Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Knicks" pagaidu treneris: "Nevēlos, lai Porziņģis šovasar spēlē izlasē"

Rolands Eliņš

"Knicks" pagaidu treneris: "Nevēlos, lai Porziņģis šovasar spēlē izlasē"
Kristaps Porziņģis uzklausa Kurtu Rembisu minūtes pārtraukumā
Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas „Knicks” pagaidu galvenais treneris Kurts Rembiss pirmoreiz publiski paudis kluba viedokli par Kristapa Porziņģa iespējamo dalību Latvijas izlasē olimpiskās atlases turnīrā šovasar. Rembiss iesaka Porziņģim to izlaist un sagatavoties nākamajai sezonai „Knicks” uzraudzībā.

„Reizēs, kad es runāju par spēlēšanu un pieredzes uzkrāšanu, es domāju šejieni – NBA sezonu,” izteicies Kurts Rembiss, kurš par „Knicks” pagaidu treneri kļuva pēc Derika Fišera atlaišanas pirms pusotra mēneša. „Mūsdienu jaunie basketbolisti spēlē pārāk daudz. Lielu daļu vasaras iespējams izmantot, lai attīstītu savu ķermeni fiziski un piestrādātu pie basketbola tehnikas. Savukārt spēļu laikā basketbolisti atgriežas pie saviem instinktiem. Dažreiz spēlēšana var nākt par sliktu un aizkavēt spēlētāja attīstību.”

„Ja tā būtu mana izvēle, tad pilnīgi skaidrs, ko es vēlētos,” turpināja Rembiss. „Saprotu apņemšanos palīdzēt savai valstij. Taču no savtīga skatupunkta, skatot situāciju tikai no „Knicks” pozīcijām, mēs vēlamies, lai Porziņģis šovasar strādātu kopā ar mums.”

Rembisa vieta komandā nākamajai sezonai un vasarai vēl nav garantēta, taču pēc Fila Džeksona nesen publiski paustā atbalsta Rembiss tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem kandidātiem iegūt pastāvīgu „Knicks” galvenā trenera amatu. Vasarā "Knicks" arī noskaņojusies aktīvai darbībai brīvo aģentu tirgū, lai pēc trīs sezonu pārtraukuma atkal iegūtu pozitīvu uzvaru bilanci un sasniegtu izslēgšanas spēles.

Latvijas izlasi šovasar sagaida olimpiskās kvalifikācijas turnīrs, kurā Ainara Bagatska vadītā komanda ielozēta vienā apakšgrupā ar Japānu un Čehiju. Lai tiktu uz Rio spēlēm, nepieciešams šajā grupā izcīnīt vismaz otro vietu, bet pēc tam uzvarēt pusfinālā un finālā. Pusfinālā Latvijai var stāties pretim kāda no otras apakšgrupas komandām, proti, Serbija, Angola vai Puertoriko.

Šis turnīrs paredzēts jūlija sākumā, un pirms tā Latvijas izlase aizvadīs gatavošanās posmu. Apmēram tajā laikā norisināsies arī NBA vasaras līgas, bet NBA klubu treniņnometnes sāksies septembra beigās. Maz ticams, ka „Knicks” vēlēsies Porziņģa dalību Vasaras līgas spēlēs arī šosezon, taču klubs var vēlēties, lai Porziņģis trenējas un ir kopā ar komandu.

Ņujorkas medijs „NY Post” norāda, ka Porziņģis izskatās noskaņojies visu starpsezonu strādāt ar „Knicks”, taču galīgo „nē” Latvijas izlasei joprojām nevēlas izteikt.

„Tas vēl nav līdz galam skaidrs,” ASV medijiem šonakt sacījis Porziņģis. „Kad sezona beigsies, man būs laiks pieņemt lēmumu. Latvijai tas ir svarīgi. Esmu lepns par to, ka esmu latvietis. Vēlos pārstāvēt savu valsti. Man patiešām tas ir kārtīgi jāpārdomā un tikai tad jāpieņem lēmums.”

Pagājušā gada vasarā Porziņģis izvēlējās nepārstāvēt Latvijas izlasi pēc tam, kad „Knicks” izvēlējās viņu draftā ar ceturto numuru, kas ir visaugstākais Latvijas basketbola vēsturē. Latvijas izlase bez viņa Eiropas čempionātā izcīnīja astoto vietu un galu galā izpelnījās vietu olimpisko spēļu atlases turnīrā, kamēr Porziņģis vasarā gatavojās debijai NBA. Tas viņam izdevās fantastiski, un Porziņģis trīs mēnešus pēc kārtas tiks atzīts par Austrumu konferences mēneša labāko debitantu.

Jāatgādina, ka šovasar olimpiskajās spēlēs iespējama arī „Knicks” līdera Karmelo Entonija dalība, jo viņš iekļauts ASV izlases kandidātu sarakstā. Karmelo ar 72 spēlēm ASV izlasē ir šī kandidātu saraksta pieredzējušākais spēlētājs un iepriekš arī norādījis, ka Porziņģim spēlēšana izlasē nāktu par labu. Atbildotuz Sportacentrs.com pārstāvja Māri Novika, vai viņš atbalsta Porziņģa spēlēšanu izlasē, Entonijs izteicās: „Manuprāt, jā. Es tā domāju. Viņam jāuzņemas šis izaicinājums un jāpārstāv savu valsti. Vai jau šovasar? Jā. Šobrīd, jo vairāk viņš spēlē, jo labāk.”

Izmantotie resursi:
Why Rambis thinks Olympics could stunt...

1 2 3 4 5 144 komentāri

 +28 [+] [-]

, 2016-03-19 12:26, pirms 8 gadiem
Spēlēšana vasaras līgā ir pilnīgs sviests.Tur džeki kapā par to, lai tiktu pamanīti un nokļūtu NBA, bet KP6 tur nav ko pierādīt.Pie tam tur nav nekādas komandas spēles, tur visi velk statistikas deķi uz sevi.Toties spēlēšana valstsvienībā, pie tam par tikšanu uz OS, lielākajai daļai NBA spēlētāju ir nereāls sapnis, un kur nu vēl tādam šķidrajam ''trenerim'' kā Rembiss.Līgums ar ''Knicks'' jau nav verdzības papīrs, ja KP6 gribēs, tad neviens nav tiesīgs likt šķēršļus viņa spēlēšanai OS kvalifikācijas turnīrā.Tā ja...

  +7 [+] [-]

, 2016-03-19 12:28, pirms 8 gadiem
Kurt, kad ārstu apmeklēsi?
Slēpts komentārs: bitoose

  +3 [+] [-]

, 2016-03-19 12:29, pirms 8 gadiem
Nu tā jau laikam pareizāk būtu. Lai jau nu sākumā izpilda kluba intereses,gan jau vēl paspēs palīdzēt savai izlasei turpmāk ,kad būs riktīgi iedzīvojies komandā,tās ritmā un prasībās!Pašlaik aktīvāk jāpastrādā maizes devēja interesēs!

  +9 [+] [-]

, 2016-03-19 12:32, pirms 8 gadiem
Nojauta, ka tomēr tā, beigu beigās, būs tieši KP izšķiršanās,
nevis Rembja. Protams, šobrīd neizskatās baigi cerīgi, bet cerība
viņu ieraudzīt nav zudusi.

 +24 [+] [-]

, 2016-03-19 12:33, pirms 8 gadiem
Neviens KP nepārmestu ja viņš tiešām labāk izlemtu gatavoties nākamajai sezonai, bet tik un tā tas Rembiss arvien vairāk sāk krist uz nerva...

 +17 [+] [-]

, 2016-03-19 12:35, pirms 8 gadiem
Vidziņš rakstīja: Nu tā jau laikam pareizāk būtu. Lai jau nu sākumā izpilda kluba intereses,gan jau vēl paspēs palīdzēt savai izlasei turpmāk ,kad būs riktīgi iedzīvojies komandā,tās ritmā un prasībās!Pašlaik aktīvāk jāpastrādā maizes devēja interesēs!
Klubs vēl nav paziņojis par savu nostāju, Rembiss runā "caur puķēm". Galu galā, savu dižo NBA karjeru sākumā, Pau, Kiriļenko u.c. brauca palīgā izlasēm. Valančūns brauc "kā mīļeņkijs", neskatoties uz to, ko teikuši Toronto menedžeri. Svarīga ir paša KP nostāja. Ja ļoti gribēs palīdzēt izlasei, gan aizbrauks, ja vien klubs skaļi nenobļausies STOP, kā tas bija vienreiz ar Novicki. Retais izņēmums.

 +12 [+] [-]

, 2016-03-19 12:37, pirms 8 gadiem
jocker rakstīja: Neviens KP nepārmestu ja viņš tiešām labāk izlemtu gatavoties nākamajai sezonai, bet tik un tā tas Rembiss arvien vairāk sāk krist uz nerva...
Uuja, neparmetis? Viena pasa SC nideju skaits pieaugs 5x... Atkal stulbo un neveiklo interviju raks augsa.

