Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis savāc 18+10 un kopā ar izcilo Dončiču sarūpē Dalasai uzvaru pār "Spurs"

Rolands Eliņš

Porziņģis savāc 18+10 un kopā ar izcilo Dončiču sarūpē Dalasai uzvaru pār "Spurs"
Kristaps Porziņģis spēlē pret Sanantonio. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā trešo „double-double” pēc kārtas sakrāja Kristaps Porziņģis, gūstot 18 punktus un savācot desmit atlēkušās bumbas Dalasas „Mavericks” uzvarā pār „Spurs” ar 117:110. Tikmēr Luka Dončičs sakrāja kārtējo „triple-double” un uzstādīja savu personīgo rekordu ar 42 gūtiem punktiem.

Kristaps Porziņģis nospēlēja 32 minūtes, kurās tika pie 18 punktiem (1p. 2/4, 2p. 2/7, 3p. 4/9). Viņam arī desmit atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas un četras piezīmes. Porziņģa +/- rādītājs bija plus deviņi, kas bija otrs labākais komandā, tieši tāds pats kā Lukam Dončičam.

Porziņģim kopš neveiksmīgās spēles Bostonā šis bija trešais „double-double” pēc kārtas un ceturtais šosezon. Šī bija trešā reize šosezon, kad Porziņģis vienā mačā iemetis četrus tālmetienus, turklāt jāatzīmē, ka ar vismaz vienu precīzu trejaci latviešu uzbrucējs izcēlies katrā mačā. Tiesa, tāpat jāatzīmē, ka šosezon vēl nevienā spēlē Porziņģis nav realizējis metienus no spēles ar augstāku precizitāti nekā 50%.

Dalasai šī bija astotā uzvara 13 spēlēs, kas ļauj ieņemt sesto vietu Rietumu konferencē. Dalasai ir tieši tāda pati bilance kā šovasar Kavai Lenardu un Polu Džordžu sastāvā ieguvušajai „Clippers”, savukārt šovasar Dāvi Bertānu neveiksmīgi aizmainījušajai „Spurs” šis bija sestais zaudējums pēc kārtas (5-9).

Spēlē pret „Spurs” savu NBA rezultativitātes rekordu uzstādīja Dončičs, kurš iemeta 42 punktus, trāpot 14 no 27 metieniem no spēles. Slovēņu jaunais talants arī savāca 11 atlēkušās bumbas un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, noformējot savu sesto „triple-double” šosezon. Salīdzinājumam – Lebronam Džeimsam šosezon ir četri „triple-double”, nevienam citam visā līgā nav vairāk par diviem.

Dalasai izdevās trāpīt 17 tālmetienus, un ar 22 punktiem atzīmējās Dorians Finnijs-Smits, aizvadot pārliecinoši rezultatīvāko spēli šosezon (iepriekš ne reizi vairāk par 11 punktiem). Neveiksmīgi spēlēja Tims Hārdevejs, kurš aizmeta garām visus piecus metienus no spēles, bet Džeilens Bransons 13 minūtēs paspēja savākt 11 punkts. Tikmēr Sanantonio rindās Demāram Derouzenam 36 punkti, bet Lamarkusam Oldridžam 16+9.

Porziņģim izdevās jau pirmajā minūtē atzīmēties ar precīzu pustālo metienu pēc Dončiča piespēles. Porziņģis palīdzēja Dalasai pirmajā ceturtdaļā izvirzīties vadībā ar 24:8, tiesa, Porziņģis pats punktus šajā izrāvienā vairs neguva. Izrāvienu lielā mērā sekmēja Lukas Dončiča un Doriana Finnija-Smita rezultativāte. Dončičs pirmajā ceturtdaļā guva 17 punktus.

