Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Ja atgriezos pēc krustenisko saišu traumas, tad šis ir sīkums"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Porziņģis: "Ja atgriezos pēc krustenisko saišu traumas, tad šis ir sīkums"
Kristaps Porziņģis. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Dalasas “Mavericks” zvaigzne Kristaps Porziņģis intervijā vienības mājaslapā izteicies, ka jau tuvākajā laikā varētu ķerties pie metienu izpildīšanas, taču skaidru atlabšanas termiņu nezina. Oktobrī Porziņģim tika veikta meniska operācija.

Kristaps Porziņģis karjeras laikā bijis spiests izlaist pusotru gadu ceļgala krustenisko saišu plīsuma dēļ, bet aizvadītajā sezonā mačā pret Losandželosas “Clippers” latvietis sarāva menisku. 9. oktobrī viņam tika veikta operācija, bet Dalasas “Mavericks” basketbolists ir pārliecināts par atlabšanu.

“Tas, kā spēlēju - karjerā tik labi vēl nebiju juties. Manuprāt, tas parāda - ja spēju atgriezties pēc kā tāda, tad šis sīkums salīdzinoši nav nekas,” optimistiski noskaņots bija Porziņģis. “Sešas dienas nedēļā strādāju pie rehabilitācijas. Trenēju muskuļus, daru dažādas lietas. Patīkamā lieta, ja salīdzinām ar krusteniskajām saitēm - tagad gandrīz katru dienu redzu progresu. Toreiz bija sajūta, it kā ietu pa tuksnesi. Tagad kustos ātrāk, progress ir ātrāks, un jūtos labi.”

“Domāju, ka esmu diezgan tuvu tam, lai sāktu izpildīt metienus. Varbūt pat varētu jau tagad. Esam piesardzīgi, nesteidzamies, bet esmu diezgan gatavs metieniem un jau tagad nevaru sagaidīt, kad man atļaus darīt vairāk. Taču jābūt gudram un pacietīgam,” skaidroja 25 gadus vecais Porziņģis. Viņš pašlaik atrodas Latvijā, bet Dalasā plāno atgriezties 27. novembrī.

“Nav skaidra termiņa, kad varēšu atgriezties. Man arī gribētos zināt datumu. Vienīgais, ko zinu - ka rehabilitācija noris veiksmīgi, un tas ir pats galvenais. Gribētu spēlēt pēc iespējas drīzāk, un daru visu nepieciešamo, lai tas būtu iespējams. Esmu gādīgās rokās, man nav jāsatraucas par kaut ko. Zinu, ka man apkārt ir labi cilvēki, kuri mani laukumā laidīs brīdī, kad viņi uzskatīs, ka esmu tam gatavs,” teica Porziņģis.

Viņš traumā iedzīvojās sērijas pret Losandželosas “Clippers” pirmajā mačā. Atceroties liktenīgo epizodi, Porziņģis teica, ka devies pēc atlēkušās bumbas, sajutis nelielas sāpes, un tas arī viss bijis. “Pēc spēles adrenalīna līmenis nokritās, ķermenis atdzisa, un tad sajutu īstās sāpes. Vēl pāris mačus spēju aizvadīt, neskatoties uz savainojumu, bet tad sapratām, ka tas ir pārāk liels risks - šī problēma varētu pārvērsties par ko daudz nopietnāku. Uzskatu, ka mēs pieņēmām pareizo lēmumu. Tagad atgriezīšos pilnībā vesels un varēšu vēlreiz palīdzēt cīņā par titulu.”

“Pagaidām kā komanda neesam izvirzījuši konkrētu mērķi jaunajai sezonai. Bet man pašam galvā ir lietas, par kurām domāju, ka varam tās sasniegt. Tās gan paturēšu pie sevis. Ir svarīgi, lai mēs kā komanda būtu ar vienādu domu gājienu. Izcīnīt titulu - tādai jābūt mūsu motivācijai katru dienu, ko strādājam. Nav nekāds noslēpums, ka tas ir mūsu komandas mērķis, un tieši tāpēc cīnāmies,” pauda Porziņģis. Jaunā NBA sezona sāksies 22. decembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.mavs.com/porzingisback/

  +2 [+] [-]

, 2020-11-19 18:07, pirms 3 gadiem
ko ta citu viņš teiks

  +6 [+] [-]

, 2020-11-19 18:27, pirms 3 gadiem
Būs labi. Dalasa nākamsezon būs vēl interesantāka komanda un cerams, ka arī jaudīgāka. Lai laba veselība KP un apklusina visus dīvānā pirdējus
Slēpts komentārs: crushader

  +1 [+] [-]

, 2020-11-19 19:39, pirms 3 gadiem
Skaidrs ka jāatgriežas pilnīgi veselam, to arī novēlam, cerams ka turpmāk būs mazāk traumu, jo tas var atstāt būtisku iespaidu uz turpmāko karjeru!

  +3 [+] [-]

, 2020-11-19 19:52, pirms 3 gadiem
BK Jēkabpils un Dinamo Rīga fans rakstīja: Būs labi. Dalasa nākamsezon būs vēl interesantāka komanda un cerams, ka arī jaudīgāka. Lai laba veselība KP un apklusina visus dīvānā pirdējus
Sen jau ir apklusinājis visus pirdējus!

  +6 [+] [-]

, 2020-11-19 21:17, pirms 3 gadiem
crushader rakstīja: Porzis parak traumatisks, tadas trauamas, cerams nelieto balto, tadam augumam un kermenja jutigumam var buut letaliski ari 1grams pus gadaa
tavam smadzenem jau sen baltais ir bijis letals.

     [+] [-]

, 2020-11-20 04:02, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: tavam smadzenem jau sen baltais ir bijis letals.
haha