  +8 [+] [-]

, 2016-03-19 12:37, pirms 8 gadiem
norcha 172 rakstīja: Spēlēšana vasaras līgā ir pilnīgs sviests.Tur džeki kapā par to, lai tiktu pamanīti un nokļūtu NBA, bet KP6 tur nav ko pierādīt.Pie tam tur nav nekādas komandas spēles, tur visi velk statistikas deķi uz sevi.Toties spēlēšana valstsvienībā, pie tam par tikšanu uz OS, lielākajai daļai NBA spēlētāju ir nereāls sapnis, un kur nu vēl tādam šķidrajam ''trenerim'' kā Rembiss.Līgums ar ''Knicks'' jau nav verdzības papīrs, ja KP6 gribēs, tad neviens nav tiesīgs likt šķēršļus viņa spēlēšanai OS kvalifikācijas turnīrā.Tā ja...
Pilnigi pareizi. Tiesam viss atkarigs no stingras KP nostajas un mugurkaula.

  -2 [+] [-]

, 2016-03-19 12:37, pirms 8 gadiem
KP. Darīs to ko teiks nicks vadība, trenneri utt.. Pašam kristapam tur maza teikšana. Viņš varbūt domā ka viņs nu būs tas kam piederēs galavārds... Šoreiz nē. Un viss jau ir izlemts.. Viņam kā rūkijam visa vasara jau ir izplanota.. Viņs tomērt var būt zvaigznīte. Tapeec visu vasaru viņs veltiis sev, basim trenniņiem utt. Jābeidz spekulēt

  +5 [+] [-]

, 2016-03-19 12:39, pirms 8 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Klubs vēl nav paziņojis par savu nostāju, Rembiss runā "caur puķēm". Galu galā, savu dižo NBA karjeru sākumā, Pau, Kiriļenko u.c. brauca palīgā izlasēm. Valančūns brauc "kā mīļeņkijs", neskatoties uz to, ko teikuši Toronto menedžeri. Svarīga ir paša KP nostāja. Ja ļoti gribēs palīdzēt izlasei, gan aizbrauks, ja vien klubs skaļi nenobļausies STOP, kā tas bija vienreiz ar Novicki. Retais izņēmums.
Ja, faktiski Novicka gadijums ir vienigais, kad klubs teicis smagu vardu, lai speletajs nebrauc izlasei paligos. Citu gadijumu neesmu dzirdejis!

  +7 [+] [-]

, 2016-03-19 12:39, pirms 8 gadiem
markkomartins rakstīja: KP. Darīs to ko teiks nicks vadība, trenneri utt.. Pašam kristapam tur maza teikšana. Viņš varbūt domā ka viņs nu būs tas kam piederēs galavārds... Šoreiz nē. Un viss jau ir izlemts.. Viņam kā rūkijam visa vasara jau ir izplanota.. Viņs tomērt var būt zvaigznīte. Tapeec visu vasaru viņs veltiis sev, basim trenniņiem utt. Jābeidz spekulēt
Kapec? Pau, Novickis, Kirilenko, Parkers tak pec debijas sezonam speleja izlases formas...
Ar ko vins atskiras?

 +12 [+] [-]

, 2016-03-19 12:40, pirms 8 gadiem
Tāda sajūta, ka Rembiss ir ļoti spēcīgs psiholoģiskā ziņā- izdevies iestāstīt Porziņģim, ka viņš ir piekusis. Ka tik neiestāsta, ka vasaras līga būtu labāka izvēle vasaras pārtraukumā.

  -2 [+] [-]

, 2016-03-19 12:40, pirms 8 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Klubs vēl nav paziņojis par savu nostāju, Rembiss runā "caur puķēm". Galu galā, savu dižo NBA karjeru sākumā, Pau, Kiriļenko u.c. brauca palīgā izlasēm. Valančūns brauc "kā mīļeņkijs", neskatoties uz to, ko teikuši Toronto menedžeri. Svarīga ir paša KP nostāja. Ja ļoti gribēs palīdzēt izlasei, gan aizbrauks, ja vien klubs skaļi nenobļausies STOP, kā tas bija vienreiz ar Novicki. Retais izņēmums.
tu jau salīdzinu top izlases kuras var cīnīties par medalam un to arī regulari dara, varbut tas nospelē savu lomu--- medaļa... šinī situācija latvijai nekas nespīt... tikšana uz rio jau butu wow.. nopietns brīnums... un liekas ka pasi spelētāji tam netic.... tapēc kp var arī baigi nerauties...