Otrajā ceturtdaļā Dončičs tika nedaudz piebremzēts, taču tāpat pirmo puslaiku viņš pabeidza ar 24 punktiem. Sanantonio rindās teicami spēlēja Demārs Derouzens, pievelkot „Spurs” līdz 49:62, kamēr Porziņģis otrās ceturtdaļas sākumā iemeta divus tālmetienus pēc kārtas. Porziņģim divi trejači arī trešajā ceturtdaļā, taču nedaudz patraucēja ceturtā piezīme. Dalasas sastāvā tobrīd četras piezīmes bija arī Dvaitam Pauelam, taču ar Džastina Džeksona tālmetienu ceturtdaļas pēdējā sekundē un Dončiča tuvošanos „triple-double” tāpat izdevās virzīt spēles gaitu sev vēlamajā virzienā (93:79).

Pēdējās ceturtdaļas pirmā puse Dalasai bija neveiksmīga, un „Spurs” soli pa solim pietuvojās līdz 104:106 četras minūtes pirms beigām. Šajā brīdī Porziņģis izcēlās ar veiksmīgi pielabotu Dončiča neprecīzo metienu, taču nākamajā uzbrukumā Dončičs saņēma savu piekto nozīmi. „Spurs” vairākkārt neizmantoja iespēju panākt neizšķirtu, un Dalasai ļoti paveicās 70 sekundes pirms beigām, kad uzbrukuma pēdējās sekundēs Lamarkuss Oldridžs bloķēja Porziņģa metienu, bet bumbu kaut kādā veidā grozā no sešiem metriem paspēja nogādāt Finnijs-Smits (112:107).

„Spurs” gan nebija gatava padoties, un Rūdija Geja tālmetiens atkal radīja spriedzi Dalasas nometnē. Taču iniciatīvu vēlreiz uzņēmās Dončičs, kurš 26 sekundes pirms beigām trāpīja tālmetienu pēc dribla (115:110). Tas bija Dalasas pirmais precīzais tālmetiens pēdējā ceturtdaļā un izrādījās izšķirošais „Mavericks” uzvarā, kurā savu artavu gan deva arī divas „Spurs” kļūdas auta izspēlē, abas tieši pēc minūtes pārtraukumiem. Pēdējā uzbrukumā Dončičs varēja vienkārši pieturēt bumbu un, lai arī tika nogāzts, tāpat pamanījās tikt pie rezultatīvas piespēles, kas noveda pie Dalasas uzvaras ar 117:110.

"Mavericks" nākamā spēle paredzēta pēc divām dienām pret traumu mocīto Goldensteitas "Warriors", iepriekšējās sezonās dominējošo komandu, kas šobrīd meklējama turnīra tabulas pašā apakšā.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

1 2 3 4 121 komentārs
Slēpts komentārs: cobham
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2019-11-19 06:02, pirms 4 gadiem
Lasu sportacentra komentarus un man nak reeka par daziem. Piem luka> KP. Kaa var salidzinat 2 dazadas pozicijas speletajus. Katram cits uzdevums komandaa. Par so speli runajot, patika kp aizsardziba, uzbrukuma var just, ka nav tik parliecinats kaa agrak. Luka monstrs, parspeja ari KP career high (40), nebrinisos ja sosezon sametis 50.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: abs-1982

 +10 [+] [-]

, 2019-11-19 06:07, pirms 4 gadiem
Piekritu iepriekšējiem komentiem - kaut arī stati nav slikti, KP pagaidām vēl sevi šajā komandā nav atradis. Izņemot truļu puļīšana - pārējās darbības bez pārliecības, kas atspoguļojas arī statos. Pagaidām cerētās saiknes - LD-KP nav vispār. Ir ļoti izteikta LD dominance - var teikt, ka ir LD un pārējie.
Slēpts komentārs: abs-1982

 +10 [+] [-]

, 2019-11-19 06:08, pirms 4 gadiem
var teikt, ka KP visus savus punktus izcīnīja pats. Nebija ūberpiespēles priekš viņa
Slēpts komentārs: abs-1982

 +10 [+] [-]

