Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lasvegasas vasaras līgā triumfē "Trail Blazers", MVP - "Lakers" aizsargs Hārts

Andrejs Siliņš

Lasvegasas vasaras līgā triumfē "Trail Blazers", MVP - "Lakers" aizsargs Hārts
Portlendas "Trail Blazers" triumfē Lasvegasā
Foto: AP / Scanpix

Lasvegasā naktī uz trešdienu noslēdzās lielākā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vasaras līga - finālā Portlendas "Trail Blazers" ar rezultātu 91:73 apspēlēja Losandželosas "Lakers". Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Lakers" uzbrūkošais aizsargs Džošs Hārts.

Tāpat kā pagājušogad, arī šovasar Lasvegasā finālā spēlēja "Lakers" un "Trail Blazers". Ja pirms gada uzvaru svinēja "Lakers", tad šoreiz Portlendas kluba veidotā komanda atdarīja par iepriekšējo neveiksmi un izcīnīja vasaras līgas čempiontitulu. 25 gadus vecais uzbrucējs Kevins Makdeinielss finālā guva 17 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, tiekot atzīts par finālspēles MVP.

Tikmēr visa turnīra MVP balva piešķirta pagājušogad draftētajam "Lakers" aizsargam Džošam Hārtam, kurš finālā guva 12 punktus. Spilgtāko maču Hārts aizvadīja pusfinālā pret "Cavaliers", kas beidzās otrajā pagarinājumā. Tajā Hārtam 37 punkti. Šogad "Lakers" draftētais ukraiņu vieglais uzbrucējs Svjatoslavs Mihaiļuks pret "Cavaliers" iemeta 31 punktu, bet finālā izcēlās ar desmit.

23 gadus vecais Hārts 2016. gadā Vilanovas universitātes sastāvā izcīnīja NCAA čempiontitulu, bet pagājušā gada vasarā ar 30. numuru viņu draftēja "Jazz" un uzreiz aizmainīja uz "Lakers". Debijas sezonā Losandželosas komandas rindās Hārtam vidēji 23 minūtēs 7,9 punkti un 4,2 bumbas zem groziem. Vegasas vasaras līgā šogad Hārts vidēji guva 24,2 punktus.

Šovasar tika rīkotas trīs vasaras līgas - dažu dienu turnīrus organizēja Sakramento "Kings" un Jūtas "Jazz" klubi, un tajos piedalījās pa četrām komandām, bet pašas NBA rīkota bija Lasvegasas vasaras līga, kurā piedalījās visi 30 NBA klubi. Latviju šogad pārstāvēja Rodions Kurucs, kurš gan nenokārtotu formalitāšu dēļ laukumā tā arī nedevās, bet viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" ar pieciem zaudējumiem piecos mačos palika pēdējā 30. vietā kopējā ieskaitē.

Ņūorleānas "Pelicans" treneru štābā bija divi latviešu speciālisti - "VEF skolas" treneris Raimonds Feldmanis un bijušais Latvijas valstsvienības ilggadējais galvenais treneris AInars Bagatskis, kurš jaunajā sezonā būs Bambergas "Brose" treneris.

     [+] [-]

, 2018-07-18 08:47, pirms 6 gadiem
J'acer ka Kurucs un Bertāns spēlēs pārbaudes spēlēs.

     [+] [-]

, 2018-07-18 10:04, pirms 6 gadiem
Hārts MVP. Kāpēc LAL var draftēt normālus kadrus, bet citām komandām nesanāk!? Pie tam ar vēliem pikiem. Nenss, Kuzma, Hārts un tagad Mihailjuks.

     [+] [-]

, 2018-07-18 10:15, pirms 6 gadiem
Ko? Taču skaidri ir rakstīts, ka Hārts nav draftēts no Lakers.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-18 10:27, pirms 6 gadiem
Rons Veikers rakstīja: Hārts MVP. Kāpēc LAL var draftēt normālus kadrus, bet citām komandām nesanāk!? Pie tam ar vēliem pikiem. Nenss, Kuzma, Hārts un tagad Mihailjuks.
Pagaidām, tā ir tikai vasaras līga, visiem skaidrs, ka savas spējas gan Hārtam, gan Mihaļukam būs jāpierāda sezonā. Un būsim reāli. Neko labu nav draftējuši ar augstiem pikiem. Ingrams realitātē neko nav parādijis, Ball ar viņu problēmu vairāk kā labuma. Atzīstams piks, kas bijis ir Randle, kura nav. Drafts daļēji ir veiksmes spēle, kā spēlētājs iederās pie konkrētā trenera un kā treneri māk talantus attīstīt, kā arī spēles laiks.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-18 10:28, pirms 6 gadiem
aicis23 rakstīja: Ko? Taču skaidri ir rakstīts, ka Hārts nav draftēts no Lakers.
Nu ja drafta naktī iemaina, tad jau skaitās gandrīz, ka ir draftēts!

  -1 [+] [-]

, 2018-07-18 11:12, pirms 6 gadiem
Вы бросите курить навечно за одну ночь, если воспользуетесь этим советским методом https://elbo.in/vdoh Не прикладывая никаких волевых усилий я просто забыл о сигаретах и не курю 2 года, а курил 16 лет!

     [+] [-]

, 2018-07-18 11:34, pirms 6 gadiem
Iespējams būs Derouzena un Lenarda maiņa.

     [+] [-]

, 2018-07-18 13:17, pirms 6 gadiem
Un vienws fakts, Knicks jaunieguvums Nokss iekluva simboliskajā pieciniekā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja