Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Nelsons: "Biedriņš beidzot ļāva sevi turēt laukumā"

Andrejs Siliņš

Nelsons: "Biedriņš beidzot ļāva sevi turēt laukumā"
Andris Biedriņš spēlē pret "Bulls" uzstādīja personīgo bloķēto metienu rekordu. Foto: AP/Scanpix

"Līdz šai spēlei viņš nebija spēlējis labi, un es esmu bijis uzmanīgs ar viņu," Andra Biedriņa sniegumu mačā pret Čikāgas "Bulls" piesardzīgi vērtēja Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Dons Nelsons.

"Viņš beidzot ar savu sniegumu ļāva sevi laist laukumā. Līdz šai spēlei viņš nebija spēlējis labi, un es esmu bijis uzmanīgs ar viņu. Ja viņš arī nebūtu guvis punktus vai izcīnījis tik daudz atlēkušās bumbas, mums tik un tā būtu bijusi iespēja uzvarēt," par Biedriņa sniegumu Nelsons nekrita eiforijā. Pats Biedriņš pēc mača atklāja, ka forma pamazām atgriežas: "Ar katru spēli jūtos arvien labāk un labāk, man ir vairāk enerģijas, lai ilgāk varētu būt laukumā. Biju gaidījis šādu spēli ilgāku laiku. Beidzot jūtos labi [par savu sniegumu]. Pamazām atgriežos tajā formā, kādā biju un kādā vēlos būt."

"Esam ierobežoti ar septiņiem ar pusi spēlētājiem, bet tik un tā atradām ceļu, kā uzvarēt šajā spēlē," situāciju skaidroja treneris. "Mums parasti bijuši diezgan labi pirmie puslaiki, bet tad trešajās ceturtdaļās radušās problēmas. Šoreiz uzvarējām trešo ceturtdaļu un nospēlējām labu ceturto. Šī bija laba spēle."

Komandas aizsargs Stefans Karijs uzsvēra aizsardzības nozīmi: "[Ielaist mazāk par 100 punktiem] mums ir kaut kas nozīmīgs! Pieturējāmies pie spēles plāna un spēlējām ar milzu atdevi laukumā. Iepriekšējā spēlē tas sanāa tikai pirmajā puslaikā, bet šoreiz lielo izrāvienu veicām tieši trešajā ceturtdaļā, pārņēmām iniciatīvu un kontroli pār spēli. Koncentrējāmies aizsardzībai, zinot, ka labas epizodes savā laukuma galā ļaus tikt pie uzvaras."

 +44 [+] [-]

, 2010-01-19 09:17, pirms 14 gadiem
Andža laikam vecenēs nav bijis,ka sācis atkal labi griezt

 +30 [+] [-]

, 2010-01-19 09:18, pirms 14 gadiem
pēc EČ manās acīs Biedriņš tāds memļaks vien ir...

 +22 [+] [-]

, 2010-01-19 09:29, pirms 14 gadiem
Nelsons ne tikai čakarē spēlētājus ar maiņām, bet arī psiholoģiski, nevarot neko labu pateikt. Protams, nav jau jākrīt eiforijā, bet AB tiešām labi nospēlēja, to jau varēja pateikt.

 +17 [+] [-]

, 2010-01-19 09:37, pirms 14 gadiem
Nelsonam laikam ir rūgta pieredze ar Biedriņa slavēšanu Pareizi ir, nav ko pašslavināties! AB vēl ir tālu no stabilitātes, kādu no viņa gaida par izsniegtajiem algas čekiem. Šīs nakts spēle protams AB bij gandrīz izcila (sodiņi), bet komandai līdzīgu sniegumu vajag regulāri. Un nesāksim atkal diskutēt par GSW spēles stilu, Nellija (ne)taktiku un to ka AB nedod uzbrukumā bumbu. Pats jau Andža parakstija līgumu ar GSW, tā ka tagad jāstrādā un jācīnās.