, 2019-11-19 06:09, pirms 4 gadiem
KP jāsāk izmantot savas iespējas, jo Luka savus punktus un savu lauvas tiesu laika ar bumbu tāpat savāks un nekas nemainīsies. Arī šoreiz ar vismaz 50% precizitāti savi 25 punkti būtu, kas būtu ļoti labi. Ja turpinās mest ar 30-35%, neko vairāk par 15-20 punktiem pat gribot nevar savākt, jo iespējas ir un būs limitētas.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-19 06:12, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Par uzvaru prieks, bet par KP diemžēl nē. Lai arī 3us sameta, bet pārējos metienus no tuvas distances aizžarī garām. Es nesaprotu, kāpēc viņš tāds bailīgs? Džekam 3 m augums un baidās, ka nobloķēs mazie.
Varbūt baidās atkal notraumēties! Bet nu mēģina jau arī bet kaut kā dumji! Pēdējā ceturtdaļā piemēram neizmeta brīvu trīni tā vietā gāja uz priekšu un izmeta samocītu divpunktnieku un nekā.
Slēpts komentārs: berimors

  +8 [+] [-]

, 2019-11-19 06:18, pirms 4 gadiem
Baigi interesanti, man interesē, kāda iemesla dēļ lai kāds noņemtu statistikā KP bloku nost. Bet bloks bija un statistikā arī sākotnēji esot bijis. Tad tak kādam fiziski tas ir jāizdzēš, interesanti, kādā sakarā.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-19 06:21, pirms 4 gadiem
Plejofu pretendentes cienīga spēle. Teicams sākums ar labu atmešanu uz 3p līniju. Kristapa pirmie 2 3p.metieni visai patāli. Ļoti labi nospēlēja Finnejs-Smits. Luka - izcils! Hārdevejs tukšā, toties pusminūti pirms spēles beigām neļāva izmest autu. Kristapam iznāca pastumdīties ar Oldridžu, un gājieni uz grozu šoreiz bija diezgan bailīgi. Pie +3 sasteidza gan Luka, gan Kristaps, beigās palīdzēja arī veiksme, bet tā jau parasti ir stipro sabiedrotā par spīti visiem čīkstētājiem un KP nolicējiem SC.

 +13 [+] [-]

, 2019-11-19 06:22, pirms 4 gadiem
berimors rakstīja: Īsti jau nevar zināt, kas KP galvā notiek. Ja viņš nebūs gatavs samierināties, ka viņš šajā komandā nebūs Nr.1, tad treids ir neizbēgams. Psiholoģiskajam stāvoklim ir milzīga nozīme.
ar Luku agri vai vēlu var iet pēc čepmpiontitula un KP loma komandā ir ļoti jūtama, aizsardzibā viņa klātbūtne ir neatsverama. Nedomāju, ka viņš to gribētu mainīt pret zīmēšanos uzbrukumā vājā komandā.

     [+] [-]

, 2019-11-19 06:24, pirms 4 gadiem
Luka iet pēc MVP

  +2 [+] [-]

, 2019-11-19 06:26, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: ar Luku agri vai vēlu var iet pēc čepmpiontitula un KP loma komandā ir ļoti jūtama, aizsardzibā viņa klātbūtne ir neatsverama. Nedomāju, ka viņš to gribētu mainīt pret zīmēšanos uzbrukumā vājā komandā.
Piekrītu. Lukas un KP sadarbība uzbrukumā ar laiku uzlabosies.

 +10 [+] [-]

, 2019-11-19 06:31, pirms 4 gadiem
Par kādu komandas mainīšanu Jūs te runājat? Dalasa ir veidošanas procesā un izskatās ļoti cerīgi!

Būs spēles, kad KP uzkritīs, tad spēli vairāk uz viņu pagriezīs! Pienāks "third star", tas arī lomu sadalījumu pamainīs!

  +6 [+] [-]

, 2019-11-19 06:33, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: ar Luku agri vai vēlu var iet pēc čepmpiontitula un KP loma komandā ir ļoti jūtama, aizsardzibā viņa klātbūtne ir neatsverama. Nedomāju, ka viņš to gribētu mainīt pret zīmēšanos uzbrukumā vājā komandā.
Tieši tāpat gribēju uzrakstīt! Ja grib kaut ko sasniegt par sevis dominēšanu jāaizmirst! Kaut gan protams arī Lukam jākļūst nesavtīgākam!

