Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Minesota izvēlās Edvardsu, "Warriors" ar otro numuru patur Vaizmenu

Minesota izvēlās Edvardsu, "Warriors" ar otro numuru patur Vaizmenu
Entonijs Edvards un Džeims Vaizmens. Foto: Scanpix/AFP

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju izvēles ceremonijā ar pirmo izvēli Minesotas "Timberwolves" ieguva Entoniju Edvardsu. Savukārt Lamelo Bols nonāca Šarlotas "Hornets" rindās ar trešo izvēli.

Šī gada drafta pirmā izvēle piederēja Minesotas "Timberwolves" komandai, kas savu komandas kodolu ar centru Karlu Taunsu un saspēles vadītāju D'Andželo Raselu papildināja ar Džordžijas universitātes perimetra spēlētāju Entoniju Edvardsu. 196 cm garais perimetra spēlētājs koledžas karjerā vidēji guva 19,1 punktu Džordžijas komandas labā, nodemonstrējot savas fiziskās dāvanas. No komandas sastāva veidošanas viedokļa Edvardsa izvēle bija visloģiskākā, nepārklājoties pozīcijām ar pārējiem Minesotas komandas līderiem.

Dažas stundas pirms drafta pienāca nepatīkamas ziņas no Goldensteitas "Warriors" nometnes. Treniņa laikā kājas savainojumā iedzīvojies Klejs Tomsons. 2019. gada finālsērijā kreisā ceļgala krusteniskās saites savainojušais snaiperis nu guvis labās kājas savainojumu, kā nopietnība vēl tiks vērtēta medicīniskajās pārbaudēs. Ar otro drafta izvēli pēdējos sešos gados trīs NBA čempiontitulus izcīnījusī Goldensteitas komanda nosliecās par labu Džeimsam Vaizmenam. 216 cm garais spēlētājs koledžā spēlēja pavisam maz, jo rekrūtēšanas noteikumu pārkāpumu dēļ Vaizmenam karjera Memfisas universitātē aprāvās vien pēc trīs spēlēm. Lai gan pirms drafta bija daudz spekulāciju par potenciālajām pirmo izvēļu maiņām, taču tās palika savās vietās.

Šarlotas "Hornets" ar trešo izvēli, par spīti Lavāra Bola savulaik veiktajiem izteikumiem par savām spējām apspēlēt Maiklu Džordanu, tomēr izvēlējās Austrālijā sezonu aizvadījušo Lamelo Bolu. Savukārt zināmu pārsteigumu sagādāja Čikāgas "Bulls" savu likmi liekot uz gados jauno Patriku Viljamsu no Floridas štata universitātes. Viljamss apveltīts ar raženu augumu un laukumā demonstrējis centību, kas Čikāgai ļauj cerēt uz spēcīgu pastiprinājumu aizsardzībā.

Pirmo piecinieku noslēdza Klīvlendas "Cavaliers" izvēle, noskatot aizsardzības speciālistu perimetrā Aizaku Okoro no Auburnas universitātes. Bolu brāļu komandas biedrs vidusskolas laikā Onjeka Okongvu tika izvēlēts ar sesto izvēli, nonākot Atlantas "Hawks" sastāvā.

Par pirmo šajā draftā Eiropas basketbolistu kļuva francūzis Kilians Hejss, kurš pagājušo sezonu pavadīja Vācijā. Hejss ar septīto numuru nonāca Detroitas "Pistons" rindās. Negaidīti zemu noslīdēja Izraēlas basketbolists Deni Avdija, kuram tika prognozēta vieta labāko pieciniekā, taču universālais basketbolists nonāca Vašingtonas "Wizzards" rindās.

Pirmo reizi kopš 1997. gada drafta loterijā izvēli veica Sanantonio "Spurs", kas kopš Tima Dankana nodraftēšanas šogad pirmo reizi neiekļuva play-off turnīrā. "Spurs" savu izvēli veica par labu Floridas štata universitātes aizsargam Devinam Vaselam. Līdz 12. izvēlei noslīdēja Aiovas universitātes saspēles vadītājs Tairīss Haliburtons, pie kura negaidīti tika Sakramento "Kings". Loterijas izvēles noslēdza Bostonas "Celtics", izvēloties Āronu Nīsmitu ar 14. izvēli.