  +8 [+] [-]

, 2010-01-19 09:44, pirms 14 gadiem
Gribētu zināt vai to,ko Nelsons runā viņš pats izdomā vai arī kāds cits viņam to suflē. Tik bieži nonākt pretrunās ar sevi tādam vecim nevajadzētu ne?

     [+] [-]

, 2010-01-19 10:03, pirms 14 gadiem
Uz AB visi skrien skatīties!!! Metīs sodiņus...varēs izzviegties!!!

  -4 [+] [-]

, 2010-01-19 10:09, pirms 14 gadiem
Būtu brīnums, ja GSW nebūtu vinnējuši spēli, ja pretinieks metis tik vien kā ar 36,5% metienu no spēles precizitāti. Un Nellijs liekuļoja sakot, ka turēja Biedriņu laukumā dēļ tā, ka nebija iemesla viņu vākt malā- varēja jau atzīt, ka vienkārši nebija fiziski ar ko viņu nomainīt tajā pozīcijā, tā ka savas 30-35 minūtes AB būtu spēlējis un spēlēs bez variantiem, kamēr būs tik daudz traumēti spēlētāji komandā.
Ar šādu soda metienu % gan ir skaidrs, ka jebkurā saspringtā galotnē Biedrs tiks vākts malā, jo, ja pretinieku treneris nav plānprātiņš, uzvaras recepte ir acīmredzama- sist pa Biedriņu, lai tik met sodus garām.

  +4 [+] [-]

, 2010-01-19 10:14, pirms 14 gadiem
Pagājušo gad Nelsons teica, ka Andris spēlēs tik, cik vēlēsies. Tagad, ka Andris viņam kaut ko atļāva. Kurš tur īstenībā vada komandu galu galā!?

 +14 [+] [-]

, 2010-01-19 10:15, pirms 14 gadiem
Bet tie soda metieni ir reāli bīstama problēma, un domāju tieši tādēļ Nellijs ir tik rezervēts savos komentāros par AB spēli. Biedrs jau var kaut vai savākt visu tripldablu trijās ceturtdaļās, bet pēdējā ceturksnī kļūt par smagu akmeni visas komandas kaklā. Nakts spēlē jau parādijās bailes, kad Bulls uztaisija pret AB a-la Nellija sodu taktiku pret Šaku. Brīnos ka tas notika tikai vienu reizi. Nellijs uzreiz gan noņēma AB malā un tādā veidā laikam atvēsināja DelNegro galvu It kā tā soda metienu problēma nav pirmo gadu, pareizāk sakot ir visu laiku, bet kā netiek ar to galā, tā netiek! Kur slēpjas īstā problēma precīzi nepateiks neviens šeit. 60%-70% robežās soda metienu realizācija priekš AB būtu ļoti labi un neviens neuzdrošinātos no viņa prasīt ko vairāk, bet šobrīd jau runa ir par pilnīgu izsmieklu procentos vai realizācijā. Un ko nozīmē uz laukuma spēlētājs, pret kuru ir izdevīgi pārkāpt noteikumus, jo ir 80% garantija ka punkti netiks zaudēti, laikam nevienam nav jāskaidro...

  -2 [+] [-]

, 2010-01-19 10:33, pirms 14 gadiem
Viņš beidzot ar savu sniegumu ļāva sevi laist laukumā. Līdz šai spēlei viņš nebija spēlējis labi, un es esmu bijis uzmanīgs ar viņu. Ja viņš arī nebūtu guvis punktus vai izcīnījis tik daudz atlēkušās bumbas, mums tik un tā būtu bijusi iespēja uzvarēt," par Biedriņa sniegumu Nelsons nekrita eiforijā.
------------

tas tikai lielu reizi pierāda to par ko runāts jau ilgāku laiku - Nelsons dara visu iespējamo lai varētu Biedriņu aizmainīt pret kādu 3 punktu lādētāju garo (tipa Bargiani, Okurs utt) ...vai vienalga kādu garo, kas viņam patiks... Nelsons Biedriņu neieredz, un maiņa manupŗat ir nenovēršama...

spēlējot labi Biedriņš gan šo Nelsona uzdevumu sarežģī (no tāda viedokļa, ka Nelsonam būs grūitak attaisnot maiņu)!

 +18 [+] [-]

, 2010-01-19 10:35, pirms 14 gadiem
rreinis rakstīja: pēc EČ manās acīs Biedriņš tāds memļaks vien ir...
Tik skarbi es neteiktu, bet ja man prasītu, vai Pec Viriešu izlases EČ starta man ir mainijies viedoklis par A.Biedriņu? Es teiktu Jā, tas ir kļuvis negatīvāks...

  +3 [+] [-]

, 2010-01-19 10:50, pirms 14 gadiem
eu bet dzeki....tie kas redzeja speli! ka ir iespejams ta mest sodinjus?? pirmos 4 vins trapija knapi stipai no prieksas (sick) jebkurs amatieris liga met labak un pat ben wallace un shaq parasti vismaz trapa stipai iekspusē.......man tas liekas ja profesionalis ta var mest sodus tas ir nenormali dīvaini

  -1 [+] [-]

, 2010-01-19 10:54, pirms 14 gadiem
rreinis rakstīja: pēc EČ manās acīs Biedriņš tāds memļaks vien ir...
Kas tad tu esi? Pautu laizītājs!!!

  +5 [+] [-]

, 2010-01-19 11:00, pirms 14 gadiem
oscarsq rakstīja: tas tikai lielu reizi pierāda to par ko runāts jau ilgāku laiku - Nelsons dara visu iespējamo lai varētu Biedriņu aizmainīt pret kādu 3 punktu lādētāju garo (tipa Bargiani, Okurs utt) ...vai vienalga kādu garo, kas viņam patiks... Nelsons Biedriņu neieredz, un maiņa manupŗat ir nenovēršama...

spēlējot labi Biedriņš gan šo Nelsona uzdevumu sarežģī (no tāda viedokļa, ka Nelsonam būs grūitak attaisnot maiņu)!
Nu es nez vai nu tik traki ir ka gluži neieredz! Nelsonam protams ir viss zināms par AB jautrajiem vasaras piedzīvojumiem, un tas noteikti ir pasliktinājis attieksmi pret viņu. Turklāt AB sniegums šosezon ir bijis diezgan vājš, traumatisks, un arī to var mierīgi saistīt ar labi pavadīto vasaru. Vismaz Nelsonam tā ir izdevīgi uzskatīt un zināmā mērā viņam var piekrist. Nu ja arī aizmainīs, lai maina! AB vairs nav jauns gurķis NBA apritē. Ja būs kaut ko izlobījis priekš sevis no tā visa kalambūra vasarā un kļuvis gudrāks, tad nekur nepazudīs. Jebkurai komandai kurā AB varētu maiņas rezultātā nonākt, nāksies viņam nodrošināt pieklājīgu spēles laiku dēļ iespaidīgā līguma. Tālāk jau pašam Biedriņam jāpierāda, vai viņš ir cienīgs spēlēt arī citās komandās.

 +13 [+] [-]

, 2010-01-19 11:03, pirms 14 gadiem
Pilnibaa piekriitu rreinim. Sim puisim galiigi veel nav viira staajas. Pats esmu spelejis dazadas komandas un izlasees un varu pateikt ka 23 gadu vecumaa jau nu noteikti pret izlasi ir jaattiecas nopietni.
Var teikt ko grib, bet izglitibai ir liela noziime. Agraak NBA neema tikai pec koledzas. Kapeec? Lai cilveki nobriestu! Un tad nebuutu taadi AB un KV gajieni ka sovasar. Cilveekam ir jaiemacas sevi disciplineet. Tagad, diemzel, visu nosaka bizness.

