Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Spurs" uzbrucējs Gejs neizmantos spēlētāja iespēju un kļūs par brīvo aģentu

Rolands Eliņš

"Spurs" uzbrucējs Gejs neizmantos spēlētāja iespēju un kļūs par brīvo aģentu
Dāvis Bertāns un Rūdijs Gejs
Foto: AP/Scanpix

ASV basketbola mediji vēstī, ka Rūdijs Gejs nolēmis atteikties no līgumā iestrādātās iespējas pagarināt to uz nākamo sezonu. Ar atteikšanos no 8.8 miljonu ASV dolāru lielās algas Gejs kļūs par neierobežotu brīvo aģentu un varēs atstāt neskaidrā situācijā nonākušo Sanantonio “Spurs” vienību.

NBA klubam Sanantonio “Spurs”, kuru aizvadītajās divās sezonās pārstāvēja arī Dāvis Bertāns, šovasar bija paredzēta salīdzinoši liela neskaidrība – spēlētāja opcijas ir Rūdijam Gejam un Denijam Grīnam par kopējo vērtību gandrīz 20 miljonu vērtībā, vairāki spēlētāji, ieskaitot Bertānu, kļūst par ierobežotajiem brīvajiem aģentiem, bet komandas bijušais līderis Kavai Lenards ar savu vēlmi aiziet no kluba rada potenciālu ļoti apjomīgam maiņas darījumam.

Viena neskaidrā vienādojuma daļa šonakt tikusi atrisināta. Tiek vēstīts, ka Rūdijs Gejs nolēmis vēlreiz izmēģināt spēkus brīvo aģentu tirgū un atteikties no nākamās sezonas līguma ar “Spurs”. Tas viņam būtu bijis 8.8 miljonu dolāru vērtībā, taču tagad 31 gadu vecais Gejs var mēģināt noslēgt ilgāku līgumu ar citu komandu.

Gejs tikai pagājušajā vasarā pievienojās “Spurs” un pārsvarā darbojās kā rezerves uzbrucējs, spēlējot savas karjeras mazāko minūšu skaitu (21.6 minūtes), neskatoties uz to, ka praktiski visu sezonu izlaida jau pieminētais Lenards. Gejs palīdzēja “Spurs” iekļūt izslēgšanas spēlēs, aizvadot 57 mačus, kuros vidēji guva 11.5 punktus un savāca 5.1 atlēkušo bumbu.

Tagad “Spurs” gaida Denija Grīna lēmumu par viņa desmit miljonu vērtā līguma pagarināšanu, taču prioritāšu skalas virsotnē, protams, ir Lenarda situācija, un ESPN vēsta, ka īpaši ieinteresēta Lenarda iemainīšanā ir “Celtics”, kas jau iepriekš vaicājusi “Spurs” par Lenarda pieejamību. Toreiz februārī Bostonas vadības mēģinājumi uzsākt sarunas tika noraidīti, bet tagad, lai arī Lenards it kā dotu priekšroku nonākt Losandželosā, tieši Bostona varētu piedāvāt “Spurs” vislabāko darījumu.

Izmantotie resursi:
Rudy Gay opting out of contract with San...

  +1 [+] [-]

, 2018-06-19 09:42, pirms 6 gadiem
Jātaisa pārbūve, jānoslēdz ilgtermiņa līgums ar Bertānu, Lenardu jaiemaina pret draft pick un kādu jauno ar potenciālu...ginobili,gasolu pensijā jālaiž, Grīns ar var doties droši uz citu klubu

  -1 [+] [-]

, 2018-06-19 09:43, pirms 6 gadiem
Kawai un Irvings... tad jau LBJ arī jāskrien uz Bostonu, ja grib būt finālā 9'to reizi

     [+] [-]

, 2018-06-19 09:45, pirms 6 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: Jātaisa pārbūve, jānoslēdz ilgtermiņa līgums ar Bertānu, Lenardu jaiemaina pret draft pick un kādu jauno ar potenciālu...ginobili,gasolu pensijā jālaiž, Grīns ar var doties droši uz citu klubu
Pensijā neviens nav jālaiž, bet gan jāiemaina pret draft pickiem vai ko citu izdevīgu. Vienīgais Ginobili var laist pensijā, Pārkeru uz Knicks, Gasols gan jau kādam noderētu.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-19 09:52, pirms 6 gadiem
jocker rakstīja: Pensijā neviens nav jālaiž, bet gan jāiemaina pret draft pickiem vai ko citu izdevīgu. Vienīgais Ginobili var laist pensijā, Pārkeru uz Knicks, Gasols gan jau kādam noderētu.
Tu zini kāds līgums ir Gasolam? 37 miljoni uz nākošajiem diviem gadiem Bez picka likšanas klāt huj tu no viņa tiksi vaļā
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +1 [+] [-]