2020. gada drafta loterijas izvēles

Izv.SpēlētājsKomanda
1.Entonijs EdvardssTimberwolves
2.Džeimss VaizmensWarriors
3.Lamelo BolsHornets
4.Patriks ViljamssBulls
5.Aizaks OkoroCavaliers
6.Onjeka OkongvuHawks
7.Kilians HejssPistons
8.Obi TopinsKnicks
9.Deni AvdijaWizards
10.Džeilens SmitsSuns
11.Devins VaselsSpurs
12.Tairīss HaliburtonsKings
13.Kaira LuissPelicans
14.Ārons NīsmitsCeltics

Uzreiz pēc loterijas kārtas Orlando "Magic" ieguva Kolu Entoniju, kurš vidusskolā tika uzskatīts par visaugstāk novērtēto prospektu, bet Ziemeļkalifornijas universitātē piedzīvoja savainojumu. 17. numurs tika iesaistīts maiņas darījumā. Minestoas "Timberwolves" ar šo izvēli iegūto Alekseju Pokuševski nosūtīja uz Oklahomsitiju, pretī saņemot Rikiju Rubio, kurš savu NBA karjeru sāka tieši Minesotā. Savukārt ar 18. numuru Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" izvēlējās austrāliešu aizsargu Džošu Grīnu no Arizonas universitātes.

Pirmās kārtas otrajā pusē komandas sāka aktīvāk iesaistīties maiņu darījumos. Losandželosas "Clippers" aizmainīja Lendriju Šemetu uz Bruklinas "Nets", pretī saņemot Luku Kenardu no Detroitas "Pistons", bet 19. izvēle nonāca motoru pilsētā Sadīka Beja personā.


, 2020-11-19 03:28, pirms 3 gadiem
GN visiem, 4 - 60 no rita skatisos! Shis tas interesants jau vel ir, bet miegs uznaca
, 2020-11-19 03:40, pirms 3 gadiem
196 cm garais perimetra spēlētājs koledžas karjerā vidēji guva 19,1 punktu Džordžijas komandas labā, nodemonstrējot savas fiziskās dāvanas.

Davanas? Tiesam??? Ziemassvetki jau klat vai ari drafta pirmais numurus sportacentra skatijuma ir ziemassvetku vecitis?
, 2020-11-19 03:43, pirms 3 gadiem
Buļļi uztaisīja pārsteigumu,bet padomājot,varbūt arī izmakšķerēja īsto zivi,otrs jaunākais spēlētājs drafta...Patrick Williams,Welcome!💪😎
, 2020-11-19 04:11, pirms 3 gadiem
NIPEM rakstīja: 196 cm garais perimetra spēlētājs koledžas karjerā vidēji guva 19,1 punktu Džordžijas komandas labā, nodemonstrējot savas fiziskās dāvanas.

Davanas? Tiesam??? Ziemassvetki jau klat vai ari drafta pirmais numurus sportacentra skatijuma ir ziemassvetku vecitis?
Fiziskas Dāvanas nāk no Dieva, piedzimstot! Tam nav jagaida Z-svētku vecītis!
, 2020-11-19 04:45, pirms 3 gadiem
Viss kā Stephen A. Smith ieteica. Šitajos espn muldetajos tomēr ieklausās.
, 2020-11-19 04:46, pirms 3 gadiem
Kāds nezin Obi Topins ko knicks izvēlējās ir laba izvēle, vai iegrabas kā parasti?
, 2020-11-19 05:28, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Fiziskas Dāvanas nāk no Dieva, piedzimstot! Tam nav jagaida Z-svētku vecītis!
Vienmēr esmu domājis,ka ieguldot paša darbu kaut ko sasniedz,bet kā nu teiksi,ja reiz Dievs dāvā,tad lai dāvā...arī prātu droši vien! Njaa...
, 2020-11-19 08:07, pirms 3 gadiem
Jordans varēs auklēties ar Lamelo, mācīt kā defā spēlēt No otras puses, komanda vāja, drošvien uz PO neskatās, varēs pilnveidoties.
, 2020-11-19 08:09, pirms 3 gadiem
fantomas rakstīja: Kāds nezin Obi Topins ko knicks izvēlējās ir laba izvēle, vai iegrabas kā parasti?
Ļoti labs uzbrukuma garais ar vienkārši drausmīgu aizsardzību.
, 2020-11-19 08:18, pirms 3 gadiem
Mavs malači.Nosmēla skaisti šovakar.
Dabuja manis cerēto Grīnu,un vēl mistiski ar 31 piku Teriju kurš ir reāli viens no visa drafta labākajiem šūteriem.IQ arī off the charts zinot,ka nāk no Stenfordas
, 2020-11-19 08:22, pirms 3 gadiem
Denvera ar Pelikans palīdzību dabuj vēl vienu super jauno talantu.Tas ir vāks,kā viņiem veicas ar šo spēlētāju nokrišanu draftos..MPJ,Bol Bol un tagad Hamptons
, 2020-11-19 08:55, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Mavs malači.Nosmēla skaisti šovakar.
Dabuja manis cerēto Grīnu,un vēl mistiski ar 31 piku Teriju kurš ir reāli viens no visa drafta labākajiem šūteriem.IQ arī off the charts zinot,ka nāk no Stenfordas
Ir labi. 3 potenciāli labi draftētie, arī Ričardsons teorētiski komandai var iedot daudz vairāk, nekā iedeva Sets.

