Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" uzvar Lasvegasā, populārais Lonzo Bols - MVP

Andrejs Siliņš

"Lakers" uzvar Lasvegasā, populārais Lonzo Bols - MVP
Lonzo Bols un viens no vasaras līgas dibinātājiem Alberts Hols
Foto: AFP / Scanpix

Ar Losandželosas "Lakers" uzvaru noslēgusies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Lasvegsā notikusī vasaras līga. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju nosaukts šogad ar otro numuru draftā izvēlētais saspēles vadītājs Lonzo Bols.

Finālspēlē "Lakers" tikās ar "Trail Blazers" un, lai arī nācās iztikt bez nelielu savainojumu guvušā Lonzo Bola, Losandželoss komanda svinēja visai pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 110:98. Par finālspēles MVP tika atzīts šogad ar 27. numuru draftētais uzbrucējs Kails Kuzma. "Nets" draftētais, bet uz "Lakers" aizmainītais spēlētājs pēdējā vasaras līgas mačā izcēlās ar 30 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Tikmēr par visa Lasvegasas turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika nosaukts "Lakers" jaunais saspēles vadītājs Lonzo Bols. Otrais drafta numurs vidēji mačā izcēlās ar 16,3 punktiem, 9,3 rezultatīvām piespēlēm, 7,7 atlēkušajām bumbām, 2,5 pārtvertām bumbām un vienu bloķētu metienu. Bols gan nepiedalījās visos mačos - divas spēles dažādu veselības problēmu dēļ nācās izlaist.

"Lonzo noteikti deva komandai daudz pārliecības. Viņš vienmēr spēlē ar stāju, neticams basketbolists ar nesavtīgu raksturu, un tas kļūst lipīgs - domāju, ka pārējie puiši ņēma no tā piemēru," savas komandas debitantu raksturoja "Lakers" galvenais treneris Lūks Voltons.

Četros mačos Bols atdeva vismaz desmit rezultatīvas piespēles, bet divos mačos sasniedza "triple-double" - nevienam citam debitantam Lasvegasas vasaras līgā nebija izdevies sasniegt desmit piespēles vairāk nekā vienā spēlē, bet pilnīgi nevienam nebija izdevies sasniegt "triple-double". Lai gan Lonzo problēmas sagādāja precizitāte metienos no distances, atmiņā spilgtāk iespiedās aizsarga piespēļu tehnika un laukuma pārredzēšana.

Ažiotāžu radīja arī apavi, kādos Bols izvēlējās spēlēt. Sava bravūrīgā tēva Lavāra izveidotās preču zīmes ""Big Ballers' Brand" jeb BBB apavos Bols nospēlēja tikai pirmās divas spēles. Pēc tam Lonzo uz mačiem vilka Kobes Braienta līnijas "Nike", Džeimsa Hārdena līnijas "adidas", Stefena Karija līnijas "Under Armour" un "Air Jordan" līnijas apavus.

Izmantotie resursi:
ESPN

  +2 [+] [-]

, 2017-07-18 09:31, pirms 7 gadiem
Pelnīti MVP Lonzo Balam .

  -2 [+] [-]

, 2017-07-18 09:34, pirms 7 gadiem
Lai cik tas mazliet riebtos, bet labs viņš bija, uz vasaras līgas fona... Tiesa, tālos, ja nevar iemest, tad tāds Rubio/Rondo variants vien būs, nekas vairāk...

  +5 [+] [-]

, 2017-07-18 09:39, pirms 7 gadiem
Raitcha rakstīja: Lai cik tas mazliet riebtos, bet labs viņš bija, uz vasaras līgas fona... Tiesa, tālos, ja nevar iemest, tad tāds Rubio/Rondo variants vien būs, nekas vairāk...
Viņš var iemest tālos. Tev ir nepareiza informācija.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-18 09:52, pirms 7 gadiem
es drīzāk MVP dotu K.Kuzma - izskatās veiksmīga msiņa sanākusi.

Bols arī labs - spēles izjūta un koordinācija lieliska, tikai fiziski izskatās vēl pavājš - sākumā tas varētu radīt zināmas problēmas. prognozēju ka noraus arī traumu..

     [+] [-]

, 2017-07-18 10:07, pirms 7 gadiem
wtf, Magic boooina, kad kuzmu nosauc par finālmača MVP.. lol

  +4 [+] [-]

, 2017-07-18 10:19, pirms 7 gadiem
Raitcha rakstīja: Lai cik tas mazliet riebtos, bet labs viņš bija, uz vasaras līgas fona... Tiesa, tālos, ja nevar iemest, tad tāds Rubio/Rondo variants vien būs, nekas vairāk...
pastāsti, lūdzu. Kapēc, lai tas tev "mazliet riebtos"?