  +6 [+] [-]

, 2010-01-19 11:09, pirms 14 gadiem
ABa rakstīja: Nu es nez vai nu tik traki ir ka gluži neieredz! Nelsonam protams ir viss zināms par AB jautrajiem vasaras piedzīvojumiem, un tas noteikti ir pasliktinājis attieksmi pret viņu. Turklāt AB sniegums šosezon ir bijis diezgan vājš, traumatisks, un arī to var mierīgi saistīt ar labi pavadīto vasaru. Vismaz Nelsonam tā ir izdevīgi uzskatīt un zināmā mērā viņam var piekrist. Nu ja arī aizmainīs, lai maina! AB vairs nav jauns gurķis NBA apritē. Ja būs kaut ko izlobījis priekš sevis no tā visa kalambūra vasarā un kļuvis gudrāks, tad nekur nepazudīs. Jebkurai komandai kurā AB varētu maiņas rezultātā nonākt, nāksies viņam nodrošināt pieklājīgu spēles laiku dēļ iespaidīgā līguma. Tālāk jau pašam Biedriņam jāpierāda, vai viņš ir cienīgs spēlēt arī citās komandās.
nu ja godiigi es buutu tikai PAR mainju! ne jau tapec ka man kaads shkrobe vai "aizvainojums"par GSW, bet tapec ka man sak shjist ka pats Biedrins tur parak labi iekartojies saulainajaa ouklendaa.. mozh ANdrim pasham vajag parmainjas dziivee.. jaunu izaicinajumu - sevi japieraada... Citadi parak daudz jauniibas maksimalisms un daleeji arii pofigisms sitaas cauri...

  -2 [+] [-]

, 2010-01-19 11:13, pirms 14 gadiem
rreinis rakstīja: pēc EČ manās acīs Biedriņš tāds memļaks vien ir...
pas lielais latvijas patriots, buutu staajies basketbola skolaa un gaajis paarstaaveet Latviju..Man kaut Biedrins peec EC taads pats speeleetaajs augstas klases vien ir palicis, tas nekas ka dzeera, taapat puse izlases ir dzeeraaaji, tikai to taa presee nav paraadiits un neviens nevar uzreiz celt breeku

  +5 [+] [-]

, 2010-01-19 11:17, pirms 14 gadiem
oscarsq rakstīja: Viņš beidzot ar savu sniegumu ļāva sevi laist laukumā. Līdz šai spēlei viņš nebija spēlējis labi, un es esmu bijis uzmanīgs ar viņu. Ja viņš arī nebūtu guvis punktus vai izcīnījis tik daudz atlēkušās bumbas, mums tik un tā būtu bijusi iespēja uzvarēt," par Biedriņa sniegumu Nelsons nekrita eiforijā.
------------

tas tikai lielu reizi pierāda to par ko runāts jau ilgāku laiku - Nelsons dara visu iespējamo lai varētu Biedriņu aizmainīt pret kādu 3 punktu lādētāju garo (tipa Bargiani, Okurs utt) ...vai vienalga kādu garo, kas viņam patiks... Nelsons Biedriņu neieredz, un maiņa manupŗat ir nenovēršama...

spēlējot labi Biedriņš gan šo Nelsona uzdevumu sarežģī (no tāda viedokļa, ka Nelsonam būs grūitak attaisnot maiņu)!
Pa lielam Nellijam sen jau viss ir pie vienas vietas, šaubos vai viņam ir kaut kādas antipātijas vai simpātijas attiecībā pret saviem spēlētājiem, vienīgais kas viņu patiešām uztrauc - maģiskā 1332 cipara pārvarēšana, un ja nemaldos, tad līdz tam viņam vēl kādas 10-12 uzvaras. No malas tas viss izskatās vienkārši atbaidoši, bet no otras puses "Warriors" organizācijai šāda veida rekords, iespējams, būs pēdējās dekādes lielākais sasniegums ar kuru lepoties un izcelties. Diemžēl jāatzīst, ka Nellijs ir mūžīgais pokera spēlētājs, riskē un reizēm ir zirgā, izvelkot tādas kārtis par kurām visi tik spēj kā nobrīnīties, tanī pašā laikā, pēc brīža šīs pašas kārtis jau ir pasētas nebūtībā un roka sniedzas jau pēc jaunām ... necilvēcīgi, no tā, diemžēl, Biedriņš pamatīgi cieš, vai nu aizmainīšana, labākā gadījumā Nellija pensionēšanās būtu pamatīgs, jauns grūdiens viņa karjerā, ko arī viņam no sirds novēlu. Kīts Smārts būtu ideāls jaunais GSW treneris, cerams, šāds scenārijs piepildīsies vēl pirms šī sezona būs beigusies