Lielākā problēma sastāva komplektācijā gan nav atrisināta - DFS savā pozīcijā joprojām ir vienīgais veču basketbolam gatavais spēlētājs!
, 2020-11-19 09:04, pirms 3 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Ir labi. 3 potenciāli labi draftētie, arī Ričardsons teorētiski komandai var iedot daudz vairāk, nekā iedeva Sets.

Lielākā problēma sastāva komplektācijā gan nav atrisināta - DFS savā pozīcijā joprojām ir vienīgais veču basketbolam gatavais spēlētājs!
JRich treids Dalasai ideāls..Līgums arī viņam vēl 1+1 un Dalasai vajadzēja tieši wing defenderu.
Beys normāls variants aiz DFS..
Ja pirms drafta Mavs vājā vieta bija aizsardzība,tad pēc drafta ar DFS,Rich,Green un Bey būs pietiekami
, 2020-11-19 09:26, pirms 3 gadiem
Jā, Mavs malači. Izspieda no drafta maksimāli daudz. Skaidrs, ka, lai uzlabotu rezultātus play-offos bija jāpastiprina aizsardzība. Uzbrukums tā jau ir gandrīz ideāls. Mazais Karijs radīja daudz problēmu aizsardzībā, toties Ričardsons principā tajā komandā veiks primāri aizsardzības uzdevumus. Un vēl dabūja vēl vienu izvēli. visi 3 draftētie ir vienkārši ideālais gadījums. Nu pasakiet, kā var tā izdoties drafta nakts!!?
, 2020-11-19 09:28, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: JRich treids Dalasai ideāls..Līgums arī viņam vēl 1+1 un Dalasai vajadzēja tieši wing defenderu.
Beys normāls variants aiz DFS..
Ja pirms drafta Mavs vājā vieta bija aizsardzība,tad pēc drafta ar DFS,Rich,Green un Bey būs pietiekami
Optimistiskajā scenārijā - jā. Lai tā notiktu, Grīnam un Bejam ir jātiek laukumā un jāpierāda sava gatavība lielajai līgai!
, 2020-11-19 09:32, pirms 3 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Optimistiskajā scenārijā - jā. Lai tā notiktu, Grīnam un Bejam ir jātiek laukumā un jāpierāda sava gatavība lielajai līgai!
Nu tas jau principā jebkuram rukijam
, 2020-11-19 09:34, pirms 3 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Jā, Mavs malači. Izspieda no drafta maksimāli daudz. Skaidrs, ka, lai uzlabotu rezultātus play-offos bija jāpastiprina aizsardzība. Uzbrukums tā jau ir gandrīz ideāls. Mazais Karijs radīja daudz problēmu aizsardzībā, toties Ričardsons principā tajā komandā veiks primāri aizsardzības uzdevumus. Un vēl dabūja vēl vienu izvēli. visi 3 draftētie ir vienkārši ideālais gadījums. Nu pasakiet, kā var tā izdoties drafta nakts!!?
Pasaki labāk kā Denvera atkal dabuj reāli vienu no labākajiem drafta prospektiem..MPJ,Bol Bol un tagad vēl Hamptonu dabuj caur treidu
, 2020-11-19 09:37, pirms 3 gadiem
Šodien varēja redzēt kā strādā profesionālākie GM līgā. Mavs (nelsons), OKC (Presti) un 76ers (Morijs) GM atkal rāda brīnumus. 76ers no gandrīz bezizejas situācijas pēkšņi tiek vaļā no Horforda šausmīgā līguma un iegūst 2 snaiperus, kas viņiem tik ļoti bija vajadzīgi. OKC tika vaļā no nevajadzīgā Grīna (visi jau teica, ka Grīns nenospēlēs nevienu spēli tur) un "bust" Fergusona, ieguva mentoru Horfordu, un jau kārtējos pikus.
, 2020-11-19 09:46, pirms 3 gadiem
Visi smējās pirms drafta, ko gan NYK ņems - nu gan jau kārtējo PF. Joks, ne joks, bet izrādijās taisnība. Tā vietā, lai paņemtu normālu aizsargu beidzot - kaut vai Haliburtonu, Vesselu - viņi paņem bezaizsardzības spēlētāju, kas tā jau bija tālu noslīdējis draftā un iespējams slīdētu vēl tālāk ja tur nebūtu NYK.
