Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Popovičs: "Novēlam Lenardam visu to labāko, bet pienācis laiks doties uz priekšu"

Popovičs: "Novēlam Lenardam visu to labāko, bet pienācis laiks doties uz priekšu"
Gregs Popovičs
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Dāvja Bertāna pārstāvētās NBA komandas Sanatonio „Spurs” galvenais treneris Gregs Popovičs sarunā ar ASV medijiem paskaidrojis kluba nostāju Kavai Lenarda aizmainīšanā un Demāra Derouzana iegūšanā, norādot, ka, lai arī ar Lenardu viņam palikušas labas attiecības, šobrīd ir jāskatās nākotnē.

„Mēs ar Kavai šovasar runājām daudz, gan par basketbolu, gan par citām lietām,” sacīja Gregs Popovičs. „Bija centieni saprast, kas būtu labākais risinājums, parādījās iespēja veikt maiņu, un mēs nospriedām, ka šis ir pareizais ceļš.” Popovičs apstiprināja iepriekš mediju ziņoto, ka par spīti Lenarda vēlmei pārcelties uz „Lakers” Sanantonio mēģinājusi nogludināt attiecības un pierunāt viņu palikt komandā.

Taču Popovičs arī vēlējās pārvirzīt sarunu no tā, kas tika runāts iepriekš, par to, kas būs: „Mana prioritāte šobrīd nav lūkoties pagātnē. Tas mums nedod nekādu labumu. Esmu priecīgs, ka Demārs un Jākobs ir pievienojušies mūsu komandai, un kopš maiņas veikšanas brīža viņi arī kļuva par mūsu prioritāti. Neesmu īpaši ieinteresēts runāt par pagātni. Es nevēlos runāt pat par Timu Dankanu.”

Ar aiziešanu no „Spurs” Lenards zaudēja iespēju noslēgt līgumu par 221 miljonu dolāru, taču Popovičs apgalvoja, ka Lenarda prioritāte nav bijusi nauda. Ja Lenards nākamvasar izvēlēsies aiziet no „Raptors”, viņa maksimālais līgums būs iespējams uz četriem gadiem un 141 miljonu dolāru.

Popovičs arī norādīja, ka ļoti labprāt vēlētos atkal sadarboties ar Lenardu ASV izlases sastāvā, kuria paredzēta neliela nometne jau nākamnedēļ, un arī Lenards plānojot tajā piedalīties. „Sanantonio pavadītajā laikā Kavai parādīja sevi no labākās puses,” sacīja Popovičs. „Viņš palīdzēja mums iegūt piekto titulu un smagi strādāja. Novēlam viņam visu to labāko, taču pienācis brīdis doties uz priekšu. Šobrīd mana uzmanība pievērsusies Demāram un Jākobam un to, kā iekļaut viņus mūsu komandā.”

„Spurs” treneris nekautrējās paust savu prieku par Lenarda sāgas atrisinājumu, norādot, ka Derouzens ir augsta līmeņa spēlētājs, kurš labi saprotas ar komandas biedriem un jau labu laiciņu iepriekš izpelnījies Popoviča cieņu. Taču Popovičs arī aizstāvēja Lenardu no mediju pieņēmuma, ka aizvadītajā sezonā viņš nav bijis labs komandas biedrs.

„Tās ir muļķības,” teica treneris, kurš gandrīz visu pagājušo sezonu bija spiests izvairīgi atbildēt uz mediju jautājumiem par Lenarda situāciju, jo kluba un spēlētāja nesaskaņu dēļ nenotika pilnvērtīga informācijas apmaiņa. „Kavai bija lielisks komandas biedrs visu laiku, ko vien pavadīja „Spurs”. Viņš paveica savu darbu un nesagādāja problēmas nevienam. Medijiem televīzijā vajadzīgas lietas, par ko runāt. Ja es būtu žurnālists, varbūt arī man būtu vajadzīgas lietas, par ko runāt. Taču visi raksti, kas negatīvi novērtēja Lenardu šajā ziņā, bija neprecīzi.”

Popovičam šī bija pirmā saruna ar medijiem kopš izslēgšanas spēļu sākuma pagājušajā sezonā, kad viņš sērijas pret „Warriors” vidū atstāja komandu sievas nāves dēļ. Popovičam tika vaicāts, kā viņš jūtas, sākot gatavošanos nākamajai sezonai pēc tādu problēmu pārciešanas starpsezonā.

„Kad jūs sakāt, ka mēs esam kaut ko pārcietuši... Šis ir basketbols. Teikt, ka mēs kaut ko pārciešam, nav īsti precīzi. Spēlējam bērnu spēli un saņemam par to naudu. Paskatieties apkārt pasaulē, miljardiem cilvēku pārcieš dažādas lietas. Mēs nepārciešam neko.”

