Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"76ers" ģenerālmenedžera amatu uztic Eltonam Brendam

Rolands Eliņš

"76ers" ģenerālmenedžera amatu uztic Eltonam Brendam
Eltons Brends. Foto: AP/Scanpix

Tikai pirms diviem gadiem basketbolista karjeru beigušais amerikānis Eltons Brends veicis ļoti ātru kāpumu NBA klubā Filadelfijas „76ers” un ticis paaugstināts par komandas ģenerālmenedžeri.

Eltons Brends spēlētāja karjeru beidza 2016. gadā un sāka strādāt „76ers” sistēmā. Vispirms viņš ieņēma ģenerālmenedžera posteni Attīstības līgas komandā, pagājušajā sezonā tika paaugstināts par kluba viceprezidentu basketbola operāciju jautājumos, bet tagad sezonas sākumu sagaidīs jau kā „76ers” ģenerālmenedžeris.

ESPN vēsta, atsaucoties uz saviem avotiem, ka Brends darba intervijās ar kluba vadību un galveno treneri Bretu Braunu atstāja ļoti spēcīgu iespaidu, pārspējot vairākus daudz pieredzējušākus kandidātus uz šo amatu. Izšķirošais lēmums piederēja „76ers” īpašniekiem, kuri uzskatīja, ka Brenda nākotnes vīzija, briedums un spējas uzņemties atbildību lomu klubam grūtā situācijā ir īstais attīstības ceļš.

„76ers” šis lēmums seko vasaras skandālam, kad iepriekšējais ģenerālmenedžeris Braiens Kolandželo atkāpās no amata, jo viņa sieva tika pieķerta un vēlāk atzinās, anonīmi izplatot konfidenciālu informāciju sociālajā tīklā „Twitter”, kā arī paužot asu un negatīvu viedokli par „76ers” organizācijas pārstāvjiem, ieskaitot komandas līderi Džoelu Embīdu.

„76ers” toties atrodas augšupejā, ja ņem vērā sportiskos rezultātus. Aizvadītajā sezonā klubs tika pie 52 uzvarām un iekļuva Austrumu konferences pusfinālā, komandā ir arī aizvadītas sezonas gada debitants Bens Simonss, un viss liecina, ka nākamvasar kluba algu sarakstos būs viena vienam maksimālā līguma spēlētājam.

Brends 1999. gadā tika draftēts NBA ar pirmo numuru. Viņš spēlēja centra un spēka uzbrucēja pozīcijā, piedalījās vairāk nekā 1000 NBA spēlēs, vidēji gūstot 15.9 punktus un savācot 8.5 atlēkušās bumbas. Brends divreiz piedalījās NBA Zvaigžņu spēlē. Viņa individuāli labākās sezonas bija „Clippers” rindās (2005./06. gada sezonā viņam vidēji mačā 24.7 punkti), kam sekoja bagātīgs ilgtermiņa līgums ar „76ers”, taču to izbojāja daudzie savainojumi.

Izmantotie resursi:
Philadelphia 76ers tap Elton Brand for vacant...