, 2020-11-19 09:53, pirms 3 gadiem
Arī LAC labs darījums - ieguva Kenardu, lielisks/stabils šūteris. Šamets pagājušogad īsti nevilka. Pistons ieguva vēl vienu labu drafta izvēli. Bet netiem to piku īsti nevajadzēja. Tā vietā dabūja normālu spēlētāju un es teiktu, ka patreiz Nets ir dziļākais sastāvs līgā un bonusā divas zvaigznes.
, 2020-11-19 09:57, pirms 3 gadiem
Pārsteidzoša ziņa no SAC. Bogdanovičš pārdomājis - maiņa nebūs. Ko tagad MIL darīs? Varēja mēģināt paspēt dabūt Rubio, bet nokavēja. Es tik nesaprotu priekš kam MIN vajag Rubio? Jau 2 aizsargi Edvards un Rassels. Kā viņi tur domā spēlēt!?
, 2020-11-19 10:04, pirms 3 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Arī LAC labs darījums - ieguva Kenardu, lielisks/stabils šūteris. Šamets pagājušogad īsti nevilka. Pistons ieguva vēl vienu labu drafta izvēli. Bet netiem to piku īsti nevajadzēja. Tā vietā dabūja normālu spēlētāju un es teiktu, ka patreiz Nets ir dziļākais sastāvs līgā un bonusā divas zvaigznes.
Visi jau saka,ka Nets vāc asetus Hārdena treidam
, 2020-11-19 10:11, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Visi jau saka,ka Nets vāc asetus Hārdena treidam
Diemžēl tā izskatās, bet nu tā būtu apmēram tik pat liela kļūda, kā viņu iepriekšējā dekādes kļūda. Es ceru, ka viņi to saprot, jo pagaidām komanda ir ļoti laba, dziļa, pieejami daudz dažādi spēlētāji, kas nozīmē, ka būs vieglāk ejot dziļāk play-offos, pat ja kādam būs kāda trumiņa, tas neietekmēs tik daudz. Es protams mainītu Ērvingu pret Hārdenu
, 2020-11-19 10:24, pirms 3 gadiem
Par GSW. Pateikšu savu viedokli. Daudzi saka, ka viņi būs top 5 rietumos. Es saku, ka viņu laiks ir beidzies. Līderi ir veci, nodzīti kā zirgi 4 gadus, Klejam atkal truma un domāju, ka būs visu laiku traumas. Es viņiem dodu Rietumos vietu apm. 6-9 un zaudi 1. vai 2. kārtā. Neviens pat nebija gatavs ņemt viņu 2. piku un mainīt pret kaut ko jēdzīgu. Ko viņi darīs, ja Vaizmens nespēs vilkt NBA līmeni pirmo sezonu? Tur būs daudz problēmu, es jums saku !!!
, 2020-11-19 11:23, pirms 3 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Diemžēl tā izskatās, bet nu tā būtu apmēram tik pat liela kļūda, kā viņu iepriekšējā dekādes kļūda. Es ceru, ka viņi to saprot, jo pagaidām komanda ir ļoti laba, dziļa, pieejami daudz dažādi spēlētāji, kas nozīmē, ka būs vieglāk ejot dziļāk play-offos, pat ja kādam būs kāda trumiņa, tas neietekmēs tik daudz. Es protams mainītu Ērvingu pret Hārdenu
Cik sapratu tad iespējamais trades starp Hjūstonu un Nets, būtu vēl iesaistīt arī 76ers ar Simonsu, paskatīsimies.
, 2020-11-19 11:28, pirms 3 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Pārsteidzoša ziņa no SAC. Bogdanovičš pārdomājis - maiņa nebūs. Ko tagad MIL darīs? Varēja mēģināt paspēt dabūt Rubio, bet nokavēja. Es tik nesaprotu priekš kam MIN vajag Rubio? Jau 2 aizsargi Edvards un Rassels. Kā viņi tur domā spēlēt!?
Bet ja Bucks neiet tā zvaigžņu dabūšana, lai nākamsezon būtu pievilcīgi Jānim, rad Mavs izredzes šo iegūt tik palielinās!
, 2020-11-19 11:39, pirms 3 gadiem
Nejēgā švaks gads Eiropai draftā, Baltijai 0 izvēlēto, toties Izraēlas dēli veseli 2, un, man jāsaka, Avdija interesants kadrs, jāpačeko, kas ar viņu būs...
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
11

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.