, 2018-06-19 09:56, pirms 6 gadiem
Nebrīnītos ja dotos uz kaut kādu Hjūstona,jo šiem cik saprotu Ariza grib lielo naudu,vai dosies uz GSW

  +1 [+] [-]

, 2018-06-19 09:57, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kamēr tur būs Popovičs, komandai panākumus neredzēt!
Varbūt tieši otrādi?

  +1 [+] [-]

, 2018-06-19 09:58, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nebrīnītos ja dotos uz kaut kādu Hjūstona,jo šiem cik saprotu Ariza grib lielo naudu,vai dosies uz GSW
GSW salasīs šitādus role player čaļus un nakamā sezona atkal visiem būs norakstīta.

     [+] [-]

, 2018-06-19 09:59, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tu zini kāds līgums ir Gasolam? 37 miljoni uz nākošajiem diviem gadiem Bez picka likšanas klāt huj tu no viņa tiksi vaļā
Okay, šo biju palaidis garām Tad gan diez kas nav

  +1 [+] [-]

, 2018-06-19 11:19, pirms 6 gadiem
lai vai kā arī Spurs faniem negribētos atzīt, ja Kawhi tiek zaudēts ir pienācis laiks pārbūvei. LaMarcus Aldridge nav pirmā līmeņa zvaigzne ap kuru veidot komandu. Gasol, Ginobli, Parker ir veci un savās labākās sezonas jau sen kā aizvadījuši. Ir pašiem vairāki potenciāli labi jaunie spēlētāji, laiks ar Kawhi trade dabūt kādus papildus jaunus potenciālus spēlētājus un pickus. Uz tā bāzes arī būvēt pārmaiņas un cerēt, ka viss sastāsies kā nākas. Būsim reālisti Spurs nav bijusi pārbūve ~20 gadus, nothing lasts forever.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-19 11:20, pirms 6 gadiem
Es ļoti ceru, ka baumas par KP aizmainīšanu uz Spurs nepiepildīsies

  +1 [+] [-]

, 2018-06-19 11:22, pirms 6 gadiem
Palasiju SmiekluGailis27 un jocker komentārus.., paldies uzlabojāt garīgo, eksperti ibio! ja nerubijat neko, tad vienkārši paklusējiet.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-19 11:39, pirms 6 gadiem
kaaja rakstīja: lai vai kā arī Spurs faniem negribētos atzīt, ja Kawhi tiek zaudēts ir pienācis laiks pārbūvei. LaMarcus Aldridge nav pirmā līmeņa zvaigzne ap kuru veidot komandu. Gasol, Ginobli, Parker ir veci un savās labākās sezonas jau sen kā aizvadījuši. Ir pašiem vairāki potenciāli labi jaunie spēlētāji, laiks ar Kawhi trade dabūt kādus papildus jaunus potenciālus spēlētājus un pickus. Uz tā bāzes arī būvēt pārmaiņas un cerēt, ka viss sastāsies kā nākas. Būsim reālisti Spurs nav bijusi pārbūve ~20 gadus, nothing lasts forever.
šitādas muļķības skan jau 20 gadus kopš D.Robinsona aiziešanas - labi, ka Pops un Spurs ir nedaudz gudrāki un veido uzvarošu kpmandu, nevis ākstās ar "pārbūvi"..

  -1 [+] [-]

, 2018-06-19 11:40, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Es ļoti ceru, ka baumas par KP aizmainīšanu uz Spurs nepiepildīsies
Ieslēdz smadzenes un beidz rakstīt muļķības.

     [+] [-]

, 2018-06-19 11:47, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Es ļoti ceru, ka baumas par KP aizmainīšanu uz Spurs nepiepildīsies
Baumo, ka Lebrons nākošgad pusē līgas komandu taisās spēlēt

Ņujorka KP neaizmainīs. Fani noēstu bez sāls.