  +3 [+] [-]

, 2016-03-19 12:42, pirms 8 gadiem
Ir jau precedents ar Biedriņu.Tad klubs nelaiž, tad līgums jāpelna, tad sieva jāmīlē un attā Latvijas valstsvienība.Īsti veči paspēj visu un līdz ar to iemanto arī sava kluba cieņu.Piemēri jau te tika minēti.Tad nu KP būs izšķiršanās, kas ietekmēs viņa turpmāko karjeru.

  +6 [+] [-]

, 2016-03-19 12:42, pirms 8 gadiem
Nevēlos, lai Rembiss ir NY treneris! :-)

  -1 [+] [-]

, 2016-03-19 12:42, pirms 8 gadiem
dobrecovs rakstīja: Kapec? Pau, Novickis, Kirilenko, Parkers tak pec debijas sezonam speleja izlases formas...
Ar ko vins atskiras?
pa lielam nearko, bet tā ir ņujorka,,, epicentrs, kur viss ir zem lupas.... kp pat ir vairak pamanāmaks ka top 3 piki... domāju ka tas daudz ko var beigās nospelet

  +9 [+] [-]

, 2016-03-19 12:42, pirms 8 gadiem
A es nevēlos lai Knicks trenē šitais brille!

  +4 [+] [-]

, 2016-03-19 12:44, pirms 8 gadiem
Lai nespele , lai audze muskuļus. Vienradza laiks vel pienaks, kur gan tas paliks. Davi Bertanu gan vajadzetu. Paskatoties ka vins lido pa laukumu, vins var pienest tadu ladinju , ka ari parejie saks lidot.

  +5 [+] [-]

, 2016-03-19 12:45, pirms 8 gadiem
markkomartins rakstīja: tu jau salīdzinu top izlases kuras var cīnīties par medalam un to arī regulari dara, varbut tas nospelē savu lomu--- medaļa... šinī situācija latvijai nekas nespīt... tikšana uz rio jau butu wow.. nopietns brīnums... un liekas ka pasi spelētāji tam netic.... tapēc kp var arī baigi nerauties...
Nav runa par medaļām, vai tad kādu tas NBA interesē?. Novickis tak pārstāv Vāciju, kas retu reizi bijusi uz pjedestāla. Ir runa par pašu spēlētāju nostāju.

 +15 [+] [-]

, 2016-03-19 12:45, pirms 8 gadiem
Rai4a rakstīja: Lai nespele , lai audze muskuļus. Vienradza laiks vel pienaks, kur gan tas paliks. Davi Bertanu gan vajadzetu. Paskatoties ka vins lido pa laukumu, vins var pienest tadu ladinju , ka ari parejie saks lidot.
Vai nu lai audzē muskuļus vai, lai spēlē izlasē, bet runas par vasaras līgu ir vienkārši bezsakars.

  -3 [+] [-]

, 2016-03-19 12:45, pirms 8 gadiem
intp rakstīja: Viņu tirgus vērtība nebija 70mlj- debijas sezonā! Iespējams, ka tikai čempionu sezonās- viņu tirgus vērtība bija tik augsta!
Noliec blakus Francija, Spānija, Krievija, Vācija ar Latviju un sāc saprast!
Ūja, Pau pirmajā sezonā bija spožāks par KP.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-19 12:47, pirms 8 gadiem
norcha 172 rakstīja: Ir jau precedents ar Biedriņu.Tad klubs nelaiž, tad līgums jāpelna, tad sieva jāmīlē un attā Latvijas valstsvienība.Īsti veči paspēj visu un līdz ar to iemanto arī sava kluba cieņu.Piemēri jau te tika minēti.Tad nu KP būs izšķiršanās, kas ietekmēs viņa turpmāko karjeru.
Pareizi! Diemžēl, var gadīties, ar visiem šiem atteikumiem un citām ķibelēm, formātu maiņu, ka KP var gadiem neparādīties izlasē.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-19 12:48, pirms 8 gadiem
Rembis,ko Tu vispār gribi,man tāds jautājums?

     [+] [-]

, 2016-03-19 12:49, pirms 8 gadiem
Tad jau skaidrs, ka nebrauks uz kvali un arī uz 17. gada čempi. Augsne tiek gatavota. Jāgaida uz 21. gada čempi.