  +5 [+] [-]

, 2019-11-19 06:37, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Baigi interesanti, man interesē, kāda iemesla dēļ lai kāds noņemtu statistikā KP bloku nost. Bet bloks bija un statistikā arī sākotnēji esot bijis. Tad tak kādam fiziski tas ir jāizdzēš, interesanti, kādā sakarā.
Pats ari redzeju kaa noblokeeja. Runajot par KP un Lukas saikni, tad tadas nav jeb pat vel trakaak ir ignoresana. No otras puses, uzvaretajus netiesa.

  +9 [+] [-]

, 2019-11-19 06:41, pirms 4 gadiem
"Porziņģim kopš neveiksmīgās spēles Bostonā šis bija trešais „triple-double” pēc kārtas un ceturtais šosezon" .
Vai tiešām, Eliņ??? Kur dabūji tādu informaciju par Porziņga triple double? 😄Man jau liekas ka viņam vispār nav neviens triple double, a te pēkšņi bam - sportacentra skriceletāji raksta kautko citu😄jūs uz ātrumu rakstat ziņas, jo regulāri viskautko samurgojat😄

  +1 [+] [-]

, 2019-11-19 06:41, pirms 4 gadiem
toties katru reizi var pārliecināties,ka THJ ir viens no pārvērtētākajiem un bezjēdzīgākajiem spēlētājiem...

  +4 [+] [-]

, 2019-11-19 06:54, pirms 4 gadiem
caurkritusais rakstīja: Pats ari redzeju kaa noblokeeja.
Savukārt, 1:17 līdz beigām bloku ieskaitīja Oldridžam, lai gan Kristapam bumba vienkārši izšļuka, un pēc tam viņš to pasita tālāk Finnejam- Smitam, kurš brīnumainā kārtā iemeta.

  +6 [+] [-]

, 2019-11-19 06:57, pirms 4 gadiem
Pretrunīgas izjūtas pārņem. Nu hvz, tik ilgi ar bumbu šķiet bija tikai Hardens līgā, bet tagad šim westbruks blakām, tāpēc tā uz aci liekas, ka LD varētu būt ilgākais laiks ar bumbu visā līgā. Kamēr puslīdz krīt, tikmēr jau labi, bet kopumā, lai kaut ko sasniegtu kā komandai, ir jāpielasa ļooooti nesavtīgi playeri apkārt, kas spēj pārskriet pāri laukumam zinot, ka tur viena cilvēka šovs 80% gadījumu.
Bet nu kā jau teicu, kamēr ir uzvaras, tikmēr labi.

  +5 [+] [-]

, 2019-11-19 07:06, pirms 4 gadiem
'' Porziņģa +/- rādītājs bija plus deviņi, kas bija otrs labākais komandā, tieši tāds pats kā Lukam Dončičam.''

Pec ESPN statiem :
spele Porzingis ir tresais labakais pec +/-, ne otrais

1.Karijs +15
2.Doncics +11
3.KP +9

  +6 [+] [-]

, 2019-11-19 07:07, pirms 4 gadiem
Kamer Kristaps tieinās uz 3p līnijas Dončikam paliek vairāk brivas vietas un iespējas! Šie spēlētāji nav jāsalīdzina kurš labāks, badketbols ir komandas spele!