     [+] [-]

, 2018-06-19 11:48, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: šitādas muļķības skan jau 20 gadus kopš D.Robinsona aiziešanas - labi, ka Pops un Spurs ir nedaudz gudrāki un veido uzvarošu kpmandu, nevis ākstās ar "pārbūvi"..
ok gudriniek - tai vietā, lai pateiktu to pašu ko jebkurš cits pateiktu, izklāsti labāk kādu maz cik daudz argumentētu analīzi, kā lai spurs bez kawhi ar šo sastāvu saglabā maz cik respektablu konkurētspēju rietumu konferencē? Jau šogad bija reāla iespēja netikt PO, tad jāņem vērā ka tie paši minētie Gasol, Ginobli un Parker ir gadu vecāki. Lūdzu sniedz analīzi!

     [+] [-]

, 2018-06-19 11:58, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Es ļoti ceru, ka baumas par KP aizmainīšanu uz Spurs nepiepildīsies
domāju, ka pašu KP tas varētu satraukt, NY tomēr, kas tev kā līdzjutējam ko satraukties, lai tak maina, sliktāk toč nebūs nekur!

  -1 [+] [-]

, 2018-06-19 13:10, pirms 6 gadiem
shitaa rakstīja: domāju, ka pašu KP tas varētu satraukt, NY tomēr, kas tev kā līdzjutējam ko satraukties, lai tak maina, sliktāk toč nebūs nekur!
Spēlētāju kurš ir traumēts man liekas nemaz nevar aizmainīt, plus vel KP līgums ir par mazu, klāt būtu jādod vel kkds Hārdewejs un vel kāds.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-19 13:13, pirms 6 gadiem
Ne pa tēmu, bet lasīju ka Grizliji treido savu 4 piku ar nosacījumu ka Pārsonu ņem līdzi. Aizdomājos, ja NY dotu savu piku + kādu spēlētāju izdotos pacelties draftā un lielākas izredzes tikt pie kārotā spēlētāja. Pārsonam ar Noa pēc diviem gadiem beidzas līgumi, jaunie ir attīstijušies + Kristaps vesels un labāks, un kaudze naudas.

     [+] [-]

, 2018-06-19 13:19, pirms 6 gadiem
Visur jau vakar vai pat aizvakar raksta, ka pat KP Lenarda maiņās tiek likts un apspriests, te-kā jau vienmēr... raksti par to, ko kāds brokastīs ēdis...

  -1 [+] [-]

, 2018-06-19 13:52, pirms 6 gadiem
frizbijs rakstīja: Spēlētāju kurš ir traumēts man liekas nemaz nevar aizmainīt, plus vel KP līgums ir par mazu, klāt būtu jādod vel kkds Hārdewejs un vel kāds.
Un tu domāji, ka KP kotējas 1 pret 1 ar Lenardu? Tur ne tikai līgums būtu jāpiemet klāt, bet arī kāds piks.

     [+] [-]

, 2018-06-19 14:40, pirms 6 gadiem
kaaja rakstīja: ok gudriniek - tai vietā, lai pateiktu to pašu ko jebkurš cits pateiktu, izklāsti labāk kādu maz cik daudz argumentētu analīzi, kā lai spurs bez kawhi ar šo sastāvu saglabā maz cik respektablu konkurētspēju rietumu konferencē? Jau šogad bija reāla iespēja netikt PO, tad jāņem vērā ka tie paši minētie Gasol, Ginobli un Parker ir gadu vecāki. Lūdzu sniedz analīzi!
Protams, ka maiņas ir jāveic un jāslēdz līgumi, bet nejau pārbūves virzienā. Spurs jau nu mācēs atrast pareizos puzles gabaliņus, lai nākamgad atkal būtu PO. Spurs jaunie arī ar katru gadu paliks tikai labāki.

Vienīgais tiešām lielais iegrābiens ir Gazols. Arī no Pārkera lielā līguma būtu nepieciešams tikt vaļā.

     [+] [-]

, 2018-06-19 15:54, pirms 6 gadiem
Ivijis rakstīja: Protams, ka maiņas ir jāveic un jāslēdz līgumi, bet nejau pārbūves virzienā. Spurs jau nu mācēs atrast pareizos puzles gabaliņus, lai nākamgad atkal būtu PO. Spurs jaunie arī ar katru gadu paliks tikai labāki.

