Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns iemet trīs tālmetienus un sekmē "Spurs" uzvaru pār Minesotu

Rolands Eliņš

Bertāns iemet trīs tālmetienus un sekmē "Spurs" uzvaru pār Minesotu
Petijs Milzs un Dāvis Bertāns pēc latvieša trāpītā tālmetiena. Foto: Sanantonio Spurs

Dāvis Bertāns savu trešo NBA sezonu sāka ar deviņiem punktiem un aktīvu sniegumu pēdējā ceturtdaļā Sanantonio „Spurs” uzvarā pār Minesotas „Timberwolves” ar 112:108. Bertāns divus trejačus trāpīja mača izskaņā, kad arī veica divas rezultatīvas piespēles.

Dāvis Bertāns nospēlēja 18 minūtes, kurās trāpīja trīs no četriem tālmetieniem, gūstot deviņus punktus. Mača statistikā viņam viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles un +/- rādītājs plus viens. Šī ir 22. NBA spēle Bertāna karjerā, kurā viņš trāpījis vismaz trīs tālmetienus.

„Spurs” rindās šodien debitēja Demārs Derouzens, kuram spēles sākumā gan nevedās ar metienu precizitāti, taču Sanantonio tāpat pārņema vadību ar 31:23. Jau pirmajā puslaikā „double-double” paspēja sakrāt Lamarkuss Oldridžs, kamēr Bertāns laukumā devās otrās ceturtdaļas sākumā un izcēlās ar precīzu tālmetienu. „Spurs” atradās nelielā vadībā visu pirmo puslaiku un pārtraukumā devās ar 56:52.

Minesotas sastāvā neveiksmīgu spēli aizvadīja Kārls Entonijs Taunss, kurš ātri sakrāja piezīmes, netika spēles ritmā un pēdējās ceturtdaļas vidū par pārāk agresīvu uzbrukumu saņēma arī sesto piezīmi, maču atstājot ar astoņiem punktiem. „Spurs” gan tāpat nebija izdevies nekur tālāk atrauties, bet pēdējās minūtēs pārsvaru palielināt izdevās ar Bertāna palīdzību.

Pēdējās ceturtdaļas vidū uz Bertānu tika izspēlētas divas kombinācijas, kas abas atstāja viņu brīvu uz tālmetiena līnijas. Dāvis bija precīzs abas reizes, četras minūtes pirms beigām pasniedzot „Spurs” pārsvaru ar 99:92. Turpinājumā Bertāns notikumus neforsēja un vairākkārt piespēlēja situācijā, kad neviens nebūtu viņam pārmetis tālmetiena izdarīšanu. Savu nākamo tālmetienu Dāvis veica, kad uzbrukumā bija palikušas tikai dažas sekundes, un bumba izgriezās no groza stīpas.

Priekšpēdējā minūtē Bertāns izcēlās ar rezultatīvu piespēli Derouzanam groza apakšā, bet nākamajā uzbrukumā viņa nepadošanās palīdzēja atgūt bumbu, rezultātam esot 108:105. „Spurs” uzbrukums pēc Dāvja atlēkušās bumbas gan tāpat neizdevās, un laukuma pretējā galā Džimijs Batlers ar stūra tālmetienu panāca neizšķirtu. Derouzans 32 sekundes pirms beigām atguva vadību „Spurs”, bet Minesotas uzbrukumā caurgājienā kļūdījās Deriks Rouzs. Atlēkušo bumbu savāca Bertāns, un „Timberwolves” apjuka, ilgi nepārkāpjot noteikumus un ļaujot ritēt „Spurs” uzbrukumam. Minesotas spēlētāji attapās pārāk vēlu, Derouzans iemeta divus soda metienus, un „Spurs” uzvarēja 112:108.

"Spurs" saspēle ap perimetru - joprojām augstākajā līmenī

„Spurs” uzvarā ar 21 punktu un 19 atlēkušajām bumbām izcēlās Oldridžs, tiesa, viņam 21 punkta gūšanai bija nepieciešami 23 metieni no spēles. Derouzans ar krietni labāku precizitāti (10/21) sameta 28 punktus, kamēr Rūdijs Gejs pievienoja 18 punktus. Minesotai tikmēr 27 punktus guva Džefs Tīgs, izmantojot savu pārsvaru saspēles vadītāja pozīcijā, kur „Spurs” ir lielas problēmas traumu dēļ, un jaunais Sanantonio aizsargs Brins Forbss, lai arī guva 11 punktus, arī saņēma piecas piezīmes.

