariis naakamajaas sezonaas, jo rondo kontrakts beidzas un lai neesmu gan intereseejies, bet arii noteikti veel kaadam, kursh lielaaku ciparu gribees. Bet nu pagaidaam noteikti interesantaakaa sezonas mainja, pavisam noteikti, tikai kaa fanam nedaudz bail, ka Ainge GM speejas vairaak ne tuvu nav taas, kas bija senaak un tas amats vareetu buut briivs driiz un Bruklinas mainja neskaitaas, jo tas bija vienkaarshi joks un slima sunja murgi, bet shii mainja ir neizdevusies, jo Bostona tur principaa neko no shiis mainjas neieguva - ljoti viduveejus speeleetaajus un diezgan zemus pikus.
Kas tev liek domāt kaut ko vispār par Elisa aizmainīšanu?!?!
, 2014-12-19 09:31, pirms 9 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kpc jamaina kaut kas? Speles,ka otrais numurs,tpt ka to darija bukos.
Viņš DAL jau visu laiku spēlē kā otrais.
, 2014-12-19 09:52, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Viņš DAL jau visu laiku spēlē kā otrais.
Nu nominali otrais.Vins tpt vairak vada to saspeli par Herisu
, 2014-12-19 10:01, pirms 9 gadiem
otrais ta otrais, bet bumba vinjam buus mazaak jebkuraa gadiijumaa, grozi kaa gribi. Es gan paarspiileeju ar vinja tirgoshanu, tik ljoti draistiski jau backcourtaa viss nemainaas un Ellis ir diezgan izteikts otrais, bet vairaak vai mazaak, vinjam jebkuraa gadiijumaa buus jaapielaagojas, jo neticaas ka Rondo speetu kaut ko mainiit savaa speelee, jo tieshi taapeec vinsh arii ir veertiiba, jo ir lielisks saspeelnieks un bez bumbas no vinja jeega manupraat ir maza. Bet nu varbuut tas es esmu un man nav taisniiba.
Man gan vairaak satrauc, ka Bostonai kaadus naakamos piecus gadus vismaz, vieniigais ko liidzjuteeji gaidiis buus briinums un varbuut drafts, kur top 5 arii nav garanteets.
, 2014-12-19 10:07, pirms 9 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nu nominali otrais.Vins tpt vairak vada to saspeli par Herisu
Heriss vispār ir maiņas otrais.

PG viņiem ir Feltons, Nelsons(nu jau vairs nē), Barea. Feltons traumēts un tpc PG bija Nelsons un Barea no maiņas. Tas kuram bumba vairāk jau cits stāsts. Tad jau gandrīz jāsaka, ka Čalmers nekad nav bijis PG
, 2014-12-19 10:09, pirms 9 gadiem
boldes rakstīja: otrais ta otrais, bet bumba vinjam buus mazaak jebkuraa gadiijumaa, grozi kaa gribi. Es gan paarspiileeju ar vinja tirgoshanu, tik ljoti draistiski jau backcourtaa viss nemainaas un Ellis ir diezgan izteikts otrais, bet vairaak vai mazaak, vinjam jebkuraa gadiijumaa buus jaapielaagojas, jo neticaas ka Rondo speetu kaut ko mainiit savaa speelee, jo tieshi taapeec vinsh arii ir veertiiba, jo ir lielisks saspeelnieks un bez bumbas no vinja jeega manupraat ir maza. Bet nu varbuut tas es esmu un man nav taisniiba.
Man gan vairaak satrauc, ka Bostonai kaadus naakamos piecus gadus vismaz, vieniigais ko liidzjuteeji gaidiis buus briinums un varbuut drafts, kur top 5 arii nav garanteets.
Bostonai vispār pēdējie sasniegumi ir pirms 30 gadiem, kad viņus varēja dēvēt par dinastiju. Kopš tā laika viņi ir mēsli. Viens mākslīgi uzcepts tituls ar pirmo mākslīgi veidoto BIG3. Pēc viņu BIG3 ir tā līgā tagad, ka visi uzskata, ka, ja nav BIG3, tad tituls nespīd.
, 2014-12-19 10:16, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Bostonai vispār pēdējie sasniegumi ir pirms 30 gadiem, kad viņus varēja dēvēt par dinastiju. Kopš tā laika viņi ir mēsli. Viens mākslīgi uzcepts tituls ar pirmo mākslīgi veidoto BIG3. Pēc viņu BIG3 ir tā līgā tagad, ka visi uzskata, ka, ja nav BIG3, tad tituls nespīd.
chali, luudzu
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
25

Porziņģim 20 punkti, Marejs pagarinājuma izskaņā atnes ''Hawks'' uzvaru

Naktī uz piektdienu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kristapa Porziņģa Bostonas ''Celtics'', kas viesos pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks'', kuras rindās par galveno spēles varoni kļuva Dežonte Marejs. Porziņģim 40 minūtēs laukumā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.