Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

NBA komisārs Stērns uz atvadām piespriež naudas sodu Kjūbanam

NBA komisārs Stērns uz atvadām piespriež naudas sodu Kjūbanam
Deivids Stērns un Marks Kjūbans
Foto:AP/Scanpix

NBA kluba Dalasas „Mavericks” īpašnieks Marks Kjūbans ticis sodīts par neatļautu tiesnešu konfrontāciju spēles laikā un nepiemērotas valodas izmantošanu. NBA komisārs Deivids Stērns viņam piespriedis naudas sodu 73 tūkstošu eiro apmērā (100 000 USD), ko miljardieris Kjūbans nodēvējis par savdabīgām atvadām.

Jau ilgāku laiku bija zināms, ka februāra sākumā no savas amata atkāpsies ilggadējais NBA komisārs Deivids Stērns, kuru nomainīs viņa pašreizējais vietnieks Adams Silvers. Nesen, komentējot šo faktu, „Mavericks” kluba īpašnieks Marks Kjūbans bija izteicies, ka nevēlas pieļaut Stērna aiziešanu, pirms vēlreiz nav saņēmis kādu sodu.

Trešdienas naktī „Mavericks” ar 127:129 piekāpās „Clippers”, un Kjūbans sev ierastā stilā netaupīja vārdus, lai raksturotu tiesnešu darbību spēles izskaņā, par ko līga viņam piešķīrusi naudas sodu 73 tūkstošu eiro apmērā. Pats Kjūbans gan to komentējis mierīgi: „Nevarēju taču pieļaut, ka komisārs aiziet bez pienācīgām atvadām. Šie bijuši jautrības pilni 14 gadi, kopš esmu mēģinājis ieviest izmaiņas un sponsorējis līgas soda naudu budžetu.” Kjūbans arī paziņojis, ka tāda paša apjoma naudas summu ziedos labdarībai.

Šī ir 20.reize, kad NBA sodījusi Kjūbanu par līgas noteikumu pārkāpšanu, un 14 no šīm reizēm bija par tiesnešu darbības kritizēšanu, kuru Stērna vadītā asociācija uzskatījusi par nepieņemamu. Kopā Kjūbans soda naudās šķīries no 1,4 miljoniem eiro, taču katru līgai samaksāto soda naudu izlīdzinājis ar identisku summu, kuru ziedojis labdarībai.

Kjūbans nopirka „Mavericks” komandu 2000. gadā un kopš tā laika kļuvis pazīstams kā atraktīvākais NBA kluba īpašnieks, kurš klātienē seko teju visām sava kluba spēlēm. Viņš arī nekautrējas izteikt savu viedokli un guvis ievērību kā viens no cītīgākajiem līgas un Stērna piekoptās politikas kritizētājiem.

Izmantotie resursi:
Mark Cuban's wish granted with one last fine...


, 2014-01-19 18:45, pirms 10 gadiem
malacis, varēja vēl kādas pāris štukas pa virsu uzmest.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-19 18:50, pirms 10 gadiem
Lai noziedo LBS, vismaz būs normāls čempionāts
, 2014-01-19 21:44, pirms 10 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: malacis, varēja vēl kādas pāris štukas pa virsu uzmest.
Man gan patīk, vismaz interesanti
, 2014-01-20 05:43, pirms 10 gadiem
Un mēs vēl brīnamies, ka šosezon netika nosvilpti divi pēdējo sekunžu sodi Elisam un Merionam. Tas ir reāls kukulis, ko visai pasaulei pasniedz kā sodu
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.