     [+] [-]

, 2017-07-18 10:58, pirms 7 gadiem
Lavars gan jau tagad lielīgs! Gan jau visiem stāsta, ka Lakers jau šogad būs PO un pārvarēs pirmo kārtu.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-18 11:02, pirms 7 gadiem
Tas Hype, kas sacelts ap Lonzo.. Uhh. Visur!!!! Jau acis sāp skatoties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-07-18 11:20, pirms 7 gadiem
Pirms drafta ar riebaas,bet tagad paskatoties,kaa speelee..Nuu...domas ja ne gluzi pa 180 graadiem mainijaas,tad par 100 noteikti. Cerams labi spees iejusties NBA. Nevaru vien sagaidiit kad sezona saaksies. Vai 76ers tiks playoff,kaa Pols ar Hardenu saspeeleesies,tapat Dzordzs ar Westbrooku. Kaa maniem Spurs veiksies. Njaa..Knicks tac ar taada komanda esot😄 Jau tagad juutu ,kaa pec speelju naktiim, sazmiegtaam aciim eju no riita uz darbu😄

  -2 [+] [-]

, 2017-07-18 12:07, pirms 7 gadiem
kristaps.26 rakstīja: Tas Bols pēc Zonnes fiziski izskatās !!!
Karijs arī ienākot līgā bija skals. Un? Kas par to?

Vispār patīk Bols... trīnis noteikti labāks par Rubio, Rondo būs 100% un es pat nezinu, ko viņš tagad atgādina pēc pāris spēlēm. Maģisko gandrīz. Vai kaut kādu Rondo - Duranta krustojumu.

  -2 [+] [-]

, 2017-07-18 12:21, pirms 7 gadiem
Pīrss paraksta vienas dienas līgumu ar «Celtics», lai Bostonā noslēgtu savu karjeru

Varēja nemainīt komandas un tur arī sapelēt ar savu iedomīgo ģīmi

     [+] [-]

, 2017-07-18 13:05, pirms 7 gadiem
Noflopos tāpat kā MCW vai Tairīks Evanss pēc pirmās sezonas

     [+] [-]

, 2017-07-18 13:07, pirms 7 gadiem
kristaps.26 rakstīja: Tas Bols pēc Zonnes fiziski izskatās !!!
Bolam vismaz 86 kg kā bankā,cik Zonnem 60-65 kg?? Tā ir liela starpība spēlējot basi,ja tavs svars ir ap 60 kg,bet pretspēlētājs uz 90 kg..izej laukā un uzkapā basi pret 30 kg smagāku spēlētāju.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-18 13:34, pirms 7 gadiem
Jigsaw rakstīja: Noflopos tāpat kā MCW vai Tairīks Evanss pēc pirmās sezonas
Ir kāds gudrs pamatojums tavai stulbajai teorijai?

  +5 [+] [-]

, 2017-07-18 13:34, pirms 7 gadiem
Sanchezzs rakstīja: pastāsti, lūdzu. Kapēc, lai tas tev "mazliet riebtos"?
Jo nepatīk, ka mute iet pa priekšu darbiem, īpaši ja vēl ne darītāja mute bet tēva... un Riebjas, tas, ka tā mute tagad bauros vēl vairāk...

  +1 [+] [-]

, 2017-07-18 13:53, pirms 7 gadiem
Piekrītu komentam, ka Kuzma drīzāk bija pelnījis. Tas visu laiku labi ņēmās un kad Lonzo bija ārā, tad paņēma uz sevi. Cik es redzēju (nebūt ne daudz), tad Kuzma vizuāli izskatījās sakarīgāk.

Bet nu visu nosaka haips.
Redzēsim kā būs, kad sāksies sezona.

     [+] [-]

, 2017-07-18 13:56, pirms 7 gadiem
Ko Jūs ņematies ar to Bola fāteri!? kas te nav skaidrs - vecais taisa haipu, lai būtu atpazīstamība un interese no medijiem, tas, savukārt, noved pie reklāmdevēju intereses, kas rezultējas daudzos $$$. Ja viņa pirmās kurpes maksātu tikpat cik pārējiem, tad nevienam nekāda dižā interese par to nebūtu... bet krosenes pa 500$ raisa ažiotāžu un ņemšanos presē, forumos utt., kas atkal veicina atpazīstamību un ienesīs zaļos papīrīšus. Ne jau uz kurpēm Bols vecākais grib nopelnīt...

Ja runā par pašu Lonzo - pēc intervijām un savas izturēšanās liekas tīri sakarīgs džeks. Ja uzlabos precizitāti un spēku, būs zvērs... neredzu iemeslu, lai neuzlabotu. Metiena tehniku gan nesaprotu kā mainīt... būs interesanti pavērot vai ar gadiem sāks mest savādāk.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-18 14:36, pirms 7 gadiem
GATERŠŅIKS rakstīja: Pirms drafta ar riebaas,bet tagad paskatoties,kaa speelee..Nuu...domas ja ne gluzi pa 180 graadiem mainijaas,tad par 100 noteikti. Cerams labi spees iejusties NBA. Nevaru vien sagaidiit kad sezona saaksies. Vai 76ers tiks playoff,kaa Pols ar Hardenu saspeeleesies,tapat Dzordzs ar Westbrooku. Kaa maniem Spurs veiksies. Njaa..Knicks tac ar taada komanda esot😄 Jau tagad juutu ,kaa pec speelju naktiim, sazmiegtaam aciim eju no riita uz darbu😄
kaut kāds sviest, te kārtējais pierādījums, ka puse izsaka savu viedokli par lietām, ko vispār nesaprot. Negatīvs viedoklis par spēlētāju, ko ne reizi nav redzējis. Tas jau bija skaidrs, ka Ball būs game changers, (JA SEKO LĪDZI BASKETAM) Lakers viņam ir īstā vieta.
Tāpat arī jāsaprot, ka Lakers šogad nebūs play off, lai cik visi būtu starā pēc VASARAS LĪGAS, visam savs laiks.

LŪDZU, SEKOJIET LĪDZI SPORTA NOTIKUMIEM, NEVISM TUKŠI PĻŪTĪJAT VIEDOKLI BEZ JEBKĀDA PAMATA

  +1 [+] [-]

, 2017-07-18 14:49, pirms 7 gadiem
Raitcha rakstīja: Jo nepatīk, ka mute iet pa priekšu darbiem, īpaši ja vēl ne darītāja mute bet tēva... un Riebjas, tas, ka tā mute tagad bauros vēl vairāk...
Lonzo liela mute?Viņš tak vispār nerunā Intervijās vairāk par trīs vārdiem ārā dabūt nevar

  +2 [+] [-]

, 2017-07-18 15:10, pirms 7 gadiem
Beidziet jaukt Lonzo ar Lavaru. Puika šķiet pat ļoti sakarīgs, uzņemas vainu, pārdzīvo zaudējumus, no tēva bravūras nav ne miņas. Riebt var fāča un haips, bet ne Lonzo.

     [+] [-]

, 2017-07-18 17:33, pirms 7 gadiem
AnimalZ rakstīja: Ko Jūs ņematies ar to Bola fāteri!? kas te nav skaidrs - vecais taisa haipu, lai būtu atpazīstamība un interese no medijiem, tas, savukārt, noved pie reklāmdevēju intereses, kas rezultējas daudzos $$$. Ja viņa pirmās kurpes maksātu tikpat cik pārējiem, tad nevienam nekāda dižā interese par to nebūtu... bet krosenes pa 500$ raisa ažiotāžu un ņemšanos presē, forumos utt., kas atkal veicina atpazīstamību un ienesīs zaļos papīrīšus. Ne jau uz kurpēm Bols vecākais grib nopelnīt...

Ja runā par pašu Lonzo - pēc intervijām un savas izturēšanās liekas tīri sakarīgs džeks. Ja uzlabos precizitāti un spēku, būs zvērs... neredzu iemeslu, lai neuzlabotu. Metiena tehniku gan nesaprotu kā mainīt... būs interesanti pavērot vai ar gadiem sāks mest savādāk.
Koledžā 55% FG un 40% 3pt.

Salīdzinājumam Karijam 53% un 41%.

Kāda tad vēl precizitāte jāuzlabo. Nevajag tik murgot, ka NBA jau cits līmenis un būs grūtāk. Redz Karijam nebija grūtāk. Tāpēc nesaki hop pirms neesi pārlecis .

     [+] [-]

, 2017-07-18 17:38, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Koledžā 55% FG un 40% 3pt.

Salīdzinājumam Karijam 53% un 41%.

Kāda tad vēl precizitāte jāuzlabo. Nevajag tik murgot, ka NBA jau cits līmenis un būs grūtāk. Redz Karijam nebija grūtāk. Tāpēc nesaki hop pirms neesi pārlecis .
jebkuram spēlētājam vajadzīgi 3-4 gadi, lai kļūtu par all star līmeni, to pierāda...visi all star spēlētāji, kuru statistika un loma komandā ap to laiku kļūst par līderi.
Ar Kariju nevajag salīdzināt, jo šis vīrs ir mainījis NBA, komandu spēli, algu apmērus 3pts metējiem utt.
Lonzo mainīs NBA uz to, ka atkal PG būs assisteri, nevis punktu mašīnas, bet tas pēc 4 gadiem

     [+] [-]

, 2017-07-18 19:00, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: jebkuram spēlētājam vajadzīgi 3-4 gadi, lai kļūtu par all star līmeni, to pierāda...visi all star spēlētāji, kuru statistika un loma komandā ap to laiku kļūst par līderi.
Ar Kariju nevajag salīdzināt, jo šis vīrs ir mainījis NBA, komandu spēli, algu apmērus 3pts metējiem utt.
Lonzo mainīs NBA uz to, ka atkal PG būs assisteri, nevis punktu mašīnas, bet tas pēc 4 gadiem
Es nerunāju par salīdzināšanu tieši ar Kariju spēles ziņā, bet tieši par precizitāti, kur visi stāsta un jau 100% zin, ka kritīsies.

Kā jau augstāk rakstīju, man domāt tur būs punktu mašīna + asisteris. 20+10 džeks. Daudzi jau tādi sen nav bijuši. Vienīgais CP3 nāk prātā.