Runājot par Biedriņa sodiņiem, pa ausu galam dzirdēju, ka it kā Riks Berijs ir piedāvājies palīdzēt Andrim iemācīt savu populāro soda metienu tehniku, uz ko mūsu centrs atbildējis noraidoši. Ja kāds vēl nav redzējis kā Riks savulaik izpildīja soda metienus, un brīnās par Biedriņa iedomību -> youtube.com: YouTube
- Red on Roundball: Rick Barry...

Manuprāt, viss sāls ir Andra galvā, ja jau treniņā viņš tos izpilda ar augstu precizitāti, tad cita izskaidrojuma nav, lielāka pārliecība, izslēdzam smadzenes un uz priekšu, savus 70-75 % viņš ir spējīgs samest mierīgi

     [+] [-]

, 2010-01-19 11:17, pirms 14 gadiem
oscarsq rakstīja: tas tikai lielu reizi pierāda to par ko runāts jau ilgāku laiku - Nelsons dara visu iespējamo lai varētu Biedriņu aizmainīt pret kādu 3 punktu lādētāju garo (tipa Bargiani, Okurs utt) ...vai vienalga kādu garo, kas viņam patiks... Nelsons Biedriņu neieredz, un maiņa manupŗat ir nenovēršama...
Domāju, ka pie vainas varētu būt arī tā 1110x pieminētā sodiņu precizitāte, Nelsons prasa šajā spēles komponentā ļoti labu precizitāti, bet AB to nespēj parādīt. Vienreiz var, bet katru spēli skatīties kā met tik katastrofāli no soda metienu līnijas ir grūti.

     [+] [-]

, 2010-01-19 11:25, pirms 14 gadiem
Re kā ir - ja grib kapāt, tad var. Žēl tikai, ka ir situācijas, kurās vienkārši neko negrib un var laist luni...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-01-19 12:14, pirms 14 gadiem
Dainis un Matiss rakstīja: Luk,tur es sev pilniba piekritu!
Vienkārši ģeniāls teksts

  +1 [+] [-]

, 2010-01-19 12:53, pirms 14 gadiem
dzivis rakstīja: pas lielais latvijas patriots, buutu staajies basketbola skolaa un gaajis paarstaaveet Latviju..Man kaut Biedrins peec EC taads pats speeleetaajs augstas klases vien ir palicis, tas nekas ka dzeera, taapat puse izlases ir dzeeraaaji, tikai to taa presee nav paraadiits un neviens nevar uzreiz celt breeku
nee nu taisnība jau ir, kas tur liels, ka dzer, lai tik dzer, ne? minūtes pārtraukuma laikā jau arī labāk varētu vienu aliņu iesūkt, pakoķetēt ar karsējmeitenēm un pabļaut pretinieku pazemojošus saukļus. kas tur liels, ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-19 13:40, pirms 14 gadiem
varbuuut rakstīja: eu bet dzeki....tie kas redzeja speli! ka ir iespejams ta mest sodinjus?? pirmos 4 vins trapija knapi stipai no prieksas (sick) jebkurs amatieris liga met labak un pat ben wallace un shaq parasti vismaz trapa stipai iekspusē.......man tas liekas ja profesionalis ta var mest sodus tas ir nenormali dīvaini
paskaties sito un tad spried
youtube.com: YouTube
- chuck hayes free throws

