Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

2011. gadā ar 2. numuru draftētais Viljamss pamet NBA un dodas uz Vāciju

2011. gadā ar 2. numuru draftētais Viljamss pamet NBA un dodas uz Vāciju
Deriks Viljamss karjeras laikā ir pārstāvējis sešas NBA komandas, arī Klīvlendas "Cavaliers". Foto: AP/Scanpix

Uzbrucējs Deriks Viljamss, kuru Nacionālās basketbola asociācijas 2011. gada draftā ar otro numuru izraudzījās Minesotas "Timberwolves", otro reizi karjerā pametis Ziemeļameriku. Viņš noslēdzis līgumu ar Vācijas čempioni Minhenes "Bayern".

Spēka uzbrucējs Deriks Viljamss koledžas karjeru pavadīja Arizonas "Wildcats" rindās. Debijas sezonā viņš guva 15,7 punktus, bet sekojošajā sezonā sniegumu uzlaboja līdz 19,5 punktiem un 8,3 atlēkušajām bumbām vidēji spēlē. 2011. gada draftā viņu ar 2. numuru aizrunāja Minesotas "Timberwolves", un pēc pirmās sezonas Viljamss tika iekļauts debitantu otrajā simboliskajā izlasē. Tomēr turpinājums vairs nebija tik spožs.

Otrajā sezonā viņš vidēji spēlē iemeta 12,0 punktus un sakrāja 5,5 bumbas zem groziem, un abi rādītāji kļuva par labākajiem NBA karjerā. Savukārt trešās sezonas laikā Viljamss tika aizmainīts uz Sakramento "Kings". Turpinājumā sākās ceļošana – viena sezona Ņujorkas "Knicks" rindās, 25 spēles kopā ar Maiami "Heat" un Klīvlendas "Cavaliers", bet pagājušajā sezonā Viljamss tika pie desmit dienu līguma ar Losandželosas "Lakers". Divu maču laikā spēka uzbrucējs laukumā pavadīja deviņas minūtes un pēc tam tika atskaitīts.

Šodien kļuva zināms, ka Viljamss karjeru turpinās Vācijas čempionē Minhenes "Bayern", kas regulārajā sezonā uzvarēja 31 no 34 spēlēm, bet finālā ar 3-2 pieveica Berlīnes "Alba". Par MVP tika atzīts spēka uzbrucējs Danilo Bartels, kuram tagad būs jācīnās ar Viljamsu.

27 gadus vecajam amerikānim tā būs pirmā pieredze Eiropā, taču viņš ir spēlējis ārzemēs. Pagājušā gada decembrī viņš pievienojās Ķīnas klubam "Tianjin Gold Lions", 15 spēlēs vidēji iemetot 20,0 punktus, savācot 6,6 atlēkušās bumbas, kā arī atdodot 1,4 rezultatīvas piespēles. Pēc tam viņš atgriezās Ziemeļamerikā, lai uz īsu brīdi pievienotos "Lakers".

2011. gadā ar 1. numuru tika draftēts Kairijs Ērvings. Savukārt aiz Viljamsa tika izvēlēti Eness Kanters, Tristans Tompsons un lietuvietis Jons Valančūns. Pirmās kārtas turpinājumā tika draftēti arī Kemba Vokers, Klejs Tompsons, Kavai Lenards, Donāts Motejūns, Kenets Farīds un Džimijs Batlers, kurš tika izraudzīts ar 30. numuru. Otrajā kārtā ar 42. numuru tika draftēts Dāvis Bertāns.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/ger...


, 2018-09-18 18:34, pirms 6 gadiem
Kāds mūsējais varētu arī Vācijas līgā spēlēt tur tagad ļoti labs līmenis esot.Cerams Siliņš tur tiks.
, 2018-09-18 18:48, pirms 6 gadiem
Būtu eiropietis, amerikāņi atkal varētu saukt par "BUST". Tik šoreiz viņi klusē
, 2018-09-18 18:52, pirms 6 gadiem
bezbiksis rakstīja: Būtu eiropietis, amerikāņi atkal varētu saukt par "BUST". Tik šoreiz viņi klusē
Sauc jau viņu par BUST tāpat.
Itkā jau NYK spēlēja labi,bet gāja pēc garāka līguma,un aizgāja uz HEAT beņķa beigām sēdēt.
, 2018-09-18 19:09, pirms 6 gadiem
nebija jau nemaz tik slikts spēlētājs, riktīgs atspere.. dankotājs labs..
, 2018-09-18 19:11, pirms 6 gadiem
Redzēs kā sezonā ies, viņiem arī tie rezultāti kā pa kalniem pārbaudes spēlēs bijuši....Starp citu, viņiem būs jaunas mājas nākotnē. Tur cels jaunu multifunkcionālo halli un galvenie iemītnieki būs viņi un Red Bull Minhene
, 2018-09-18 19:12, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Kāds mūsējais varētu arī Vācijas līgā spēlēt tur tagad ļoti labs līmenis esot.Cerams Siliņš tur tiks.
Cerams, tur zināms spēlētājs, tad gan jau tiks
, 2018-09-18 21:40, pirms 6 gadiem
Īsti negribētu šo spēlētāju saukt par BUST kā tas ir ar 90% eiropiešu (it īpaši to redzēsim ar gailēnu Dončiču), bet priekš 2.drafta nr. viņš tiešām ir bust, bet NBA līmenim šis spēlētājs atbilst.
, 2018-09-19 03:09, pirms 6 gadiem
Ambrē rakstīja: Īsti negribētu šo spēlētāju saukt par BUST kā tas ir ar 90% eiropiešu (it īpaši to redzēsim ar gailēnu Dončiču), bet priekš 2.drafta nr. viņš tiešām ir bust, bet NBA līmenim šis spēlētājs atbilst.
kāds sakars gailēnam? mudax
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.