Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Dončičs paudis vēlmi spēlēt Slovēnijas izlasē gaidāmajos EČ kvalifikācijas mačos

Dončičs paudis vēlmi spēlēt Slovēnijas izlasē gaidāmajos EČ kvalifikācijas mačos
Luka Dončičs. Foto: AP/Scanpix

Slovēnijas basketbola federācija izplatījusi paziņojumu, kurā informēts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Dalasas ''Mavericks'' līdera Lukas Dončiča vēlmi palīdzēt vīriešu valstsvienībai gaidāmajās 2021. gada Eiropas čempionāta F grupas spēlēs, kas 28. un 30. novembrī notiks pret Ukrainu un Ungāriju. Gala lēmums tiks pieņemts līdz nedēļas beigām, jo jāsaņem atļauja gan no līgas, gan kluba.

Slovēnijas vīriešu basketbola izlase pēc pirmajām divām spēlēm ar vienu uzvaru un vienu zaudējumu atrodas 3. vietā F grupā. Pirmajā spēlē izbraukumā tika atzīts Ungārijas pārākums ar 75:77, bet otrajā mačā savā laukumā izcīnīta uzvara pret Austriju ar 85:78.

Līdzīgi kā Latvija arī Slovēnija savas nākamās spēles kvalifikācijas turnīrā par iekļūšanu 2021. gada Eiropas čempionātā aizvadīs šī mēneša izskaņā, vispirms 28. novembrī spēlējot pret Ukrainu, bet 30. novembrī pret Ungāriju. Slovēnijas basketbola federācija preses relīzē izplatījusi informāciju, ka interesi par spēlēšanu izlases rindās paudis Dalasas ''Mavericks'' līderis Luka Dončičs.

Basketbolistam gan dalībai jāiegūst vēl atļauja gan no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA), gan Dalasas ''Mavericks'' un paziņojums par to gaidāms līdz šīs nedēļas beigām. Iepriekš līga izplatīja informāciju, ka visiem basketbolistiem jāatgriežas klubu rindās līdz 30. novembrim un pēc trīs negatīvu Covid-19 analīžu saņemšanas var atgriezties treniņprocesā.

Latvijas izlases kandidātu sarakstā sākotnēji tika iekļauts Vašingtonas ''Wizards'' centrs Anžejs Pasečņiks, kurš arī izrādīja lielu vēlmi spēlēt izlases rindās, taču NBA lēmums uzsākt jauno sezonu 22. decembrī neļaus basketbolistam pievienoties valstsvienības kolektīvam.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/Sportinfosi


, 2020-11-18 20:49, pirms 3 gadiem
Let the shitstorm begins

"kur tad mūsu zvaigznes?"
, 2020-11-18 20:58, pirms 3 gadiem
mo taverna rakstīja: Let the shitstorm begins

"kur tad mūsu zvaigznes?"
KP tak tika veikta operācija, notiek atlabšana
, 2020-11-18 21:04, pirms 3 gadiem
Visu cieņu! Jācer,ka 22.11 Bertans paraksta līgumubun dara līdzīgi
, 2020-11-18 21:37, pirms 3 gadiem
Visticamāk NBA neatļaus pārstāvēt izlasi.
, 2020-11-18 23:13, pirms 3 gadiem
Vienu var paspēt izspēlēt,bet otrā gan ietu garām NBA likuma dēļ.
Jannis Adetokunbo. Foto: USA Today Sports/Scanpix

ESPN: Adetokunbo traumas dēļ nesāks ''play-off'' sēriju pret ''Pacers''

ESPN ziņo, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Milvoki ''Bucks'' līderis Jannis Adetokunbo ikra muskuļa savainojuma dēļ nesāks izslēgšanas spēļu sēriju pret Indiānas ''Pacers'', taču pastāvot optimisms par viņa atgriešanos ierindā sērijas gaitā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
37

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Greisons Alens ar bumbu. Foto: AFP/Scanpix
3

Karjerā labāko regulāro sezonu aizvadījušais Alens tiek pie 70 miljonu līguma ar ''Suns''

Savā karjerā labāko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulāro sezonu aizvadījušais amerikāņu aizsargs Greisons Alens vienojies ar Fīniksas ''Suns'' par līguma pagarināšanu uz nākamajām četrām sezonām par 70 miljoniem ASV dolāru, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.