  +8 [+] [-]

, 2016-03-19 12:49, pirms 8 gadiem
Rai4a rakstīja: Lai nespele , lai audze muskuļus. Vienradza laiks vel pienaks, kur gan tas paliks. Davi Bertanu gan vajadzetu. Paskatoties ka vins lido pa laukumu, vins var pienest tadu ladinju , ka ari parejie saks lidot.
Būs tā kā būs, varam vien gaidīt.Taču iespējams, ka tādas iespējas par pacīnīšanos uz tikšanu OS var arī vairs nebūt.Tad mēs neuzzināsim, kā būtu, ja būtu arī KP valstsvienībā.Lai cīnītos par sasniegumiem tādai valstij kā Latvija ir nepieciešams maksimālais variants - sastāvs, veiksme izlozē, labākās spēles un cīņa par godu līdz galam.

  +7 [+] [-]

, 2016-03-19 12:50, pirms 8 gadiem
Kads var pateikt , kaa spelesana LV izlase var nodarit kaitejumu KP ??

  +9 [+] [-]

, 2016-03-19 12:50, pirms 8 gadiem
Ja izlase gatavotos Eiropas čempja kvalifikācijai, tad KP izvēle būtu loģiskāka, ka labāk palikt viņpus dīķa, bet LV izlase nekad nav bijusi tik tuvu OS un kas zin, vai kādreiz vēl būs un tas ir jāņem vērā KP! Domāju, ka arī NY patiesībā vēlētos, lai viņu "spīdeklis" apliecina sevi šajos mačos un nes NY vārdu tālāk. Un galu galā KP plusi ir tieši tie, ka viņš spēlē neraksturīgi garajiem spēlētājiem, bet šīs prasmes viņš ieguva Eiropā! Atliek tās vēl uzspodrināt.
Lēmumu pieņems KP, bet būs svarīgi ko par to domās NY! Ceru uz

  +5 [+] [-]

, 2016-03-19 12:51, pirms 8 gadiem
intp rakstīja: Memfisā, ne Ņujorkā!
Un??? Aļo, par to nav runa. Pēc spožām pirmajām sezonām
spēlētāji ir pārstāvejuši ASV, Lietuvas u.c. izlases. Neatceros NEVIENU
gadījumu, kad labu un daudzsološu špīleru nepalaiž, ja viņš GRIB uzvilkt izlases kreklu. Punkts. Es ceru, ka pieņems labāko lēmumu, bet, tajā pašā laikā, jūtu, ka viņam tomēr vajadzētu šogad uzspēlēt. Piedevā, netrūkst viedokļi, ka izlase nāktu par labu. Kas zina.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-19 12:52, pirms 8 gadiem
kā es ienīstu to Rembi!!!!! nepietiek, ka tas kretuks čakarē Kristapu un aplauž viņa talantu, tas Rambis vēl ir iedomājies norādīt, drīkst vai nedrīkst spēlētājs pārstāvēt savu valsti! kāda necieņas izrādīšana, pie tam - pats vēl nav 100%, ka būs NYK treneris nākamsezon (nedod,Dievs!). jebkurā gadījumā, lēmums jāpieņem Kristapam (un ģimenei) un argumenti par vai pret jāizvērtē viņam pašam, neietekmējoties no tā visa.

  +7 [+] [-]

, 2016-03-19 12:52, pirms 8 gadiem
VIENS IR SKAIDRS - REMBIS DZIVE NETIKS UZ OS! NAH VINS KADAM USA VAJADZIGS! KP IR VISAS IESPEJAS!

  -1 [+] [-]

, 2016-03-19 12:52, pirms 8 gadiem
intp rakstīja: Memfisā, ne Ņujorkā!
Mja, Gasolam tomer debija bija krutaka. Ok, klubs nebija tik koss un slavens.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-03-19 12:54, pirms 8 gadiem
intp rakstīja: Mēs esam tālu līdz OS- ar vai bez Porzinģa!
Kvalifikacija ir kvalifikacija! Paris speles skir no OS!

  +3 [+] [-]

, 2016-03-19 12:54, pirms 8 gadiem
kriss1 rakstīja: Rambis pats gudrakais ....
Pat MELO ir citas domas ....
Ne tikai Melo! Ar Nujorkas lidzjuteji, un, pielauju, Fils Dzeksons nav preti!
1 2 3 4 5 144 komentāri