”Spurs”-”Timberwolves” 112:108 (31:23, 25:29, 25:31, 31:25)

Spurs: Derouzans 28, Oldridžs 21 (19 atl.b.), Gejs 18, Forbss 11, Belinelli 10, Bertāns 9, Milzs 6, Gazols 5, Peltls 4, Kaninhems.
Timberwolves: Tīgs 27, Batlers 23, Viginss 20, Diengs 12, Taunss 8, Rouzs 8, Gibsons 6, Džounss 4, Tolivers.

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo

  +2 [+] [-]

, 2018-10-18 06:11, pirms 6 gadiem
Aldridge ir tāds ball hogs, kurš var reāli norakt visu sezonu ja tā turpinās. Briesmīgi skatīties uz tiem viņa fadeaway airballiem pāri rokām. DeRouzans gan izskatās būs iejuties kārtīgi un vilks komandu. Bertāns uzbrukumā savu normu ielādēja, bet vislabāk patika cik ļoti viņš defā pielicis.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-18 08:02, pirms 6 gadiem
Rozīte, kā Knicks sezonā rok galotnes! Tā pat Melo lāsts pārņem Rockets

  +2 [+] [-]

, 2018-10-18 08:10, pirms 6 gadiem
budamank rakstīja: Aldridge ir tāds ball hogs, kurš var reāli norakt visu sezonu ja tā turpinās. Briesmīgi skatīties uz tiem viņa fadeaway airballiem pāri rokām. DeRouzans gan izskatās būs iejuties kārtīgi un vilks komandu. Bertāns uzbrukumā savu normu ielādēja, bet vislabāk patika cik ļoti viņš defā pielicis.
Tu NBA pirmo gadu skaties?Visu mūžu tā ir spēlējis,un metis pāri rokām.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-18 08:16, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tu NBA pirmo gadu skaties?Visu mūžu tā ir spēlējis,un metis pāri rokām.
Skatos jau ļoti sen, bet ar DeRouzena treidu un ar Geju ierindā biju cerējis, ka tas mazinās šādu metienu skaitu, jo ir vairāk opcijas uzbrukumā. Pagājušajā sezonā izkrītot Lenardam tas vēl bija saprotami.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-18 08:41, pirms 6 gadiem
Dāvis labi sācis sezonu

  +1 [+] [-]

, 2018-10-18 08:42, pirms 6 gadiem
budamank rakstīja: Skatos jau ļoti sen, bet ar DeRouzena treidu un ar Geju ierindā biju cerējis, ka tas mazinās šādu metienu skaitu, jo ir vairāk opcijas uzbrukumā. Pagājušajā sezonā izkrītot Lenardam tas vēl bija saprotami.
Tas ir viņa metiens! Viņš tā vienmēr ir metis un metīs, tāds ir viņa spēles stils, tā pat kā Novitzkim vai jebkuram citam ir savs rokraksts..

     [+] [-]

, 2018-10-18 09:08, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Rozīte, kā Knicks sezonā rok galotnes! Tā pat Melo lāsts pārņem Rockets
Manuprāt, Rockets pārcentās ar skriešanu pakaļ GSW, ka reāli sačakarēja komandu. Tgd viņi ir vājāki, it īpaši garajā galā un aizsardzībā. Tomēr Ariza bija ļoti labs tieši aizsardzībā.

  -1 [+] [-]

, 2018-10-18 09:09, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Tas ir viņa metiens! Viņš tā vienmēr ir metis un metīs, tāds ir viņa spēles stils, tā pat kā Novitzkim vai jebkuram citam ir savs rokraksts..
Ja viņš to darītu sekmīgi, kā to darīja Novickis, tad jau būtu ok... Bet, ja redzi, ka nesanāk, kāpēc spītīgi turpināt to darīt? Labāk atdod labu piespēli.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-18 09:52, pirms 6 gadiem
Ivijis rakstīja: Ja viņš to darītu sekmīgi, kā to darīja Novickis, tad jau būtu ok... Bet, ja redzi, ka nesanāk, kāpēc spītīgi turpināt to darīt? Labāk atdod labu piespēli.
Vienmēr tak ir sanācis.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-18 09:52, pirms 6 gadiem
Ivijis rakstīja: Manuprāt, Rockets pārcentās ar skriešanu pakaļ GSW, ka reāli sačakarēja komandu. Tgd viņi ir vājāki, it īpaši garajā galā un aizsardzībā. Tomēr Ariza bija ļoti labs tieši aizsardzībā.
Tak viņi nevarēja pielīdzināties Arizas PHX piedāvājumam...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-18 10:18, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tak viņi nevarēja pielīdzināties Arizas PHX piedāvājumam...
Varēja,bet tad Capela būtu prom

     [+] [-]

, 2018-10-18 13:55, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tak viņi nevarēja pielīdzināties Arizas PHX piedāvājumam...
Viņš bija ierobežotais? Ok, tas laikam visu izskaidro. Trakie uzlika baigo piķi?