     [+] [-]

, 2019-11-19 07:11, pirms 4 gadiem
Ko izstieps prieksh kd aizsardzību.gribeetos lai pats tiktu briivaks uz grozu.liekas trennera uzstadijums.man personīgi patiik bostonas speele.nav viena diriģenta komanda.ir saspeeli ne tikai atmetieni.hjustona ar hardenu pleijofos ir bet visu laiku apstajas.cerams ar laiku saspeele uzlabosies.bet pagaidām patīkams rezultaats

  +1 [+] [-]

, 2019-11-19 07:12, pirms 4 gadiem
Rafaello rakstīja: Pretrunīgas izjūtas pārņem. Nu hvz, tik ilgi ar bumbu šķiet bija tikai Hardens līgā, bet tagad šim westbruks blakām, tāpēc tā uz aci liekas, ka LD varētu būt ilgākais laiks ar bumbu visā līgā. Kamēr puslīdz krīt, tikmēr jau labi, bet kopumā, lai kaut ko sasniegtu kā komandai, ir jāpielasa ļooooti nesavtīgi playeri apkārt, kas spēj pārskriet pāri laukumam zinot, ka tur viena cilvēka šovs 80% gadījumu.
Bet nu kā jau teicu, kamēr ir uzvaras, tikmēr labi.
Luka labi spēlē, neredzu problēmu, tā komandas spēle, Kristapam ļoti liela loma, pat tad ja neiet spēle uz vinu mēģina izspēlēt, šodien defā baigais zvērs bija, laba spēle'- priecīga diena
Slēpts komentārs: teamo

  +2 [+] [-]

, 2019-11-19 07:16, pirms 4 gadiem
es domaju ka es neesmu vienigais pamanijis..4. ceturdalas Luka spele viens, vac status..vins ir talants neapsaubami, bet ja vinam nav labi cipari lidz pedejai ceturdalai, tad 4 vins spele viens pats!

     [+] [-]

, 2019-11-19 07:20, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: ar ko luka ir labaks par kp ? ar to ka ganas zem groza un nestrada aizsardziba ? ar to ka atdod piespeles tiem kas mak iemest ? vai ar to ka zhari viens pats pa grozu ? ja kp nesegtu nevienu ari vaktu pa 20 rebiem ja mestu visu laiku pa grozu ari butu pa 40- 50 punktu katra 2 spele un ny diemzhel status savakt uz asistiem nevareja jo tur neviens cits iznjemot kp mest nemaceja

  -4 [+] [-]

, 2019-11-19 07:23, pirms 4 gadiem
Manhunt rakstīja: KP tīri OK stati priekš viduvēja role player. Tieši tāds KP izskatās blakus izcilībai, kas ir Luka. Jo ātrāk KP apzināsies savu vietu komandā, jo ātrāk komanda regulāri uzvarēs un Luka varēs dominēt.
Nemazgātā p3t3n3, ja Tu katru rītu netupītu SC komentāros, tad tava mamma sasniegtu izcilību ielasmeitas arodā. Tā kā tu tupī SC komentāros, tad tas liedz tavai mammai būt kam vairāk kā viduvējībai savā arodā, bet ja tu izbeigtu tupīt, tad viņa varētu sākt ar filmēties ar 5 afrikāņiem, kas dominētu pār tavu mammu

     [+] [-]

, 2019-11-19 07:23, pirms 4 gadiem
Spēli neredzēju, bet no Sportacentrs ekspertu komentāriem saprotu, ka KP ir ļoti paveicies, ka Kārlails viņam tik akli uzticas. Cits labāks treneris jau sen viņu būtu uz soliņa nosēdinājis, un, iespējams, spēļu prakses atgūšanai pat nosūtījis uz G-līgu.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-19 07:26, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: tieshi ta tamdelj kp jatinas pec iespejas atrak prom uz komandu kas speles uz vinju nevis kautkadu tur slovenju rauduli
Neviena komanda nav izcīnījusi čempiona titulu, kur tiek spēlēts uz vienu spēlētāju, pajoliņ, tava teorija nozīmē, labāk vākt 25+15, bet spēlēt tādā salagu komandā kā NY? Es teiktu labāk +/-5 punkti/atlecošās nost no vidējās statistikas, bet aizspēlēties tālu playoff.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-19 07:27, pirms 4 gadiem
Un vēl es jūtu, ka Mavs steidzami jāpiesaista Igijs, jo savtīguma vīruss jau ir pārņēmis visus vadošos spēlētājus izņemot KP.
1 2 3 4 121 komentārs