     [+] [-]

, 2010-01-19 15:09, pirms 14 gadiem
goga papukašvili rakstīja: pretinieku treneris nav plānprātiņš, uzvaras recepte ir acīmredzama- sist pa Biedriņu, lai tik met sodus garām.
Kāda uzvaras recepte...AB loma uzbrukumā nav tik liela, lai tas būtiski kaut ko mainītu. Tas būtu tas pats, kas teikt- sitiet sodus pret Benu Vollesu un uzvarēsiet Pistons

     [+] [-]

, 2010-01-19 16:12, pirms 14 gadiem
Demar's rakstīja: Kāda uzvaras recepte...AB loma uzbrukumā nav tik liela, lai tas būtiski kaut ko mainītu. Tas būtu tas pats, kas teikt- sitiet sodus pret Benu Vollesu un uzvarēsiet Pistons
Žēl, ka Nellijs to nesaprot un izšķirošajos galotnes brīžos Andri nelabprāt tura laukumā (starp citu, tas bija vērojams jau pag. sezon, kad viņš sodiņus kaut cik ciešami vēl meta).

     [+] [-]

, 2010-01-19 16:32, pirms 14 gadiem
es nesaprotu tos sodinjus...visu muuzhu spelee basiiti,treneejies sodus mest un plus(!) veel zin,ka tie neiet,taatad- pieveers tiem pastiprinaatu uzmaniibu!a rezultaats?
nu nez,varbuut,ka tas nav tik vienkaarshi kaa filmaa badijs spelee basketbolu,bet normaali ari tas nav!

  -1 [+] [-]

, 2010-01-19 17:11, pirms 14 gadiem
wolzha rakstīja: es nesaprotu tos sodinjus...visu muuzhu spelee basiiti,treneejies sodus mest un plus(!) veel zin,ka tie neiet,taatad- pieveers tiem pastiprinaatu uzmaniibu!a rezultaats?
nu nez,varbuut,ka tas nav tik vienkaarshi kaa filmaa badijs spelee basketbolu,bet normaali ari tas nav!
ZELTA VĀRDI!!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-01-19 18:26, pirms 14 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Žēl, ka Nellijs to nesaprot un izšķirošajos galotnes brīžos Andri nelabprāt tura laukumā (starp citu, tas bija vērojams jau pag. sezon, kad viņš sodiņus kaut cik ciešami vēl meta).
Vai tad tas, ka noņem centru(kuram problēmas ar sodiem) spēles beigās tavuprāt ir kaut kas neparasts un tikai GSW raksturīgs? Nu

Tad kad spēles beigās/izšķirošajos bŗīžos jāatspēlējas vai jānotur rezultāts(gaidot, ka pretinieki sitīs sodus) ir pavisam normāli noņemt ne tikai centru, bet arī citu pozīciju spēlētājus(kuriem ir problēmas ar sodiem). Neesi to pamanījis?

  -1 [+] [-]

, 2010-01-19 18:59, pirms 14 gadiem
Demar's rakstīja: Vai tad tas, ka noņem centru(kuram problēmas ar sodiem) spēles beigās tavuprāt ir kaut kas neparasts un tikai GSW raksturīgs? Nu

Tad kad spēles beigās/izšķirošajos bŗīžos jāatspēlējas vai jānotur rezultāts(gaidot, ka pretinieki sitīs sodus) ir pavisam normāli noņemt ne tikai centru, bet arī citu pozīciju spēlētājus(kuriem ir problēmas ar sodiem). Neesi to pamanījis?
Ar tavu humora izjūtu ir smagāka situācija nekā biju domājis. Chill.

     [+] [-]

, 2010-01-19 19:46, pirms 14 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Ar tavu humora izjūtu ir smagāka situācija nekā biju domājis. Chill.
Jā,brīžiem es nesaprotu tavu gruzīnu humoru хлад