Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Grizzlies" aizsargs Kalatess diskvalificēts uz 20 spēlēm

Rolands Eliņš

"Grizzlies" aizsargs Kalatess diskvalificēts uz 20 spēlēm
Niks Kalatess
Foto:AP/Scanpix

NBA kluba Memfisas „Grizzlies” spēlētājs Niks Kalatess ticis diskvalificēts uz nākamajām 20 spēlēm par līgas narkotiku un dopinga apkarošanas noteikumu pārkāpšanu, pavēstījusi līgas vadība. NBA Spēlētāju asociācija šo sodu asi kritizējusi un nosaukusi par netaisnīgu.

Diskvalifikācija stājās spēkā kopš tās paziņošanas, kas nozīmē, ka „Grizzlies” aizsargs Kalatess „play-off” piedalīties nevarēs (ja vien „Grizzlies” netiek līdz finālam). Ļoti iespējams, ka 25 gadus vecajam spēlētājam arī nāksies izlaist nākamās sezonas sākumu.

Kā vēsta līgas vadība, Kalatesa analīzēs tiks atrastas tamoksifēna pēdas, kas ietilpst aizliegto vielu sarakstā. Tiesa, analīzes Kalatesa organismā neuzrādīja viņa sportisko sniegumu mākslīgi uzlabojošu vielu pēdas, bet anonīmi avoti vēsta, ka Kalatess nepatikšanās iekļuvis savu pārtikas piedevu dēļ, kurās bijis šis tamoksifēns.

Kalatesam šī ir debijas sezona NBA, un viņš „Grizzlies” sastāvā šosezon guva vidēji mačā 4,9 punktus un izdarīja 2,9 rezultatīvas piespēles, lielākoties iesaistoties mačā no rezervistu soliņa.

NBA Spēlētāju asociācija jau paudusi izbrīnu par tik smagu sodu, kuru nosaukusi par „netaisnīgu”. Kalatesa organismā atrastais tamoksifēns ir iekļauts aizliegto vielu sarakstā, jo tas mazina steroīdu blakusefektus, taču pati par sevi šī viela sportisko sniegumu uzlabot nespēj un tiek izmantota medicīnā.

"Play-off" pirmaā kārtā Memfisas "Grizzlies" tiksies ar Oklahomas "Thunder", pirmā spēle jau šonakt.

Izmantotie resursi:
Players union head: Calathes suspension 'a true...

  +2 [+] [-]

, 2014-04-19 14:52, pirms 10 gadiem
Eiropā par šo būtu 2 gadi, bet tur 20 spēles uzskata par netaisnīgu sodu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-19 15:04, pirms 10 gadiem
armandsrulz rakstīja: Taids īspaids ka NBA vīni dzāroji, narkomani i likuma porkopieji spieloj.

NBA- Noziedznieku Basketbola Līga
tu pat te pamanies pasmirdeet. Davaj tinaas uz kolhoza sadalju un tur eksperto.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-19 15:07, pirms 10 gadiem
Loko bija īsts līderis, un likās ka pareizais, bet re kā!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-19 15:09, pirms 10 gadiem
Tamoksifēns - no uztura bagātinātājiem? Tāpat kā Ščerbatiham nandrolons no kreatīna?

Tamoksifēnu lieto, lai samazinātu estrogēna blaknes, tautas valodā runājot - lai nerastos ginekomastija lietojot, piemēram, testesteronu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-04-19 15:24, pirms 10 gadiem
armandsrulz rakstīja: Pats tīnīs tolās zilajos
Tak izvelcies laukaa, paskat cik labs laiks. Seedeet 24/7 un drukaat nonstopaa nenaak par labu, kaajastarpee viss apsmacis lkm jau. Nekaads uzbrauciens, tikai padoms
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-19 16:09, pirms 10 gadiem
trupac rakstīja: Tak izvelcies laukaa, paskat cik labs laiks. Seedeet 24/7 un drukaat nonstopaa nenaak par labu, kaajastarpee viss apsmacis lkm jau. Nekaads uzbrauciens, tikai padoms
Tak ko tu kasies virsū latgalietim, lai dzīvo savu dzīvu un tu savu