Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Jazz" pagarina līgumu ar Gobēru, Bērku, Eksumu un Hūdu

"Jazz" pagarina līgumu ar Gobēru, Bērku, Eksumu un Hūdu
Rūdijs Gobērs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Jūtas "Jazz" vadība izmantojusi iespēju pagarināt līgumus līdz 2016./2017. gada sezonas beigām ar gados jaunajiem spēlētājiem Rūdiju Gobēru, Danti Eksumu, Treju Bērku un Rodniju Hūdu.

Gobērs un Bērks līgā ienāca 2013. gadā, kad viņus draftēja attiecīgi "Nuggets" (#27) un "Timberwolves" (#9). Abi uzreiz tika aizmainīti uz "Jazz" un tieši Soltleiksitijā pavadījuši līdzšinējo karjeru. Gobērs aizvadītajā sezonā vidēji guva 8,4 punktus, izcīnīja 9,5 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,3 metienus. Francijas izlases centrs Gobērs kļuvis par vienu no daudzsološākajiem NBA centriem. Par šo sezonu Gobērs saņems nepilnus 1,2 miljonus dolāru, bet par nākamo ap 2,1 miljonu.

185 centimetrus garais aizsargs Bērks vidēji karjerā guvis 12,8 punktus un atdevis 5,0 rezultatīvas piespēles. Savā debijas sezonā Bērks Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogalē uzvarēja prasmju konkursā. Par šo sezonu viņš saņems vairāk nekā 2,6 miljonus, bet nākamajā sezonā atalgojums sasniegs gandrīz 3,4 miljonus.

20 gadus vecais austrāliešu aizsargs Dante Eksums tika draftēts 2014. gada vasarā ar 5. kārtas numuru, un debijas sezonā basketbolists vidēji 22,2 minūtēs guva 4,8 punktus, kā arī atdeva 2,4 piespēles. Šīs sezonas alga būs teju 3,8 miljoni, bet nākamās - vairāk nekā 3,9 miljoni.

Gobēra un Bērka vienaudzis Rodnijs Hūds pagājušogad tika draftēts ar 23. numuru. Pirmajā sezonā Hūds vidēji 21,3 minūtēs guva 8,7 punktus un izcīnīja 2,3 bumbas. Šīs sezonas alga Hūdam sasniegs vairāk nekā 1,3 miljonus, bet nākamajā sezonā jaunais basketbolists saņems nedaudz virs 1,4 miljoniem.

Izmantotie resursi:
Utah Jazz | Utah Jazz Team News


, 2015-10-18 14:56, pirms 9 gadiem
Pamazi tie cipari prieks NBA merogiem. Tur ir kaut kadi ruukiju ierobezojumi?
, 2015-10-18 15:17, pirms 9 gadiem
caurkritusais rakstīja: Pamazi tie cipari prieks NBA merogiem. Tur ir kaut kadi ruukiju ierobezojumi?
Nu Gobērs vsp ir draftēts 2. kārtā ja nemaldos tpc tik maza alga. Un jā NBA ir rookiju ierobežojumi algām, bet nu tur vēl no visādiem sasnieguiem atkarīgs, tpc Davis 2. līgumu jau dabūja lielu, bet nu šajā gadījumā jau džekiem pagarināja 1. līgumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-19 02:18, pirms 9 gadiem
host rakstīja: Nu Gobērs vsp ir draftēts 2. kārtā ja nemaldos tpc tik maza alga. Un jā NBA ir rookiju ierobežojumi algām, bet nu tur vēl no visādiem sasnieguiem atkarīgs, tpc Davis 2. līgumu jau dabūja lielu, bet nu šajā gadījumā jau džekiem pagarināja 1. līgumu.
Gobērs un Bērks līgā ienāca 2013. gadā, kad viņus draftēja attiecīgi "Nuggets" (#27) un "Timberwolves" (#9).

27. piks ir 2. raundā? Nezināju....
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.