Popovičs gan piekrita, ka Tonija Pārkera pievienošanās „Hornets” viņam bijusi lieta, ar ko grūti samierināties: „Taču viņš paliks Sanantonio mūžīgi. Kad beigs spēlētāja karjeru, Tonijs atgriezīsies, mēs joprojām kopā dzersim vīnu, dosimies pusdienās un vērosim, kā aug mūsu bērni. Taču visam savs laiks.”

„Mums ir komanda ar daudziem jauniem puišiem, un tas ir interesanti,” noslēdza Popovičs. „Nekādā veidā mums nenāk par labu, ka atgriežamies pagātnē un runājām par to, kā bija ar to vai to. Ir pienācis laiks doties uz priekšu.”

Izmantotie resursi:
Gregg Popovich, San Antonio Spurs coach, says...


, 2018-07-19 09:44, pirms 6 gadiem
Domāju, ka mēs visi SAS fani esam priecīgi, ka Lenards nosūtīts uz ziemeļiem un visa šī situācija ir labi atrisinājusies priekš SAS. Divi labi spēlētāji un drafta izvēle, lieliska maiņa.
Pops protams neko sliktu par Lenardu neteiks, vēl jau jāsadarbojās izlasē.
, 2018-07-19 09:50, pirms 6 gadiem
Kā daudzi ironizē, Kavai bišķi padaudz atļaujas. Jā, viņš ir spēlētājs ar vārdu, bet nav viņš ne Džeims, ne Karijs, ne Durants utt., kuri tikai var parādīt ar pirkstu, kur grib spēlēt un tur arī nonāks. Tagad Lakers vietā viņš ir izsūtīts no valsts uz Kanādu.
, 2018-07-19 10:18, pirms 6 gadiem
Drafta izvēle ir no 1-20 protected, bet ņemot vērā ka Raptors noteikti būs Playoff Spurs īpašumā viņa nonāks.

Lai gan maiņa ir līdzvērtīga, tomēr šobrīd domāju apmierināts nav neviens . It īpaši Derouzans. Cerams būs iekšā liels niknums pierādīt sevi. Katrā ziņā spēle Toronto būs īpaši emocionāla.

No otras puses redzēs kā Spurs fani uzņems Kawai ...
, 2018-07-19 10:36, pirms 6 gadiem
Šeit būs pilnā Popoviča intervija:

https://www.youtube.com/watch?v=XTp...
, 2018-07-19 12:14, pirms 6 gadiem
Detection rakstīja: Drafta izvēle ir no 1-20 protected, bet ņemot vērā ka Raptors noteikti būs Playoff Spurs īpašumā viņa nonāks.

Lai gan maiņa ir līdzvērtīga, tomēr šobrīd domāju apmierināts nav neviens . It īpaši Derouzans. Cerams būs iekšā liels niknums pierādīt sevi. Katrā ziņā spēle Toronto būs īpaši emocionāla.

No otras puses redzēs kā Spurs fani uzņems Kawai ...
Ja nemaldos, tad bij teikts, ka tā drafta izvēle tādā gadījumā pārvērstos par diviem 2nd round pikiem.
Derouzans domāju pagaidam ir tikai dusmīgs par TOR komandas vadību, un pēķšņo rīcību, gan jau norīs kumolu, un spēlēt Spurs nebūs nekādu pretenziju.
, 2018-07-19 13:27, pirms 6 gadiem
Baigi jau politkorekti izteicās, bet nu nevar Lenardu šosezon nosaukt par labu komandas biedru... Ja arī nebūtu spēlējis, tad vismaz vajadzēja būt uz soliņa un atbalstīt komandu.
, 2018-07-19 13:43, pirms 6 gadiem
kino rakstīja: Kā daudzi ironizē, Kavai bišķi padaudz atļaujas. Jā, viņš ir spēlētājs ar vārdu, bet nav viņš ne Džeims, ne Karijs, ne Durants utt., kuri tikai var parādīt ar pirkstu, kur grib spēlēt un tur arī nonāks. Tagad Lakers vietā viņš ir izsūtīts no valsts uz Kanādu.
vesels Lenards ir labāks par Kariju
, 2018-07-19 14:33, pirms 6 gadiem
Kā vienmēr - Popam sakarīgs komentārs. un lieliski pastrādāts komplektācijā darījumos.

arī Dāvis priecīgs - vēl mazāk 3p metēju un būs daudz iespēju, tikai jāizmanto
, 2018-07-19 14:56, pirms 6 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: vesels Lenards ir labāks par Kariju
Vesels Lenards ir arī labāks nekā šī gada play-off Lebrons. Bet tas neko nemaina, jo kaut kāda iemesla dēļ bija jātiršas ar Spurs un beigās vēl tāpat nenonāks Lakers
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.