Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

NBA sezona tiek sadalīta divās daļās, būs pārspēles par vietu "play-off"

NBA sezona tiek sadalīta divās daļās, būs pārspēles par vietu "play-off"
Kristaps Porziņģis un Entonijs Deiviss. Foto: Zumapress.com

Nacionālā basketbola asociācija paziņojusi jaunās sezonas struktūru, nosakot, ka katrai komandai regulārajā sezonā būs jāaizvada trīs spēles pret savas konferences klubiem un divas spēles pret otras konferences klubiem. Arī šosezon tiek plānotas pārspēles par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, un tās norisināsies starp konferenču 7.-10. vietas ieguvējām.

NBA sezona sāksies 22. decembrī, un pašreizējais plāns liecina, ka tā būs saīsināta, proti, regulārajā sezonā katrai komandai būs 72 spēles ierasto 82 vietā. Tuvākie plāni paredz, ka šonakt tiks aizvadīts NBA drafts, novembra beigās spēlētāji pulcēsies savās komandās, kur viņiem tiks veikti Covid-19 testi, un decembra sākumā klubiem tiks dota atļauja sākt oficiālās treniņnometnes, bet decembra vidū būs laiks pārbaudes spēlēm.

NBA šonakt paziņojusi jaunās sezonas struktūru, kas ir atšķirīga no tradicionālā varianta. Sezonas saīsināšana nozīmē, ka būs jāaizvada mazāk spēļu pret savas konferences komandām – katrs klubs aizvadīs trīs spēles pret savas konferences komandām (kopā 42 mači) un divas pret pretējās konferences vienībām (kopā 30 mači).

Līgas struktūra šajā sezonā apstiprināta NBA klubu vadītāju balsojumā, kurā arī pieņemts lēmums par pārspēlēm par vietu izslēgšanas spēlēs. Tajās piedalīsies abu konferenču 7.-10. vietas ieguvēji, izspēlējot divas "play-off" vietas pēc šādas sistēmas – 7. un 8. vieta spēkosies savā starpā vienā spēlē un uzvarētāja iekļūs izslēgšanas spēlēs, bet zaudētājai būs otra iespēja, sacenšoties ar 9. un 10. vietas ieguvēju mača uzvarētāju.

NBA regulārā sezona būs sadalīta divās daļās. Pirmā daļa notiks no 22. decembra līdz ceturtajam martam, tam sekos Zvaigžņu spēles pārtraukums līgā (pati Zvaigžņu spēle gan, visticamāk, nenotiks), kamēr sezonas otrā daļa norisināsies no 11. marta līdz 16. maijam. Šāds iedalījums svarīgs tādēļ, ka līga sākotnēji izziņos kalendāru tikai sezonas pirmajai daļai, kamēr sezonas otrās daļas kalendārs tiks nosaukts tikai pavasarī, attiecīgi paturot iespējas sezonas otrajā daļā ierēķināt pārceltās spēles no pirmās daļas. Attiecīgi secināms, ka NBA rēķinās ar iespēju, ka ziemas mēnešos dažas spēles varētu nenorisināties plānotajā laikā. Plānots, ka sezonas pirmās daļas kalendārs tiks izziņots decembra sākumā.

Līga arī apstiprinājusi plānus izspēlēt sezonu līdz 22. jūlijam. Tokijas olimpiskās spēles sāksies uzreiz pēc tam, taču basketbolā pirms jūnija beigās vēl paredzēti kvalifikācijas turnīra par četrām atlikušajām izlašu ceļazīmēm uz olimpisko turnīru.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


, 2020-11-18 11:35, pirms 3 gadiem
No biznesa viedokļa plāns ir labs, it sevišķi Rietumiem, jo tur uz playoff vietu pretendē reāli 10 komandas. Tādā veidā uz pārspēlēm var izšaut viena komanda, jo uz vienu spēli ir jāsavācas, un bieži vien vājākās komandas playoff pirmās kārtās uzvar to pirmo spēli. Plus izpārdotas tribīnes.
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
12

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.
Kavai Lenards. Foto. USA Sports Today. Scanpix
8

Par ASV basketbola superizlases pēdējo dalībnieku kļūst Lenards

Amerikas Savienotās Valstis nosaukušas vīriešu basketbola izlases sastāvu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs. Iepriekš bija zināmi 11 dalībnieki, bet pēdējā vagonā ielēcis Kavai Lenards no Losandželosas "Clippers".
Lebrons Džeimss pēc uzvaras pār Ņūorleānu. Foto: AP/Scanpix
12

NBA play-in: "Lakers" tiksies ar čempioni "Nuggets", "Warriors" sezona beigusies

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas play-in jeb pārspēļu spēles. Rietumu konferences play-in turnīrā uzvaru izcīnījusi Losandželosas "Lakers", kas tādējādi nodrošinājusi pirmās kārtas dueli pret čempioni Denveras "Nuggets", savukārt Ņūorleānas "Pelicans" tiksies ar Goldensteitas "Warriors" pāridarītāju Sakramento "Kings" – abas sadalīs pēdējo play-off vietu Rietumos.