Vienīgais tiešām lielais iegrābiens ir Gazols. Arī no Pārkera lielā līguma būtu nepieciešams tikt vaļā.
problēma jau ir tāda, ka sliktākais, kas ar klubu var notikt ir stagnēt pa vidu, piemēram kā Hornets, Pistons vai Blazers. Sadoti daudziem nevērtīgi līgumi, algas griezti sasniegti. Piesaistīt lielus vārdus uz small market team arī ļoti grūti vai pat neiespējami. Turot komandu pa vidu tu negūsti uzvaras un nedabū arī nekādus labus draft pikus nākotnei. Spurs līdz šim ir veiksmīgi turējušies uz visiem iepriekš draftētajiem spēlētājiem, bet tagad vai nu visi ir prom vai arī veci. Mūsdienu NBA principā ir tikai divas opcijas vai nu tu esi starp labākajiem, kas pretnedē uz titulu vai arī ej uz rebuild mode, lai dabūtu labus pikus. Ja Spurs pazaudēs Kawhi, tad viņi pa vidu arī būs gadiem!

     [+] [-]

, 2018-06-19 17:17, pirms 6 gadiem
kaaja rakstīja: ok gudriniek - tai vietā, lai pateiktu to pašu ko jebkurš cits pateiktu, izklāsti labāk kādu maz cik daudz argumentētu analīzi, kā lai spurs bez kawhi ar šo sastāvu saglabā maz cik respektablu konkurētspēju rietumu konferencē? Jau šogad bija reāla iespēja netikt PO, tad jāņem vērā ka tie paši minētie Gasol, Ginobli un Parker ir gadu vecāki. Lūdzu sniedz analīzi!
tu pieprasi man analīzi un atbildes ko pat SAN mgmt nezin?

es neredzu iemeslu panikai un "pārbūvei". bumba/trumpji ir SAN rokās. Kawi nevar "pazaudēt". viņš ir vērtība un SAN tikai pareizi jāizvēlas no iespējamajiem piedāvātajiem variantiem. izspiedīs kaut ko no BOS jaunajiem talantiem ar pieņemamu algu un draft un būs ok (redz tādu Bolu no Lakers viņiem nevajag, tas jau mani priecē). naudās arī nav milzu problēmas - neredzu daudzus milzu ilgtermiņa līgumus. un labiem spēlētājiem SAN interesē (ne jau dēļ Kawi, bet vairāk dēļ Popa un tieši kluba reputācijas dēļ). pārbūve ir lūzeru un slikti menedžētu komandu atruna. nebrīnīšos, ja Kawi paliks - viņam nav konflikta ar Popu - konflikts ir viņa pārstāvjiem ar klubu.

ps - ļoti interesanti būtu, ja tiešām attīstītos variants ar trade trijstūri un KP uz SAN

     [+] [-]

, 2018-06-20 13:30, pirms 6 gadiem
kaaja rakstīja: problēma jau ir tāda, ka sliktākais, kas ar klubu var notikt ir stagnēt pa vidu, piemēram kā Hornets, Pistons vai Blazers. Sadoti daudziem nevērtīgi līgumi, algas griezti sasniegti. Piesaistīt lielus vārdus uz small market team arī ļoti grūti vai pat neiespējami. Turot komandu pa vidu tu negūsti uzvaras un nedabū arī nekādus labus draft pikus nākotnei. Spurs līdz šim ir veiksmīgi turējušies uz visiem iepriekš draftētajiem spēlētājiem, bet tagad vai nu visi ir prom vai arī veci. Mūsdienu NBA principā ir tikai divas opcijas vai nu tu esi starp labākajiem, kas pretnedē uz titulu vai arī ej uz rebuild mode, lai dabūtu labus pikus. Ja Spurs pazaudēs Kawhi, tad viņi pa vidu arī būs gadiem!
Agrāk spēle balstījās uz Robinson, Dankanu, tad Robinsons prom... Tad arī Dankans prom... Tai vietā ir Lenards. Vēlāk būs vēl kāds... Vienmēr Spuriem atrodas jauni varoņi, kas velk komandu. Es ticu, ka Spurs joprojām māk veidot konkurētspējīgu komandu bez mistiskas pārbūves, kur tu vnk paļaujies uz labiem lēmumiem draftā.